Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-03-2011
    Postime
    169

Pėr: Epilepsi, apo cfare?!

Citim Postuar mė parė nga anita340 Lexo Postimin
    Faleminderit per pergjigjen dhe per urimin Blinaa!

Gjithsesi vajza ka disa nga simptomat. Por nuk e ka te trasheguar dhe as e ema nuk ka pase probleme gjate shtazanise. Gjithmone i vie pas rrezimit dhe mjeket atje i thone qe e ka ngaqe nuk duron dot dhimbjet e medha. ka ndodhur te pese herat ngaqe eshte rrezuar. Por kete heren e fundit ka qene edhe e gezuar . I kane ardhur mysafire femije moshatare dhe nga gezimi ka kercyer nga pjesa e siperme e kanapese ( eshte femije shume energjik dhe shume shume e mencur). Ne fillim kihste veshtiresi ne frymemarrje e pastaj u alivanos. Heret e para vetem alivansoje ndersa heren e fundit kishte shterngime muskujsh.
    Sa per ate qe te dergojne ne Shqiperi te mjeket do tua them si propozim dhe ta vendosin vet ata.
    Kisha edhe nje gje.
    Ne nje site gjerman lexova qe po qe se shkaktohet nga ndonje ndermjetesues nuk eshte ne asnje menyre epilepsi. Nje nga keta ndermjetesuesit ishte edhe te rrezuarit. Si mendon ti ne lidhje me kete?

Faleminderit edhe njehere.
    Nje nga simptomat e epilepsise eshte edhe te rrezuarit,,qe do te thote qe vajza bie ne toke rrezohet sepse e kap semundja por eshte e vogel dhe nuk din ta shpjegoje,ajo nuk rrezohet pse ka hipur ne kanape ose diku tjeter,ajo rrezohet ne cdo vend ku e kap semundja.
    Ne keto raste thuhet qe pacienti bie ne toke si i kositur(sikur ja ke pre kembet me kos).Ka dhe 1 lloj tjeeter te epilepsise qe quhet epilepsia e vogel dhe ne kete rast pac.e ndjen semundjen e ndjen qe do rrezohet dhe ulet e pret,por ka raste qe nuk e ndjen dhe bie papritur ne toke sic eshte dhe rasti ne fjale,por ajo eshte femije mund te jete e tipit minor dhe ajo mbase e ndjen por sdin te shpjegoje ,,kjo lloj epilepsie eshte me e leht.Dua te them qe duhet te monitorohet gjendja me kujdes sepse te rrezuarit nuk eshte faktor ndermjetesues por eshte simptome nr.1 e epilepsise.Gjithesesi duhen bere EEG analizat me pare.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga B@Ne Lexo Postimin
    Anita , nuk jam mjeke por kam degjuar situata te tilla....Ka raste qe ndodh kur femija ka temperature shume te larte ose shume te vogel , Ne spital duhet ti kishin bere ēdo analize te mundur .
    Nje bebi ne ēerdhen time i ndodhi dhe i bene nje analize neurologjike. ēudi qe atje nuk ia bene direkt ket gje .... Shpresoj nje sherim te shpejte .
    B@ne ajo quhet febrile seizure. Disa spitale bejne analiza disa jo.
    Nqs eshte hera e pare ska problem mos te behet asgje.

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

epilepsia ka dy forma

petit mal
    dhe
    grand mal

petit mal eshte nje faze e leht e epilepsis pa dridhje dhe pa shkum nga goja,vetem me shtrengim muskujsh dhe fixim shikimi per nje kohe,
    kjo e dyta grand mal eshte siq dihet me dridhje dhe me shkum nga goja

ato rastet qe femija fiton nga temperatura nuk njesohet si epilepsi.

tani dyshimi eshte se mos femija kishte petit mal dhe prindi nuk e ka vrejt,derisa eshte keqsuar dhe ka kaluar ne grand mal??!!

ketu nuk duhet shum medyshje,nje vizite te neurologu, dhe nje EEG do examinohet gjendja fuknkcionale e trurit,dhe nese ka dicka do dali aty,sigurisht edhe shum metoda tjera diagnostike,por kjo eshte sa per ti dhen drejtim situates.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776

Citim Postuar mė parė nga [PaRTiZoNi] Lexo Postimin
    Ėshtė epilepsi sepse tė njėjtėn gjė, nė tė njėjtė moshė i ndodhi njė tė afėrmi tim. Kur ishte 3 vjeē pėsoi njė gjė tė tillė siē e ke pėrshkuar ti anita, pėrveē shkumės nga goja, dhe e ēuan te neurologu. U kurua gati 2 vjet e ca me medikamentin DEPAKIN. Nqs je nė Shqipėri mund tė pyes pėr doktorin dhe tė jap adresėn e tij.
    Flm Partizoni. E diskutova kete per Shqiperine po njehere duan te shohin atje ku jane.Flm shume gjithsesi nese do te kene nevoje per ndihme do te te bejme telashe.......
    Dhe doja te te pyesja cfare ndodhi me te afermin tend pas dy vjetesh ,e nderpreu kurimin? Me sa di une epilepsia kerkon mjekim te perhershem...

Citim Postuar mė parė nga Nete Lexo Postimin
    Anita keshtu i ka ndodhur djalit te kusheririt tim deri sa ka qen i vogel,por tani me nuk e kam pyetur a i ndodhe prap!

Njejte i ka ndodhe edhe djalit te motres,mbas rrezimit u zbeh dhe humbi vetdijen,kur e derguam tek mjeku e kontrolluan kujtonin mos e ka lendu koken, por ashtu na than se nga frika mund ti ket rene te fiket...edhe pse motra u thoshte se nuk eshte hera e pare qe rrezohet, eshte rrezuar edhe hera tjera por keshtu ta humb vetdijen nuk ka ndodhur!Une gjithnje ua le se mjeket nga ne kinse nuk jan aq te afte!
    Se di Nete. Une te them te drejten mendoj qe teorikisht mjeket tane jane me te mire. Sistemi eshte zero fare. E kam pare si funksionon sistemi mjeksor ne Gjermani dhe jemi shume shume larg. Madje keta ankohen dhe kerkojne permiresime.....

Citim Postuar mė parė nga silentgirl Lexo Postimin
    Anita ..,jam i te njejtit mendim qe vajza duhet te bej nje vizite me te hollesishme sa me shpejt..,Pavarsisht shenjave qe ajo mund te shfaqi per epilepsi ,jan analizat ato qe percaktojne me mire...,Ka shume raste te cilat shenjat jan per epilepsi ..,por qe ne te vertet nuk ka te bej me te...,dhe madje as mjeket nuk munden ti japin nje percaktim....,Gjithesesi...,eshte shume e vertet...,me mire parandalimi se trajtimi.....,uroj qe vajza te kete nje sherim sa me te shpejt...,pershendetje...
    Flm silentgirl.

Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    Mua me duket si atonic seizure fillimi e tani eshte tonic-myoclonic...mgjs me mire te konsultohet me nje pediater neurolog.
    Toffee cfare jane atonic seizure e tonic myoclonic. Harrova tu thoja qe smarr vesh fare nga keto termat latine. Madje ehde vaksinat qe merr vajza ime i harroj vazhdimisht...me duhet te shoh fletushken ku e kam shkru perkthimin sahere me duhet te tregoj cilen e kam marre e cilen jo...

Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    B@ne ajo quhet febrile seizure. Disa spitale bejne analiza disa jo.
    Nqs eshte hera e pare ska problem mos te behet asgje.
    Eshte hera e peste. Kete EGG a ca ishte prinderit kane kembengulur tia bejne por mjeku i ka thene qe e bejne vetem ne raste kur eshte e nevojshme dhe ne kete rast nuk eshte e nevojshme. Ata tashme po presin nje termin te neurologu pediater ( apo pediatri neurolog ) dhe ai vendose nese do tia bejne nje analize apo jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga anita340 : 06-01-2013 mė 09:31
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776

Citim Postuar mė parė nga Blinaa Lexo Postimin
    Nje nga simptomat e epilepsise eshte edhe te rrezuarit,,qe do te thote qe vajza bie ne toke rrezohet sepse e kap semundja por eshte e vogel dhe nuk din ta shpjegoje,ajo nuk rrezohet pse ka hipur ne kanape ose diku tjeter,ajo rrezohet ne cdo vend ku e kap semundja.
    Ne keto raste thuhet qe pacienti bie ne toke si i kositur(sikur ja ke pre kembet me kos).Ka dhe 1 lloj tjeeter te epilepsise qe quhet epilepsia e vogel dhe ne kete rast pac.e ndjen semundjen e ndjen qe do rrezohet dhe ulet e pret,por ka raste qe nuk e ndjen dhe bie papritur ne toke sic eshte dhe rasti ne fjale,por ajo eshte femije mund te jete e tipit minor dhe ajo mbase e ndjen por sdin te shpjegoje ,,kjo lloj epilepsie eshte me e leht.Dua te them qe duhet te monitorohet gjendja me kujdes sepse te rrezuarit nuk eshte faktor ndermjetesues por eshte simptome nr.1 e epilepsise.Gjithesesi duhen bere EEG analizat me pare.
    Blinaa une se kam pare si rrezohet dhe e diskutova kete qe ke shkru ti me te jemen para pak minutash. Ajo eshte e sigurte qe ajo alivanoset pasi te jete lenduar. Njehere ka lenduar brrylin, e ka kapur berrylin me dore dhe pas pak sekondash eshte rrezuar...... Njehere tjeter ka lenduar gjurin me nje gur madje ka pase gjakderdhje. Heren e fundit vendosi ta genjente mjekun dhe tia smadhonte gjerat ne menyre qe ta merrnin me seriozisht e tia lejonin analizen por mjeku e pyeti vajzen dhe ajo tregonte me detaje. Ka kercyer nga pjesa e eperme e kanapese por qe te mos lendonte njerin nga femijet mysafir qe i doli ne rruge papritur kerceu me larg dhe atje ishte tavolina....... Sdi a e kam thene me lart , zjgat vetem pak sekonda......
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776

Citim Postuar mė parė nga teta Lexo Postimin
    epilepsia ka dy forma

petit mal
    dhe
    grand mal

petit mal eshte nje faze e leht e epilepsis pa dridhje dhe pa shkum nga goja,vetem me shtrengim muskujsh dhe fixim shikimi per nje kohe,
    kjo e dyta grand mal eshte siq dihet me dridhje dhe me shkum nga goja

ato rastet qe femija fiton nga temperatura nuk njesohet si epilepsi.

tani dyshimi eshte se mos femija kishte petit mal dhe prindi nuk e ka vrejt,derisa eshte keqsuar dhe ka kaluar ne grand mal??!!

ketu nuk duhet shum medyshje,nje vizite te neurologu, dhe nje EEG do examinohet gjendja fuknkcionale e trurit,dhe nese ka dicka do dali aty,sigurisht edhe shum metoda tjera diagnostike,por kjo eshte sa per ti dhen drejtim situates.
    teta,
    nuk ka mundesi qe ti kishte ndodhur te alivanosej femija edhe te mos e kishte verejtur e ema. Vetem po ti kete ndodhur ne gjume e te mos kete qene fare e zhurmshme. Vetem sivjet ajo po flen ne dhomen e sja keshtuqe nuk mund ti kete ndodhur as ne gjume. Per kete jam me se e sigurte. Kater heret e para nuk kishte shtangim muskujsh e nuk di per fixim shikimi. Do ta pyes edhe njehere. Vetem heren e fundit pati shtangim muskusjh dhe pak shkume ne goje.
    E sa per viziten te neurologu e sqarova me siper.
    Nje gje do te doja tma sqaronit , a mund te shkaktohet epilepsia nga te lenduarit? Pra kur u rrezua heren e pare , a ka mundesi te kete fitu epilepsi?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga anita340 : 06-01-2013 mė 09:37
    AUTOCHTHONOUS

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531

Flm Partizoni. E diskutova kete per Shqiperine po njehere duan te shohin atje ku jane.Flm shume gjithsesi nese do te kene nevoje per ndihme do te te bejme telashe.......
    Dhe doja te te pyesja cfare ndodhi me te afermin tend pas dy vjetesh ,e nderpreu kurimin? Me sa di une epilepsia kerkon mjekim te perhershem...
    Ka gati njė vit qė kur ka ndėrprerė mjekimin dhe nuk i ndodh mė ajo gjė. Doktori neurolog qė e kishte nėn vėzhgim qė nė fillim i tha prindėrve qė duhet kohė 1 deri mė 2 vjet. Ajo analiza ezheja kokės ( Nuk e di si thuhet nė gjuhėn e mjeksisė), qė ja bėn qė nė fillim i dilte keq. Nė fund tė mjekimit me Depakin, mbas dy vitesh, i bėn tė njėjten analizė dhe doli mirė.
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

teta,
    nuk ka mundesi qe ti kishte ndodhur te alivanosej femija edhe te mos e kishte verejtur e ema. Vetem po ti kete ndodhur ne gjume e te mos kete qene fare e zhurmshme. Vetem sivjet ajo po flen ne dhomen e sja keshtuqe nuk mund ti kete ndodhur as ne gjume. Per kete jam me se e sigurte. Kater heret e para nuk kishte shtangim muskujsh e nuk di per fixim shikimi. Do ta pyes edhe njehere. Vetem heren e fundit pati shtangim muskusjh dhe pak shkume ne goje.
    E sa per viziten te neurologu e sqarova me siper.
    Nje gje do te doja tma sqaronit , a mund te shkaktohet epilepsia nga te lenduarit? Pra kur u rrezua heren e pare , a ka mundesi te kete fitu epilepsi?
    Teta e ka pas fjalen per dicka te ngjashme si te kjo videoja..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga [PaRTiZoNi] Lexo Postimin
    Ka gati njė vit qė kur ka ndėrprerė mjekimin dhe nuk i ndodh mė ajo gjė. Doktori neurolog qė e kishte nėn vėzhgim qė nė fillim i tha prindėrve qė duhet kohė 1 deri mė 2 vjet. Ajo analiza ezheja kokės ( Nuk e di si thuhet nė gjuhėn e mjeksisė), qė ja bėn qė nė fillim i dilte keq. Nė fund tė mjekimit me Depakin, mbas dy vitesh, i bėn tė njėjten analizė dhe doli mirė.
    Mos ma merr per keq se nuk e kam me ty personalishte, po nje keshille qe mos u beni mjek vetem duke lexuar apo duke pare House apo nga histori te ngjashme.
    Kjo vlen edhe per mua..
    Depakin (valproic acid) me Keppra (Levetiracetam) perdoren shpesh te femijet per te parandaluar epilepsit e ndryshme.
    Por keto ilace duhen marr vetem pasi jane dhene nga mjeku neurolog.

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531

Pa merak Toffe, nuk e kam parė tek Dr.House apo bėj rolin e mjekut. Do doja ta kem parė te Dr. House, por fatkeqsisht e kam parė tek 1 i afėrm i imi. Rasti qė solli Anita ėshtė i ngjashėm me rastin qė thashė unė, pėrveē shkumės nga goja. Ndoshta kjo ngaqė ne e kapėm qė nė fillim problemin dhe filloi kurimi shpejt. Depakinin nuk ėshtė se e morėm vetė nė farmaci se pa lejen e doktorit nuk ta jep njeri, por mbas vizitave tė mjekut neurolog dhe ai vendosi pėr kėtė medikament.
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •