Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 78 prej 78
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Dhiaten e re pastaj te vjetren?

Edhet ket se kisha degju !Nga i nxjerr kto thesare mer amon!
    Po mire mer bukurosh , derisa pa ardhur dhiata e re dhiata e vjeter kot qe paska qene kshu? Per te deviju robt nga rruga ?
    Peace!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683

per te krishteret

meqe jeni kaq te shqetesuar rreth bibles dhe perrallave te saja atehere lexoni librin e autorit : Charles Templeton
    titulli : FAREWELL TO GOD

ky autor ka qene nje nga krishteret me te medhenj te kanadase , i cili ka mbajtur konferenca ne gjithe ameriken e veriut.Charles Templeton ka mbaruar universitetin e princeton per teologji kristiane.Ka mbajtur fjalime me mbi 90 000 pjesmarres dhe te pranishem.Ka shkruajtur shume libra per krishterimin por mbas gjithe kesaj kohe hodhi poshte biblen , duke e cilesuar si nje liber mitologjie e perrallash e bere nga dora e njeriut.
    nqs doni lexojeni sepse flet me fakte, mbi te gjitha e njef fene kristiane me mire se te gjithe ne ketu

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660
    Akus:
    ti duhet te dishe seē eshte dhjata e vjeter ok? Dhjata e vjeter eshte quajtur libri i ligjit, dhe ishte per ata qe ishin hebre dhe ata qe deshironin te repriteshin(te beheshin synet) diten e 7(per te marre pjese ne popullin e Zotit). Ne fakt shume gjera ne dhjaten e vjeter nuk do ti kuptosh kurre prandaj dhe flet ashtu siē fole siper(sepse nuk i ke kuptuar). Une nuk thashe ndonje gje te keqe por nje keshille qe te mund te kuptosh dhe mos te vuash nga sherret dhe diskutimet mbi biblen dhe mos te beshe pyetje qe jane vertete shume banale, ok?

the exorcist:
    Nuke di per ty por une te kam thene nje here se te jesh i krishtere nuk do te thote te lexosh librin e nje predikatori apo ku ta di une dhe te besosh ne ate qe shkruan, por te analizosh ate qe shkruan se a eshte e bazuar nga Bibla apo jo..nejse ju nje gje te tille nuk e keni prandaj flisni keshtu.ne fakt ajo qe ti nuk ke kuptuar eshte "Fuqia e Bibles". nuk do ta shikosh dhe nuk do ta provosh kurre ne zemren tende nese nuk e hap.

te keshilloj qe nese do te kuptosh Biblen duhet ta lexosh dhe nese do te lexosh ndonje literatur(qe quhet e krishtere) ta ballafaqosh me Biblen. A mund te thote "fresh cola" se ka marken origjinale te "coca cola-s"?nese dikush eshte mbrapa bote, e beson nje gje te tille(nese nuk njehe coca cola-n e vertete). keshtu eshte dhe puna juaj(myslymaneve). Ju besoni nje gjeje qe flet mbi krishterimin(qe kerkon te zevendesoj vendin e saj) dhe mohoni krishterimin e vertete.
    problemi juaj e di kush eshte? ju jini si ata prapabote qe nuk kane shijuar kurre coca cola-n e vertete dhe kur e provojne nuk besojne qe eshte e verteta(sepse kini pire falcon dhe kini fryre barkun me te).
    dhashe kete shembull per te te treguar faktin se si islamizmi trasformon Biblen dhe se si do te shtremberoje te verteten. por nese dikush eshte i zgjuar e kupton, ndersa kush nuk eshte i zgjuar(shpirterisht) vete per dhjam qeni.

shikojini mire gjerat sepse e kam per te miren tuaj.

me respekt i krishteri"!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    nga krishteri:
    the exorcist:
    Nuke di per ty por une te kam thene nje here se te jesh i krishtere nuk do te thote te lexosh librin e nje predikatori apo ku ta di une dhe te besosh ne ate qe shkruan, por te analizosh ate qe shkruan se a eshte e bazuar nga Bibla apo jo..nejse ju nje gje te tille nuk e keni prandaj flisni keshtu.ne fakt ajo qe ti nuk ke kuptuar eshte "Fuqia e Bibles". nuk do ta shikosh dhe nuk do ta provosh kurre ne zemren tende nese nuk e hap.

mesa di une o i krishter katolikeve ua fal mekatet prifti kur ven te rrefehen ne kishe
    imagjino nje prift si puna e Charles Templeton qe pas ca ditesh ta hedh biblen ne plehra dhe thote: "KY Seshte vecse nje liber i ndryshuar dhe i trilluar"

ME THUAJ PO DO TE TE BIE CA MATERIALE MBI JETEN E TIJ (do kenaqesh )
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

cunimartum

E po e kam thene une per ju myslymanet: "Ju Biblen e kini me te thene".

O te mjere ju, ulni gjunjet tuaj dhe krenarine tuaj dhe nese doni te kuptoni Biblen duhet te mos jini rebela ndaj saj por duhet tja kerkoni Perendise qe t'ju shpjegoj ato qe thuhen aty sepse nje nuk e kupton kurre nje gje nese nuk e jeton vet personalisht. Une jam i krishter qe prej 9vjetesh(gati 10vjete)por nuk e kam menduar nje gje te tille..ndoshta sepse jam i marre, ndoshta sepse nuk e kam kuptuar?

Keqkuptohet bibla vetem per keto arsye:

1- (per t te krishteret) kur nuk e lexojne perdite dhe nuk luten perdite.
    2- kur ti ben nje studim mbi Biblen por nuk e ke pranuar ne fillim Jezusin ne jeten tende.
    3- kur ti ben nje studim qe nuk eshte as biblik por qe studion mbi biblen(qe eshte kuranor apo te ēdo feje jo e krishtere)

E kam thene dhe nuk do te lodhe se theni. Une kam pranuar Jezusin sepse fillova te lexoja Biblen pa qene i infektuar nga ndonje fe(qofte katolike ortodokse myslymane etj etj), por ishte Fjala e Perendise qe me hapi zemren.

nese do te njohesh Biblen atehere bej keshtu(fillo dhe lexoje pa u ndikuar nga ndonje fe dhe nese je tashme i infektuar nga ndonje fe atehere lutju Perendise qe te te tregoje se ēdo te thote ne Bibel).
    Do te shikosh nje ndryshim te madhe.

me respekt i krishteri!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o i krishtere biblen me te thene e ke TI sepse vetem ti nuk kupton nga faktet.Ti thua qe bibla ne greqishten e vjeter eshte ndryshe nga kjo me kontradikta e diteve se sotme.Atehere shtrohet pyetja : Pse e mbani biblen e sotme me kontradikta ne nje kohe kur ju e dini biblen e vertete??????
    Tani me thuaj se kush i degjon perrallat e njerezve , ti apo ne???
    Pastaj kur ju nuk u jepni dot shpjegime disa kontradiktave ne bibel fshiheni pas thenieve qe mund tju thote ndonje pastor i juaj apo kushedi se kush.Na thuaj tani se kush e njef biblen me fakte apo se kush e njeh nepermjet perrallave te njerezve ??

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Talking

eshte me mire qe te qesh dhe jo te te jap pergjigje. pergjigjja qe ti meriton eshte..kupto shkrimin tim ok?shikohe mire dhe pastaj hajde te flasim, ok?

me respekt i krishteri!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    10

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema tė Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •