Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 40
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pėr: Davologu, shqiptareve: Ne do tju mbeshtesim deri ne kiamet

Citim Postuar mė parė nga Ziti Lexo Postimin
    ndaj na duhet turqia se eshte ne nato dhe ka USA-n aleate.
    Ēfare inteligjence e gjalle; po pse, Greqia nuk eshte ne Nato?!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ēfare inteligjence e gjalle; po pse, Greqia nuk eshte ne Nato?!
    kush mo???????????????paske nevoj dhe ti te lexosh kete me duket..
    http://www.xryshaygh.com/index.php/e...s#.UOc7x6zispV

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2013
    Postime
    16

Thuhet qe popujt e prire te harrojne historine, e kaluara ju perseritet.
    Historia jone me turqit eshte e dhimbshme dhe ne e kemi harruar, bazuar ne kte thenie e kam friken mos po perseritet kjo e kaluar !!!
    Por ne anen tjeter kesi historie te dhimbshme, kemi me te gjithe popujt qe na rrethojne. Prandaj mendoj qe ne duhet te zgjedhim diken ta kemi mik, eshte veshtir te jetohet vetem me armiq perreth, keshtu qe une jam per nje miqesi te shendosh me Turqine por jo edhe servilizem.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Historia pėrsėritet prapė edhe prapė.. deri sa tė vėmė mėnd! Po nuk bėjė gabim s'ėshtė ėshtė hera e parė qė kemi arritur tek pika qė na duhet turku tė shpėtojmė nga greku (ose serbi).

Kjo situatė ėshtė shumė negative sepse tregon njė varėsi tonėn shumė tė madhe tek fuqitė e huaja, kjo varėsi sigurisht do shfrytėzohet gjithmonė me mėnyrėn mė tė keqe nga i ashtuquajturi shpėtues, qoftė turku, amerikani etj. Nuk tė ndihmon njėri pa interes shumė tė madh!

Sigurisht jemi shtet i vogėl dhe nuk mund tė jemi krejt tė pavarur nė njė situatė ku greku ose serbi duan tė na zhdukin, por nga ana tjetėr, lehtėsia me tė cilėn kėto kėrcėnime ndodhin tregojnė njė mangėsi kolosale tė kombit tonė! Nuk ėshtė vetėm fakti se jemi tė vegjėl, mbi tė gjitha ėshtė fakti se jemi.. qė ta them troē, copė copė. Jemi tė emigruar, pa lidhje si komb (secili shikon hesapin, njėri urren tjetrin kur bėn njė pėrparim), pa mentalitet, pa qeveri serioze dhe mė e keqja me njė rini me bazamente tė dobėta.

Njė gjė tjetėr negative ėshtė mentaliteti, si ta them.. krejt i dobėt dhe pa besim nė vetvete. E them kėtė i nisur nga fakti se ndihma e turkut apo e amerikanit konsiderohet si njė gjė pėr tė cilėn duhet tė jemi mirėnjohės. Kjo ėshtė njė gjė qė me tė vėrtetė mė mėrzit shumė fare, duket qartė se nuk mundemi tė shikojmė 'fotografinė' tė gjithė.. por vetėm shohim ato pjesė tė fotografisė tė cilat na lejon mentaliteti jonė i dobėt tė shohim.

Qė ta themi ndryshe.. mentaliteti tonė refuzon tė shikojė ato pjesė tė 'fotografisė' ku turku ose amerikani janė sė pari pjesė e problemit (me gjithė ato qė na kanė bėrė) dhe pastaj janė (pseudo)zgjidhje e problemit.

Pra ėshtė nevojė e madhe tė ndalojmė dhe tė hedhim poshtė kėtė kompleksin e shpėtimtarit, nuk ka shpėtimtarė, turku, amerikani, greku, politikanėt,
    sali beri-mutisha & co, edi rama e kushdo tjetėr nuk janė shpėtimtarė.

Nuk ekziston dhe nuk do ekzistojė kur njė shpėtimtarė, robi ėshtė kaq i dobėt dhe i vogėl. Robi ėshtė pėr vete i mbushur me mėkate dhe dobėsi, mbase mundet tė shpėtojė veten por jo ty. Vet natyra tė zhgėnjen, brenda vetėm 60-70 vitesh tė ka bėrė plak, si do mundesh tė quhesh shpėtimtarė...

Robi duhet tė ketė besim vetėm tek ligjet e thjeshta tė natyrės.. njė ligj i tillė tė cilin e kam pėrsėritur plot herė kėtu thotė se 'i zoti e nxjerrė gomarin nga balta'! Njė tjetėr ligj ėshtė ai qė thotė se 'vetėm nuk bėn dot'.. pra kur vėllai tėnd pėrparon mos e ki zili, e mira/keqja e tjetrit ėshtė e mirė/keqe dhe pėr ty, sepse jetėt tona janė tė lidhura. Nejse.. shumė janė dhe kaq.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

shqiperise do ti vije fundi nga shqiptaret. Askush nuk na ka ber keq sa i kemi ber ne vetes. Une propozoj qe duhet te bejme dicka per ceshtjen e shumperfolur te trktatit te varshaves ku spekullimet e australise ishin te paperfillshme per rajonin dhe per situaten e bankokut

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006
    Turqit e perandoris osmane i kemi pasur armiq sepse dihet qka na kan ber,tuqia e sotme ku jetojn miljona shqipetar bashkatdhetar te dikurshm,ku kontributi i tyre eshte i madh,dhe jetojn me dinitet,ku historia e turqis eshte e lidhur ngusht me personalitete te ndryshme me origjin shqiptare,vet shteti i turqis eshte themeluar nga shqipetaret......

ZITI 2-milion shqipetar jan vetem ne lagjen e BAJRAM PASHES NE STAMBOLL.....

A e din sa shqiptari u shpergul vetem nga trojet DARDANE nga MAQEDONIA,nga EPIRI etj...vetem shekullin e kaluar.....

Shiqoj hartat ne ILIRIKUM SAKRUM,shtrirjen gjeografike te kombit shqipetar,e ku ndodhemi tani,ne ni teritor shum te vogel...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 21-01-2013 mė 10:10

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Turqit e perandoris osmane i kemi pasur armiq sepse dihet qka na kan ber,tuqia e sotme ku jetojn miljona shqipetar bashkatdhetar te dikurshm,ku kontributi i tyre eshte i madh,dhe jetojn me dinitet,ku historia e turqis eshte e lidhur ngusht me personalitete te ndryshme me origjin shqiptare,vet shteti i turqis eshte themeluar nga shqipetaret......

ZITI 2-milion shqipetar jan vetem ne lagjen e BAJRAM PASHES NE STAMBOLL.....

.[/COLOR]
    shqiptare? shqiptare qe nuk dijne as 2 fjale shqip. qe as nuk kane qene ndonjehere ne troje shqiptare. aman tregohuni realiste e lini keto perralla me mbret.
    une kam qene vehte ne stamboll e me ka rastisyr te flas me njerez te tille.

shqiptare kane qene perpara disa brezash.
    nese nje shqiptar ben femija me nje turke, femija qe lind eshte 50% shqiptar e 50% turk.
    nese "femija" ben femije perseri me turke, ai qe lind eshte 25% shqiptar. e keshtu me rradhe perqindja zvogelohet...
    shumica e atyre qe ti quan shqiptare, jane turq te mirefillte e jo shqiptare... mund t'i quash turq me nje paraardhes shqiptar.

po te jap shembullin e argjentines. 95% e popullsise kane nje stergjysh/katragjysh europian qe ka emigruar andej nga fillimi i shekullit te shkuar.
    me llogjiken tende duhet te themi qe ne argjentine jetojne 25 milione italiane. kjo sepse 25 milione argjentinas kane te pakten nje paraardhes italian. 40 milion eshte tere popullsia e shtetit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Keni te drejt,deri diku por realisht un gjat luftes ne kosov kam nejt ne turki,pran kufirit TURKO-GREK dhe kemi qen ne afersi te kufirit se bashku me 10000 shqipetar ne nje kamp te ushtris ne KIRKLARELI dhe nuk e beson sa vullnetari ka qen i gatshem te vie ne KOSOV eshte e pabesushme qfar niveli,70 PILOTA me prejardhje shqipetare kan qen Me grada te ndryshem dhe qindramija vullnetar per te luftur ,nje kolonel me ka then se e krejt TURQIA eshte ne gjendje gadishmerie per lufte perfundimtare,,,,,,,

Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Me te vertet kam qen deshmitar ,sa autoritet kan shqipetaret ne TURQI,si dhe morali i lart per te ardhur ne kosov,sidomos problemi i kosoves, i ka zgjuar per vetdijen kombetare,eshte e pabesushme sidomos ne stamboll shum shoqata atdhetare,benin propagand per qashtjen shqipetare,kudo atmosfer dashurie per kombin ton dhe mikpritje,une personalisht e kam urrejt TURQIN deri ne ato momente per shkak te kaluares son te hidhur por prej ati momenti kam krijuar simpati per ata,sepse na quanin VLLEZER,,,,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    shqiptare? shqiptare qe nuk dijne as 2 fjale shqip. qe as nuk kane qene ndonjehere ne troje shqiptare. aman tregohuni realiste e lini keto perralla me mbret.
    une kam qene vehte ne stamboll e me ka rastisyr te flas me njerez te tille.

shqiptare kane qene perpara disa brezash.
    nese nje shqiptar ben femija me nje turke, femija qe lind eshte 50% shqiptar e 50% turk.
    nese "femija" ben femije perseri me turke, ai qe lind eshte 25% shqiptar. e keshtu me rradhe perqindja zvogelohet...
    shumica e atyre qe ti quan shqiptare, jane turq te mirefillte e jo shqiptare... mund t'i quash turq me nje paraardhes shqiptar.

po te jap shembullin e argjentines. 95% e popullsise kane nje stergjysh/katragjysh europian qe ka emigruar andej nga fillimi i shekullit te shkuar.
    me llogjiken tende duhet te themi qe ne argjentine jetojne 25 milione italiane. kjo sepse 25 milione argjentinas kane te pakten nje paraardhes italian. 40 milion eshte tere popullsia e shtetit.

Sa lehte,
    me nje te shkuar ne Stamboll i din perqindjet e sakta.

Si studjues i ckamasit, eshte dashur (se paku) t'ia hedhesh nje sy historise... rreth dyndjeve (perzenies) se shqiptareve ne Turqi. Kur? Si? Perse?
    Ka shume njerez qe vijne ne (ish)vendlindje rregullisht. Qendrojne me muaj te tere. Jane te lidhur me trojet e veta. Ka familje te pergjysmuara: gjysma ne Turqi, gjysma tjeter neper Kosove, Maqedoni e gjetke...
    Natyrisht qe ka dhe sosh sic i pershkruan ti, ama jo sa ta don imagjinata jote...

Une vet kam familjare (farefis) neper disa qytete te Turqise.

*
    klipp&klar

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •