Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 78
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    DJALI I DAVIDIT ME MOTREN E TIJ
    [2.Sam. 13:1]
    1 Pastaj ndodhi qė Absalomi, bir i Davidit, kishte njė motėr shumė tė bukur qė quhej Tamara; por Amnoni, bir i Davidit, u dashurua me tė.
    [2.Sam. 13:6-19]
    6 Kėshtu Amnoni ra nė shtrat dhe u shti i sėmurė; kur mė vonė erdhi mbreti ta shikojė, Amnoni i tha: "Lėr, tė lutem, qė motra ime Tamara tė vijė dhe tė mė pėrgatisė nja dy kuleē nė praninė time; kėshtu do tė marr ushqim nga duart e saj".

7 Atėherė Davidi dėrgoi njeri nė shtėpinė e Tamarės pėr t`i thėnė: "Shko nė shtėpinė e vėllait tėnd Amnon dhe pėrgatiti diēka pėr tė ngrėnė".

8 Tamara shkoi nė shtėpinė e vėllait tė saj Amnon, qė rrinte shtrirė nė shtrat. Pastaj mori pak miell, e brumosi, pėrgatiti disa kuleēė para syve tė tij dhe i poqi.

9 Pastaj mori njė enė me bisht dhe i derdhi kuleēėt para tij, por Amnoni nuk pranoi t`i hajė dhe tha: "Nxirrni jashtė qė kėtej tėrė njerėzit". Tėrė sa ishin dolėn jashtė.

10 Atėherė Amnoni i tha Tamarės: "Ma ēo ushqimin nė dhomėn time dhe do ta marr nga duart e tua". Kėshtu Tamara i mori kuleēėt qė kishte pėrgatitur dhe i ēoj nė dhomėn e Amnonit, vėllait tė saj.

11 Ndėrsa po ia jepte pėr tė ngrėnė, ai e kapi dhe i tha: "Eja, shtrihu me mua, motra ime".

12 Ajo iu pėrgjigj: "Jo, vėllai im, mos mė poshtėro kėshtu; kjo nuk bėhet nė Izrael; mos kryej njė poshtėrsi tė tillė!

13 Po unė ku ta ēoj turpin tim? Kurse ti do tė konsiderohesh si keqbėrės nė Izrael. Tani, tė lutem, foli mbretit dhe ai nuk ka pėr tė mė refuzuar ndaj teje".

14 Por ai nuk deshi ta dėgjojė dhe, duke qenė mė i fortė se ajo, e dhunoi dhe ra nė shtrat me tė.

15 Pastaj Amnoni filloi ta urrejė me njė urrejtje shumė tė madhe, kėshtu qė urrejtja qė ndjente pėr tė ishte mė e madhe se dashuria me tė cilėn e kishte dashuruar mė parė. Kėshtu Amnoni i tha: "Ēohu, shko!".

16 Por ajo iu pėrgjigj: "Oh, jo! Dėmi qė do tė mė bėje duke mė pėrzėnė do tė ishte mė i madh se ai qė mė ke bėrė deri tani". Por ai nuk deshi ta dėgjojė.

17 Thirri, pra, shėrbėtorin qė e ndihmonte dhe i tha: "Largoje kėtė larg meje dhe mbylle portėn prapa saj".

18 Ajo kishte veshur njė tunikė me mėngė, sepse kėshtu visheshin vajzat e mbretit akoma tė virgjėra. Kėshtu shėrbėtori i Amnonit e nxori jashtė dhe mbylli derėn prapa saj.

19 Tamara atėherė hodhi mbi kryet e saj, grisi tunikėn mė mėngė qė kishte veshur, vuri dorėn mbi kokė dhe iku duke ulėritur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    MERRNI NJE PROSTITUTE PER VETEN TUAJ!!!!!!!
    [Hos. 1:2]
    2 Kur Zoti filloi t`i flasė Oseas, Zoti i tha atij: "Shko, merr pėr grua njė prostitutė dhe ki fėmijė tė kurvėrisė, sepse vendi po kurvėrohet duke u larguar nga Zoti".

[Gen. 35:22]
    22 Dhe ndodhi qė, ndėrsa Izraeli banonte nė atė vend, Rubeni shkoi e ra nė shtrat me Bilbah, konkubinėn e atit tė tij. Dhe Izraeli e mori vesh.

[Gen. 49:4]
    4 I rrėmbyer si uji, ti nuk do tė kesh epėrsinė, sepse hipe mbi shtratin e atit tėnd dhe e pėrdhose. Ai hipi mbi shtratin tim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    PROFETE PAGANE !!!!!!!!
    [1 King 11:3-4]
    3 Ai pati si bashkėshorte shtatėqind princesha dhe treqind konkubina; dhe bashkėshortet e tij ia ēoroditėn zemrėn.

4 Kėshtu, kur Salomoni u plak, bashkėshortet e tij ia kthyen zemrėn nė drejtim tė perėndive tė tjera; dhe zemra e tij nuk i pėrkiste plotėsisht Zotit, Perėndisė tė tij, ashtu si zemra e Davidit, atit tė tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    AARONI NDERTAON VICIN
    [Exo. 32:2-4]

2 Aaroni iu pėrgjigj atyre: "Hiqni unazat prej ari qė janė nė veshėt e grave tuaja, tė bijve tuaj, dhe tė bijave tuaja dhe m`i sillni mua".

3 Kėshtu tėrė populli hoqi unazat prej ari qė kishin nė veshėt dhe ia ēoi Aaronit,

4 i cili i mori nga duart e tyre dhe, mbasi i modeloi me daltė, bėri njė viē prej metali tė shkrirė. Atėherė ata thanė: "O Izrael, ky ėshtė perėndia yt qė tė nxori nga vendi i Egjiptit!".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    LITERATURA SEKSUALE E BIBLES
    [Prov. 7:7-22]
    7 dhe pashė midis budallenjve; dallova midis tė rinjve njė djalė tė ri qė s`kishte gjykim,

8 qė kalonte nėpėr rrugė pranė qoshes tė gruas sė huaj dhe drejtohej nga shtėpia e saj,

9 nė muzg, kur po ngryste dita, ndėrsa zbriste nata e zezė dhe e errėt.

10 I doli para njė grua e veshur si prostitutė dhe dinake;

11 ajo ėshtė turbulluese dhe provokuese, dhe nuk di t`i mbajė kėmbėt nė shtėpinė e saj;

12 herė mbi rrugė, herė nė sheshet qėndron nė pritė nė ēdo qoshe.

13 Kėshtu e zuri dhe e puthi, pastaj me paturpėsi tha:

14 "Duhet tė bėja flijimet e falenderimit; pikėrisht sot i plotėsova zotimet e mia;

15 prandaj tė dola para qė tė tė kėrkoj dhe tė gjeta.

16 E zbukurova shtratin tim me njė mbulesė si sixhade, me li tė ngjyrosur nga Egjipti;

17 e parfumova shtratin tim me mirrė, me aloe dhe me kanellė.

18 Eja, tė dehemi me dashuri deri nė mėngjes, tė kėnaqemi nė qejfe dashurie,

19 sepse burri im nuk ėshtė nė shtėpi, por ka shkuar nė njė udhėtim tė gjatė;

20 ka marrė me vete njė thes tė vogėl me pare dhe do tė kthehet nė shtėpi vetėm kur tė jetė hėna e plotė".

21 Ajo e mashtroi me fjalė bindėse, e tėrhoqi me ėmbėlsinė e buzėve tė saj.

22 Ai e ndoqi pa mėdyshje, si njė ka qė shkon nė thertore, si njė i lidhur nė dėnimin e budallait,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    GJOKSI I FEMRAVE NE BIBEL
    [Songs. 1:13]
    13 Kėnaqėsia ime ėshtė njė qeskė e vogėl mirre; ajo do tė pushojė tėrė natėn midis gjive tė mia.

14 Kėnaqėsia ime ėshtė pėr mua njė tufė lulesh alkane nė vreshtat e En-gedit.

15 Ti je e bukur, mikja ime, ja, je e bukur! Sytė e tu janė si ato tė pėllumbeshave.

16 Sa i bukur je, i dashuri im, madje dhe i dashurueshėm! Pėr mė tepėr shtrati ynė ėshtė blerosh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    [Song. 3:1)
    1 Mbi shtratin tim gjatė natės kėrkova atė qė dashuron zemra ime, e kėrkova, por nuk e gjeta.

2 Tani do tė ngrihem dhe do tė shkoj rrotull nėpėr qytet, nėpėr rrugėt dhe nėpėr sheshet do tė kėrkoj atė qė do zemra ime. E kėrkova, por nuk e gjeta.

3 Rojet qė sillen nėpėr qytet mė takuan. I pyeta ata: "A e patė atė qė do zemra ime?".

4 Sapo i kalova, gjeta atė qė do zemra ime. E shtrėngova fort dhe nuk kam ndėrmend ta braktis deri sa ta ēoj nė shtėpinė e nėnes sime dhe nė dhomėn e asaj qė mė ka ngjizur.

5 Ju pėrgjėrohem, o bija tė Jeruzalemit, pėr gazelat dhe sutat e fushave, mos e ngacmoni dhe mos e zgjoni dashurin time deri sa kėshtu t`i pėlqejė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    KENGET E SOLOMONIT-NJE LIBER FLIRTIMESH
    [Songs. 4:1]
    1 Sa e bukur je, o mikja ime, sa e bukur je! Sytė e tu prapa velit tėnd janė si ato tė pėllumbeshave; flokėt e tu janė si njė kope dhish, qė kullosin nė malin Galaad.

2 Dhėmbėt e tua janė si njė kope delesh tė qethura, qė kthehen nga vendi i larjes; tė gjitha kanė binjakėt e tyre dhe asnjė prej tyre nuk ėshtė shterpė.

3 Buzėt e tua janė si njė fije e kuqe flakė, dhe goja jote ėshtė e kėndshme; tėmthat e tu prapa velit tėnd janė si njė thelė shege.

4 Qafa jote ėshtė si kulla e Davidit, e ndėrtuar pėr njė armėri; mbi tė cilėn janė varur njė mijė mburoja, tė gjitha mburojat tė njerėzve trima.

5 Tė dy sisėt e tua janė si dy kaproj tė vegjėl, binjake tė gazelave, qė kullosin midis zambakėve.

6 Pėrpara se flladi i ditės tė ndihet dhe hijet tė ikin, do tė shkoj nė malin e mirrės dhe nė kodrėn e temjanit.

7 Ti je e tėra e bukur, mikja ime, dhe nuk ka nė ty asnjė tė metė.

8 Eja me mua nga Libani, o nusja ime, eja me mua nga Libani! Shiko nga maja e Amanas, nga maja e Senirit dhe e Hermonit, nga strofkat e luanėve dhe nga malet e leopardėve.

9 Ti mė ke rrėmbyer zemrėn, o motra ime, nusja ime; ti mė ke rrėmbyer zemrėn me njė shikim tė vetėm tė syve tė tu, me njė gushore tė vetme tė qafės sate.

10 Sa e kėnaqshme ėshtė dashuria jote, o motra ime, nusja ime! Sa mė e mirė se vera ėshtė dashuria jote dhe aroma e vajrave tė tua tė parfumuara ėshtė mė e kėndshme se gjithė aromat!

11 Nusja ime, buzėt e tua pikojnė si njė huall mjaltė, mjaltė dhe qumėsht ka nėn gjuhėn tėnde, dhe aroma e rrobave tė tua ėshtė si aroma e Libanit.

12 Motra ime, nusja ime, ėshtė njė kopsht i mbyllur, njė burim i mbyllur, gurrė e vulosur.

13 Filizat e tua janė njė kopėsht shegėsh me fryte tė zgjedhura me bimė tė alkanės me nardo,

14 me nardo dhe kroko, kanellė dhe ēinamom, me tė gjitha llojet e drurėve tė temjanit, tė mirrės dhe tė aloes, me tė gjitha aromat mė tė mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    [Song. 8:8]
    8 Ne kemi njė motėr tė vogėl qė ende nuk ka sisė; ēfarė do tė bėjmė pėr motrėn tonė ditėn qė do tė flitet pėr tė?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    [Prov. 5:18]
    18 Qoftė i bekuar burimi yt dhe gėzohu me nusen e rinisė sate.

19 Drenushė e dashur dhe gazelė hirplotė, SISET e saj le tė tė kėnaqin kurdoherė, dhe qofsh vazhdimisht i dhėnė pas dashurisė qė ke pėr tė.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •