Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Për: Gjuha - dëshmi e lashtësisë sonë mijëravjeҫare

Çfar materiali t'ka sjellë o ortek(o kreks?)?

Të ka sjellë material që konfirmon grekët si Komb, dhe i hjek shqiptarët nga ajo rrënjë, ME NJË FJALË JUA SHLYN SHQIPTARËVE ATË TË VËRTET dhe histori, dhe i le askund.

Si mund të thuash se nuk mund të ia gjejë fillin të thënave të mia, ti me të vërtet qenkshe shumë injorant, pa marrë parasysh se je regjistru në 2006, vërehet stili dhe ngjajshmëria e profilit tënd me atë të kreksit.

EDHE NJË HERË THEMË ( TË THEMË) SE SHQIPTARËT E DINË,

NË TERITORIN E GREQIS MODERNE NUK KA JETUAR TJETËR POPULLË POS SHQIPTARËT QË NGA LASHTËSIA DERI MË 1821

Dhe ti thuaj çtë duash.

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Të ka sjellë material që konfirmon grekët si Komb, dhe i hjek shqiptarët nga ajo rrënjë, ME NJË FJALË JUA SHLYN SHQIPTARËVE ATË TË VËRTET dhe histori, dhe i le askund.

Si mund të thuash se nuk mund të ia gjejë fillin të thënave të mia, ti me të vërtet qenkshe shumë injorant, pa marrë parasysh se je regjistru në 2006, vërehet stili dhe ngjajshmëria e profilit tënd me atë të kreksit.

NË TERITORIN E GREQIS MODERNE NUK KA JETUAR TJETËR POPULLË POS SHQIPTARËT QË NGA LASHTËSIA DERI MË 1821

Këtë të vërtet e dinë të gjithë në Botë nga Historianët, porse grekët1821 jetojn akoma në iluzion se ndoshta kjo nuk dihet, por qëllimisht me një shpres të gjysë thyer e mbajn vehten në shpres
    se ndoshta nuk e dinë, por ata e dinë mirë, e dinë mirë se grekët1821 nuk kan asnjë lidhje pos Arvanitasve dhe camëve me grekët e lasht.

grekët1821 nuk ngjajn me të lashtit as Morfologjikisht dhe as gjenetikisht, ndërsa shqiptarët po.

por nuk jan vetëm këto si fakte që i dinë Evropianët, është edhe gjuha e folur, greqishtja e vjetër është pothuajse shqip, me dallim të para dhe prapa shtojcave,
    por edhe e modermja ngjan shumë, vetëm se duhet ditur kodifikuar. për shembullë në një debat me një grek sdi pse më citoi Ashensorin, në greqisht: ANELKISTIRAS= LiFT menjëher e vërejta se kjo
    fjalë është me rrënjë të shqipes, po si: A-NALT-KE-STIR- as, A=AI, NEL=NALT, KI=QE, STI=STI pra : ai ke sti te nelt( nelt,(geg)=LART(tosk).)

Gegënishtja është greqishtja e vjetër!!! Dhe ti thuaj çtë duash.

Edhe një po ta themë: DJALI IMË I THA PROFESORIT TË HISTORIS NË ZVICËR: GREKËT E VJETËR JAN SHQIPTARËT, di se ç'ju përgjigjë? I THA: PO KJO ËSHTË E NJOHUR, UNË E DI K'TË.

Ndaj e vërteta është e njohur por vetëm se shteti jon është shumë në gjumë për të nxjerrë k'të gjë nga anonimiteti, të popullit modest botëror ndërsa historianët e dinë mirë.

Por e vërteta do delë në sheshë! vërtet ajo ka dalë por e kam fjalin që të gjithë në Botë të dinë për k'të derisa edhe të mësohet kjo nëpër libra të historis. edhe një po ta themë, ju? apo grekët1821
    i kan marrë(vjellë) popullit shqiptarë shumë, me vjelljen e kësaj të vërtete, por do ju k'thehen meritat këtij populli.

KUSH ËSHTË KUNDËR LE TË PËLCAS E VDEKT NGA MLLEFI

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298

Citim Postuar më parë nga illyrianboyful Lexo Postimin

Këtë të vërtet e dinë të gjithë në Botë nga Historianët, porse grekët1821 jetojn akoma në iluzion se ndoshta kjo nuk dihet, por qëllimisht me një shpres të gjysë thyer e mbajn vehten në shpres
    se ndoshta nuk e dinë, por ata e dinë mirë, e dinë mirë se grekët1821 nuk kan asnjë lidhje pos Arvanitasve dhe camëve me grekët e lasht.

grekët1821 nuk ngjajn me të lashtit as Morfologjikisht dhe as gjenetikisht, ndërsa shqiptarët po.

por nuk jan vetëm këto si fakte që i dinë Evropianët, është edhe gjuha e folur, greqishtja e vjetër është pothuajse shqip, me dallim të para dhe prapa shtojcave,
    por edhe e modermja ngjan shumë, vetëm se duhet ditur kodifikuar. për shembullë në një debat me një grek sdi pse më citoi Ashensorin, në greqisht: ANELKISTIRAS= LiFT menjëher e vërejta se kjo
    fjalë është me rrënjë të shqipes, po si: A-NALT-KE-STIR- as, A=AI, NEL=NALT, KI=QE, STI=STI pra : ai ke sti te nelt( nelt,(geg)=LART(tosk).)

Gegënishtja është greqishtja e vjetër!!! Dhe ti thuaj çtë duash.

Edhe një po ta themë: DJALI IMË I THA PROFESORIT TË HISTORIS NË ZVICËR: GREKËT E VJETËR JAN SHQIPTARËT, di se ç'ju përgjigjë? I THA: PO KJO ËSHTË E NJOHUR, UNË E DI K'TË.

Ndaj e vërteta është e njohur por vetëm se shteti jon është shumë në gjumë për të nxjerrë k'të gjë nga anonimiteti, të popullit modest botëror ndërsa historianët e dinë mirë.

Por e vërteta do delë në sheshë! vërtet ajo ka dalë por e kam fjalin që të gjithë në Botë të dinë për k'të derisa edhe të mësohet kjo nëpër libra të historis. edhe një po ta themë, ju? apo grekët1821
    i kan marrë(vjellë) popullit shqiptarë shumë, me vjelljen e kësaj të vërtete, por do ju k'thehen meritat këtij populli.

KUSH ËSHTË KUNDËR LE TË PËLCAS E VDEKT NGA MLLEFI
    Ik more dordolec injorant, paske shiku nje emision ne "digitalb",edhe ate se paske kuptu si duhet , perndryshe trurin e paske komplet TABULARASA sa i perket kesaj lamie. As per gjerat elementare ske ide dhe mundohesh te kritikosh Kreksin , me te cilin nuk mund te krahasosh ne asnje aspekt.
    Apeloj te moderatoret e kesaj teme ti fshijne postimet e ketij debili qe ka ngaterru rruge dhe na e qan t.rapin ketu me gjera koti.
    I lumtur është ai që nuk shpreson në asgjë, sepse nuk zhgënjehet asnjëherë...!

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

HA HA Ha morë debil,

Para se të lutesh që të më i shlyn komentet argumento njëherit se çka nuk është e sakt, pastaj në qoft se ke të drejt, atëher le të më shlyhen komentet, nëse jo le të ju shlyhen komentet juve grkofilave

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Derisa këta grekët jetonin diku në Egjiptë e Lebanon, derisa këta pellazgët jetonin ende si emigrant te kaukazo-Kaspikut në Mezopotami kuse tek ne në Atikë rreth vitit 1821 para krishti sundonin mbretërit tanë shqiptar te dalur nga berthama dinarike shqiptare, mbretnonte Skodrusi....para pellazgë e para grekë...!
    ... të mjafton kjo sepse si duket ty t'është ngatrruar koha dhe busola, ke ngelur ende tek viti 1821 pas krishti......

..nuk më duhen ti kem grekët e as pellazgët emigranta për stergjyshër që erdhen në tokat tona kur kam stergjyshin tim Skodrusin puro shqiptar... pra ik mësoje boshtin e historisë...dhe mos e merrni në qafë edhe djalin me marrina para profesorve zvicrranë...mu nuk më duhet fare orogjina greke as pellazge as sllave as turke...mbaji ti per vete...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Derisa këta grekët jetonin diku në Egjiptë e Lebanon, derisa këta pellazgët jetonin ende si emigrant te kaukazo-Kaspikut në Mezopotami kuse tek ne në Atikë rreth vitit 1821 para krisht sundonin mbretërit tanë shqiptar te dalur nga berthama dinarike shqiptare, mbretnonte Skodrusi....para pellazgë e para grekë...!
    ... të mjafton kjo sepse si duket ty t'është ngatrruar koha dhe busola, ke ngelur ende tek viti 1821 pas krishti......

..nuk më duhen ti kem grekët e as pellazgët emigranta për stergjyshër që erdhen në tokat tona kur kam stergjyshin tim Skodrusin puro shqiptar... pra ik mësoje boshtin e historisë...dhe mos e merrni në qafë edhe djalin me marrina para profesorve zvicrranë...mu nuk më duhet fare orogjina greke as pellazge as sllave as turke...mbaji ti per vete...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Koklavitje hesapi!!
    Nga sa e kuptova une ate shkrimin tend me larte i nderuari Kreksi, ti po hedh poshte tezen per vjetersine e gjuhes shqipe. Sipas teje gjuha shqipe e sotme qenka krijuar nga huazime te fjaleve te shumta te gjuheve te ndryshme te parakrishtit apo ndoshta jam gabim?! (me korrigjo ne se jam gabim). Dmth. gjuha qe ne flasim sot nuk paska te bej asgje me gjuhen te cilen e flisnin Iliret? Cila ishte gjuha e Ilireve autokton para ardhjes se pellazgeve?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 23-01-2013 më 06:22

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461

GJUHA SHQIPE ,PELLAZGE,e dyta ILIRE,Shqipe,toske gege,GJUHA E JONE SHQIPE ASHTE E VJETER SIPAS DOKUMENTAVE TE SHKRIMIT 4500 vjet me shkrim,4 mije e 500 vjet.Gjuhet europiane kane huazime ,prej gjuhes shqipe.Kushe te pyet GON,kjo ashte e cakta,dhe pergjigjja.Gjdo dalje nga ky konteks,ashte tratheti,sikurse viti 1972!.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461

Gjuha jone ashte vertetue se ashte ma e vjetra ne Europe dhe mediteran,edhe te folunit edhe ne shkrime moderne te kohes para 4 500 vjete.Gjuhet e vjetra ,Latinishtja,dhe Greqishtja e vjeter,keltishtja,jane mare si baze te gjuhes ilire,dhe ashte formue gjuha latine dhe greke.Gjuha Kelte para vitit 1300,dmth para 700 vjete kishte shume fjale ilire,pore sote nuke ka jane humbe ose ndryshue.Me ardhjen e SHTYPSHKRONJES,humben shume gjuhe te vjetra,afer 50 gjuhe.Shqipe perpake perjetoi fatin te mose zhduket.Vetem se ishte nana e gjuheve.Shume dijetare dhe gjuhetare ,europian jane mare me gjuhen shqipe ne shekullin e 17 18 19 VETEM NJI ARSYE;PSE AQE SHUME DIJETARE TE MIREN ME GJUHEN SHQIPE?.PSE ?????ß shtrohet pyetja,PSE ?Diqka ka ketu,Po harojne shumica e shqipetareve,dhe dijetareve tone nji send te randesishem.PSE TE INTERESOHEN DIJETARET E HUEJ DHE GJUHETARET PER GJUHEN SHQIPE KURE NEVE NUKE ISHIM SHTET.Shteti jone ashte 100 vjet i vjeter.Kurse te huejt intersohen para 300 vjete per gjuhen tone.TE dashtun lexues,jepni pergjigjje,per kete PSE JU INTERSOJE GJUHA SHQIPE,KURSE THONE QE NUKE EGZISTOJME DHE ERDHEM PREJ KAUKAZIT.QESHARAKE.PO ME DHEM BARKU TUE QESH.NAIVITETI SKA FUNDE,KETU DISA SHKRUEJNE SHKARAVINA.po mendojne se ende jemi nder sllave nder turq,etj....

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Jo or kreksi jo Péllazgét jan mé té vjetér se sa thua ti,

Bollë më me këto mashtrime se kot e ke, me çdo kusht tenton që të konfirmojsh kombin grek si i veçant dhe si egzistues, por kot.

Grekët nuk jan tjetër se Gegët, këtë nuk e kam qitur unë nga vetja ime, por çdo gjë dëshmon për k'të, fizionomija e popullit grek1821 (se nuk i themë grek) nuk ka të bëj fare me Gegët e vjetër, të cilët jan Gjallë dhe egzistojn akoma Si Gegë. as gjentikisht as fizionomisht, TË DISHË KËTË O KREKSI, SE EVROPIANËT KURRËN E KURRËS NUK MASHTROHEN TË THOJN SE GREKËT1821 JAN GREKËT E LASHT. të pëlqeft ty kjo apo jo.

Ilirët jan pas Pëllazg, dhe egzitenca e Popullit Pëllazgë është para Ilire dhe nuk është si thua para 1700 vjet para erës së re, por 3000-3500 vjet.
    Pëllazgët jan populli më i lasht në evropë, dhe nuk ka pasur tjetër popullë para tyre në kto treva.

Por se ti me çdo kusht do, që shqiptarët ta lënë rahat greqin, dhe të konsiderojn se s'kan të bëjn asgjë me k'të teritor dhe gjaja se kan jetuar më lart, dhe kurrë atje, ndërsa sot e ma ditë shqiptarët jetojn atje.

A JE TI QË QAJ KREKSI QË U MUNDOSHE TË THUASH SE SHQIPJA NUK ËSHTË ËMË E GJUHËVE EVROPIANE DHE DOJSHE TA DENIGROJSH ETJ.

KURSE UNË TË PRUNA FAKTE SE E DI TI PËR ÇKA DHE SOT PUNON KËTU ME MATERIALIN TIMË

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •