Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Hellas dhe ilir është popullë i njejt

Hellas dhe Ilirët është popullë i njejt !

H-Ella-s= Ella(Ylla) Gheg, Ilir=Yllër( Yje)

Sepse, " DIELLI " shums DI-ELLA, Pra ELLI, shums H-ELLA-S, H dhe s jan para dhe pas ngjitje. Pra " Populli YJE "

ILIR = YLLËR( Tosk) Pra Populli YJE

Yll, shums: Yllër. si në AT, shums: ATËR, Etër Mund lirisht të supozojm se në të kaluarën për YLL në shums është thënë Yllër, si në ETËR për AT

Dhe mund të vërejm, se në të kaluarën i kan dhënë shumë rëndësi Diellit, ashtu siç e vërejm në Flamurin e maqedonis, si dhe në shumë tjera gjetje arkeologjike. Populli Yje sepse Yjet jan element për Udhëzim për shembullë për Anijet etj.

Po për çka " POPULLI YJE "?
    Për arsye se ishin Popullë që kishin diturin me të cilën Udhëzojshin Njerëzit, Pra është një lavdat.
    Dhe sepse personat që posedojn Diturin e sakt, është një dritë që Banon qenjen e tyre prandaj shkëlqejn si Yje, plus asaj që udhëzojn njerëzit me diturin e tyre.

Pra Kur shihet Dielli në Ëndër, Interpretimi është se Është një Dijëtar shumë i madhë, mund të themë edhe më shumë për k'të por kam frik se mos gabojn disa.

Pra Populli Ilir Apo Pellazg ka qen Dijëtar, mbasi nga më të lashtit, jan shumë afër Profetit NOEIT, I cili vetë Ai ia ka mësuar Bijve të tij Diturin e sakt, dhe Gjuhët Ëmë.

Pra kështu e gjejm Fisin AR-DIAN Sepse Dituria është Ari që s'paguhet. dhe në Ëndërr dituria interpretohet me ARI.
    Një Grua Kishte pa Një shok t'imin në ëndërr se u jepte Ari, Kurse në realitet ai shoki imë ju kishte dhënë Dituri fetare nj ëditë më parë, sepse është Hoxhë.

Dhe njësoj Populli apo emri DION, AR-BËR etj
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 22-12-2012 më 11:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •