Po e nis repliken nga fundi urate..........mos qaj hallin e kembeve te mia qe varen se jam i zoti i vetvetes,dhe nuk me nevojiten uratat e tua.
"Biri im" mos na qaj hallin ne Orthodhoksėve po tė them.
Persa i perket udheheqesit tuaj shpirteror personalisht e respektoj,si figure........por njekohesisht e kundershtoj.
Arsyet i kam dhene edhe ne shume shkrime te meparshme, dhe kryesorja eshte se z.Anastas mbron interesat e vendit te tij dhe jo te miat e te vendit tim.Kaq mjafton per mua qe te jem kundra tij si drejtues i kishesh ortodokse shqiptare.
"Biri im" nuk mund tė keni minimumin e respektit pėr atė person qė nė kėto njėzet vjet ai ka ndėrtuar Kisha pėr ne Orthodhoksėt, disa klinika nė tė gjithė Shqipėrinė, kopshte e shkolla gjithashtu nė tė gjithė Shqipėrinė, nuk besoj se do ti marrė me vete?!
Me quan "kaurr" urate por me sa duket nuk e di mire se cdo te thote kjo fjale ........ ose e di shume mire dhe qellimisht e thua.
E di, the po ta spjegoj vjen nga Persishtja dhe do tė thotė ata qė adhurojnė kaun (demin), ėshtė pėrcaktimi qė osmanllinjtė iu bėnin tė krishterėve pėr ti ofenduar dhe pėr ti pėrēarė, duke i trajtuar si idhujtarė. Unė e pėrdor "kaurrė tė trembur" qė megjithėse pėr qindra vjet ruajtėn identitetin e tyre fetar tani kanė frikė tė tregojnė identitetin e tyre!
Nese per ty te mbrosh interesat kombetare do te thote "ide patriotike te shtirura" atehere nuk kam se cfare te komentoj ........ e pranoni edhe vete kujt rryme i perkisni.
Ne fakt urate shqetesohem per percarjen e ortodokseve, por njekohesisht jam edhe optimist qe ata(ortodokset) po ndergjegjesohen.
Dhe dicka te fundit........nese bashkimi yt eshte ne Zotin,bashkimi im eshte ne kombesine.
Sa pėr patriotizėm nuk mendoj se mund tė mė shesė ndokush sepse nė qindra vjet nuk pata frikė tė ruaj besimin tim dhe tė jetoja nė vendin tim SHQIPĖRI. "Biri im" ta kam thėnė edhe mė parė mos i qani hallin kalorėsit se i varen kėmbėt, dhe po tė siguroj se vetėm ca pseudoatdhetarė hedhin ide tė tilla sikur Orthodhoksėt janė tė pėrēarė dhe kėtė e mbėshtesin nė retorika boshe duke pėrbaltur ato vlera dhe ata persona qė pėrēojnė ato vlera, Perėndidashėse dhe Atdhedashėse.
Krijoni Kontakt