Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2013
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    7

Jeta e femrave Shqiptare neper bote

Kam pasur pershtypjen se femrat shqiptare ne pergjithesi kane qene te shkelura nga shoqeria jone. Gjithmone jane trajtuar ndryshe nga meshkujt. Me pak liri, me te drejta te kufizuara apo te munguara. Tani e di se koherat kane ndryshuar(shyqyr zoti, them une). Por prap ndegjoj mendime tradicionaliste, qe gjithmone kane dicka negative te thojne per femrat qe mundohen te bejne karrier apo te kujdesen per vete. Apo te bejne diqka qe nuk pershtatet me imazhin qe ata kane te nje femre ideale. Kam deshire ta di se a ka ndonje ndryshim se ku jeton?

Shpeshhere ne diaspore ndegjoj se femrat ne vendlindje jane me te lira, kurse ne vendlindje ndegjoj te kunderten. A ka ndonje te vertet ne keto thenje, a varet situata nga cilin vend ne diaspore jeton, apo cilin vend ne Shqiperine e madhe jeton?

C'fare ju pengon me se shumti ne vendin ku jetoni, dhe a mendon se do te ishte ndryshe po te kishe jetuar diku tjeter?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2013
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    7

Pėr: Jeta e femrave Shqiptare neper bote

Eshte teme per femra, por mendimet e te gjithve jane te mireseardhura.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga FemmeRebelle Lexo Postimin
    Kam pasur pershtypjen se femrat shqiptare ne pergjithesi kane qene te shkelura nga shoqeria jone.
    edhe nena edhe gjyshja ime kane studiuar dhe kane punuar si intelektuale ne shqiperi. kane mbajtur ne kembe nje shtepi dhe kane ushqyer disa persona. jane respektuar per ate qe kane bere.
    po t'i pyes nese kane qene te shkelura, me bindje te plote them qe do pegjigjeshin me JO...

apo po te duket se po respektohen me shume ne perendim??? ndez televizorin dhe shiko sa respektohet femra. vleresohet aq sa nje vazo lulesh qe ka vetem nje sherbim. ate dekorativ...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    edhe nena edhe gjyshja ime kane studiuar dhe kane punuar si intelektuale ne shqiperi. kane mbajtur ne kembe nje shtepi dhe kane ushqyer disa persona. jane respektuar per ate qe kane bere.
    po t'i pyes nese kane qene te shkelura, me bindje te plote them qe do pegjigjeshin me JO...

apo po te duket se po respektohen me shume ne perendim???
    ndez televizorin dhe shiko sa respektohet femra. vleresohet aq sa nje vazo lulesh qe ka vetem nje sherbim. ate dekorativ...
    Hahha je shume funny Admiral ,te paskan "infektu" edhe ty keta talebancat
    Nuk di per femrat ne Shqiperi si jane respektu ne kohen e komunizmit veq ne Kosove e di me siguri se jane trajtu baraz me kafshet ,jane shit ,jane ndrru ,jane martu sume te vogla etj etj
    Krahasimi me femrat perendimore eshte shume qesharak ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Hahha je shume funny Admiral ,te paskan "infektu" edhe ty keta talebancat
    Nuk di per femrat ne Shqiperi si jane respektu ne kohen e komunizmit veq ne Kosove e di me siguri se jane trajtu baraz me kafshet ,jane shit ,jane ndrru ,jane martu sume te vogla etj etj
    Krahasimi me femrat perendimore eshte shume qesharak ...
    Njeriu ne shumicen e rasteve fillon dhe gjykon duke u bazuar separi tek vetja dhe rrethi i ngusht qe ka, ose ndodhe edhe qe te kete prirje per te mbajtur ne mend me teper gjerat negative se ato pozitive. Ajo cfare ke thene ti nuk eshte e vertete, pervec atyre rasteve kur vajza ka qene 'livriqke' dhe per te mos ia marre fytyren familjes jane ndermarre hapat konkret duke ia gjetur sa me pare nje burr sa s'eshte bere gazi i fshatit apo qytetit. Kurse te tjerat raste, shumica e martesave jane bere me pelqimin e te dy paleve. Prandaj mos shpif pa lidhje se ste ka hije..!!

Me trego, cilat femra paguajne koston e vetmise me teper...?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 11-01-2013 mė 11:36

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Njeriu ne shumicen e rasteve fillon dhe gjykon duke u bazuar separi tek vetja dhe rrethi i ngusht qe ka, ose ndodhe edhe qe te kete prirje per te mbajtur ne mend me teper gjerat negative se ato pozitive. Ajo cfare ke thene ti nuk eshte e vertete, pervec atyre rasteve kur vajza ka qene 'livriqke' dhe per te mos ia marre fytyren familjes jane ndermarre hapat para kohe, duke ia gjetur sa me pare nje burr sa s'eshte bere gazi i fshatit apo qytetit. Kurse te tjerat raste, shumica e martesave jane bere me pelqimin e te dy paleve. Prandaj mos shpif pa lidhje se ste ka hije..!!

Me trego, cilat femra paguajne koston e vetmise me teper...?!
    Pse bre po fol PALIDHJE ,une sjam tu fol te vetja aspak sepse une jam e re ,shyqyr prej Zotit skam lind ne kohen e gjyshes time ,di shume raste kur femrat jane martu gati se femije ,kur jane shit nga baballaret per pleq ose per njerez me te meta ,jane ndrru etj tere keto nuk kane me shume se 40 vite qe kane ndodhe .Jane bere me pelqimin e dy paleve hahhaha a je i vetedijshem a jo se cka je kah fol , e kane pyet gjyshe tende se ka deshire te martohet per gjyshin tend ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Pse bre po fol PALIDHJE ,une sjam tu fol te vetja aspak sepse une jam e re ,shyqyr prej Zotit skam lind ne kohen e gjyshes time ,di shume raste kur femrat jane martu gati se femije ,kur jane shit nga baballaret per pleq ose per njerez me te meta ,jane ndrru etj tere keto nuk kane me shume se 40 vite qe kane ndodhe .Jane bere me pelqimin e dy paleve hahhaha a je i vetedijshem a jo se cka je kah fol , e kane pyet gjyshe tende se ka deshire te martohet per gjyshin tend ?
    E kane pyet si se kane pyet, jane dale edhe jane pare 'begenis' mes veti. Je ti ajo qe po fol palidhje, se ndoshta gjyshes tende i paska bere puna vaki e tash mendon se te gjitha shoqet e saj ate fat e paskan pasur.

Perse nuk iu pergjigje pyetjes time??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 11-01-2013 mė 12:06

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    E kane pyet si se kane pyet, jane dale edhe jane pare 'begenis ne mes veti. Je ti ajo qe po fol palidhje, se ndoshta gjyshes tende i paska bere puna vaki e tash mendon se te gjitha shoqet e saj ate fat e paskan pasur.

Perse nuk iu pergjigje pyetjes time??
    Jane begenis ner veti hahhahah ..seriozisht eshte humbje kohe te mirresh me ciftin tend ,gjyshjet e mija (tashme nuk jane ne kete bote) jane martu 16-17 vjece para 60 viteve dhe sipas tyre as qe behej fjale ti pyesnin per martese e cka eshte me trishtuese ato nuk mendonin qe ju eshte bere padrejtesi por keshtu ka qene koha thonin !!
    Pyetja e jote kishte te bente rreth vetmise ne pleqeri ,eshte e vertete qe ne perendim pleqte jetojne vetem por ia vlen te jetosh nje jete te tere e shtypur qe pastaj te te 'shperblehet' ne 10 vite pleqeri duke jetuar me "rregullat" e rejes ,pa para pa asgje?
    Une ne Dubai para dy muajve kur isha ka pare shume cifte perendimoresh 70-80 vite kishin ardhe ne vizite ne Dubai ,ndersa pleqte e tone e sidomos plakat nuk dine vet me shku as nje PRISHTINE !
    Por nese gjyshja jote para 60 viteve e paska begenis burrin vet ,me vjen keq te te them se per standardet e asaj kohe paska qene si thua ti ...livriqke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ane : 11-01-2013 mė 12:19

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Femrat ne diaspore mendojne ashtu kurse ato ne vendlindje per ato ne diaspore mendojne keshtu?? Kush Jane keto njehere qe mendojne ashtu e keshtu? Pa silli ketu njehere !! lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Teme koti..sipas vendit edhe kuvendi.
    Tani ketu e para 50 vjetesh as qe mendohej te shkonte femra ne plazh me bikini si tani, ne SHBA. Rast ekstrem.
    Amerika ka qene vend shume konservator deri vone , mqs po e marr si shembull..kshu qe mos u hapni si vaj neper lakra me keto emancimet e femres si ato balonat te fryra plot me ajer
    Mbi te gjitha..eshte njeriu me i rendesishme. Guaja ben ligjin, kur do vertete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Toffee : 11-01-2013 mė 12:57

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •