Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Me aq sa zgjasin martesat ne USA, nje unaze e tille do ishte nje zgjidhje e mire. Do me pelqente ne fakt. Cdo cift te kishte nje tatuazh me simbole te vecanta te propozuar nga ata. Fundja unazat jane kthyer ne biznes. Shtrenjtesia nuk eshte tregues i dashurise, por i xhepit.
    Me pelqen mendimi jot je e vetmja qe preku ne kte teme
    Diferencen qe krijon Dashuria me Parane.
    Dikush me siper e mendoj kerkoj Unazen me Diamant,

Me cudisin njerzit qe shofin xhepin para dashurise qe eshte kryesoja per nje mardhenie
    Ne nje Cift te shendosh nuk ka materializem por perkujdes dhe respekt dhe nje tatuazh kaq i thjesht
    Do te ishte dicka qe lind nga Zemra dhe nga deshira e dy njerzve.

Stjerner er dom som lyser i Mørke

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Zakonisht tipiku gocat e reja te pamartuara i kene me fiksim unazat. Personalisht nuk jam shume e dhene pas unazave. Pervec unazes se marteses qe e shoh si detyrim, ndryshe do gjykohem nuk mbaj te tjera, dhe kam dore shume te bukur, ne fakt, shume femerore, jo se nuk me shkojne.
    Feelings change - memories don't.

E dua letërsinë Maska e Sorkadhe_Kelcyre
    Anëtarësuar
    30-07-2005
    Vendndodhja
    me ariun polar
    Postime
    2,219
    zakonisht njerezit gezimet e medhaja ne jete i inagurojne me dicka. Lidhja ne emer te dashurise mendoj se eshte gezimi me i madh i perjetuar. Sigurisht qe nje gezim i tille duhet inaguruar me dicka dhe per kete njerezimi qe ne lashtesi ka percaktuar rrethin ne gishtin e unazes. Rrethi perfaqeson inagurimin si edhe faktin qe njeriu qe e mbart i perket dikujt. Mbajtja rregullisht e unazes se marteses cuditerisht merret me seriozisht nga grate dhe me pak seriozisht nga burrat (flasim per shqiptaret). Nuk besoj se eshte me te thene, por me shume me te ndjere edhe mbajtja e rrethit.

Sa per xhepin.. nje njeri qe nuk eshte ne gjendje te bleje nje rreth unaze per nusen e tij, nuk mund te jete ne gjendje per te nisur nje jete me shume pergjegjesi sic eshte Martesa.
    What goes around---comes around

Më duket diçka e këndshme por, jo ndonjë gjë që më mahnit apo që do doja ta bëja edhe unë në vend të unazës së vërtetë; kuptohet nëse një ditë do martohem. Sigurisht, s'kam asgjë kundra shijeve të të tjerëve, si rasti në fjalë; po ashtu edhe tatuazhet më pëlqejnë dhe s'më japin bezdi për syrin, kuptohet kur nuk teprohet me këtë pjesë.

Sa i përket unazës tatuazh në vend të unazës tradicionale të martesës, do i qëndroja besnike tradicionales. Më pëlqen kjo e fundit ndër të tjera, edhe edhe për shkak të shenjës zodiakale që kam, e cila udhëhiqet nga dy planete dhe njëri ndër to Saturni - planeti me unaza; e, meqë ka kuptim simbolik që nga lashtësia si simbol i Përjetësisë dhe me betimin e bashkimit të dy qënieve në Një. Pra, pëlqimi im, kuptohet është tërësisht subjektiv, bazuar në shijet e mia mbi ritualet dhe simbolikat e lashta lidhur me unazën. Gjithashtu, do pëlqeja ritualin egjiptian për vendosjen e unazës.

Pastaj, edhe simbolika e vendosjes në gishtin e katërt në dorën e majtë ku vendoset zakonisht unaza (mgjs kjo varet edhe nga kulturat e ndryshme) vjen pikërisht nga lashtësia, sepse sipas këtyre traditave thuhet se ndodhet ajo e famshmja "vena amoris" :P
    Kështu që më mirë këto tradicionalet them unë , mgjs asgjë s'të pengon t'i bësh të dyja, por sdq s'e paraftyroj një mashkull me unazën tatuazh në gisht, s'i shkon edhe aq...

P.S. Edhe diçka se harrova: të zgjedhësh një unazë të vërtetë në vend të asaj tatuazh, s'është tregues materializmi, siç po trajtohet nga disa... madje këtu po flitet unaza tatuazh si modë e re, ndërkohë që shprehja e dashurisë qoftë edhe me një unazë ku i betohesh për besnikëri partnerit, s'është diçka që i përket modës. Kështu që, çfarëdo qoftë ajo unazë: ari, argjend, serm, me gurë pa gurë etj etj... - pak rëndësi ka, përballë vlerës shpirtërore që ajo mbart.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 20-12-2012 më 14:08

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    Mbajtja rregullisht e unazes se marteses cuditerisht merret me seriozisht nga grate dhe me pak seriozisht nga burrat (flasim per shqiptaret).

Ju cdo gje e merrni me seriozisht nga Burrat.
    Kur vjen puna dhe ke Rrethi sikur te ishte me Diamant do te Ishte me i bukur
    Pavarsisht Groshes qe po Zihet ke Kusia.(Flasim per Fasulet Shqiptare).

Stjerner er dom som lyser i Mørke

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Me mire meshkujt te bejne unaze tatuazh, se rrethin e heqin kur shikojne nje femer terheqese. Del vet i shkreti, s'kane faj.
    Feelings change - memories don't.

CHEERFUL GIRL
    Anëtarësuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Me mire meshkujt te bejne unaze tatuazh, se rrethin e heqin kur shikojne nje femer terheqese. Del vet i shkreti, s'kane faj. : p
    I pengon kur punojne , nuk kane faj te shkretet pastaj mbas pune harrojne ta vene
    E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nuk me pelqen unaza tradicionale e marteses , e jo me tatuazhi. bah!

p.s. paska mbetur martesa te mbrohet nga nje cope metal qe vihet ne gisht.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga Sorkadhe_Kelcyre Lexo Postimin
    Moda sa vjen dhe behet me e cmendur. Vitet ku moda zhvillohej dhe jepte me te miren e saj , tashme jane kaluar dhe njerezit kane tendenca per te kaluar me shume tek e shemtuara sesa tek e bukura.

personalisht jam kundra tatuazheve. Shoh me keqardhje te rinj qe "gervishtin" lekuren e tyre dhe i japin asaj ate qe atyre u duket bukur, apo "ne mode".. Nuk e di se si e perceptojne te bukuren, po per mua s'ka asgje terheqese aty ..

Kurrsesi nuk do te doja nje tattoo te tille. Arsyeja qe eshte dhene me lart se "po sikur te ndahen, si i behet ?" me duket jo e goditur. Njeriu kur dashuron dhe kalon ne nje shkalle me lart, ne ate te lidhjes se kurores, nuk e mendon kurre se "po sikur nje dite te ndahemi".. Per mua kjo eshte nje shenje dyshimi dhe nese kjo egziston, s'ka perse te kalojme ne shkallen e siperme... Perse nuk do ta doja? e thjeshte: s'me duket estetike.

Nje njeri me tattoo nuk do ta gjykoja , por pershtypjen e pare qe me jep eshte se me duket jo i kujdesshem per lekuren e tij.
    Jam dakort me mendimin e Sorkadhes,me mire si ka qen deri tani...
    Unaza mjafton,por mire do ishte + nje qafore nje pal vathe e tje e tje.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Sorkadhe_Kelcyre Lexo Postimin
    Arsyeja qe eshte dhene me lart se "po sikur te ndahen, si i behet ?" me duket jo e goditur. Njeriu kur dashuron dhe kalon ne nje shkalle me lart, ne ate te lidhjes se kurores, nuk e mendon kurre se "po sikur nje dite te ndahemi".. Per mua kjo eshte nje shenje dyshimi dhe nese kjo egziston, s'ka perse te kalojme ne shkallen e siperme...
    eshte totalisht normale te mendohet edhe dicka e tille.
    fatkeqsisht shume meshkuj tregohen budallenj dhe nuk e parashikojne qe rruget edhe mund te ndahen perseri dhe kur vie ajo dite thone: ah sikur keshtu, e ah sikur ashtu...
    kur them, "martese" gjeja e pare qe me shkon nder mend eshte "divorc".
    cdokush nese martohet duhet edhe te jete i pergatitur per divorc.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •