Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

Ndihmëset ose dikur shërbëtoret.

Do doja te dija nese ne familjet tuaja keni nje ndihmese.
    Cfare punesh mbulon ne pergjithesi?Sa here ne jave e keni te pajtuar.
    Cili eshte cmimi i pageses lart-posht?
    A jeni te kenaqur/a?

Une per vete nuk kam nje ndihmese.Kam sh nevoje por nuk vendos dot te kem nje te huaj ne shtepi qe te me dije gjithe skutat.Plus qe me duket se do vihem sh ne pozite nese sme pelqen puna e saj dhe me duhet ti bej verejtje.
    Nga eksperienca e disa mikeve te mia, ato jane te kenaqura(jo vetem per punet por edhe si persona),ndersa nje mike me eshte ankuar se ndihmesja e saj ka dore(por kjo nuk e ka larguar sepse i pelqejne punet qe ben)....me duket mikja "debile" ne ket rast sado qe i pret me gershere.....
    "Më e mira është armike e së mirës"

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Kam nje shoqe qe ka bebisiter dhe thot qe eshte mire por ktu ne Shqiperi eshte e veshtire te gjesh good caretakers se shumica skane mbaruar shkolle per ate gje ... kshu qe skan si ti mesojn femijet sic duhet , thjesht per ta mbajtur e bej dhe vet une ... ndersa per sherbetore sme duhet se e kam ber shume te thjesht shtepine pastrohet lehete

Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    Kam nje shoqe qe ka bebisiter dhe thot qe eshte mire por ktu ne Shqiperi eshte e veshtire te gjesh good caretakers se shumica skane mbaruar shkolle per ate gje ... kshu qe skan si ti mesojn femijet sic duhet , thjesht per ta mbajtur e bej dhe vet une ... ndersa per sherbetore sme duhet se e kam ber shume te thjesht shtepine pastrohet lehete
    ne fakt dhe une se kisha fjalen dhe aq per bebisiter,por per grate qe te ndihmojne per punet.Mua vetem te qëmtoj lodrat e femijeve me merr sh kohe.dhe nuk e bej cdo dite.vec ne fundjave.por ne fundjave me mblidhen te gjitha vec argetimit qe kam bere plan me familjen,Keshtu qe shtepia nuk behet kurre e kompletuar me punet,dhe ndihem rremuje gjithe kohen sado qe sallonin ne aparenc e le te sistemuar.

Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    ahhh moj grate e forumit.....kot s'thone....'.ngjan pa behet'(per anetare forumi e kam fjalen ).....te gjitha vet i bekemi punet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    ahhh moj grate e forumit.....kot s'thone....'.ngjan pa behet'(per anetare forumi e kam fjalen ).....te gjitha vet i bekemi punet
    Ka dhe shqiptare qe punesojne per punet. Kryesisht familjet qe merren me biznes dhe jane te larguar tere diten nga shtepia. Une i bej vet. Mire do ishte te kishim pak ndihme, por po ja dalim dhe pa te. Me duket cik shpenzim i tepert tani per tani ($100 dita paguhen pastrueset ketu) ku vetem kopshti i vajzes me merr mbi 500 ne muaj. Mos flasim per kurset qe jane te angazhuar etj.
    Feelings change - memories don't.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Vete i bej punet e shtepis , kur nuk kam deshire te pastroi dhe rregulloi ju them ketyre te shtepise jam pushim sot , merrni boni c'fare te doni vetem vazon mos ma thyni se e kam ble 4 here deri tani

Ketu shkon 10€ ora , varet sesa here ne jave e deshiron sherbimin .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Sa m'vje me qesh ndonjehere kur lexoj tema te tilla.

Eh u plak rinia e viteve '00 ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e teta
    Anëtarësuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    eshte ber nje studim me femrat qe bejn vet punet e shtepise dhe atyre qe rrin tere diten ne drite te diellit
    rrezulltatirupi i dyte ishte me perqinde te madhe e rrezikuar nga alzhajmer dhe me duket se plakej me shpejt

une do e doja ta kem nje por nuk di si te filloi ta fus nje te huaj ne shtepi.Jo se pertoi te bej punet,por se nuk kam shum kohe.Amaaa e kishte nje ketu afer meje nje,papapap ca diti te bej ajo,research tere lagjes,si ikte kjo te puna ,ako gjume per 7 pal qefe.Tjetra ju zhvati nje shum maramendse parash
    jo jo une definitivisht nuk marr guximin.

Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    Do doja te dija nese ne familjet tuaja keni nje ndihmese.
    Cfare punesh mbulon ne pergjithesi?Sa here ne jave e keni te pajtuar.
    Cili eshte cmimi i pageses lart-posht?
    A jeni te kenaqur/a?

Une per vete nuk kam nje ndihmese.Kam sh nevoje por nuk vendos dot te kem nje te huaj ne shtepi qe te me dije gjithe skutat.Plus qe me duket se do vihem sh ne pozite nese sme pelqen puna e saj dhe me duhet ti bej verejtje.
    Nga eksperienca e disa mikeve te mia, ato jane te kenaqura(jo vetem per punet por edhe si persona),ndersa nje mike me eshte ankuar se ndihmesja e saj ka dore(por kjo nuk e ka larguar sepse i pelqejne punet qe ben)....me duket mikja "debile" ne ket rast sado qe i pret me gershere.....
    Tani per tani ja dal mbare vete me perkrahjen e familjes natyrisht. Ka dite qe duhet te ngrej pak zerin qe te gjallerohen e ti mbledhin cdokush gjerat e veta, po perseri mire jemi. Im shoq ndihmon poashtu, ska ndryshe si te behet se vetem nje person nuk i arrin gjithat, ne nje familje duhet gjith te ndihmojne nga pak qe te kete rregull.

Jemi familje me 3 femije, here pas here na vijn edhe prindet e bashkeshortit e rin disa jave-muaj. Athere kam pakez lehtesim se vjehra me ndihmon. Ia shoh gjurmet tek gjerat qe nuk arrij dot ti bej vete.

Ketu cmimi eshte rreth 10 euro ne ore. Per pastrim personalisht nuk do te doja te ja le nje personit huaj, por ta them te drejten hekurosja e rrobave me bezdis shume dhe me merr kohe.
    Nje shoqja ime ka cdo 2 jave nje ndihmese e cila ia hekuros rrobat, e thote qe eshte shume ndihme e madhe per te gje qe e besoj...

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431

Për: Ndihmëset ose dikur shërbëtoret.

Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    Po gjyshja jote qe lindi dhe riti mamane tende, cfar shkolle kishte, cfar karakteri kishte, cfar kushte kishte, cfar shkolle muzike kishte kryer per ninulat dhe kenget qe i kendonte ne djep, cfar parfemi perdorte, me cfar llaku liente gishtat e saj, sa here ne jave shkonte ne sallon ondulimi per te rregulluar frizuren, ... dhe ne fund ne cfar gjuhe e e kete fjalen: " caretakers - hamami" ???
    Nuk te pelqen gjuha e nenes tende, qe po zgjedh nje nene tjeter?
    Jam deshmitar per shume njerez qe sot e kesaj dite kane nene te qumshtit, nene tek e cila kane thtihur sise, dhe ceshte me e mira, se e nderon si ne vend te nenes, per vdo feste dhe rast, e ka personin e pare qe shkon e viziton dhe e nderon.
    Mesoni pak per kodin etik, per respektin, per nderin e pastaj kritikoni.

Mjere ajo studente qe per te kryer sudimet e veta, detyrohet te behetamvise ne shtepi te huaj, apo moter per te mbikqyre femijet e zojes se shtepise.
    urtësia

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •