-
Repeticio
REPETICIO
Ha, ha, ha!
Eu ēmė paska dalė punė pa punė!
Sot, pėr ēudi, mora njė mesazh nė imel adresėn time nga njė lexues me pseudonimin Albipipa, (ndoshta mund te jetė vet Kurti). Ky dai e paska lexuar shkrimin tim ne fb,por ama nuk paska kuptuar asgjė.Thotė: Unė,disa here e lexova shkrimin tėnd lidhur me Albinin, mirėpo, asgjė nuk kuptova, nuk mora vesh ēfarė keni dashur tė thoni.Kjo paqartėsi vjen nga se ju ,shkrimin e paskeni shkruar nė gjuhėn shpellarēe, ndėrsa unė jam qytetar, e, nėse dini, shkruajeni nė gjuhėn qytetarqe pėr ta marrė vesh qytetaria. Pra, ju duhet ta pėktheni tekstin dhe serish ta publikoni pėr tė mos u mbetur borxh lexuesve.
Eu more mik, mė nxore punė pa punė. Nejse, meqė mė urdhėruat pėr ta pėrkthye,mė duhet ta pėrkthej nga shpellarēja nė qytetqrqe
Lexo tekstin e pėrkthyer.
Miku Albin, kam patur njė respekt tė madh pėr ty.Madje, kudo qė kam vajtur e ėshtė biseduar pėr Ty, pa hezitim ju kam pėrkrahur e edhe lavdėruar para njerėzve.Kėtė veprim e kam bėrė gjerė kur arritėt tė futeni nė Kuvendin e Kosovės.Kėtė e beja sepse, premtimet tua ishin shpresėdhėnėse. Mirėpo, menjėhere sapo u futet nė Parlament,disi, i harrove prmtimet, apo, mė mirė me thėnė, devijove, u nise drejtė caku pėr ta marrė pushtetin.Po,kjo po shihet dita ditės mirė e mė mirė. Ju, nė foltore, kur po dilni para kamerave,po krekoseni si shumė,po e ngritni zėrin me tone tė ashpra por edhe me shikim poashtu tė ashper,po flisni fjalė shumė tė ashpra e as qė po i analizoni fare pohimet tuaja. Edhe ti e din se Kryeministri yt,yni ėshtė, ky qė eshtė. I keq, imirė,i yni ėshtė .Nuk po them se Kryeministri ėshtė i paprekshėm, pa te meta,jo miku Albi,ama, nuk ju ka aspak hije me pėrdorė fjalė poshtėruese, denigruese,si shka po zgėdhihesh, mos u zgėrdhi. A e dini Ju o burrė(se tashti nuk je djalė) se kush dhe kur zgėrdhihet?.Ky pohim ėshtė tepėr fyes sidomos pėr ate qė e thotė e poashtu edhe pėr dedikuesin. Nejse, kjo ėshtė edukata e Juaj.Unė tani nuk mund tė ua bėj qaren,jo. Ti, vazhdoje me kete ritėm qė ke filluar, ama, ta dini se dėmin po ia shkaktoni vehtės por edhe dashamirėve tu.
Tjetėr, qė kėto ditė mė ra nė sy ėshtė njė shkrim nė "Panorama". Pėrpos tjerash, kėtu paskėni pohuar se : Shqiptaria si fe e shqiptarėve(Pashko Vasa) edhe nė shekullin 21 mbetet pa kisha e pa xhamia tė saj. Edhe unė e di se kėtė thenie e ka lansuar VASO PASHA : "MOS BRAKTISNI,JO KISHA E XHAMIA,POR FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHIPTARIA" ama, ai nuk e ka thėnė nė kuptimin qė e thua ti.Pohimi i Juaj, me ate tė Pashko Vasės janė diametralisht ne kundėrshtim. Ti ke fobi ndaj feve.Kjo tė brngos ty, kjo.
Unė,z. Albin kam vizituar bukur shumė shtete(jo udhėtime zyrtare).Pėr shembull,ishja nė Gjermani dhe atje pashė shumė-shumė gjermanė edhe gjermane,por asnjė,ama bash asnjė njeri nuk e pashė tė fesė gjermane.Pastaj kalova nė Zvicėr(Helveti),edhe aty nuk hasa ne asnjė person te fesė zvicerane.Ishja edhe nė Francė:interesant, edhe aty pashė me mijėra e mijėra njerėz tė gjinive e tė racave tė ndryshme, por asnjėrin nuk e pashė me fenė franceze,jo.Kam qenė edhe nė Australi, ama as atje larg nuk gjeta njerėz tė fese australiane. Disaherė e kam vizituar Turqinė, dhe, as ne turqi nuk gjeta asnjė njeri te fesė turke.Ėshtė pėr tu ēuditur, apo? Ha, ha, ha!
Edhe nė Lindjen e Mesme,por edhe nė lindjen e Largėt,ka plot shtete. Nė Arabi, ta zeme, nuk ka fe arabe, ose nė Indi,poashtu shtet i madh, as aty nuk ka fe indiane, as ne Kinė, nuk ka fe kineze apo sikurse nė Rusi qė nuk ka fe ruse.
Fatmirėsisht, kam patur rastin ta vizitojė edhe Shqipėrinė.Po, edhe aty kam pare plot e pėrplot njerėz,shqiptarė e shqiptare, por me falni, asnjėri nuk u deklarue se i pėrket fese shqiptare.
Pra, ne tė gjitha kėto vende, por jo vetem nė to, kam pare njerėz tė kombeve e racave tė ndyshme, por edhe te feve tė ndryshme si: katolike, muslimane, ortodokse e edhe budiste.
Kėshtu i kam pare edhe SHQIPTARĖT nė Shqipėri
uslimanė, katolikė dhe ortodoksė.Asgjė te keqe. SHQIPTARĖ me KOMB kurse me besim ēfarė kanė dėshirėn, E DREJĖ UNIVERZALE PĖR GJITHĖ NJERĖZIMIN.
Po ua bej me dije se po aty, pra, nė Shqipėri e edhe nė Kosove, ka pėrplot kisha e edhe xhamia,pavarėsisht fobisė qė ke,ato janė pėrplot me besimtarė tė devotshėm.
Pra, ti o shoku Albin, nuk e ke te drejtėn as juridike e as morale tua mohosh shqiptarėve besimin ne Zot,besimin ne fenė qė ata e duan, se, fundi i fundit, secila fe posedon vlera tė shumta.Se, pėrndryshe, shtetet e fuqishme, me pervojė shekullore nuk do ta lejonin popullaten e t'a praktikojne fenė e tyre.
( Shėnimi I eperm ėshtė pėrkthimi nga shpellarishtja ne qytetarishten
I keni te dy verzionet).
Shoku Albin, kogja si jaran te kam pase, e kah do qi kam shku, kam fole fjale te mira per ty. Kta e kam ba deri sa e shtine kryet ne Kuvend, se, diqysh i bajsha do llafe bukur te mirė .Po, meniherė, si hine mrena nė mezhlis, diqysh tu rrit menja si tepėr dhe kadal kadale i shplove kamtė, demek, u diktove se e kie menen me e marre hyqmin nė dorė. Po, kjo u pa e edhe po shihet ditė pėr ditė mirė e ma mirė. Nė fjalimet tua nuk po i pertypė fjalėt ama bash hiq . E din edhe ti, se kryeministėr i yti, yni asht ky qė asht, i keq i mire i joni asht.Nuk pot tham se asht i pakusure, paprekshem, jo, por nuk te ka hije me i thane po zgėrdhihesh, mos u zgėrdhi.O burrė(se tashti nuk je djalė),i ki nji mij munsi me ja numrue behanet ma nryshe, ma burrnisht, se, a e din ti kuptimin e fjalės zgėrdhihesh, a e din ti se kush zgėrdhihet?Kjo fjalė asht shumė e ranė sidomos per ate qė e thot e poashtu edhe atina qe i thuhet. Nejse, kjo asht edukata e jote, une nuk muj tashti mat ba hall, jo. Ti, vazhdije me kete avaz, ama, damin ia ban vetes e edhe dashamirėve tu.
Tjeter,qė mė ra nė sy nji shkrim ne PanoramA, mė befasoi bukur shumė ku paske thane:
Shqiptaria si fe e shqiptarėve (Pashko Vasa) edhe nė shekullin 21 mbetet pa kishė e pa xhami tė saj. E di edhe unė se e ka pohu Pashko Vasa moti kete thanje, por ,ai nuk e ka thane nė kuptimin qė e thua ti. Ai tjetr sen ka thane e ti thue tjetr sen .
Unė shok albini kam gjezdise(shetitė) neper bukur shume shtete. Pėr shembull, isha nė gjermani dhe pashė shumė gjerman e gjermane por asnje, ama bash asnje nuk e pashe te fese gjermane.Pastaj kalova ne Zvicėr(Helveti) edhe aty nuk hasa asnji zviceran apo zvicerane te fese zvicerane.Isha edhe ne Francė, interesant edhe aty pashe me mija e mija njerez, por jo me fe franceze. Edhe ne Australi kam qenė por as atje kurrė nuk pashė njerz me fe australiane. Gjthashtu e kam vizitu edhe turqinė disahere, ama as aty nuk pashė anjė njeri te fesė turke.Edhe ne lindjen e mesme ka plot shtete, por as atje nuk ka fe arabe.Ne Indi nuk kanė qene, nuk muj me ju rre, as ne Vietnam ,Kinė, Japoni apo Rusi, po e di se nuk ka fe indiane, vietnameze, kineze, paoneze apo ruse,jo. Fatmiresisht, edhe ne Shqipni kam kene. As aty nuk kam pa njerez te fese shqiptare,jo. Une kam pa njez te te gjitha rasave e kombeve, por, te feve katolike, muslimane,ortodokse por edhe te fese budiste. Keshtu kam pare edhe ne Shqiperi muslimanė, katolikė dhe ortodoksė.Kam pa kisha por edhe xhamia, po edhe shume bile. Pra, ti oshok nuk kit e drejten tua mohosh SHQIPTARĖVE, te drejten e besimit ne Zot,nė fenė qė i pėrket. Ajo ėshtė e drejta e secilit njeri ne kete rruzull, pra edhe SHQIPTARĖT e kanė kete tė drejtė.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt