Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    cjane keto lodra fjalesh qe ben..

shif me poshte se ta kam spjeguar identitetin epiriot. doket zakonet muzika, arkitektura,gastronomia mentaliteti. dhe fonetika e gjuhes madje.
    nuk ke nevoje ta mesosh nga turqit, e as nga ndonje tjeter.
    njerezit jane te gjalle sot epiri aty eshte. dil e bej nje xhiro dhe do ta kuptosh.
    epiri eshte nje pjese e identitetit grek po ashtu edhe nje pjese e identitetit shqiptar. jo e gjithe shqiperia.
    une po flas ne kuptimin historik , e jo ne realitetin e sotem ...
    pergjate historise shume gjera ndryshojne ...koha e ben punen e saja ..
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    une po flas ne kuptimin historik , e jo ne realitetin e sotem ...
    pergjate historise shume gjera ndryshojne ...koha e ben punen e saja ..
    po kjo ska kuptim, sepse te arrije nje krahine te kete zakone te njejta dhe mentalitet te njejte, tregon se ka shekuj qe jane kultivuar.
    sepse realiteti i sotem eshte thjesht nje pasqyre e se kaluares. muzika nuk u shpik sot, as gastronomia, as zakonet e tjera. ato jane autentike te epirit.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

po kjo ska kuptim, sepse te arrije nje krahine te kete zakone te njejta dhe mentalitet te njejte, tregon se ka shekuj qe jane kultivuar.
    sepse realiteti i sotem eshte thjesht nje pasqyre e se kaluares. muzika nuk u shpik sot, as gastronomia, as zakonet e tjera. ato jane autentike te epirit.
    do te shikosh kenge serbe qe kendohen me lahute si dhe kenge malazeze qe kendohen me lahute ..por edhe kenge shqipetare te veriut qe kendohen me lahute ...a jane te gjithe keta popuj .."NJE POPULL?"
    po ta le ta nxjerresh vete konkluzionin....

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    do te shikosh kenge serbe qe kendohen me lahute si dhe kenge malazeze qe kendohen me lahute ..por edhe kenge shqipetare te veriut qe kendohen me lahute ...a jane te gjithe keta popuj .."NJE POPULL?"
    po ta le ta nxjerresh vete konkluzionin....
    e kuptoj ca do te thuash, por ne nuk po themi qe jane nje popull.. por krahina te caktuara per arsye historike e sociologjike kane zhvilluar nje identitet te njejte.
    epiri eshte shume evident. sado te flasim eshte e kot nese nuk shkon e ta studiosh ne vend.
    rasti me unikal i identitetit krahinor eshte himara. 2 kombesi te shkrira ne nje. ku gjithcka e kane identike.
    ne te gjithe europen ke identitete te tilla.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

e kuptoj ca do te thuash, por ne nuk po themi qe jane nje popull.. por krahina te caktuara per arsye historike e sociologjike kane zhvilluar nje identitet te njejte.
    epiri eshte shume evident. sado te flasim eshte e kot nese nuk shkon e ta studiosh ne vend.
    rasti me unikal i identitetit krahinor eshte himara. 2 kombesi te shkrira ne nje. ku gjithcka e kane identike.
    ne te gjithe europen ke identitete te tilla.
    himara eshte nje rast i vetem ...nuk ndodh keshtu me fshatrat e minoritetit ne gjirokaster dhe sarande ..ata jane plotesisht greke dhe ato fashatra qe jane shqiptare jane plotesisht shqiptare ..jemi ne epoken qe banoret e kane bere zgjedhjen me shekuj perpara ..rasti i himares nuk ka te beje aspak me kete , pasi himariotet jane nje perzierje e fiseve greke dhe shqiptare..ndersa disa fshatra te bregut jane plotesisht vetem shqiptare..
    tani po shikoj edhe nje fakt tjeter qe ne librin e barletit Skenderbeu paska thene qe ai i nisur nga referencat mendon se vendin e tij e quajne Epir dhe kjo perputhet plotesiht me sa thashe me siper per konceptin e turqeve per Epirin(dmth qe Epir eshte shqiperia , kosova , etj toka shqiptare)
    per shkak se shkrimi grek ishte shkrim nderkombetar i kohes dhe nuk kishte shkrim shqip, greqishtja perdorej si gjuhe komunikimi mes shume popujsh dhe si gjuhe zyrtare edhe per shume popuj te tjere qe ishin me shekuj nen bizant,po keshtu edhe latinishtja..
    keshtu shpjegohen edhe vulat e Skenderbeut ne greqisht dhe latinisht

http://archive.org/stream/alessandro...ge/n9/mode/2up
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 18-12-2012 më 06:01

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    mos ju shmang argumentave qe une sjell. ps arti,muzika, etnografia e perbashket. nuk e komentove. e shmange.

ti e hodhe tezen qe minoritaret i solli Aliu. dhe nuk e vertetove me fakte kete.
    une thjesht do te nxjerr kunderfaktet nese ti sjell fakte.

Do fakte .......me internacinalista orthodhokse qe kane shitur prejardhjen e tyre dhe gamgamezojne duke bere pasarele identiteti historik duke treguar petkun e ri te vaftisjes (pagezimit) nuku preitet ndonje gje e madhe.

1- Fustanella qe eshte veshur prej Shqiptareve te c'do besimi nga ishulli i Lesvos (Greqi) e deri ne Tivar (Mal i Zi)....flasim per bonore ...

2- Kenga "Shumzeshe Labe" ose (Polifonike) e kenduar vetem prej Shqipetareve dhe asnje ASNJE pjese tjeter ne bote, ku harmonite, nderthurja dhe nderhyrja midis zerave, ritmet dhe larmia e tyre JANE IDENTITETI DHE TRASHEGIMIA KULTURORE DHE ARTISTIKE QE KETA MALESORE "TE PAGDHENUR E PA STUDIME E NJOHJE TE REGULLAVE E LIGJEVE HARMONIKE E MUZIKORE" "E KANE LEVRUAR DHE MJESHTERUAR DUKE LENE ME GOJE HAPUR C'DO DEGJUES TE THJESHTE APO NJOHES TE FUSHES SE MUZIKES. AJO ISHTE MUZIKA ME TE CILEN DEFREHEJ ZEUSI.

3- Vajtimet ne rast vdekjeje ......(te qarat me ligje) i jejme shum shum te vecanta midis Shqiptareve qe jetojne ne Shqiperi e Greqi (por edhe disa shteteve te mesdheut verior).

4- Martesat..ne zona te vecanta ne Shqiperi...kohezgjatja, pergatitja dhe mbarimi, kenget e vallet, veglat dhe nderthurja me kenget e grave dhe te burrave pa shoqerim muzikor, pritja dhe percjellja e krushqve, mberritja e nuses dhe vazhdimi i festes dhe kjo e vecante sidomos ne zonat e thella, ku jane te mire ruajtura ne disa zona te vecanta te banuara prej Shqiptareve ne Evia (e kam konstaqtuar personalisht) por edhe ne disa bashkesi te tjera qe fatkeqsisht nuk pata mundesi ti konstatoja. Bile kishte dicka te vecante edhe vete brenda psh. komunitetit Arvanit ne Koropi (lagje periferike ne verilindje te Athines) kishte disa vecori ne ritet (vdekje ose martesa) qe nuk i shihje ne Keratea ose Spetces (komunitete Arvanite) dhe jane po aq paralele me doket e traditat qe jane ne shikim te pare te njejta midis Tepelens e Permetit por aq te vecanta por ti hulumtosh me kersheri.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Nga kjo tema une nxorra si konkluzion qe Akil-A & Albo jane i njejti person, se per identitetin e presidentit te greqis dihet qe eshte shqiptare.
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •