Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024

Pėr: Kur femija fillon te flasi?

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Aty te rri mendja ty o Tunxh. Po dhe ne USA nuk u ndryshon ai mentaliteti shekullore . Shume ju eshte ngulitur ske turp I fut dhe s ne fund. Yttt. lol. Mire e the ate te fundit. Shqiptarce puro. Mire o shoku Perikli
    HE MOJ "SHTEPIAKE E DESHPERUAR" AS NJE SHAKA NUK KUPTON DOT??????.......
    TETO OLLGA.....mos ia meso cunit te pakten te thore "yttt" se kujtojne njerezia se i ka patur prinderit karrociere me patente nderkombetare (edhe kjo ishte nje shaka)....vajza se shpejti do nbushe 5 vjec edhe po ta majti sille cunin per noi "takim lodrash" (edhe kjo ishte shaka)

PER HAPASIN E TEMES .......DERI KETU BESOJ SE MORE NJE DORE LEKSIONE PRINDERISH
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Po dhe une Shaka bera. Aq gje se kuptove dhe ti? lol. shtepiake une? Ua
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

- Kur ka filluar femija juaj te flasi, ne cfare moshe?
    tani ne fillim vajza thoshte disa fjal ne moshen 1 vjece, por ne moshen 2 vjece kishte mundesi te fliste edhe me shume..tani qe do behet 3 vjece ne janar ti kthen pergjigjet mire

- A keni vene re ndonje dallim mes femijeve te gjinive te ndryshme?
    Hmm jo shume dallim, besoj se varet shume nga femija. Nje ndryshim te vogel eshte se kam pare qe vajzat fillojn te flasin me shpejt dhe nese nuk i kupton cfare po flasin

- Sa te veshtire apo te lehte e kane patur femijet tuaj mesimin e te dy gjuheve?
    Veshtirsia eshte kur ti i thua dicka ne shqip dhe ta kthen ne anglisht, por ka momente qe ta kthen dhe ne shqip...ne kete mosh e din qe jan dy gjuhe por nuk e kuptojn tamam qe jan dy gjuhe te ndryshme...pshm kur i them vajzes ku eshte hunda, me thot "ja ketu, ketu eshte "nose" "....ose kur i them "Ori thuaje ne shqip"...me thot "bae baee" kujton sikur i them si ja ben "delia" (sheep) ne anglisht lol...ama di plot fjale ne shqip dhe ne anglisht, dhe gjat dites perdor te dyja gjuhet por anglishten me shume nga fakti se shikon perralla ne anglisht

- Cfare keshillash kini per te ndare me prinderit e rinj bazuar ne eksperiencen tuaj si prinder?
    Mundohuni mos ti flisni femijve ne anglisht, nganjehere dhe ne vete ngaqe flasim gjuhen e huaj cdo dite harrojm dhe fillojm i flasim dhe femijve, ama mundohuni qe ti flisni vetem ne shqip, sepse anglishten apo ndonje gjuhe te huaj do ta degjojn kudo...dhe nese femija nuk flet aq shpejt sa femijet e tjere mos u shqetesoni, cdo femije kan fazen e tyre kur duan te flasin...vajza ime pshm qe ne moshen e vogel fare kur ishte nja disa muajsh sec thoshte sja dinim gje ama pelqente te degjonte zerin e saj, dhe nga gjithe kushurijnt e saj filloj te flasi me shpejt fjalet (kete e ka nga burri meduket se ai flet shume lirshem)..pra varet shume nga individi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 04-01-2013 mė 15:02
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ne Shqiperi qenka turp keshtu te luajne ciliminjte e gjinive te ndryshme bashke? S'ka qene turp kur kemi qene ne femije. hehe, pink dhe thone meshkujt e ka femra mendjen te djallezuar. Shih ku u vete mendja ketyre. Kur te mbushi moshen thote cool shqipe, atehere do luaj, hahahaha.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

e ben te kunderte mia lol
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Kurse une do thosha cdo moshe ka "lojerat" e veta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 04-01-2013 mė 15:36
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e ela11
    Anėtarėsuar
    11-06-2010
    Postime
    212

[QUOTE=Albo;3570928]Nje nga shqetesimet qe kane prinderit e rinj eshte edhe e folura e femijes. Qellon shpesh qe familjet shqiptare qe kane emigruar ne vende te ndryshme i rrisin femijet ne nje ambient ku flitet me shume se nje gjuhe. Ne familje mund te flitet shqip, televizori dhe shoqeria mund te flasi nje gjuhe te huaj.

- Kur ka filluar femija juaj te flasi, ne cfare moshe

Goca ime akoma nuk po me flet u be 22 muaj,,dhe une jam ne nje vend te huaj dhe digjon dy gjuhe,e kam shume te veshtire komunikimin me te,nuk di cte bej ,,,i flas po ajo nuk do,,i lexojme vjen ma mbyll librin do vetem televizorin...jam ne merak per tte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-10-2005
    Postime
    48

Une kisha nje komshi vietnamez qe cuni i vet 3 vjec di te flasi, te shkruaj, te lexoj dhe biles edhe te kercej.

Se cfare do dije te bej me vone vetem ai e di!

i/e regjistruar Maska e e askujt
    Anėtarėsuar
    31-03-2013
    Postime
    140

booo sa qejf i kam femijet kur i thon fjalet gjysma.......ti hash fare jan

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Fėmijėt qė mėsojnė tė flasin dhe tė lexojnė mė herėt se tė tjerėt, ka shumė mundėsi qė kur tė rriten ta duan pijen mė shumė sesa duhet. Ky ėshtė pėrfundimi nė tė cilin ka dalė njė studim finlandez qė mori nėn vėzhgim 3000 binjakė. Ata qė kishin folur ose lexuar mė parė, kishin dy herė mė shumė mundėsi tė konsumonin mė shumė alkool se vėllai apo motra e tyre pasi rriteshin.

Studimi nuk tregon nėse tė folurit mė shpejt ēon nė probleme varėsie ndaj alkoolit.

Udhėheqėsi i studimit, Antti Latvala, nga Universiteti i Helsinkit, theksoi: “Njerėzit kanė pėrshtypjen se njerėzit qė janė mė tė zgjuar dhe qė lexojnė libra, janė tė mbyllur. Por, kėta njerėz kėrkojnė gjithmonė aventura, kanė mė shumė miq dhe e ekzagjerojnė me pijen ndonjėherė.”
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •