Close
Faqja 17 prej 17 FillimFillim ... 7151617
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 170
    i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85
    Po e nis repliken nga fundi urate..........mos qaj hallin e kembeve te mia qe varen se jam i zoti i vetvetes,dhe nuk me nevojiten uratat e tua.

"Biri im" mos na qaj hallin ne Orthodhoksėve po tė them.

Persa i perket udheheqesit tuaj shpirteror personalisht e respektoj,si figure........por njekohesisht e kundershtoj.
    Arsyet i kam dhene edhe ne shume shkrime te meparshme, dhe kryesorja eshte se z.Anastas mbron interesat e vendit te tij dhe jo te miat e te vendit tim.Kaq mjafton per mua qe te jem kundra tij si drejtues i kishesh ortodokse shqiptare.

"Biri im" nuk mund tė keni minimumin e respektit pėr atė person qė nė kėto njėzet vjet ai ka ndėrtuar Kisha pėr ne Orthodhoksėt, disa klinika nė tė gjithė Shqipėrinė, kopshte e shkolla gjithashtu nė tė gjithė Shqipėrinė, nuk besoj se do ti marrė me vete?!

Me quan "kaurr" urate por me sa duket nuk e di mire se cdo te thote kjo fjale ........ ose e di shume mire dhe qellimisht e thua.

E di, the po ta spjegoj vjen nga Persishtja dhe do tė thotė ata qė adhurojnė kaun (demin), ėshtė pėrcaktimi qė osmanllinjtė iu bėnin tė krishterėve pėr ti ofenduar dhe pėr ti pėrēarė, duke i trajtuar si idhujtarė. Unė e pėrdor "kaurrė tė trembur" qė megjithėse pėr qindra vjet ruajtėn identitetin e tyre fetar tani kanė frikė tė tregojnė identitetin e tyre!

Nese per ty te mbrosh interesat kombetare do te thote "ide patriotike te shtirura" atehere nuk kam se cfare te komentoj ........ e pranoni edhe vete kujt rryme i perkisni.
    Ne fakt urate shqetesohem per percarjen e ortodokseve, por njekohesisht jam edhe optimist qe ata(ortodokset) po ndergjegjesohen.
    Dhe dicka te fundit........nese bashkimi yt eshte ne Zotin,bashkimi im eshte ne kombesine.

Sa pėr patriotizėm nuk mendoj se mund tė mė shesė ndokush sepse nė qindra vjet nuk pata frikė tė ruaj besimin tim dhe tė jetoja nė vendin tim SHQIPĖRI. "Biri im" ta kam thėnė edhe mė parė mos i qani hallin kalorėsit se i varen kėmbėt, dhe po tė siguroj se vetėm ca pseudoatdhetarė hedhin ide tė tilla sikur Orthodhoksėt janė tė pėrēarė dhe kėtė e mbėshtesin nė retorika boshe duke pėrbaltur ato vlera dhe ata persona qė pėrēojnė ato vlera, Perėndidashėse dhe Atdhedashėse.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga I KTHYERI : 28-12-2012 mė 03:39

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,256
    Postimet nė Bllog
    22

Pėr: KOASH nuk pranon rezultatet e censusit

Citim Postuar mė parė nga Kermilli Lexo Postimin
    Po mire mo Albo as pak as shume me quan mua gomar , po perse nuk pyet njeher veten ti se ku eshte rendesia e disa numrave ne fund te fundit te pavlere sepse mua FENE NUK MA NDERRON DOT ASNJERI ashtu sic nuk arriti ta nderroje as ENVER HOXHA fene e SIMEJE APO TE SIME GJYSHEJE, pra i dashur Albo mos te kane hedhur si perfundim ty ato TRUTE E GOMARIT disa qarqe VORIO EPIROTE>>>>??
    Pyete njeher veten dhe do te shikosh se pa dashur (dua te besoj) po behesh mashe per disa te tjere te cilet duan te nxjerrin thengjijte nga zjarri pa u djegur dhe perdorin disa njerez me botekuptim dhe horizonte te perkufizuara per te arritur qellimet e tyre
    E bukura me tipa si puna juaj eshte se as nuk dini e as nuk doni te mesoni. Ta shpjegon Albon punen e "truve te gomarit" por kam frike se ti prape nuk do mesosh gje. Censusi kish per qellim qe cdo shqiptar per here te pare ne 600 vjetet e fundit, te deklaronte me gojen e vete e ne liri te plote identitetin e tij fetar dhe etnik. Per 500 vjet kete privilegj e kish vetem Sulltani qe i numeronte shqiptaret si "turq" dhe "greke". Per 500 vjet nuk kish "shqiptare" ne historine e njerezimit. Pas Sulltanit, rradhen e moren "fuqite e medha" qe me traktate e vendime vendosnin se cfare ishin shqiptaret kur vinte fjala tek keto te dyja. Pastaj doli ne skene shteti shqiptar ne vitet 20 dhe 30 ku u hodhen themelet e republikes parlamentare, por edhe kjo nuk e pati te gjate pasi shteti vepronte ne diktatin e Italise fashiste qe vendoste per gjithcka, kunder vullnetit te shqiptareve. Pastaj erdhen komunistet dhe diktatori Hoxha, qe per 50 vjet, me nje te rene te lapsit, i beri shqiptaret "popull homogjen 100%" dhe e futi Shqiperine ne librin Guiness te botes si "shteti i vetem i veteshpallur ateist ne bote". Qe do te thote, qe per 50 vjet ne Shqiperi nuk kish fare "minoritete etnike" dhe per 24 vjet nuk kish as besime fetare e besimtare. Te gjithe shqiptaret ishin ateiste, se keshtu i donte qejfi diktatorit e rregjimit te tij.

Dhe dolem ne republiken parlamentare te 20 vjeteve te fundit dhe ne censusin qe u mbajt me 20 vjet vonese ku shqiptaret pyeten mbi besimin dhe identitetin e tyre etnik. Ishte shansi i pare ne histori ne 600 vjet qe ti si qytetar i lire i atij vendi, te deklaroje me gojen tende e ne liri te plote ate qe je (identitetin etnik) dhe ate qe beson (identitetin fetar). Jo Sulltani, jo fqinjet, jo diktatori. Ti si qytetar i lire. Dhe detyra e shtetit ishte qe te regjistronte ate qe dilte nga goja tende, ti ta firmosje formularin, e te perpilonte listen e perqindjeve te sakta. Shteti nuk e beri kete gje dhe si procesi si perpunimi i numrave ishte i pandershem e jo transparent. Kane dale plot fakte ne drite qe e provojne kete gje dhe do te dalin akoma me shume te tjera ne ditet ne vazhdim. Qe do te thote, qe ne ato regjistrat e shtetit, ti nuk figuron si orthodhoks, ti figuron ne nje nga ato grupet e tjera fetare. Dhe kjo eshte nje padrejtesi qe te behet ty, u behet gjithe shqiptareve, qe moren pjese ne ate proces pikerisht per te mesuar te verteten e realitetit etnik dhe fetar te Shqiperise nga goja e vete shqiptareve, per te cilen kane pritur 600 vjet ose 24 breza.

Dhe ne injorancen tende ti nuk e kupton qe ai qe te ndryshon fene e etnine sot, nuk e ka per gje te te ndryshoje edhe voten neser. Pune e madhe se ma ndryshoi voten, une e di per ke votova, apo jo?!

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-12-2012
    Vendndodhja
    Sweden
    Postime
    86

Citim Postuar mė parė nga POKO Lexo Postimin
    c'jane keto llafe nga ty mo Albo...mos e keni mendjen qe te krijoni parti me profil fetar "ortodoksesh" e te konkuroni me janullatosin ne krie te partise ne zgjedhje te qershorit

eh pik e zez,ju ka ber feja shperlarje trurit njerzeve...e kan privatizu dhe krijuesin Zotin keta tutkunj,dhe behen dhe me qesharak kur ngulin kemb si mushka kur bejn si kompetenta per gjithcka

me ju njerz te kompleksuar nga fet e nga hoxhallare e prifterinje,vetem sa do largohen dhe me shume njerzit nga feja e nga xhamite e kishat...me nje fjale po i beni gropen vetes,kaq.
    Ke te drejte or mik, ke te drejt te mendosh keshtu.

Pa dashur te fyej pjestaret e feve te ndryshme, sepse edhe vet jam besimtar, por misioni juaj eshte te flisni per Perendine.

Tu mesoni njerezve rreth Krijuesit, dhe jo vetem debate, sepse keshtu i largoni njerzit nga Perendia.

Mundohuni te beni me te miren qe mundeni ne ndihme te njerezimit, dhe jo ti percani ata.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI Lexo Postimin

"Biri im" mos na qaj hallin ne Orthodhoksėve po tė them.

"Biri im" nuk mund tė keni minimumin e respektit pėr atė person qė nė kėto njėzet vjet ai ka ndėrtuar Kisha pėr ne Orthodhoksėt, disa klinika nė tė gjithė Shqipėrinė, kopshte e shkolla gjithashtu nė tė gjithė Shqipėrinė, nuk besoj se do ti marrė me vete?!

Sa pėr patriotizėm nuk mendoj se mund tė mė shesė ndokush sepse nė qindra vjet nuk pata frikė tė ruaj besimin tim dhe tė jetoja nė vendin tim SHQIPĖRI. "Biri im" ta kam thėnė edhe mė parė mos i qani hallin kalorėsit se i varen kėmbėt, dhe po tė siguroj se vetėm ca pseudoatdhetarė hedhin ide tė tilla sikur Orthodhoksėt janė tė pėrēarė dhe kėtė e mbėshtesin nė retorika boshe duke pėrbaltur ato vlera dhe ata persona qė pėrēojnė ato vlera, Perėndidashėse dhe Atdhedashėse.
    Pikesepari ju ndaloj te me quani "biri juaj" ...........
    -Nuk po ju qaj hallin orthodhokseve por ortodokseve........e shikon urate,ka nje ndryshim thelbesor qe ne shqiptim qe na ndan.
    -Kjo puna e respektit eshte pak e nderlikuar........e respektoj jo per ate qe ben per shqiperine, por per ate qe ben per vendin e tij......dhe do te doja qe edhe shqiptaret ti ngjanin ne kete drejtim.
    -Vlerat atdhedashese tuajat i kemi pare dhe i kemi provuar ne kurriz........ fakte te jap sa te duash nese deshiron.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    13

Perhsendetje.
    A mund te pergjigjet njeri se si ka mundesi qe dy komunitetet qe perbejne shumicen e pupulsise ne jug te vendit (jugu ka 60% te banoreve te shqiperise) orthodhokset dhe bektashinjte, te dy bashke shkojne 8 % ??????????????????????????????
    KRISHTI U NGJALL

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    13

Per mendimin tim pergjigja eshte se shqiperia sipas saliut dhe te tjereve pas tij duhet te jete nje vend mysliman me nje pakice katolike. Dhe duhet te dini se kjo eshte bere me paramendim sepse sipas konventave te okb komunitetet qe kane te drejte perfaqesimi duhet te jene mbi 10%.
    KRISHTI U NGJALL

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    64

nuk shtohet perqindja e orthodhokseve grekofil, duke hap acounte-llogari te reja oreee ti ilias spirdhos
    Miku

Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85

Pikesepari ju ndaloj te me quani "biri juaj" ...........

Piksėpari mos mė quaj "uratė", sepse nuk jam, por nqs do tė isha njė klerik orthodhoks do ta kisha pėr nder.

-Nuk po ju qaj hallin orthodhokseve por ortodokseve........e shikon urate,ka nje ndryshim thelbesor qe ne shqiptim qe na ndan.

"Biri im", pėr tė shprehur nė shqip fjalė qė vijnė nga gjuhė tė tjera ka njė sistem gjuhėsor dhe fatmirėsisht gjuha shqipe ka karaktere qė nė gjuhėt e tjera nuk gjenden si "TH", "DH" etj, prandaj nqs po flasim pėr tė krishterėt ORTHODHOKĖ, ose ORTODOKSĖ si thoni ju do tė duhej tė ishim njėsoj tė shqetėsuar.

-Kjo puna e respektit eshte pak e nderlikuar........e respektoj jo per ate qe ben per shqiperine, por per ate qe ben per vendin e tij......dhe do te doja qe edhe shqiptaret ti ngjanin ne kete drejtim.

Tė paktėn nė kėtė pėrgjigje ke thėnė njė tė vėrtetė qė AI PUNON, dhe qė do tė doje QĖ EDHE SHQIPTRĖT TĖ PUNONI, fatkeqėsisht ky ėshtė problemi mė i madh i ne Shqiptarėve, qė duke mos bėrė asgjė, akuzojmė dhe pėrbaltim ata qė punojnė.

-Vlerat atdhedashese tuajat i kemi pare dhe i kemi provuar ne kurriz........ fakte te jap sa te duash nese deshiron.

Ja po tė jap unė disa fakte tė atdhedashurisė time, vij nga njė familje Voskopojare qė Sali Butka dhe Malkė Zvarishti e masakrruan, dhe po tė kesh dėgjuar pėr djegien e fundit tė Voskopojės dhe pėr masakrrėn e Manastirit tė Shėn Prodhomit njė nga tė vrarėt atje ka qenė edhe stėrgjyshi im. Nė tė gjithėė kėto vite qė kam jetuar as kam pasur e as kam turp e frikė tė deklaroj SE JAM ORTHODHOKS SHQIPTAR dhe mė shumė se kushdo jam krenar pėr prejardhejn time, dhe mė shumė se krenar, sepse nė qindra vjet as BESĖ ndėrrova e as ATDHE mohova.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI Lexo Postimin
    vij nga njė familje Voskopojare qė Sali Butka dhe Malkė Zvarishti e masakrruan, dhe po tė kesh dėgjuar pėr djegien e fundit tė Voskopojės dhe pėr masakrrėn e Manastirit tė Shėn Prodhomit njė nga tė vrarėt atje ka qenė edhe stėrgjyshi im. Nė tė gjithėė kėto vite qė kam jetuar as kam pasur e as kam turp e frikė tė deklaroj SE JAM ORTHODHOKS SHQIPTAR dhe mė shumė se kushdo jam krenar pėr prejardhejn time, dhe mė shumė se krenar, sepse nė qindra vjet as BESĖ ndėrrova e as ATDHE mohova. [/B]
    ju vllehet jeni inteligjente por duhet te hiqni dore nga urrejtja e kosovareve, cameve, pavaresisht se ata jane myslimane
    ju duhet te zgjidhni ose me greqine ose me shqiperine.

Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85

ju vllehet jeni inteligjente por duhet te hiqni dore nga urrejtja e kosovareve, cameve, pavaresisht se ata jane myslimane

Sė pari nuk jam vllah, sė dyti nuk urrej askėnd por them ato qė mendoj pėr kėdo duke respektuar kėdo kosovarė apo ēam.

ju duhet te zgjidhni ose me greqine ose me shqiperine.

Ta kam thėnė edhe mė lart qė ja ORTHODHOKS SHQIPTAR, dhe nuk ta jap as ty dhe askujt tjetri kėnaqėsinė qė tė mė identifikoni me atė qė nuk jam, nuk e kam bėrė kėtė para pesėqind vjetėsh dhe nuk e bėj as tani se as nė atė kohė dhe as tani as BESIM ndėrova dhe as kėtė VEND nuk e tradhėtova.

Faqja 17 prej 17 FillimFillim ... 7151617

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •