-
i/e regjistruar
Pėr: Emigrim nė Gjermani.
Un jam nga Maqedonia mirepo kam lindur ne Hamburg te Gjermanis....kur kam qen 2vjece jam kthyer ne Maqedoni...dhe posedoj passaport Maqedonie nese mundet dikush te me ndihmoj me informacion se a kam te drejt qendrini dhe te dokumentave ne Gjermani shkaki i lindjes dhe cfar procedura nevojiten..?! Ju falmenderit me mirkuptim..!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eli.lita : 15-11-2015 mė 15:29
-
-
Ligji i ri pėr punėsimin nė Gjermani, eksperti tregon kush pėrfiton dhe kriteret qė duhet tė plotėsoni
Sė fundmi qeveria gjermane ka miratuar projektligjin e ri pėr migracionin. Ndėr tė tjera aty parashikohet dyfishimi i kontingjentit tė rregullores sė Ballkanit Perėndimor.
Bledar Maliqi njohės i politikave tė emigracionit tha nė emisionin Good Morning Albanians se me projektligjin e fundit nuk ka nevojė qė tė njohėsh gjuhėn gjermane ose tė kesh njė kualifikim tė caktuar.
Sipas draftit tė qeverisė gjermane, mjaftojnė gjashtė pikė pėr tė marrė njė vizė njėvjeēare dhe pėr tė kėrkuar punė nė Gjermani.
-Katėr pikė pėr njė kualifikim profesional.
-Tri pikė pėr pėrvojėn e punės
-Tre pikė pėr njohuri tė mira tė gjermanishtes.
-Dy pikė pėr njohuri tė mjaftueshme tė gjermanishtes
-Dy pikė pėr moshėn e re (nėn 35-vjeēare) ose,
-Dy pikė pėr pėrvojė pune deri dy vjet.
-Njė pikė pėr lidhjet me Gjermaninė, pra, nėse ke qėndruar mė parė nė Gjermani pėr sė paku gjashtė muaj.
Gazeta Telegraf
https://telegraf.al/aktualitet/ligji...-te-plotesoni/
-
-
Mjeku shqiptar fillon punė nė Gjermani: Do tė marr dhjetėfishin e pagės
Gastroenterologu Flamur Llabjani, ka folur nė lidhje me largimin e tij drejt Gjermanisė, ku do tė vazhdojė punėn si mjek, ai ka thėnė se nė Gjermani do tė bėjė tė njėjtėn punė qė ka bėrė nė Prishtinė.
“Nė Gjermani kam qenė disa herė si mysafirė nė shumė klinika, dinjiteti ėshtė shumė mė i lartė. Ne do punojmė njėjtė si nė Prishtinė, vazhdon puna e njėjtė”, ėshtė shprehur Llabjani.
“Aspektin financiar nuk e kisha vendosur tė parė, mbi dhjetėfish do tė marrė nė muaj, 480 euro kam marrė nė Kosovė. Tė ardhurat janė shumė tė mira, fatkeqėsisht pėr kėtė duhet tė largohem pėrkohėsisht nga vendi, nė momentin qė do tė krijohen kushtet do tė kthehem” , shtoi ai.
Gjithashtu, Llabjani theksoi se tė hėnėn do ta fillojė punėn nė Gjermani.
“Tė hėnėn do tė fillojė punėn, i kam nėnshkruar tė gjitha kontratat, nuk ėshtė rrugė e lehtė, fatkeqėsisht jam detyruar”.
Ai tregoi edhe vėshtirėsitė qė ka hasur nė Kosovė, sidomos gjatė kohės sė pandemisė.
“Nuk ėshtė vetėm mungesa e pagave, gjatė pandemisė qė edhe shtete e tjera kanė pas vėshtirėsi por jo si nė Kosovė, kemi pasur mungesa elementare, kemi pas mungesė tė alkoolit dhe dorėzave, kemi qenė larg familjarėt, i kemi rrezikuar familjarėt me infektim dhe s’kemi marrė asnjė cent pėr kėtė”, u shpreh Llabjani.
“Kushtet e punės lėnė shumė pėr tė dėshiruara dhe kjo nuk ndryshohet, shėndetėsia duhet tė vihet nė rend tė parė, nuk rregullohet shėndetėsia me vizita nė vende tjera”, shprehet ai pėr Klan Kosova.
Lajme.al
https://www.lajme.al/mjeku-shqiptar-...ishin-e-pages/
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt