Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 56

Pėr: A duhen hequr shtesa te pakuptimta " po " nga gjuha Shqipe !?

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Perfundimi;
    =po e= ka mundėsi qė tė zźvendsohet me;
    =pe=....shendet !
    -Amin !
    Prap me duket paksa e gjate, nuk zgjidh gje, pasi eleminon vetem nje germe. Mund te eleminojme dy.

Per mendimin tim "po e" mund te zevendesohet thjesht me " p' " qe i bashkengjitet foljes.

po e ha = p'ha
    po e shkruaj = p'shkruaj

etj etj

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Prap me duket paksa e gjate, nuk zgjidh gje, pasi eleminon vetem nje germe. Mund te eleminojme dy.

Per mendimin tim "po e" mund te zevendesohet thjesht me " p' " qe i bashkengjitet foljes.

po e ha = p'ha
    po e shkruaj = p'shkruaj

etj etj
    Studiues tė ndryshem te gjitha vendeve e gjuhėve te botės sot habiten me gjeneratat e reja tė kźsaj eres numerike, internetit telefonisė etj...se si ka ardhur koha ku tė rinjėt sot gjėjnė forma e shkurtesa tjera drejtshkrimore permes SMS e bisedave virtuale, janė hetaur ēpikje fjalėsh e shkurtesa tė pa besueshme te cilat nuk hyjnė fare nė rregulloret e fjalorėt e gjuhėve te tyre por tolerohet mė veshtirsi nga akademit, vetem e ardhmja mund ta tregoje se si do perfundojne gjuhet...normal, do ishte nė interesin tonė qė te ruhet e mbrohen rregullat e gjuhes shqipe si nź tekste dhe se foluri nga jeta e perditshme por....koha si duket e bėnė tė veten, rinia e sotme si dhe zhvillimi teknologjik me padashje i detyron te gjėjnė forma tjera fjalėsh si dhe shtigje sa mė te shkurtėra pźr t'ua lehtėsuar komunikimin atyre te rinjve, sepse si e shihni, koha sot ecen mė shpejtė, ēdo gjź llogaritet me sekona...pra jemi hyrė te gjithė si nź njź sfer...prandaj, "po e ha" dua ta ha njź moll apo jam duke henger njź dardhė....kam frikė se vetė natyra e njeriut i shtyn kėto komunikime qź tė thjeshtohen e jo qė tė mbesin ashtu te veshtira pźr rinin.....besoj se me keni kuptuar. shėndet !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 31-12-2012 mė 11:54
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Studiues tė ndryshem (te) te gjitha vendeve e gjuhėve te botės sot habiten me gjeneratat e reja tė kźsaj eres numerike, internetit telefonisė etj...se si ka ardhur koha ku tė rinjėt sot gjėjnė forma e shkurtesa (te) tjera drejtshkrimore permes SMS e bisedave virtuale, janė hetaur ēpikje fjalėsh e shkurtesa tė pabesueshme te cilat nuk hyjnė fare nė rregulloret e fjalorėt e gjuhėve te tyre por tolerohet mė veshtirsi nga akademitė, vetem e ardhmja mund ta tregoje se si do (te) perfundojne gjuhet...normal, do ishte nė interesin tonė qė te ruhet e mbrohen rregullat e gjuhes shqipe si nź tekste dhe (po ashtu) se foluri nga jeta e perditshme por....koha si duket e bėnė tė veten, rinia e sotme si dhe zhvillimi teknologjik, me padashje i detyron te gjėjnė forma tjera fjalėsh si dhe shtigje sa mė te shkurtėra pźr t'ua lehtėsuar komunikimin atyre te rinjve, sepse si(ē) e shihni, koha sot ecen mė shpejtė, ēdo gjź llogaritet me sekonda...pra jemi hyrė te gjithė si nź njź sfer(ė)...prandaj, "po e ha" dua ta ha njź moll apo jam duke henger(ngrėnė) njź dardhė....kam frikė se vetė natyra e njeriut i shtyn kėto komunikime qź tė thjeshtohen e jo qė tė mbesin ashtu te veshtira pźr rinin(ė).....besoj se me keni kuptuar. shėndet !
    I dashur Kreksi!
    Dua te jem i sinqertė me ty dhe prandaj tė ta them haptazi se nuk mund tė pėrmirėsohet nje gjuhė nga ata qė gjuhėn nuk e njohin mirė!!
    Kjo temė ėshtė e gabuar qė nė titull, pasi nuk mund tė tolerohet njė mendjemadhesi si ajo e hapėsit, i cili edhe pse nuk e njeh mirė gjuhėn letrare nga ana gramatikore, ka guximin tė quajė "shtesa tė pakuptimta"( nga kjo kuptohet se sa e njeh ai gjuhėn shqipe) diēka qė jo vetėm ėshtė pjesė tashmė themelore e gjuhes sonė, por pa menduar se problemi mund ta ketė folenė nė panxėnėsinė e tij e jo nė punėn e pamatė tė studiuesve qė vunė bazat e gjuhės letrare, me fodullėk jep vendimin se duhet te hiqen!!!
    Ti, duke zhvendosur debatin mbi tė tjerė binarė, nuk jep ndihmesė nė kėtė rast, por ndihmon nė mjegullimin e qartėsimit tė tij!
    Nėse dikush nga ju e ndjen veten nė lartėsinė e duhur pėr tė na mėsuar shqipen e bukur ne tė tjerėve, jeni tė mirseardhur, por tė paktėn, jepni shembullin e mirė tė drejtshkrimit tė saj e, kini pėrulėsinė e nevojshme pėr tė mos dhėnė "gjykime" mbi tė pa sjellė tė paktėn argumente logjike dhe tė bazuara mbi gramatikėn e gjuhės shqipe e vetėm pastaj edhe nga gjuhėt e tjera, pse jo!
    Njė personazh shumė i dashur pėr mua thoshte "kėrkoni dhe do t'ju jepet " e me kėtė dua tė them se nė bashkėsinė e dashamirėsve tė njė gjuhe, jo vetėm qė ėshtė parėsore pasurimi i saj(e jo varfėrimi qė kėrkon hapėsi i temės), por pėr ata qė duan tė mėsojnė, mjaft qė tė kėrkojnė tė pasurohen prej saj dhe do tė jenė tė kėnaqur pa dyshim!
    Pėrshėndetje dashamirėve tė kėsaj gjuhe tė bukur!!
    Jarigas

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Jarigas, mire ja bere Euros, po ke bere nja dy gabime te korrigjimi qe i ke bere Kreksit. Si shkruhet te rinjte?
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Jarigas, mire ja bere Euros, po ke bere nja dy gabime te korrigjimi qe i ke bere Kreksit. Si shkruhet te rinjte?

Ilia Spiro do e plotesonte formatin HD te kesaj teme

p.s

Jaro shume ironi ke perdor ti vllai. Nuk jemi te gjithe gomere te zgjuar
    Revolution 1848

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Shkruhet ashtu siē e ke shkruar ti e ne fakt unė e kam pahėzuar me tė kuqe gabimin e tij !!
    Sa pėr Eurostarin, tė them tė vėrtetėn mė ėshtė simpatik, e si mos tė mė jetė ndokush qė interesohet pėr shqipen, por mendoj se ėshtė e rėndėsishme qė tė sillemi me tė si me nėnėn qė na ka dhėnė jetė e gji e jo si me njė shtrigė pėr ta zėnė me gure.
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Po mo po mire duhet te sillemi me euron sidomos kur nuk i ve ne dyshim aftedite tona rreth gjuhes shq
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Po jo per mua moj mia@..... Per ty, se vet e cilsove se dialekti geg i ka te theksuara shprehjet kohore. Kur nuk mer vesh nuk ta kam me borxh ironit e tua. Vet shkruan gabim, pastaj per ato qe ke shkruar akuzon te tjeret. Temen e hapa per tu vetkorigjuar nese e kam gabim dhe kaq
    Ironite e mia???? Apo ti qe as nuk i ve ne " dyshim aftesite e mia mbi gjuhen?! S'ti kam une per borxh ironite, jo ti mua. Cfare cilesova rreth dialektit geg une se s'te mora vesh? Kur nuk arrini te kuptoni, mos i keqinterpretoni fjalet.

Pse me Euron moj Mia@

Per gjuhen e ka fjalen Jari
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Sepse duhet te shkruante patjeter dikush tjeter te te mbushej mendja qe ishe gabim. Thjesht kur dikush ironizon aftesite e mia e marr per ofendim. Pavaresisht se hyj ne forum per te bere shaka, ti dhe askush ketu nuk e di sa njohuri kam une rreth gjuhes dhe nuk ju takon te ironizoni. E them pa frike se kam bere Gjuhe Shqipe me shume se trecereku ketu, duke patur parasysh qe shumica jane rrit ne emigrim. Mbase se kam nxjerr 10, ( gje qe askush se nxori) gjuhen ne shkolle te larte, por me beson apo jo, kam qene nder me te miret ne kursin tim. Largesia nga Shqiperia dhe berja e nje shkolle ne gjuhe te huaj ka bere te sajen. Ka ca rregulla qe me duhet ti rikujtoj. Ja keshtu, prandaj e kam me euron.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 04-01-2013 mė 18:07

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •