Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

NJË DISKUTIM I VESHTIRË me sektarët heretik...!

Rrena dhe shpifja nuk e bën njeriun të krishter...!

Kur sektarët të ashtuqujatur "kirstian", deshmuesi, paniel me com..., nga komuniteti protestant, gënjejnë, shpifen dhe etiketojnë Kishen e Krishtit, ndersa në anën tjetër, nëse dikush u pergjigjet duke u dhënë deshmi biblike dhe teologjike, ata i fshijnë shkrimet, veq sa e paraqet fytyren e tyte djallzore.

Të dashur lexues – anëtar ne forumit shqiptar, po hapi ketë teme këtu, pasi qe atje ku u zhvillua ky debat, respektivisht ne forumin e komunitetit protestant ishte e pa mundur. Unë e kam te njohur se ne një komunitet tjetër nuk mund edhe te shkruajmë, mirëpo, arsyeja ishte se ata vet na ftuan, poashtu, edhe pse unë u terhjeka njëher per arsye te sjelljeve te tyre te padrejta dhe të njëanshme, por ata prap filluan te shkruajnë dhe ti komentojnë shkrimet e mia sipas dëshirës. Keshtu qe si përfundim, u bë e pa mundur te zhvillohet një debat te frymë te Zotit.
    Vërtetë u be e pa mundur për arsye te djallzimit te tyre te cilët vet na ftuan ne ketë debat dhe filluan te akuzojnë Kishën e Krishtit dhe besimin e Kishës te cilën e themeloj vet Jezusi – pra Kishën katolike dhe ortodokse, kështu qe edhe pse ishin te pa drejt dhe shume me tendenca, disa her edhe pati ndërhyrje nga moderatori i cili u sjellke me një krenari shpirtërore thuaja se është ai vet Krishti, dhe me kërcënime dhe neqmime, por ma e keqja ishte se mu fshin shkrimet, aty ku kishin goditje ne debat nga argumente – ata i fshinë shkrimet, kështu qe kjo na e bën te pa mundur debatin sepse kur fshihen shkrimet as qe behet fjale qe mund te debatohet. Ma e keqja dhe shume e poshtër ishte kur u fshi shkrimi i fundit i cili nuk kishte asnjë fjali tjetër pos dëshmive biblike dhe teologjike qe i goditi rrenat e tyre, ketë shkrim secili mund edhe ta lexoj pasi do te jete ne vijim dhe ka te bej se “pse kisha katolike e quan papën “atë”!

Tema kishte shkrime te ndryshme por ata asnjëherë nuk i janë përgjigjur pyetjeve as shkrimeve qe nuk ishte ne përputhje me doktrinat tyre si SEKT i devijuar qe janë.

Disaher, ne kemi dhënë sqarime dhe shpjegime lidhur me pagëzimin ne Kishën katolike por edhe për sakaramente te tjera. Kështu qe disa nga mund të lexohen ne vijim.

Ne vijim do te postohet nga ato shkrime qe është DEABATUAR dhe nga ato që ME JANË FSHI nga këta njerëz te pa ndërgjegjshëm që urrejmë Kishën e Krishtit.

vazhdon--->
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    E lexova shkrimin tend Toni77, dhe mendoj se duhet te bejme nje diskutim frytdhenes.

Ceshte PAGEZIMI..
    Këtu do ta jap pergjigjen se çka është PAGËZIMI në Kishen katolike.

Çfarë është Pagëzimi?

Shën Pali në letrën drejtuar Romakëve shkruan:
    “Po a nuk e dini se të gjithë sa jemi pagëzuar në Jezu Krishtin, jemi pagëzuar në vdekjen e Tij? Me anë të Pagëzimit, pra, bashkë me Të jemi varrosur në vdekje që, sikurse Krishti u ngjall në lavdinë e Atit prej të vdekurve, po ashtu edhe ne të jetojmë në jetën e re” (Rom 6, 3-4).

Pagëzimi është jeta e re, është dalja prej varrit, është ringjallje, është përkujtim i së kaluarës vepruese në të tashmen, mund të ecet në një rrugë të re, mund të rifillohet sot, tani, një jetë e re.

Katër Gjendje për ta jetuar Pagëzimin
    Mes të tjerash po përmend katër gjendje në të cilat bëjmë apo mund të bëjmë përvojën e Pagëzimit dhe jetën e re që buron prej tij.

1. Sa herë e thërras Hyjin me emrin e Atit, sa herë që them lutjen ATI YNË unë përjetoj Pagëzimin tim. Ky është Pagëzimi im: Hyji Atë më ka bërë bir të Vetin; kur unë e thërras me këtë emër aktualizoj, shpall dhe jetoj Pagëzimin tim.

2. Sa herë që në realitetin e përditshëm zgjedh sipas Jezusit. Sa herë zgjedh si i krishterë arrij ta bëj këtë vetëm në saje të Pagëzimit tim.

3. Kur gjej forcën për të varrosur të kaluarën time dhe të shikoj përpara mund ta bëj vetëm duke u rrënjosur në Pagëzimin tim: ky sakrament ma jep forcën për ta bërë këtë gjë. Vëlla Roger, themelues i bashkësisë së Taizè (Francë), shkruan: “Nëse ndonjëherë do të më pyetësh se ku është burimi, se ku qëndron gëzimi i shpresës do të të përgjigjem se krejt e kaluara jote, madje edhe çasti që sapo kaloi, është varrosur dhe është zhytur tashmë me Krishtin në ujin e Pagëzimit tënd. Heq dorë së shikuari prapa. Nëse imagjinata jote të paraqet pamjet shkatërruese të së kaluarës, dije se Hyji nuk i llogarit më dhe kjo sidomos falë Pagëzimit”.

4. Shën Pali në letrën e parë drejtuar Korintianëve shkruan: “Vërtet, në një të vetmin Shpirt Shenjt të gjithë jemi pagëzuar për të qenë një trup i vetëm” (1 Kor 12, 13a). Kur jetojmë bashkësinë në Kishë jemi të sigurt se një lidhje e tillë solidariteti, që na bën vëllezër dhe bij të Hyjit është më e fortë se çdo lidhje etnike, civile, farefisnie dhe që për këtë lidhje jemi të gatshëm ta japim edhe jetën, ashtu siç kanë bërë martirët e djeshëm e të sotëm. Pagëzimi ka bërë që burra e gra me prejardhje, origjinë, karakter dhe kulturë të ndryshme të formojnë dhe të jenë një familje e vetme.

Pagëzimi është thjesht Dhuratë
    Në Librin e Veprave të Apostujve gjejmë disa pjesë që flasin për sakramentin e Pagëzimit:

- “Gjoni ka pagëzuar me ujë, ndërsa ju pas pak ditësh, do të pagëzoheni me Shpirtin Shenjt” (Vap 1, 5).

- “Kthehuni dhe secili prej jush le të pagëzohet në emër të Jezu Krishtit që t’ju falen mëkatet e atëherë do ta merrni dhuratë Shpirtin Shenjt” (Vap 2, 38); “Pranuan të pagëzohen trima e gra” (Vap 8, 12)
    .

- “Dhe aty për aty i ra diçka syve si pare peshku dhe menjëherë iu kthye drita e syve, u ngrit dhe qe pagëzuar” (Vap 9, 18).

Foljet janë në formën pësore. Domethënë asnjë njeri nuk mund ta pagëzojë vetveten: ky është ajo që konstatojmë në krejt Shkrimit e shenjtë, qysh prej fillimit. Edhe nëse do të zhytesha në ujë dhe do të thoja: “Unë po pagëzohem…” në realitet nuk kemi të bëjmë me një Pagëzim të mirëfilltë e të vërtetë. Këtë sakrament duhet t’ia kërkoj dikujt tjetër, dikush tjetër duhet të më zhysë në ujë.

Nevoja e një personi tjetër që të më japë Pagëzimin dhe që përfaqëson Krishtin, dëshiron të shprehë se jeta hyjnore e dhënë në Pagëzim as nuk fitohet dhe as nuk blihet: është thjesht dhe vetëm dhuratë. Hiri i Pagëzimit jepet falas prej Krishtit.

Duhet të jemi të vetëdijshëm se jeta hyjnore është thjesht dhe vetëm nismë e Hyjit, se gjithçka na është dhuruar dhe gjithçka marrim prej Hyjit Atë, i cili me dashuri na bën bij në Jezusin. Detyra jonë është ta falënderojmë dhe ta lavdërojmë Zotin, vetëm duke vepruar kështu mund ta jetojmë Pagëzimin si hir: “Të falënderojmë, o Atë, për dhuratën e sakramentit të Pagëzimit”.

Ajo që ka rëndësi pra, nuk është aq kujtimi i Pagëzimit si ngjarje e së kaluarës sesa ndërgjegjësimi i dhuratës së pafundme dhe hyjnore që tashmë është në ne dhe që na jepet falas prej Atit, i cili lidhet me secilin prej nesh në Jezusin, me një besnikëri të amshueshme. Për këtë mund të them: “O Hyj, Ti je Hyji im për amshim. Kjo dhuratë vjen prej Teje, nuk do ta heq më kurrë. Unë jam Yti dhe asgjë e askush nuk mund të më ndajë prej Teje!”. Dhe gjithë këtë arrij ta bëj vetëm falë hirit të vetëm, të amshuar, të papërsëritshëm të Pagëzimit që më bashkon me Trupin e Jezusit.

Kremtimi i Sakramentit të Pagëzimit
    Çdo sakrament i kremtuar prej Kishës katolike ka një liturgji të vetën, e cila gjatë shekujve ka pësuar ndryshime derisa ka marrë formën e saj të sotme. Qëllimi i kremtimit është ai i përjetimit të misterit të Krishtit, domethënë i misterit të Pashkëve, i misterit shpëtimtar që realizohet në Kishë nëpërmjet veprimit sakramentor.

Liturgjia ka nevojë për një përgatitje katekistike me qëllim që nëpërmjet shenjave ta çojë njeriun në prag të misterit të krishterë ku mund ta takojë Krishtin e ringjallur. Për sa i përket shenjave shën Agustini thotë: “Realiteti i sakramenteve është që kush dëgjon, duke dëgjuar të besojë, kush beson shpreson dhe kush shpreson do dhe dashurohet”. Për këtë është shumë i rëndësishëm mësimi i domethënies dhe i gjuhës së shenjave që të kuptohet dhe të kërkohet në këtë mënyrë burimi dhe realiteti i sakramenteve të shprehura dhe të realizuara.

Pedagogjia e Shenjave të Pagëzimit
    Sipas dokumentit Rinnovamento della Catechesi, shenjat duhet të përdoren në këtë kuptim:

1. të mundësojnë që e vërteta hyjnore t’i shprehet dhe t’i komunikohet njeriut;

2. duhet të shqiptohen, të aktualizohen dhe të lavdërohen për njeriun;

3. ajo që vlen është e vërteta shpëtimtare që kujton dhe në mënyrë të mistershme realizon atë që thotë.

Pedagogjia e shenjave kërkon të bëjë të kuptueshëm kalimin e shenjave të dukshme në ato të padukshmet. Edhe Pagëzimi si çdo sakrament tjetër ka pjesën e vet të dukshme: lëndën dhe formën. Shenjat e dukshme janë: uji, shenja e kryqit, lyerja me vaj, dorëzimi i qiriut të ndezur dhe i veshjes së bardhë.

Qysh prej fillimit Kisha ka praktikuar Pagëzimin me zhytjen në ujë: «Duke udhëtuar kështu, arritën te një ujë dhe oborrtari tha: “Qe ujët! Çka më pengon të pagëzohem”?» (Vap 8, 36).

Kemi edhe Pagëzimin me hedhjen e ujit. Si në Perëndim ashtu edhe në Lindje, Pagëzimi bëhej me zhytjen tri herë në ujë dhe kishte domethënien e Pagëzimit në mundimet, vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit të paktën deri në shekullin XIV. Pas këtij shekulli në Perëndim, Pagëzimi filloi të bëhej me derdhjen e ujit, ndërsa në Lindje mbeti tradita e zhytjes në ujë.

Në lidhje me të vërtetën e Pagëzimit shën Pali thotë: “Me anë të Pagëzimit, pra, bashkë me Të jemi varrosur në vdekje që, sikurse Krishti u ngjall në lavdinë e Atit prej të vdekurve, po ashtu edhe ne të jetojmë në jetën e re” (Rom 6, 4).

PER MË SHUMË INFORMACIONE, JU LUTEM LEXONI KËTU:
    http://www.forumishqiptar.com/thread...%AB-ndryshe%29

vazhdon--->

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Keta shembuj Toni77, ti solla jo se ti nuk i di, por qe te te deshmoj se cfar na meson shkrimi ne lidhje me pagezimin. Po keshtu duhet thene se, edhe ne ate kohe kishte femije te vegjel, ashtu si dhe sot. Por nuk shohim asnje lloj mesimi dhe shembulli te pagezimit te femijeve. Mendoj se nuk qendron mendimi se, kisha e dha kete mesim me vone (pagezimin e femijeve), sepse ju duk e domosdoshme. .
    Pergjigje:

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    deshmuesi

A ishin 12 Apostujt te pagëzuar para qe Jezusi te bie ne kryq dhe ngjalljes së Tij?
    A shkruhet ne Bible qe u pagëzuan ata?
    A mund ta merr njeriu pagëzimin por qe Fryma e Shenjt ende te mos jete zbrite ne ta dhe kjo te ndodhe ma vonë?

Deshmuesi, aq shume i ke komplikue gjerat sa ne ketë shkrimin e fundit ke hapur aq debat te gjate sa edhe nëse bisedojmë se bashku tre muaj nuk mund te vijmë ne një përfundim.

Zotëri, Kisha pagëzon fëmijët ne emër te Krishtit dhe bën mire, është shume ma mire nëse njeriu rritet me Frymën e Zotit duke ndërtua veten ne Krishtin, se sa te mbetet pa DRITEN e Zotit ku edhe mund te vdes ne ADAM.

Pagëzimi është si puna e pemës se shortuar, çdo pemë e egër është ma mirë qe sa ma e re te shortohet. Bile nëse vonohesh është edhe ma vështirë ta fitoj shëndetin dhe zhvillimin sepse trungu i pemës se vjetër është e rritur dhe e fuqishëm, kështu qe sa ma e re qe te shortohet, aq ma mire është, edhe te pagëzimi, sa ma i ri qe te pagëzohet njeriu është ma mire – me qellim qe te rritet DRITA ne personin e pagëzuar dhe te çlirohet nga njeriu i vjetër duke u rrite dhe përsosë njeriu i ri ne Krishtin.

Unë e kam dhënë edhe një shembull se si fëmija posa i lindur, edhe pse ai nuk ka bere asnjë mëkat, por, ai e trashëgon mëkatin e rrjedhshem nga prindërit. Edhe pagëzimi, nuk merret pse fëmija beson, por në besimin e prindërve. Nëse vlenë mëkati te trashëgohet nga prindërit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindërve, por me një dallim, sepse ne Kishën katolike, fëmija posa te rritet, ai (besimtari) e merr sakramentin e përforcimit – (Krezmimi) është “Krizma” – ku personi forcohet ne Frymën e Shenjt.

Te fala dhe cdo te mirë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-12-2012 më 19:02

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga deshmuesi
    I nderuar Toni77. te pershendes.
    Apsotuj ishin judenj edhe pse nuk thuhet per pagezimin e tyre, ata ishin te pagezuar.
    Pergjigje:
    Postuar më parë nga toni77_toni
    E pra paska dicka qe nuk thuhet ne shkrime, nese nuk thuhet ne shkrime per femije dhe ti kerkon qe te respektohet, prandaj ky përfundim i yti nuk mund te kaloj bash qashtu sepse duhet te respektohet Bibla tërësisht, sepse nuk po thuhet. Nga e more ti kete pergjigje nese nuk thuhet kjo ne Bible?
    ata ishin te pagezuar qysh ne momentin qe Gjon pagezori
    Pergjigje:
    Kush na thote kete? Ku eshte e shkruar? Ku e thote Bibla??? Ketë nuk e thotë askund. Prandaj kur thirresh ne shkrime – te cilat une i respektoj, duhet ta keni kete rresht ose duhet te largosh nga teoria.
    Bile dhe Vete Jezusi shkoi drejt pagezimit, ne menyre qe te permbushej shkrimi.
    Pergjigje:
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ashtu eshte, per Jezusin eshte e shkruar mirepo per anje apostull nuk thuhet. Me duhet ta kujtoj zotëri se ne kete rast tradita flet, Kisha ungjillizoj popullin edhe ne tradite e jo vetem ne ato qe shkruhen.
    ?
    Lidia, shitësja e stofave të purpurtë nga qyteti Tiatir, ajo e cila “i besonte Hyjit e vërtetë”, e kishte pranuar Palin apostull në rrugën e tij, kurse ai e ka pagëzuar jo vetëm atë, por edhe mbarë familjen e saj, pa marrë para sysh moshën (Vap 16,15). Një dokument nga viti 215, të cilin e citon teologu italian Silvano Sirboni, shkruan: “Pagëzoni në rend të parë fëmijët: të gjithë ata që mund të flasin vetë, le të flasin; për ata që nuk mund të flasin vetë, le të flasin prindërit apo dikush prej familjes së saj.”
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-12-2012 më 19:04

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ja pra mos kuptimi i drejte i mekatit, ku ti thua se femija e trashegon ate nga prinderit, ben qe te mendosh gabim dhe te thuash se, "Edhe pagëzimi, nuk merret pse fëmija beson, por në besimin e prindërve. Nëse vlenë mëkati te trashëgohet nga prindërit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindërve...."
    Pergjigje:

deshmuesi, sinqerisht të them se je shume i pa drejt ne debate, pos asaj, mendon se po din, por kjo qe del nga ti eshte vetem nje lloj simpatije per vetveten duke mendue se je mire dhe njohes i shkrimeve, e nuk je pavarsisht se sjell rreshta biblik ....... por ti je i ndikuar gabimisht edhe pse citon nga rershtat e shkrimeve. Mos harro se edhe kjo qe duket ne ty eshte nje ganim shume i madh sepse i shfrytezon rershtat ne kontest te kundert si D.J. Ti shoq ike nga tema duke me shpjegue mue rershta te bibles koder pas bregu. Nuk je pergjigje ne shkrimet e mia, keto qe sjelle tash ishin para dy diteve te shkruara, as pergjigje nuk jep. Shkrimin tim ma keqperdor duke i dhene kahje te tjeter...
    Ti mos u ngut as mos i shperndaj shkrimet sepse nese kerkohet nje vit do te debatojme, por mos u ngut dhe secilen gje po e shqyrrtojme dhe debatojme. Mirepo korrekt dhe me qetesi dhe ndikim te Krishtit.

lexoje shoq dallimin dhe ndryshimin e shkrimit qe me bere:

Une kam thene:
    deshmuesi
    Unë e kam dhënë edhe një shembull se si fëmija posa i lindur, edhe pse ai nuk ka bere asnjë mëkat, por, ai e trashëgon nga prindërit mëkatin. Edhe pagëzimi, nuk merret pse fëmija beson, por në besimin e prindërve. Nëse vlenë mëkati te trashëgohet nga prindërit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindërve, por me një dallim, sepse ne Kishën katolike, fëmija posa te rritet, ai (besimtari) e merr sakramentin e përforcimit – (Krezmimi) është “Krizma” – ku personi forcohet ne Frymën e Shenjt.
    Ja dallimi, dhe quditrisht ti citon rreshtin time te cunguar duke i dhene kahje te pa kuptim - duke i ikur rreshtit ku une flas per Sakramentin e perforcimit qe behet ne moshe te rritur, kjo ka shume rendesi:
    Edhe nje pyetje e kam;
    mallkimi i prindit, a trashigohet te femija? Fryma e keqe kur eshte ne mes te prinderve, a ndikohet te femija?

Në ketë pyetje kurr nuk më është pergjigjur!!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Toni po te shoh te merzitur dhe te revoltuar, te keshilloj shoqerisht te qetesohesh, pasi ne debat jemi, dhe ngandonjehere ashpersohen tonet dhe ndermerren edhe veprime jo te denja..
    Une kam marre pjese nje here ne nje debat, kam dhene mendimin e Kishes qe perfaqesoj, dhe me nuk kam dashur ta vazhdoj debatin "brenda per brenda", pasi nuk do te kishte dobi, se nuk kemi dale ne forum per t`i mbushur mendjen njeri tjetrit, por per te paraqitur tonin..
    edhe nje here, te keshilloj te mos vazhdosh debatin,...
    pershendetje
    ilia spiro
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Pergjigja ime toni77, ndaj kesaj qe ti shkruan.

Ti thua, ku thtoe bibla se apostut u pagezuan nga Gjoni. Por nese ec me llogjiken tende te them: Ku e thote bibla qe apsotujt nuk u pagezuan nga Gjoni? Kjo lloj menryre me te cilen ti argumenton biblen, nuk eshte nen zbulese te Frymes. Kjo eshte thjesht llogjike njerzore.
    Pergjigje:

Kqyre...! Pash zotin a?! Sa çudi!!
    Dëshmuesi, është e dukshme se krejt ato qe i flet ti, ty te duket se ke te drejt dhe është nga fryma, ndërsa ajo çka flet tjetri te duket se është nga mishi "njerëzore"! Ty te duket ne rregull, por nëse behet një analize e pavarur, shihet shume mire se nuk është ashtu.

Nëse për ty vlenë diçka qe nuk është e shkruar ne Bibël, pse përpiqesh ta bindësh dikë të hekë dorë nga diçka qe nuk shkruan ne Bibël.
    Deri ne vitin 2014 ne mund te bëjmë qefin vetit, te logjikojmë dhe te japim arsye te ndryshme, por si përfundim vjen një rrezulltar se; NE BIBEL, ASNJE RERSHT NUK SHKRUAN SE U PAGEZUAN APOSTUJT. Prandaj ti kurr ma mos u thirre kinse po vepron vetëm ne shkrime por është tradita ajo qe po e zbaton ne ketë rast. Kjo, nëse vlen për apostuj te cilët unë besoj se ishin te pagëzuar por qe nuk shkruan ne Bibël, natyrisht se vlen edhe për tjetrin - pagëzimi i foshnjave. Mund te mos ta zbatosh, as mos ta besosh, apo..., mirëpo nuk ke te drejt ta forcosh qëndrimin tënd lidhur me pagëzimin e apostujve deri sa nuk është rreshti për ta dëshmuar. Edhe ma pak ke te drejt qe te thuash tjetrit se; “Kjo lloj mënyrë me te cilën ti argumenton biblën, nuk është nen zbulese te Frymes”! Kush na je ti dhe nga e merr ti ketë siguri qe i drejtohesh një te krishteri? Mendon se kjo shprehje e jotja është nga FRYMA? JO. Te siguroj se është nga krenaria e jote frymore e cila nuk është e mirë. Heke pak at krenari dhe mëso edhe diçka qe po shoh se nuk je duke e menduar; mos harro se fakti qe dikush sjellë ma shumë rreshta nga Bibla duke menduar se i njeh ma mirë - por ne kontest te gabuar dhe te pa vend, nuk e bën njeriun te krishter me te mire. Vetëm ai qe përvujtnohet, lexon dhe shtjellon shkrime ne dashuri, e duke ecur ne gjurmët dhe vullnetin e Jezusit, qe pranon Kryqin e Tij - pra qe është i gatshëm gati te humbase gjithçka për hir dhe dashuri te Tij, mund te thuhet se është përngjatë RRUGES dhe behet një shembull i mire qe t'i tërheqë te tjerët ne besim. Duke i thënë tjetrit: "Sa gabim qe e ke!,” dhe ne secilën shkrim ti thuash një te krishteri se “Kjo është thjesht logjikë njerëzore, ndërsa e imja nga FRYMA " jo vetëm nuk e afron tek Krishti njerëzit, por mund ta largosh edhe me shume. Mendo mire se çka te thash. Mos u sjelle me te krishterët me shembujt kinse po imiton Jezusin siç u tha Ai atyre qe e urrenin dhe nuk e njohën si Bir të Perëndisë, mos harro se je duke bashkëbisedua me njeriun – Kishën e Krishtit të cilën Jezusi e do shumë.

Kjo do te thote se pa Besim nuk ka marje te Frymes se Shenjte. Kete mesojne apostujt, kete meson fjala profetike e Perendsie ne bibel. Ndersa ti thua se, foshnja e mer Frymen, nga besimi i prinderve dhe pagezimi, dhe nuk duhet as PENDESE, as BESIM dhe as PRANIM. Kjo eshte rrezikshme dhe me pergjegjesi para Perendise.
    Pergjigje:

I rrezikshëm është ajo qe ju bëni, bile shume rrezik, edhe për ju edhe për te tjerët qe ua ndaloni DRITEN e Zotit kinse po dini diçka duke u bazuar se “ne bibël nuk shkruan t e pagëzohen fëmija”! Shoq, kur ti i drejtohesh dikujt duke ja vlerësuar besimin e tij qe ka në Zotin, përgatitu se njerëzit te tregojnë kjarte se ku është rreziku. Rreziku është pikërisht ne ty dhe bindjet tua kundërthënëse.
    Pse kundërthënëse? i ngulë këmbët duke cituar rreshta te shkrimeve dhe kinse je i vendosur ne shkrime, a, ne anën tjetër je i vetëdijshëm se ne asnjë rresht nuk na thuhet qe të lutemi te Birit, asnjë rresht nuk na thuhet qe ti lutemi Frymës se Shenjt..... e pra këto i bën ti dhe unë. Nga na erdhi kjo? Kjo na erdhi nga këta se ti i quan “te rrezikshëm” por ja qe ti Frymën e Zotit e quan rrezik. Kisha drejtohet FRYMA e Zotit, e bazuar ne shkrime dhe traditë. Por sigurinë e ka ne ZOT qe zbriti ne Kishe ditën e rrëshajave.
    Unë e kam thënë disaher, se pagëzimi i fëmijëve bëhet në besim dhe përkujdesje te prindërve dhe nunave. Mirëpo, nuk është e tera, fëmija i paso i pagëzuar, ai kur rritet e behet 7 vjeç fillon rregullisht në Kishë, mësim nga mësimet biblike dhe katekizëm te kishës katolike, 8 vite zgjate kjo, pasi te rritet, ai sigurisht se do ta dëshmoj dhe rrëfej besimin e vet para Kishës duke pranuar përforcimin në Shpirtin e Shenjt.
    Gjithsesi, edhe pse te gjitha këto behën, përgatitje ne mësime, lutje dhe urate, besim dhe pendese, edhe pse ndoshta ti apo tjetri mendoni se është një merite dhe aftësi besimi duke u shit mend te tjerave ne besim, mos harro se rilindja e njeriut ne Zotin, sigurisht se nuk është i vetmi faktor akti i dëshmimit para Kishës, apo *veshja e juaj me kostume e me kollare, te thanit faleminderit dhe duke menduar se e arrite Zotin..., qe e quan pjesëtarin e asaj bashkësi vëlla e i dashur, apo duke rrite e shtua dhe krijuar miq si vetja.... Por Rilindja është Akti i t ‘MADHIT ZOT qe u përvuajtua dhe mori natyren e njeriut, mori mbi veti te këqijat dje mekatet tona, i cili, asnjëherë nuk e refuzon fëmijën e paso lindur te behet gjymtyre e Tij sepse ketë e do ZOTI. Dhe, miku dëshmuesi – miku im, sikurse Zoti *do te priste vendimin e njeriut, Ai ndoshta nuk do te misherohej kurrë ne njeri, sigurisht se *as nuk do te na shpetonte dot kurrë njeriun, pikerisht sepse ai Akti varet vetem nga Zoti – Ati ynë qiellior.

Pergjigja ime toni77, ndaj kesaj qe ti shkruan.

Toni77. une kisha dhe dicka ne lidhje me pagezimin e femijeve. Ti thua se jo te gjitha thuhen ne bibel. duhet te dish se, ky mendim eshte gjithmone tek ata njerez, te cilet nuk e kane Biblen "etalonin mates", dhe e quajne ate te paplote. Por une nuk ndalem ketu, sepse ky eshte problemi juaj.

Pergjigje:

Jo duhet te ndalemi, dhe bile asnjë hap nuk do ta bëjmë ma pa u sqaruar.
    Na thuaj ti qe mendon se e ke Biblën "etalonin mates", nga e more ti dhe ku e lexove ne Bibël qe duhet ti lutemi Frymës se Shenjt? apo te Birit? Ndërsa Atit po.

Ketë e BESOJ unë plotësisht dhe lutna Frymës dhe dhe në FRYMË, edhe te Birit i lutna dhe besoj dhe i jam dorëzuar me bindje dhe dashuri te Birit të Atit tonë qiellor, dmth e BESOJ edhe pse askund kjo nuk është e shkruar ne Besëlidhjen e Re, mirëpo Ati, Biri e Fryma janë Një. Kështu qe lutja ndaj Birit apo Frymës kuptohet vetëm nga konteksti dhe KISHA ka vendosur edhe pse nuk është e specifikuar ashtu siç ti e kërkon. Ma habite, thirresh kaq shume ne Bibël ne anën tjetër beson diçka qe ne asnjë rresht nuk shkruan.

Prandaj, pasi disa her ne këto shkrime tua, e quajte besimin e Kishës katolike dhe ortodokse si “rrezik”, na thuaj zotëri, çfarë don ti me Kanonin se sotëm te Besëlidhjes se Re, kur dihet se ajo është përpiluar nga Kisha perfundimisht ne kohen e Konstandinit te Madh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-12-2012 më 17:12

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Mendoj se Jezusi e kishte fare te lehte tu thoshte prinderve: pagezoini femijet ne emrin tim, por Ai ju tha, LEJOINI Femijet te vijne tek une. ..
    Pergjigje:
    Apo, ma mire te themi se Jezusi e kishte fare te lehte tu thoshte "më luti mua dhe Frymes se Shenjt", por ja se askund nuk shkruhet kjo ne BIBEL! Ne kete besim dhe lutje na mësoj Kisha e drejtuar nga Krishti krye - TRADITA e percjelli deri sot. Por une pyes ty, pse lutesh ti Atij kur kjo nuk thuhet ne Bibel te kete thene Jezusi? Jep pergjigje ...
    Asnjëher nuk eshte dhene pergjigje....
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-12-2012 më 20:58

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Toni po te shoh te merzitur dhe te revoltuar, te keshilloj shoqerisht te qetesohesh, pasi ne debat jemi, dhe ngandonjehere ashpersohen tonet dhe ndermerren edhe veprime jo te denja..
    Une kam marre pjese nje here ne nje debat, kam dhene mendimin e Kishes qe perfaqesoj, dhe me nuk kam dashur ta vazhdoj debatin "brenda per brenda", pasi nuk do te kishte dobi, se nuk kemi dale ne forum per t`i mbushur mendjen njeri tjetrit, por per te paraqitur tonin..
    edhe nje here, te keshilloj te mos vazhdosh debatin,...
    pershendetje
    ilia spiro
    Faleminderit shume dhe pershendetje per ju

Natyrisht se nuk eshte qellimi qe tja mbushim menjen dikujte ketu, por ata njerez te pa Zot dhe hipokrit, mi kan fshi shkrimet (DISA nga ato!!)... keshtu qe natyrisht se kur fshihen shkrimet ateher ato edhe e humbin kuptimin e vet. Keshtu qe une i kam te ruajtuara dhe do ti postoj ketu.

respekt per ju

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Pra je TI ai qe DIGJON, kur Jezusi troket, dhe je TI ai qe VENDOS te HAP ase jo, deren e zemres tende. Kete smund te beje ASKUSH pervecse ti, qofte ky edhe prinderi yt. Ky eshte mesimi qe vete Jezusi dhe apsotujt ne shkrimin e shenjt na japin.
    Pergjigje:

5 Kur Jezusi hyri në Kafarnaum, iu paraqit një centurion dhe iu lut:
    6 “ Zotëri, shërbëtori im është i shtrirë në shtëpi i paralizuar dhe po vuan shumë.”
    7 Jezusi i tha:
    “Do të vij dhe do ta shëroj.”
    8 Por centurioni iu përgjigj:
    “O Zot, unë nuk jam i denjë të hysh nën pullazin tim, por vetëm jep urdhër e shërbëtori im do të shërohet. 9 Sepse, edhe unë që nuk jam tjetër, veçse një njeri i nënshtruar, kam nën urdhrin tim ushtarë dhe unë i them njërit: ‘Shko!’ dhe ai shkon e një tjetri: ‘Eja!’ dhe ai vjen, e shërbëtorit tim: ‘Bëje këtë!’ dhe ai e bën”
    10 Jezusi, kur e dëgjoi, u mrekullua dhe u tha atyre që po i shkonin pas:
    “Për të vërtetë po ju them: ende nuk e gjeta te asnjë njeri tjetër në Izrael një fe kaq të madhe! 11 Prandaj po ju them: shumë do të vijnë nga Lindja e nga Perëndimi e do të ulen në tryezë me Abrahamin, Izakun e Jakobin në Mbretërinë e qiellit, 12 ndërsa bijtë e Mbretërisë do të hidhen jashtë në errësirë, ku do të jetë vaj e kërcëllim dhëmbësh.”
    13 Atëherë i tha centurionit: “Shko e le të bëhet ashtu siç besove!”
    Dhe shërbëtori i tij u shërua po në atë orë.

Sa qudi, veq deshmuesi mund ta dij nese besoj ky sherbetor, apo ishte lutja dhe besimi i centurionit qe e preku HIRI sherbetorin e tij - kjo pa i trokitur fare ne "deren e zemres" por ndodhi ne BESË dhe lutje te centurionit. O Zot, sa te mungon e VERTETA ne besim o deshmuesi, ti nuk e njeh dhe nuk e din cka eshte kur njeriu beson....,
    Pas ketij shkrimi ky ishte reagimi i deshmuesit:

Mendoj se ketu mbaron diskutimi yne, mbasi je vertet shume i ashper ne gjykim dhe fyereje. Meso te sillesh dhe te mos fyesh.. dhe respekto diskutantin. .
    Kjo mund te lexohet nese nuk e fshijne:
    http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3544233
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-12-2012 më 17:24

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •