ME POSHTE DO TE SHIFNI DISA FAKTE RRETH EDUKATES SE BIBLES QE JU JEP NJEREZVE DHE SHPREHJET E NDRYSHME TE PERDORURA NGA BIBLA
ME POSHTE DO TE SHIFNI DISA FAKTE RRETH EDUKATES SE BIBLES QE JU JEP NJEREZVE DHE SHPREHJET E NDRYSHME TE PERDORURA NGA BIBLA
.."Kushdo qe zemerohet pa shkak kunder vellait te tij, do t'i nenshtrohet gjyqit; dhe kushdo qe i thote vellai t te vet; "Rraka", do t'i nenshtrohet sinedrit; dhe kush do t'i thote:"Budalla", do t'i nenshtrohet zjarrit te gehenes.Por Une po ju them: Mos i rezisto te ligut; madje, ne qofte se dikush te qellon mbi faqen e djathte, ktheja dhe tjetrenPor Une po ju them:"Duani armiqte tuaj, bekoni ata qe ju mallkojne, u beni mire atyre qe ju urrejne, dhe lutuni per ata qe ju keqtrajtojne dhe ju perndjekin,
per te qene bij te Atit tuaj, qe eshte ne qiej, sepse Ai ben te lind diellin e tij mbi te miret dhe mbi te keqinjte, dhe ben te bjere shi mbi te drejtet dhe te padrejtet.
Sepse, po te doni vetem ata qe ju duan, ēfare shperblimi do te keni?..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 25-03-2003 mė 20:08
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Fjalet e urta 3:5-8Fjalet e urta 1:8-95 Ki besim tek Zoti me gjithe zemer dhe mos u mbeshtet ne gjykimin tend;
6 pranoje ne te gjitha rruget e tua, dhe Ai do te drejtoje shtigjet e tua.
7 Mos e mbaj veten te ditur ne syte e tu, ki frike nga Zoti dhe hiq dore nga e keqja;
8 kjo do te jete sherim per nervat e tua dhe freskim per kockat e tuaDegjo, o biri im, mesimet e atit tend dhe mos i ler pas dore mesimet e nenes sate,
sepse jane nje nur qe zbukuron koken tende dhe nje stoli qe zbukuron qafen tende.
DASHURIA
Doni akoma?
DASHURIA
se di se ca mendimi ke ti per jeten po sipas meje edhe pse zoti egzoston edhe mund ta ket filluar ket gje qe i thon jete nuk ka ne dore shume gjera edhe e gjtha varet nga neve qe kshu ato kuotat e tua per mendimin tim jane jo relevante i think its time to live your life
Human beings are predisposed to group themselves into groups of imagined communities or groups of people who will never know most of their fellow-members meet or even hear of them, yet in the mind of each lives the image of their communion
Mik i dashur une ato i dhashe per ate qe hapi temen edhe qe ka mendime te gabuara per Biblen. Nese shikojme mire te gjitha ligjet humane, qofte ato morale apo shteterore, jane Biblike.
me respekt i krishteri
DASHURIA
PRIT SE DURIMI ESHTE VIRTU E TE ZGJUARIT
Lexoni dhe analizoni mire librin e Fjaleve te Urta qe eshte ne BIBEL dhe do te shikoni shume gjera te bukura edhe interesante qe do te hedhin poshte te gjitha ato qe njerezit mund te permendin kundra saja..nuk mund te kutpohen veēse duke e lexuar vet. si fillim lexoni Fjalet e Urta 1:kush mund ti hedhi poshte keto fjale???1 Fjalėt e urta tė Salomonit, birit tė Davidit, mbret i Izraelit,
2 pėr tė njohur diturinė dhe pėr tė mėsuar gjykimet e mėnēura;
3 pėr tė ditur si tė veprosh me urti, me drejtėsi, me gjykim dhe ndershmėri,
4 pėr t`u dhėnė shkathtėsi njerėzve tė thjeshtė, njohje dhe reflektim tė riut.
5 I urti do tė dėgjojė dhe do tė rritė diturinė e tij; njeriu i zgjuar do tė pėrfitojė kėshilla tė urta,
6 pėr tė kuptuar njė sentencė dhe njė enigmė, fjalėt e tė urtėve dhe thėniet e tyre tė errėta.
7 Frika e Zotit ėshtė fillimi i njohjes; por njerėzit e pamend pėrēmojnė diturinė dhe arsimin.
8 Dėgjo, o biri im, mėsimet e atit tėnd dhe mos i lėr pas dore mėsimet e nėnes sate,
9 sepse janė njė nur qė zbukuron kokėn tėnde dhe njė stoli nė qafėn tėnde.
10 Biri im, nė qoftė se mėkatarėt duan tė tė mashtrojnė, mos prano,
11 nė qoftė se thonė: "Eja me ne; kemi ngritur njė pritė pėr tė derdhur gjak; i ngritėm gracka tė pafajmit pa ndonjė shkak;
12 le t`i kapėrdimė tė gjallė, ashtu si Sheoli, tėrėsisht si ata qė zbresin nė gropė;
13 ne do tė gjejmė lloj-lloj pasurish tė ēmueshme, do t`i mbushim shtėpitė tona me plaēka;
14 ti do ta hedhėsh nė short pjesėn tėnde me ne, dhe tė gjithė ne do tė kemi njė qese tė vetme";
15 biri im, mos shko me ta nė po atė rrugė, ndale hapin nga shtegu i tyre,
16 sepse kėmbėt e tyre turren drejt sė keqes dhe ata nxitojnė tė derdhin gjak.
17 Shtrihet mė kot rrjeta pėrpara ēdo lloji zogjsh;
18 por kėta kurdisin prita kundėr gjakut tė vet dhe ngrenė kurthe kundėr vetė jetės sė tyre.
19 Tė tilla janė rrugėt e ēdo njeriu tė etur pėr pasuri; ajo ia heq jetėn atyre qė e kanė.
20 Dituria bėrtet nėpėr rrugė, zėri i saj dėgjohet nėpėr sheshe;
21 ajo thėrret nė vendet ku ka turma dhe ligjėron nė hyrje tė portave tė qytetit;
22 "Deri kur, o njerėz tė thjeshtė, do t`ju pėlqejė thjeshtėsia dhe tallėsit do tė kėnaqen duke u tallur dhe budallenjtė do tė urrejnė dijen?
23 Ejani nė vete nga qortimi im; ja, unė do tė derdh mbi ju Frymėn time dhe do t`ju bėj tė njohura fjalėt e mia.
24 Sepse unė thirra dhe ju nuk keni dashur, shtriva dorėn time dhe askush prej jush nuk i kushtoi vėmendje,
25 pėrkundrazi hodhėt poshtė tė gjitha kėshillat e mia dhe nuk pranuat ndreqjen time,
26 edhe unė do tė qesh me fatkeqėsinė tuaj, do tė tallem kur tė vijė ajo qė ju druani,
27 kur ajo qė druani tė vijė si njė furtunė, dhe fatkeqėsia juaj tė vijė si njė stuhi, kur t`ju mbulojnė fatkeqėsia dhe ankthi.
28 Atėherė ata do tė mė thėrrasin mua, por unė nuk do tė pėrgjigjem; do tė mė kėrkojnė me kujdes, por nuk do tė mė gjejnė.
29 Sepse kanė urryer dijen dhe nuk kanė zgjedhur frikėn e Zotit,
30 nuk kanė dashur tė pranojnė kėshillėn time dhe kanė pėrbuzur tė gjitha qortimet e mia.
31 Prandaj do tė hanė frytin e sjelljes sė tyre dhe do tė ngopen me kėshillat e tyre.
32 Sepse pėrdalja e njerėzve tė thjeshtė i vret dhe qetėsia e rreme e budallenjve i zhduk;
33 por ai qė mė dėgjon do tė banojė njė vend tė sigurt, do tė jetė me tė vėrtetė i qetė, pa frikė nga ēfarėdo e keqe".
DASHURIA
Une nuk po e marr vesh se per cfare edukate te bibles behet fjale sepse qenka bere lemsh
I Krishteri me vjen me nje furtune fjalesh te urta ku sjell edhe nje norme edukative mbi baben e mbi nene kur ne te njejten kohe menyra se si i eshte drejtuar Jezusi nenes se tij Maries me shprehjen "grua" nuk perkon me fjalet qe ka sjell I Krishteri.
Desha tju sugjeroj leximin e Zanafilles nen kapitullin "Juda dhe Tamari" por me "Pulle te Kuqe" sepse ndalohet nen moshen 18 vjec. Gjithashtu edhe per "haletet" e Egjiptianeve qe ishin me te medha se te gomarit.
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.
po te kishe aq pak mend do te kuptoje..!
kjo eshte ajo qe themi ne se Jezusi eshte Zot, sepse kur i tha maries ate qe ti permende, duhet te shpjegosh edhe perse ja tha edhe ku eshte shkruar sepse te flasesh kote, te nxjerresh vetem rreshta sa per te hedhur balte eshte shume thjeshte por eshte i zgjuar ai qe nuk hedhe balt para se ti analizoi gjerat:
ja po sjell ate rresht qe ti e permende gjysmak: Gjoni 2:4
Jezusi e perdori kete shrehje sepse kur tha ora ime nuk ka ardhur, do te tregonte se Jezusi nuk po fliste si human por si Perendi.Maria i kerkon Jezusit qe te bente nje mrekulli, sepse kishte mbaruar vera. menyra se si vajti maria tek Jezusi, nuk vajti si mamaja e tij por si nje grua e thjeshte qe i kerkonte nje mrekulli.prandaj dhe Jezusi u pregjigj ne ate me nyre. kjo eshte ajo qe hedhe poshte ato qe ju mendoni se sillni si kontradiktore..Jezusi nuk kundershton kurre veten e vet, por nje qe nuk e njehe, nuk e kupton edhe kur nuk e kupton, e interpreton keshtu(si puna juaj).Jezusi i tha:"ē'ke me mua, o grua?Ora ime s'ka ardhur akoma".
je vertet i habitshem me ato qe thua..nejse nuk eshte faji yt por eshte faji i injorances, arrogances edhe i krenarise tende ndaj Fjales se Perendise.
te gjitha ata si puna juaj do te vuajne ma kete gje brenda ne zemrat e tyre(kete lufte te kundershtuarit edhe duke mos gjetur kurre paqe edhe zgjidhje)!!!
Te keshilloj qe ti analizosh gjerat edhe mos te flasesh si i marre sepse keto nuk jane gjera qe mund te fliten lehtas por duhet qe te mendohesh sepse po flet ndaj fjales se Perendise.
Zoti te hapte syte e zemres.Zoti te bekofte.
me respekt i krishteri!!!
DASHURIA
Krijoni Kontakt