Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 78
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    ej po keto shkrime ju i kuptoni pasi keni zgjedhur rrugen dhe nuk doni te ndryshoni me.
    jeni kokeforte sa ska me ku teveje. shifi gjerat me nje sy realist dhe jo me pasion e tifozllek.
    perendia eshte zoti , nje qenie hyjnore dhe jo nje njeri qe u kryqezua apo perdor nje fjalor te tille.
    ne radhe te pare duhet ta konceptosh zotin si zot dhe jo si nje qenie sipas imagjinates tende apo te nje tjetri. Dhe kjo ben diferencen me te madhe midis islamit dhe krishterimit.
    me falni qe po jua them sepse nuk dini se cfare eshte zoti. cilesite e zotit jane te ndryshme nga ato te qenieve njerezore, prandaj ky eshte ai boshlleku juaj qe nuk arrini te mbushni.
    me respekt the exorcist
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 29-03-2003 mė 12:08

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Ato qe jane ke shkruajtur me lart jane thjesht disa ngjarje qe kane ndodhur dhe jane shkruajtur ne Bibel.

Perendia jo me kot i ka lejuar qe te shkruheshin, sepse ne radhe te pare tregon se nuk ka njerez te perkryer, te gjithe mekatojne dhe gabojne, dhe ato ngjarje me lart nuk jane shkruar qe te bejme edhe ne te tilla gjera, pastaj edhe jeta sot e ka vertetuar se ndodhin ngjarje te tilla... apo jo?

Ne Dhjaten e Vjeter ne fillim lejoheshin martesat brenda nje gjaku, pastaj u ndaluan.

Sa per incestet qe kane ndodhur si babai me vajzen etj. Perendia nuk thote se ata kane bere mire dhe beni edhe ju si ata, por i tregon si ngjarje qe te mos ndodhin gjera te tilla.

Une nuk e kuptoj pse ti kupton te kunderten e edukates qe jepet ne Bibel.

Sa per gjerat intime qe shkruhen aty, vete Perendia kur krijoi njeriun dha aktin apo maredhenien seksuale si nje kenaqesi dhe nje gje te bukur per njeriun dhe nepermjet te ciles do te vinin femijet, pavaresisht se njerezit i kane kthyer keto akte ne akte kafsherore dhe cnjerezore.

Do te gjykojme ne Krijuesin tone per ato qe na ka dhuruar?

Edukata biblike eshte shume e mire dhe e vlefshme dhe kete e mbeshtesin me mijera njerez!

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    ju prape spo e kuptoni ate qe po ju them une ose po beni gjoja sikur se kuptoni?!!!!
    si mund ta lexoje nje femije ate fjalor te tille ?????
    pastaj nqs zoti do na kishte zbritur kete bibel pse do e kishte zbritur ne kete menyre dhe fjalor te tille????PO ju beheni kaq te verber pas fese tuaj sa nuk doni te beni me hap mbrapa.!!!!!!
    nuk eshte justifikim ajo qe the ti per historite qe na tregon zoti apo domethenien e tyre . PIka eshte se bibla nuk te jep pershtypjen e nje libri te zotit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Exorcist

Ju kini te drejte kur thoni se, islami beson dhe koncepton nje zot te ndryshem nga i i bibles. Mendoj se nuk ka me se perse te flas dhe tju sqaroj. Kete gje ju e kini thene ploteisht ashtu sic eshte ne te vertete. Pikerisht duke u nisur nga ky fakt, ne kemi mendime dhe njohuri te ndryshme ne lidhje me Zotin Krijuesin Perendi. Une jam plotesisht i bindur qe Allau juaj nuk ka asgje te perbashket me Perendine Jehovah , Perendine e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit.
    Per ju ekziston mendimi se te krishteret dhe izrailitet nuk njohin dhe besojne ne Zotin e vertete, ndersa PRANONI se islami njeh dhe beson te vertetin zot. Ne njohim dhe besojme dhe pranojme si Zot te vertete Perendine e Izrailit Zotin e madherishem Krijuesin e gjithesise, emri i te cilit eshte : " UNE JAM", per te cilin bibla na deshmon.
    Une personalisht nuk mund te gjykoj dhe ti kundervihem asaj cka ju si islam kini perzgjedhur, po keshtu nuk kam te drejte qe te ndaloj dhe te persekutoj askend. Por kam nje paqartesi ne lidhej me ju: Ju e kundershtoni biblen, si dhe Perendine qe Bibla shpall dhe tregon, por ne te njejten kohe KERKONI dhe perpiqeni qe te gjeni qofte edhe nje VARG te vetem, ku te mund te vertetoni se edhe bibla ka folur per profetin tuaj. Nuk e di se perse ju duhet deshmia e nje libri te cilin e quani te pavlere dhe jo fjale te Perendise??!?!?!?!?! NE kete menyre ju kundershtoni vetveten, sepse nese nje mesazh quhet FALLCO si do te mund qe prej saj te kerkosh nje DESHMI qe te nxjere Muametin si porfet te vertete?!?!?
    Mendoj se ju e kini profetin tuaj dhe keshtu ska se perse tju interesoje deshmija biblike. Gjithsesi te pershendes se ke dale ne te njejetin perfundim me mendimin e te krishtereve se, Allau nuk ka azgje te perbashket me Perendnie e Izraelit dhe te krishtereve, Zotin Jehovah.
    Ps, Sa per pergjigjen tende te siguroj se, se bashku nuk shohim te njejtat gjera ne bibel, prandaj dhe nuk deshmojme te njejtat gjera rreth Bibles. Une pranoj se kuranin e kupton cdo njeri qe e lexon, dhe nuk ka asnje paqartesi apo fshehtesi per cdo njeri ne bote. Po keshtu pranoj se per te kupuar biblen duhet "KOD" pasi nuk eshte zgjuarsi prej njeriut . 1Korinth:2:9-16 ( lexoje kete pasazh).
    Te falenderoj per menyren e diskutimit.
    Deshmuesin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po mire mor vella po nuk jane te gjithe te zgjuar si puna juaj dhe te kuptokan kete KOD sekret

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    aty me rri exorcist
    quote nga deshmusi:
    " Bibla nuk eshte si librat e tjere te cfardo lloi qofshin ato , ai do"kodin" me ane te te cilit do te mund ta kuposh dhe ta pranosh."

a ka mundesi te me gjeni ndonje dekodus se dua dhe une ta lexoj biblen
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

VEtem Krishtit..

Cdo gje fillon prej Krishtit. NEse ju e menjanoni Krishtin , kini humbur plotesisht cdo mundesi per te njohur dhe besuar tek Perendia qe bibla deshmon. 2Korinth:3:4-5.
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 29-03-2003 mė 20:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    me respekt deshmuesi nje pyetje me intereson nese Zoti i botrave simbas bibles eshte dashuria si mundet qe per disa njerez te ju hap syet dhe zemrat(kodin ti qe the)dhe te kuptojn BIBLEN ndersa te tjeret i len ne erresirr me spjego te lutem ket me mundesi
    pser nga besimi im e di pergjigjjen por dua te di se qfar ju do te thoni
    me respekt shuaibi

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Vella deshmues mos u lodh kote sepse eshte siē ka thene nje vella amerikan: "Islami me Izraelin nuk jane ne lufte per ndonje ēeshte toke apo kufiri, por eshte ēeshtja e Perendise se Izraelit qe quhet "YAHWEH" dhe Perendia i myslymaneve qe quhet "allah"!
    Ketu problemi nuk eshte se ata nuk e kuptojne, por nuk duan ta degjojne emrin "YAHWAH", qe mos te vijne tek e verteta.

Une kam hapur dy here gati te njejten teme mbi Izraelin edhe ma mbyllen nga forumi. Njera quhej "a eshte izraeli populli i Zotit?".
    Kam bere edhe nje pyetje: Pse emri "Izrael" ne kuran nuk eshte permendur asnjehere ndersa ne Bibel eshte permendur mese 600 here?"!

Neve na kundershtojne per dy arsye:

1- sepse mohojne popullin e vertet te Zotit

2- sepse mohojne Krishtin.

A e mban mend se ēfare tha Perendia per Ismaelin.."Ti do te jesh si nje gomar i eger nder vellezerit e tu". Kjo shprehje ka dy kuptime:

1- qe eshte gomar, dhe dihet se ē'fare eshte nje gomar.

2- qe eshte i eger. jo vetem gomar por i eger qe eshte me..seē duhet te jete!

mos u merzit per ato qe thuhen sepse duhet te vertetohet ajo qe thote Zoti:
    Sepse mesazhi i kryqit eshte marrezi per ata qe humbin.."
    ose kur thote tek 2Tim 4:3-4
    Sepse do te vije koha kur njerezit nuk do te durojne dot doktrinen e shendoshe, por, sipas endjeve te veta, do te mbledhin grumbull mesues per te gudulisur veshet
    dhe te largojne veshet e tyre nga e verteta e do ti sjellin drejt perrallave.
    prandaj mos u merakosni kur nuk degjojne apo kur hapin tema per te folur kundra Bibles. Mbani mend se Zoti e ka thene. lexo mire tek Gjoni 7:7
    Bota nuk mund t'ju urrej juve, por me urren mua sepse une deshmoj per te se veprat e saja jane te mbrapshta
    Pse shqetsohemi ne. Keta i sjellin keto per te treguar se Bibla ju ka bere gjemen ketyre duke ju shpallur se keta jane ne mekat. Ne fakt ne Bibel thuhetalat.1:8-9
    Por, edhe sikur ne ose nje engjell i qjellit t'ju predikoj nje ungjill te ndryshem nga ai qe ju kemi predikuar(i Jezus Krishtit), qofte mallkuar.
    Ashtu siē e thame me perpara, po e them perseri: Ne qofte se dikush ju predikon nje ungjill tjeter nga ai qe kini marre(i Jezus Krishtit), Qofte i mallkuar.
    Mos u shqetesoni por lavderoni Perendine sepse po mos te kishte persona te tille nuk mund te vertetohej profecia e koheve te fundit edhe te ketij brezi.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    degjoni ju se ca thote kurani :bekare 79
    79. Ėshtė shkatėrrim pėr ata qė me duart e veta e shkruajnė librin, e pastaj thonė: "Ky ėshtė prej All-llahut!, e pėr tė arritur me te njė fitim tė paktė, pra ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ēka shkruan duart e tyre dhe ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ajo ēka fitojnė

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •