Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

Më jepni një mendje.

Si i thone fjales: "pyet 7 a 8 e bej si di vete",keshtu dhe une kam nevoje te dije mendimin apo sugjerimin tuaj lidhur me problemin qe me shqeteson se fundmi.

Femijet e mije jane binjak,çuna,6 vjeç.Ne Shtator jane per ne klase te pare.
    Me ka kap ankthi se si te vendos per me te miren per ta.Te jene ne te njejten klase apo ne klasa paralele.Parvjet ne kopesht i kisha ne grupe te ndryshme,por kete vit mesimor qe sapo u mbyll i kisha ne te njejtin grup "parashkollor" (sepse nuk beheshin sh femije per te pasur nje grup te dyte),tani me ka kap dilema se si ti le shtatorin qe vjen.Bashke apo veç e veç.
    Kam lexuar qe eshte me e mire kjo e fundit,per mos tu bere femijet te varur nga nj-tj,por e shoh qe se paskam kollaj te vendos.....

me jepni nje mendje.

flm

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Po ti pe ndonje ndryshim nga fakti kur ishin bashke dhe vec e vec?
    Te kisha binjake as nuk do evrisja mendjen, bashke aty dhe ku ka me mire edhe vellezer edhe shoke.
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    me mire ti ndaje nji ne amerike dhe nji ne shqiperi.
    Where does a thought go when it's forgotten?

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ka kohe kur ti ndash. Tani sa jane te vegjel se I le bashke ska gje. Nese me vone nga mosha 10 -12 vjec kur I shef qe nuk bejne friends po rrine vetem bashke, mund ti ndash. Po te qenit bashke se besoj ti bej te varur unless Jane shy . Sa cuni im I paske. Une do I lija bashke.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    Si i thone fjales: "pyet 7 a 8 e bej si di vete",keshtu dhe une kam nevoje te dije mendimin apo sugjerimin tuaj lidhur me problemin qe me shqeteson se fundmi.

Femijet e mije jane binjak,çuna,6 vjeç.Ne Shtator jane per ne klase te pare.
    Me ka kap ankthi se si te vendos per me te miren per ta.Te jene ne te njejten klase apo ne klasa paralele.Parvjet ne kopesht i kisha ne grupe te ndryshme,por kete vit mesimor qe sapo u mbyll i kisha ne te njejtin grup "parashkollor" (sepse nuk beheshin sh femije per te pasur nje grup te dyte),tani me ka kap dilema se si ti le shtatorin qe vjen.Bashke apo veç e veç.
    Kam lexuar qe eshte me e mire kjo e fundit,per mos tu bere femijet te varur nga nj-tj,por e shoh qe se paskam kollaj te vendos.....

me jepni nje mendje.

flm

Njerezit ku ta gjejne ti ken bashke ti do ti ndash. Une mendoj bashke. Sigurisht qe do jene te pavarur as mos e vri mendjen biles kur jane bashke rrit edhe konkurrencen edhe i shton me shume vullnetin.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Binjaket, me sa kam pare gjithnje bashke jane,edhe pse behen te varur nga njeri tjetri ska asgje te keqe sa jene te vegjel!Kur te rriten edhe po te duash ti ,nuk rrine bashke qdo kund secili ndjek drejtimin e vet!

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    bashke bashke , dhe as mos e diskuto. te papam jane binjaket kur jane te vegjel : )
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Hahaha kam pasur dy shokë binjak, ishin të dy në një klasë dhe nga që nuk i dallonin dot mësuesët nga njëri tjetri njëri mësonte një ditë dhe përgjigjej për të dy po të kërkohej dhe ditën tjetër mësonte tjetri dhe bënte të njëjtën gjë.

Për mendimin tim nëse do ti detyrosh të mësojnë duhet në klasa të ndara.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Si e ke binjaket Prudence, identike?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Te dyja kane ane pozitive dhe negative. Per mendimin tim vec e vec. Nese mesohen gjithmone bashke do e kesh veshtire ti ndash me vone. Kane nevoje te krijojne identitet te vecuar nga njeri-tjetri. Ne pergjithsesi do i identifikojne si ''binjaket", dhe jo vec e vec, si individ te vecante qe jane, edhe pse mund te kene vetem ngjashmeri ne paraqitje.. Do e kene te veshtire te krijojne shoqeri te ngushte me te tjere se nuk do e ndjejne te nevojshme nga prania e njeri-tjetrit, ose te tjeret do e kene veshtire tu afrohen se do u duket vetja i tepert mes tyre. Do e kene te veshtire dhe nese njeri eshte me i mire se tjetri ne mesime. Do perjetojne cdo pakenaqesi qe perjeton binjaku tjeter si te tijen. Etj, etj. Varet dhe nga femijet. Nga personaliteti i tyre, etj. Pyet njehere shkollen, drejtorin, mesuesit si do ishte me mire. Ata kane pervoje ne keto drejtime dhe mund te flasin nje fjale me shume. Flit me binjake nese njeh, te thone eksperiencat e tyre. Gjithsesi cfare do qe te vendosesh, nese nuk ecen mire , ke mundesi ta rregullosh. Ti bashkosh apo ti ndash.
    Feelings change - memories don't.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •