Po hap kete teme te re, ku te mund te diskutojme te gjithe rreth idese qe ditet e fundit po qarkullon me shume vrull neper te gjitha ambientet sportive te vendit, Krijimin e Liges Mbarekombetare te Futbollit!
Ka shume kohe qe flitet per nje bashkim ne futboll mes Kosoves e Shqiperise por pse jo dhe mes Shqiptareve te tjere si Maqedoni apo Mal te Zi. Por, objektivi kryesor ka mbetur bashkimi i Kombetares se Shqiperise me ate te Kosoves si dhe pjesmarrja e klubeve Kosovare ne Super Ligen Shqiptare apo dhe shkrirja e dy ligave ne nje te vetme mbarekombetare.
Jane hedhur mjaft hipoteza e ide te ndryshme nga persona te ndryshem prane sportit, me se shumti nga ana e Kosovareve. Eshte kerkuar leje ne FIFA e cila ka kthyer pergjigje negative.
Lajmi me i fundit erdhi nga Kryeministri i Shqiperise, Sali Berisha, i cili i kerkoi ministrit te Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve, qe te filloje bisedimet me kreun e FSHF, FKF, Ministrit homolog te Kosoves etj, per te gjetur nje zgjidhje te mundshme per realizimin e kesaj ideje. Deshira eshte e madhe nga te gjitha palet, por kushtet ne te cilat ndodhemi nuk jane aspak te favorshme per te krijuar kete lige. Madje, jane ndaluese. Megjithate, perpjekjet do te vazhdojne dhe shpresoj qe personat pergjegjes te bashkepunojne mes tyre qe te arrihet diçka ne kete drejtim. Ne mos sot, neser, pasneser, mbas nje muaji, viti apo nje dekade, te mund te realizohet kjo ide.
Jam i sigurt qe do kete komente dhe per pjesen e politikes ne kete teme. Edhe une jam dakort qe Saliu e ka thene kete ngaqe 2013 eshte vit elektoral. Shume mire, por shpresoj qe ky te jete nje ogur i mire per ta perfshire edhe Sportin ne fushatat elektorale, pasi deri me tani ka qene teresisht i harruar. Berisha mbase e ka vene re qe njerezit jane shume te dashuruar pas Futbollit, ketij sporti kaq magjik, dhe me behet qejfi qe e ka perfshire ate ne axhenden e tij politike. Shpresoj qe tashme ambienti sportiv dhe njerezit qe meren me sportin te bejne sa me shume presion prane qeverise apo qeverive qe do vijne per te berecicka per sportin.
Forca Shqiperia!
Krijoni Kontakt