KREKSI,
pa marrë parasysh,( ok ka një zero tepër) 400 fjalë dish se jan shumë, dhe kur themë shumë e mbati mirë para se të themë,
por ti e shfrytëzon këtë gjë për të diskredituar gjuhën shqipe, NDËRSA UNË TË KAM THËNË DHE TË THEMË: MË GJEJË TI MUA JO 400 POR BILE 20 APO 10 FJALË SLAVE,
DHE UNË DO TË TREGOJ, ASHTU SIÇ TË KAM TREGUAR NË TË KALUARËN.
KJO GJË NUK ËSHTË E VËRTET! pa marrë parasysh se çka shkruan në k'të libër, autorët e Librave nuk jan të imunizuar nga gabimet bile as vetë kristoforidhi.
Ka fjalë në gjuhën Shqipe që japin iluzionin se jan fjalë Slave, sidomos për një që ngutet për të marrë vendime të shpejta në të parën pamje pa e stugjuar në thellësi dhe pa e njohur gjuhën slave.
sikur atëher ti siç më the për PATKONIN, duke më thënë se rrjedhë nga dy fjalë slave PAT-ERNICA, DHE KONJ, edhe unë e kuptoj se mund të shpiket në gabim njeriu, por nuk është e sakt
edhe vetë unë në disa raste kam ra në pregjykim të gabuar, si për shembullë me fjalën " MEXHE apo MEXHA " që mund të kujtojsh se vjen nga slavishtja MEDJU= Ndërmjet.
Por me pak mundim e gjenë se vjen nga ME(s)GJË, mes dy gjërave që ndan dy gjëra në dy.
Por problemi nuk është këtu o kreksi se a jan 400 apo 4000 problemi është se ti me k'të dëshiron të mposhtish gjuhën shqipe, dhe don ta bëjsh asgjë.
EDHE NJË HERË MË GJEJË FJALË SLAVE DHE SHTROI PARA GJITHË POPULLIT KËTU NË FORUM DHE DO E SHOHISH
Krijoni Kontakt