Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 35
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Pagezimimi femijeve, eshte nje mesim i mevonshem qe kishat filluan te bejne. Arsyeja pak a shume ku ato mbeshteten eshte qe, nese foshnjat vdesin, te mund te marin shpetimin dhe faljen nga mekati i Adamit, permes pagezimit te tyre. Si gjithmone i qendroj korekt fjales qe kam dhen me siper se, nuk kam ne qellim te gjykoj askend edhe pse Toni77 me akuzon. Ashtu sic e kam deshmuar me siper se, fjala profetike ne bibel na meson se, pagezim pa pendese dhe pa besim nuk ka. .
    Lidhur me pagezimin e fëmijve, sektet protestante cdoher qe flasin, vetem sa bien ne herezi. Per ta kuptuar herezite ne lidhje me pagezimin e foshnjave, te thuash sic e thote deshmuesi dhe te tjere - "qe dikush duhet pagezuar pasi VETEM te kete besuar (me mendje e zemer) dhe se eshte e pamundur qe nje foshnje te pagezohet", ATEHERE miku im eshte njesoj si te thuash qe HYJI Bir e ka te PAMUNDUR te behet njeri me ane te lindjes, sepse HYJI Bir, ne baze te ketij mentaliteti qe kan sektet protestante, do ti ishte e mundur vetem te bashkohej me nje njeri ne moshe qe do e pranonte me zemer e mendje kete bashkim. Kështu qe Jezusi ishte edhe femij dhe tash shtrohet pyetja (nese analizojme mire ato qe keta deklarojne) se a ishte Jezusi Hyji cdo her apo vetem pasi u rrit?!!

Si perfundim, deshmuesi dhe ji deshmuesit e tjere te sekteve protestante, pa e ditur dhe pa e kupruar, po bieni ne herezine NESTORIANE, e ti na merrke Krisht prej nje Nestoriani.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Toni77 thote se, ashtu si prindi i jep trashegim femijes se tij mekatin, ne te njejten menyre i jep edhe besimin. Per mua kjo eshte shume e rrezikshme dhe krejt jashte mesimit biblik. Prindi mund ti lere shume gjera trashegimi femijes, sipsh, pasurine, kulturen, traditen e tjera gjera si keto. por kjo nuk e ben kete femije automatikisht besimtar ne Krisht, pare si nje efekt te trashegimise..
    Është per të ardhur keq se si bieni ne probleme te pa nevojshme, thirri ne shkrime por shkrimet nuk i kuptoni, nuk i lexoni, apo lexoni ato qe u pelqejne dhe perputhen ne doktrinen e juaj te gabuar, lexoje Shkrimin e Shenjt:

14 Sepse burri i pafe shenjtërohet prej gruas dhe gruaja e pafe shenjtërohet prej burrit të krishterë. Përndryshe, fëmijët tuaj do të ishin të papastër, kurse kështu ‑ janë shenjtër" (1Kor 7:14)

Shkrimi thotë ketu per shenjterim - automatikisht te femijeve nga fakti se lindin nga prind/er te krishtere. Kush po gabon ne kete rast, ti apo Shkrimi i Shenjt? Une dua te besoj se ti je gabim e jo Shkrimi.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Bibla na deshmon se i gjithe krijimi u krye ne gjashte dite, qe do te thote se e gjitha raca njerzore qe nga Adami e deri ne fund te ekzistences se kesaj bote, u krijuan ne gjashte dite. .
    Po e pshtjelle dhe jo pa qellim. Po ma keqperdor shkrimin tim po sprishe pune kjo, deri sa keni forcen ta shtremboni fjalen e Zotit dhe ta mohoni Kishen e Tij, ju cka leni pa ba? Jeni shume te mrapsht. Lexo dhe kupto njeher e pergjithemone se cfar ka kuptimi i pagezimit te femijve ne doren e prinderit:

Psh, ne kemi rreshtin biblik qe thote qarte ne Rom 5:18

18 Prandaj, mëkati i njërit ‑ dënim për të gjithë njerëzit,

Rom6:3
    Po a nuk e dini se të gjithë sa jemi pagëzuar në Jezu Krishtin, jemi pagëzuar në vdekjen e tij?

Çfra pergjigje mun te marrim nga ky rresht?

Asnje problen nuk ekziston per ta dhene pergjigje, sepse, nqs nje femij e trashegoj vdekjen qe ne lindje, per shkak te pabindjes se Adamit, atehere trashegoj jeten e Krishtit, qe eshte njejtesimi m vdekjen e tij qe sipas Shkrimit te Shenjt behet me ane te pagezimit, qe ne lindje.
    Ndryshe, nqs ti si prind ia refuzon kete femijes tend, ti je duke i bere padrejtesi.

Perderisa ia trashegon mekatin e vdekjen pa e pyetur femijen qe sjell ne jete, pse nuk ia trashegon edhe shpetimin me ane te pagezimit po ashtu pa e pyetur por me besim dhe bindje ndaj Zotit nga prinderit?

Apo tjera, ne mund te kujtojme Abrahamin, psh, Abrahami do ta pyeste Saren, meqe ishte e rritur, nqs do ta ndiqte ne misionin qe i kishte dhene Zoti apo jo. Por Abrahami nuk pyet Isakun femijen e vet. Iskau eshte i lire vetem te dale nga ky mision. duke qene me pare pjese e misionit Abrahimik me ane te lindjes.

Apo, rasti i rrethprerjes, Abrahami u rrethpre kur ishte i rritur, por tash shtrohet pyetja nese ndodhi e njeta ne pasardhesit e tij? Jo, asnje njeri - pasardhes i Abrhamit nuk eshte rrethpre pasi u rrit por qe nga femijria.

Shkrimet na shpjegojne se Zoti i tha Abrahamit (ne moshe e me arsyetim te pjekur) te rrethpritej, sepse ajo eshte shenje e beselidhjes. Por kjo nuk do te thote se cdo pasardhes i Abrahamit do rrethpritej ne te njejten forme porsi Abrahami, dmth kur te ishte ne moshe te pjekur. Qe Abrahami te arrinte tek rrethprerja i'u kerkua BESIM me konshience, bindje, dhe e njejta gje i kerkohej cdo te rrituri qe konvertohej ne Hebre.

Por ne rastin e foshnjeve, pasadhes te tyre, tjeter logjike zbatohej. Ato rrethpriteshin qe ne femijeri. Ka shume e shume deshmi tjera biblike qe japin te drejte pagezimit te femijve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 19-12-2012 më 14:45

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Por perse religjioni e perdor kete llogjike ? Toni77 thote se, ashtu si prindi i jep trashegim femijes se tij mekatin, ne te njejten menyre i jep edhe besimin. Per mua kjo eshte shume e rrezikshme dhe krejt jashte mesimit biblik.
    Jezusi tha: une trokas ne cdo porte, dhe kush do te ma hape ate, une do te hyj dhe do te darkohem se bashku me te. Pra sic e shikoni, cdo kush ka pergjegjesi personale dhe eshte i lire qe tja hape porten Jezusit apo tja mbylle, pra nuk eshte rezultat trashegimise.
    .
    Problemi te ju eshte se ju lexoni shkrimet njeanshem, mirepo harroni se Shkrimi i Shenjt duhet te lexohet dhe te besohet teresisht e jo pjeserisht.

Tash, pas i te lexohet ky shkrim, une shtroj pyetjen nese ky njeri qe kishte vdekur, a ndodhi kjo nga besimi i tij, apo nga ndodhi qe u ngjall?

".....Pikërisht në ato ditë u sëmur dhe vdiq........ Pjetri u çua e shkoi me ta. Posa arriti, e çuan në dhomën e sipërme. Atëherë e rrethuan duke qarë të gjitha vejushat dhe i tregonin veshjet dhe petkat që i kishte punuar Shuta kur ende ishte me to. Pjetri i nxori jashtë të gjithë, ra në gjunjë në lutje. Pastaj u soll drejt kufomës dhe tha:Tabitë, çohu!” Ajo hapi sytë, shikoi Pjetrin dhe u ndreq ndenjur. Pjetri i dha dorën dhe e ngriti. Atëherë thirri shenjtërit dhe vejushat e ua tregoi të gjallë. Mbarë Jopa e mori vesh ngjarjen dhe shumë besuan në Zotërinë". (Vap 9; 36-43)

Sipas Shkrimit te Shenjt, ky njeri ishte i vdekur dhe u ngjall pa u pendue as pa "trokitur ne zemren e tij" sepse zemra kishte pushue te së rrahuri. Por u ngjall nga lutja e tjetrit...!

Me vjen keq kur shoh se njeriu e kufizon Zotin dhe, njeriu qe thirret ne shkrime i mungon zbulesa se të së VERTETES!!

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Nuk e dij nëse te shkon ndermend se ne shkrimet tua qe jane edhe doktrinee jotja, ti je ne kundershtim me Shkrimin e Shenjt dhe kjo deshmon nje kunderthenje ne ato qe thua, edhe ma keq se kjo; ti e paraqet Shkrimin e Shenjt si kunderthenje.

Ti ne fund te shkrimit ke shkruar nga thenja e Jezusit "leri femijet te vijne te une...." dhe qe une i them AMEN, eshte e vertete se Krishti ashtu ka thene por problemi eshte ne interpretimin tend te gabuar.

Pse eshte keqinterpretim?

Sepse Shkrimi thote se;

"me anë të një njeriu mëkati hyri në botë e, me anë të mëkatit, vdekja.." (Rom 5;12) = edhe fëmijët

Ndersa,. ja si e shtjellon ti shkrimin duke ra ne kundershtim me Shkrimine Shenjt me keqperdorim te mesimeve te Jezusit!! DMTH, nga budallaku yt, ti e paraqet Jezusin dhe Shkrimin e Shenjt si kunderthenes, lexoje:

Kjo me tregon se femija persa kohe qe eshte femije, (simbas Jezusit), "e tyre eshte mbreteria qiellore". Po keshtu Jezusi ju tha dishepujve te tij se, nese nuk behi si nje nga kata te vegjelit, nuk do ta hyni ne mbreterine qiellore. Pra shembujt e Jezusit jane krejt te qarta dhe ska vend per diskutim. Por une pyes: Nese Jezusi tha dhe deshmoi keshtu per femijet dhe shpetimin e tyre, atehere perse ne duhet te mendojme se foshnjat marin shpetimin kur ato pagezohen. Une nuk kam ner ment te gjykoj religjionet, por i qendroj fjales dhe deshmise se Krishtit, dhene per femijet.

Çfar GABIMI!!
    Ndersa harron se vet ke shkruar se "Njeriu(dmth e gjith krijesa njerzore) ra ne mekat qysh ne Eden"!

Kjo eshte e vertete, por je ne kunderthenje kinse po shtjellon mesimet e Jezusit. Lerxoje:

Mekati nuk eshte nje "element" qe femia e mer si trashegim nga prindi. Njeriu(dmth e gjith krijesa njerzore) ra ne mekat qysh ne Eden, duke thyer fjalen dhe urdheresen e Perendise. .
    Tash shtrohet pyetja se; si ka mundesi qe njeher te thuhet se "Njeriu(dmth e gjith krijesa njerzore) ra ne mekat qysh ne Eden" qe nenkupton edhe femijet, dhe pastaj te thuash duke keqperdorur fjalet e Jezusit se Jezusi tha se ; "e tyre eshte mbreteria qiellore...." dhr sipas teje femijet qenkan pa mekatin e rrjedhshem? Nuk te duket kjo nje kunderthenje? Po, kjo eshte njra nder ato shume gabime qe ju i beni!!

Krishti tha se e femijve eshte Mbreteria e Zotit sepse ata ishin femijet e atyre qe besonin Krishtit dhe sipas SHKRIMEVE, deri sa Krishti ishte ne mesin e tyre, ata fëmijë ishin shenjter, jo rastesisht Shkrimi thote se;
    "Përndryshe, fëmijët tuaj do të ishin të papastër, kurse kështu ‑ janë shenjtër" (1Kor 7:14)

Kështu që ai rresht duhet tu sherbej juve dhe ta degjoni dhe respektoni mire Jezusin qe thotë; "Lerini femijet te vijne tek une..."! Ju nuk respektoni mesimet e Jezusit dhe nuk lejoni qe femija te shkojne te Jezusi! Të shkruarit te Jezusi nenkupton me pagezim e jo me mish, ju harroni se te shkruarit te Jezusi eshte ne fryme e jo me mish, keshtu qe me fryme nuk mund te shkojne femijet nese nuk shkojne nepermes pagezimit! Si ka mundesi te shskoj dikush (femijet )te Jezusi me mish? U duket kjo gje e mire? Mendoni se kjo eshte pergjigjeja dhe respektimi ndaj porosise se Jezusit? Jo, kur ZJezusi tha se "Lerini femijet te vijne tek une" Ai e kishte fjalen per fryme e jo per prezencen e njeriut mish. Prandaj si ka mundesi qe njeriu te shkoj ne fryme nese nuk eshte i pagezuar? Jo, nuk ka mundesi sepse Jezusi arrihet dhe preekeet vetem ne fryme. Jeni shume gabim ju.

Kështu qe ai rresht e jep te drejten qe femijet te shkojne te Jezusi - te PAGEZOHEN; "Lerini femijet te vijne tek une" thote Zoti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 19-12-2012 më 14:38

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Por une deshmoj dhe them se,
    Ti deshmon dhe flet genjeshtra dhe shpifje, ja lexoje, per te treten her une te kam dhene pergjigje lidhur me keto qe i thua me poshte, une po i postoj edhe njeher per te tregue se je duke shpifur.

adhurimi i ikonave, ndermejtesimi i shenjterve,
    Ketu eshte pergjigja e cila eshte diskutuar ne mes nesh por ti ende vazhdon me shpifje dhe kete nuk e ben nga Zoti por nga i kunderti i Tij;
    http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3556786

adhurimi i Maries e tjera mesime si keto,
    Edhe per kete shpifje tende ne kemi biseduar dhe secili mund ta lexoj, a e marr me mend se nga te vjen ty kjo rfryme e sgpifjes?
    Lexoje dhe shiko nese adhurohet shen Maria ne Kishen Katolike dhe rroli i saje:
    http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3556939

Pasi ta lexosh kete, mbylle gojen dhe mos vazhdo me shpifje dhe duke shpernda genjeshtra.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Toni77 me akuzon. Ashtu sic e kam deshmuar me siper se, fjala profetike ne bibel na meson se, pagezim pa pendese dhe pa besim nuk ka. Pyetja eshte: a eshte pagezimi i foshnjave nje pagezim, i cili mbeshtetet plotesisht ne mesimin biblik?
    .
    Natyrisht se te akuzoj sepse je nje shpifes dhe shkeles i fjales se Zotit qe thuhet ne Bibel dhe keqiterpretues i tyre.

Ti thirresh dhe asryeton se pagezimi i femijve nuke shte e shkruar ne Bibel, dhe thirresh se kjo eshte asryeja, dmth, thua se njeriu duhet respektuar Biblen, ok, une ashtu mendoj dhe secili i krishter duhet respektuar Shkrimin e Shenjt, por varet si i interpreton njeriu ato, ju keni interpretim te gabuar, anashkaloni rreshtat qe nuk u pershtaten ne doktrinen e sektit te juaj dhe keshtu ju keqinformoni popullin.
    Tash une ty te pyes, pse ti nuk e respekton Biblen deri sa aty shkruan edhe per pagezimin e te vdekurve?

29 Nëse nuk është kështu, çka fitojnë atëherë ata që pagëzohen për të vdekur? Në qoftë se të vdekurit kurrsesi nuk ngjallen, pse atëherë të pagëzohen për ta? (1Kor 15;29)

Tash une bej tjeteren pyetje; si ta kuptojme kete ne drite te pagezimit të fëmijve?

deshmuesi, të lutna mos fillo te pagezoheni per te vdekur, meqe keshtu thote Bibla..
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 19-12-2012 më 15:26

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Pagezimimi femijeve, eshte nje mesim i mevonshem qe kishat filluan te bejne. .
    Nuk është aspak e vertete, kjo mund te lexohet ketu dhe ta deshmoj te kunderten qe ti thua:

Veprat e Apostujve, Kapitulli 16:

13 Ditën e shtunë dolëm jashtë qytetit anës lumit, duke menduar se ky ishte vend për lutje; u ulëm e filluam t’u flasim grave që ishin mbledhur.
    14 Një grua me emrin Lidia, nga qyteti i Tiatirës, që shiste pëlhura të purpurta, adhuruese e Perëndisë, po dëgjonte. Asaj ia hapi zemrën Zoti, që t’u vinte veshin atyre që fliste Pali.
    15 Kur u pagëzua ajo dhe shtëpia e saj, na u lut, duke thënë: "Po të më gjykoni si besnike ndaj Zotit, ejani dhe qëndroni në shtëpinë time." Dhe na bëri të pranojmë. Vap 16; 13-15

Duket qarte qe nje grua me emrin Lidia besoi ne Krishtin dhe me pas gjithe familja e saj pagezohet qe nenkupton edhe femijet. Nuk permendet se cdo anetar i familjes se saj besoi personalisht. Nuk ishte kjo ngjarje e pagezimit e "mëvonshme" sic thua ti por ishte ne kohen e Apostujve.

Prandaj kena rastin tjeter ne keto vargje, nga i njejti kapitull Veprat e Apostujve; Kapitullia 16:

30 Pasi i nxori jashtë, tha: "Zotërinj, çfarë duhet të bëj që të shpëtohem?"
    31 Ata thanë: "Beso në Zotin Jezus dhe do të shpëtohesh ti dhe shtëpia jote."
    32 I folën fjalën e Zotit atij dhe të gjithë atyre që ishin në shtëpinë e tij.
    33 Ai i mori me vete që në atë orë të natës, u lau plagët dhe menjëherë ai dhe gjithë njerëzit e tij u pagëzuan.
    34 Me t’i sjellë në shtëpi, ua shtroi tryezën dhe u gëzua me gjithë njerëzit e vet, sepse kishte besuar Perëndinë. (Vap 16; 30-24)

Shihet qarte ketu qe kreu i failjes besoi ne Krishtin dhe me pas gjithe familja pagezohet. Pra besimi ishte i kreut te familjes, ndersa pagezimi ishte per gjithe familjen - edhe femijet. Vargje qe tregojne qarte mentalitetin e kohes apostolike e jo sic thuani ju. Ne anën tjeter, Shkrimi i Shenjt na deshmon se mjaftonte besimi i kryefamiljarit qe te terhiqej ne pagezim gjithe familja.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Por perse religjioni e perdor kete llogjike ? Toni77 thote se, ashtu si prindi i jep trashegim femijes se tij mekatin, ne te njejten menyre i jep edhe besimin (SHPETIMIN). Per mua kjo eshte shume e rrezikshme dhe krejt jashte mesimit biblik. Prindi mund ti lere shume gjera trashegimi femijes, sipsh, pasurine, kulturen, traditen e tjera gjera si keto. Po keshtu ai e ka per detyre ta mesoje dhe disiplinoje femijen e tij me fjalen dhe besen e Krishtit, por kjo nuk e ben kete femije automatikisht besimtar ne Krisht, pare si nje efekt te trashegimise....
    Kete smund te beje ASKUSH pervecse ti, qofte ky edhe prinderi yt.
    Nuk ishte fjala te besimi por SHPETIMI.

Po e lakon fjalen time, sa e sa her qe ndodhe dhe ti zinesh duke genjye, habibem sa i roberuar je nga fryma e rrenes.

Shoq, ti e lakove, fjala qe ti e merr si shkas dhe jep nje forme tjeter ishte ndryshe sepse ishte fjala per PAGËZIMIN - SHPETIMI, tash une po e shpjegoj.

Fëmija mund ta kete shpetimin ndaj Zotit ne saje te besimit te prinderit. Pagezimi eshte shpetimi. Ne anen tjeter shkrimi disaher shpejgon se si u shpetua njeriu ne saje te besimit te prindit apo.... Kur prinderit jane besimtar - te krishter, nese vertete besojne Zotit, i luten Zotit me dashuri dhe bindshem, natyrisht se femija i tyre eshte i shpetuar ne Zotin. Ti, tash me qellim qe ta zbehesh kete qe une e kam thene,per ato qe i kam thene une edhe e kam sjellur deshmin biblike, tash perpiqesh ti japesh kahje tjeter duke e ndryshuar fjalen "SHPETIMI" ne "besimi"!! Dhe pastaj fillon me asryetue me perrala te sekteve protestante.

Nese ti nuk beson se Zoti nuk e shpeton -ngjalle njeriun nga besimi i prinderit, ja; te shpjegon Jezusi dhe ti me Krishtin perballu e jo duke quajtur ate qe e them une; "llogjike religjioze", ja lexoje vet e bindu:

“Vajza jote vdiq! Mos e mundo më Mësuesin!”
    Jezusi, kur e dëgjoi, i tha:
    “Mos ki frikë! Ti vetëm beso! Ajo do të shpëtojë!

DMTH, nga feja e prindit shpetohet fëmija – ngjallet fëmija I vdekur dhe kjo pikrisht nëse prindi beson.

Ka dhe shembuj te tjere ne Bibel te ngjashem, kur besimi i prindit shpeton femijen:

21 Pastaj Jezusi doli prej andej dhe shkoi në krahinat e Tirit dhe të Sidonit.
    22 Dhe ja, një grua kanaanite që kishte ardhur nga ato anë, filloi të thërriste, duke thënë: "Ki mëshirë për mua, o Zot, Bir i Davidit; ime bijë po mundohet keq nga demoni."
    23 Ai nuk i ktheu përgjigje. Dishepujt iu afruan dhe i thanë, duke e lutur: "Na e largo, sepse po na vjen pas duke thirrur."
    24 Ai u përgjigj dhe tha: "Jam dërguar vetëm për delet e humbura të shtëpisë së Izraelit."
    25 Por ajo erdhi dhe, duke rënë në gjunjë para Tij, tha: "Zot, ndihmomë!"
    26 Ai u përgjigj dhe tha: "Nuk është mirë të marrësh bukën e fëmijëve dhe tua hedhësh qenve."
    27 Ajo tha: "Po, Zot, por edhe qentë hanë nga thërrimet që bien nga tryeza e të zotit të tyre."
    28 Atëherë Jezusi u përgjigj dhe i tha: "Grua, i madh është besimi yt. U bëftë ashtu siç do ti." Dhe që nga ai çast vajza e saj u shërua. (Mateu 15;21-28)

Madje jo vetem femijet, por dhe sherbetoret:

5 Kur hyri në Kapernaum, iu afrua një kryeqindës, duke e lutur,
    6 dhe tha: "Zot, shërbëtori im dergjet ulok në shtëpi dhe po heq të zitë e ullirit."
    7 Jezusi i tha: "Do të vij Unë dhe do ta shëroj."
    8 Kryeqindësi iu përgjigj dhe i tha: "Zot, nuk jam i denjë që Ti të hysh nën pullazin tim, por vetëm thuaj një fjalë dhe shërbëtori im do të shërohet,
    9 sepse edhe unë jam njeri i varur nga të tjerët dhe kam nën vete ushtarë; dhe i them këtij: ‘Shko’ dhe ai shkon, e i them një tjetri: ‘Eja’ dhe ai vjen, dhe i them shërbëtorit tim: ‘Bëje këtë’ dhe ai e bën."
    10 Jezusi, kur dëgjoi këto, u mrekullua dhe u tha atyre që i vinin pas: "Me të vërtetë po ju them, asnjë njeri nuk kam gjetur në Izrael me kaq shumë besim.
    11 Po ju them që shumë do të vijnë nga Lindja dhe nga Perëndimi dhe do të shtrohen në tryezë me Abrahamin, Isakun dhe Jakobin, në mbretërinë e qiejve,
    12 kurse bijtë e mbretërisë do të flaken jashtë, në errësirë; atje do të ketë vajtim dhe kërcëllimë dhëmbësh."
    13 Jezusi i tha kryeqindësit: "Shko, siç ke besuar, ashtu t’u bëftë." Në atë çast shërbëtori u shërua. (Mateu 8; 5-13)

Madje, akoma dhe mekatet mund te falen nga besimi i te afermve te tu, nese me besim e sjelle njeriun para Jezusit, ta lexojme se cka na thote Shkrimi i Shenjt:

18 Dhe, ja disa njerëz që bartnin mbi hasër një njeri, i cili kishte qenë i paralizuar; po përpiqeshin ta sillnin brenda dhe t’ia vinin Atij përpara.
    19 Por, duke mos gjetur asnjë mënyrë për ta sjellë brenda për shkak të turmës, hipën mbi pullaz dhe e zbritën përmes tjegullave bashkë me hasrën, mu në mes, para Jezusit.
    20 Ai, duke parë besimin e tyre, tha: "O njeri, mëkatet e tua të janë falur." (LLuka 5; 18-20)

E tash, une shtroj pyetjen cfar mendojne keta sektar per kete qe e thote Shkrimi? valle, a mos eshte kjo nje "llogjike religjioze" apo deshmi biblike? Jo, une them se kete e thote Shkrimi i Shenjt dhe te gjithe ata qe mendojne ndryshe, jane shkelles te fjales se Hyjit dhe po gabohen rende, uroj qe kjo te korigjohet.
    Pra, sipas shkrimeve biblike - besimi i te afermve te paralitikut solli edhe faljen e mekateve dhe shpetimin e paralitikut. Keto vargje jane shume larg mentalitetit ungjillor ku sipas tyre per cdo gje duhet besimi personal.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 19-12-2012 më 23:06

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    O maratonomak, a nuk e kupton qe ato qe jetojne ne erresire jeni pikerisht juve, sepse i mohoni Shkrimit te Shenjte nje pjese te tij, qe eshte krijimi i Kishes se Shenjte, para se ciles duhet te ulim koken te gjithe nese duam te shpetojme. Bej nje logjikim te thjeshte: Jezusi, pastaj Apostujt, pastaj dishepujt, falnin mekatet e njerezve. Besimi ishte ne ate Jezus, pra ne personin qe po i falte mekatet, e po keshtu besimi ishte qe Apostujt ose dishepujt kishin fuqine e Atij Jezusi me ane te te cilit predikonin e sheronin. Jezusi vete, la traditen e shugurimit te prifterinjve, Ai vete ia la misionin Apostujve, e ato brezave te tjere, e keshtu ka ardhur deri ne ditet tona. Kush ua fal fajet juve, para kujt e ulni koken, sepse perultesia eshte nje nga cilesite me themelore te nje shenjtori. Nuk eshte vetem besimi ne Zot, por edhe ne perfaqesuesit e Tij; prandaj Jezusi u quajt 'Shpetimtari', sepse kishte fuqine te falte, e kete fuqi ia ka transmetuar Apostujve, ato dishepujve deri ne ditet e sotme. Cfare ju shpeton juve? Ejani ne vete sa s'eshte vone, sepse me dy kembet e shkelni Shkrimin e Shenjte, qe gjen zbatim e jete vetem ne Kishen e Shenjte Katolike - e vetmja qe i ben balle flakeve te ferrit, dhe e vetmja gje qe te con ne Qiell.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diella1 : 21-12-2012 më 20:49

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •