Pershendetje !
Jam nje fillestare ne perdorimin e Ubuntu Linux. Dua te lidhem me internet me
albtelecomin,
Sapo e kam instaluar linuxin, por spo lidhem me internetin, Si te krijoj lidhjen e re ??
Faleminderit !
Pershendetje !
Jam nje fillestare ne perdorimin e Ubuntu Linux. Dua te lidhem me internet me
albtelecomin,
Sapo e kam instaluar linuxin, por spo lidhem me internetin, Si te krijoj lidhjen e re ??
Faleminderit !
Shpresoj te te ndihmoje.
Forumi Shqiptar
My web (hobby): www.zonajuaj.com
Faleminderit shume !
Po per AVAST si mund te instaloj per LINUXIN UBUNTU !
A eshte Linux Ubuntu me i sigurte se windowsi per viruset ???
lol me si di une nje linux nuk ka nevoje per antivirus.
Nuk hapet Ubuntu
Perdor wind, xp. serv. pack 2. Nga rrjeti shkarkova dhe instalova Ubuntu, pas shumė peripetive. Kur instalova, ristartova PC dhe te opcioni UBUNTU klikova duke menduar se po hy ne kete sistem. Por ekrani eshte i zi me keto k4shilla anglisht qe nuk i kuptoj:
GNU GRUB version 2.00-7 ubuntu 4
Minimal BASH-like editing is suppoertade. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhwrw else TABN lists possible device or file completions.
grub_
nuk e di nese dikush ka pase rastin e njejte. pa ju lutem te me tregoni se cka duhet te beje. falemenderit shume.
@florieconomy: Cilado distro GNU/Linux ėshtė teorikisht shumė herė mė e sigurt pėrballė viruseve se sa cilido version i Vindozes. Nė praktikė do ta shohėsh vetė, pasi tė kesh pėrdorur pėr ca kohė njė GNU/Linux. Praktikisht nuk ka nevojė tė mendohesh se cili antivirus tė duhet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BB_ose_bb : 06-01-2013 mė 15:59
neptun: Ajo qė sheh dhe nuk kupton ėshtė pjesa qė realizon ngarkimin e sistemit. Qė zakonisht nuk do tė duhej ta shihje. Ka diēka qė nuk shkon me instalimin tėnd. Mė shumė duket sikur nuk e ke pėrfunduar instalimin.
Njė pyetje: instalimin e bėre nga njė Live CD? Nėse jo, do tė ishte mirė tė pėrdorje njė tė tillė, sepse kjo metodė tė lejon tė konstatosh nėse kompjuteri yt dhe GNU/Linux-i qė po pėrpiqesh tė instalosh i shkojnė njėri-tjetrit. Nėse makina e ngarkon sistemin prej njė Live CD-je dhe ti e sheh dhe e provon, je njė hap mė afėr drejt instalimit tė pėrhershėm. Nėse ti nuk e ke parė Ubuntu-nė tė pėrfunduar dhe funksionale, gjėja e parė qė duhet tė dyshosh ėshtė qė nuk e ke kryer instalimin si duhej.
Pėrmbledhtas, i mėshoj idesė sė instalimit pas njė prove paraprake me njė Live CD.
BB... jam munduar sa ma shkurt te sqaroj. Pa e parė kete pergjigjen tende me siper e parashtrova edhe nje here kete problem (si duket te postimi i fundit e kam gabuar versionin, pra duhet te jete 10.04).. te jem i qarte: e shkarkova nga neti dhe prisnja nga nje ore deri sa perfundonte. pastaj me dilte tabela ku me kerkonte versionin dhe gjuhen si dhe pasvordin. e plotesoja dhe instalohej ne nje partition tjeter ku vete e zgjidhnja. pas perfundimit, nuk hapej.
instalimi i fundit ka shkuar me mire por jo shqip, se nga shqipja vetvetiu u kthye ne anglisht. tash pas startimit te kopjuterit me del opcioni xp dhe ubuntu. zgjedh ubuntun dhe me dalin ne ekran te zi kater mundesi per nisje te ubuntit. Zgjedh opcionin normal dhe pasi shiriti sillet dy here , perseri dicka e pengon dhe me del ekrani i zi me dy tri fjali te gjata anglsht qe fare s'i kuptoj. edhe opcionet tjera nuk ndihmojne. Me kaq perfundon cdo gje. Mendoj mos po duhet te instaloj edhe dicka tjeter qe ubuntu te ngjallet apo ta le keshtu?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga neptun : 07-01-2013 mė 11:53
neptun,
E kuptoj dėshirėn e mirė pėr ta pėrshkruar situatėn sa mė shkurt. Por nė raste tė tilla pritet mė shumė qartėsia se sa shkurtėsia...
Sė pari tė lehtėsojmė vėmendjen nga gjėra qė mund t'i shqyrtojė mė vonė: gjuha (Shqipja nė rastin tėnd) pėr krejt sistemin mund tė ndryshohet kur tė tė teket, dhe pasi tė jetė instaluar Ubuntu-ja. Pra. le tė pėrqendrohemi te instalimi fillimisht.
Unė ende dyshoj nėse e ke instaluar plotėsisht. Ti kėtė nuk e ripohon kėtu. Pra, a e sheh desktopin e Ubuntu-sė? A e sheh, nė po atė frymė qė sheh atė tė Vindozes pėr shembull, me menutė ku mund tė zgjedhėsh njė program e tė fillosh tė punosh me tė.
Kam frikė se mundet tė jesh ngatėrruar gjatė shkarkimit, duke shkaktuar fjala vjen instaluesin pėr instalim nga Interneti. (Kėtė po e hamendėsoj pa ditur konkretisht nė ka Ubuntu njė tė tillė a jo.) Ndaj edhe i mėshoja idesė qė finalizimin e instalimit ta pohoje duke marrė pėr bazė funksionimin normal tė desktopit. Mundet qė tė kesh instaluar dy ose mė shumė versione tė Ubuntu-sė.
Tani, sipas meje mundėsitė qė tė vazhdojmė pėrpjekjet janė:
Ose tė sjellėsh kėtu njė foto tė asaj qė shesh, skenės deri ku shkon historia.
Ose tė sjellėsh saktėsisht mesazhin qė sheh atje.
Nėse je i lodhur, dhe kjo ėshtė e pranueshme, mund tė provoje instalimin nga e para, duke mbishkruar krejt ndarjen ku gjendet Ubuntu-ja. Mund tė pėrdorėsh prapė njė shkarkim nga ubuntu.com, por mė mirė ėshtė tė pėrdorėsh njė Live CD qė mund tė ta huajė dikush, apo ta gjesh nė njė nga revistat pėr Linux.
Lexoje me kujdes!
Ubuntu eshte instaluar ne te njejtin particion si xp por kur niste pc-ja dalin dy opcione njera mbi tjetren "windows xp dhe posht Ubuntu. kur zgjedh opsionin Ubuntu fillon dhe del kjo pamje e ekranit qe e shkrova me dore: (nga lart deri poshte)
GRUB 4 DOS 0.4.4 2008-10-27, memory:639K/510M, CodeEnd0x42910
Start Installer in normal mode
Start installer in safe graphic mode (only if you have display problems)
Start installer with ACPI , Workarounds (only if you ACPI problems)
Start installer in verbose mode
Reas only (Live CD desktop)
dhe pas klikimit ne opcionin e pare del logoja e ubuntit, sillet shiriti djathtas majtas tri here dhe me del kjo pamje e ekranit:
Loading (pllease wait...
Busy Box v1.10.2 (Ubuntu1:1.10.2-1ubuntu6) build -in shell (ash)
Enter'help' for a list of build -in commands
(inifrans) [13.844702] sd 2:0:0:0 [sdc] Assuming driwe cache: write thhrough [13.850101] sd 2:0;0;0 [sdc] assuming drive cache : write throgh
- (ky kursor dridhet)
pamjet nuk munda ti vendos ketu.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga neptun : 07-01-2013 mė 18:09
Krijoni Kontakt