Close
Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 233
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Ilia dhe te tjeret qe mbrojne tezen ''ata qe nuk jane dekleruar per perkatesine fetare,jane pothuajse te gjithe orthodhokse'' duhet te ndergjegjesohen dhe te mos marrin per te qena cdo gje qe thone drejtuesit e kishes.
    Une jam plotesisht i bindur se shqiptaret orthodhokse kush ka marre pjese ne census kane deklaruar qe te gjithe se ciles feje i perkasin dhe mos na beni lojra fjalesh dhe hidhni teza ''nacionalizmi'',kete e them duke u nisur nga fakti se kam shume miq orthodhokse dhe asnjeri nuk ka shprehur kete shqetesim te zotit ilia apo te ndonje tjetri.
    Nga ana tjeter sic jam i bindur per kete qe thashe me siper,jam i bindur gjithashtu se shumica e atyre qe nuk jane prononcuar per perkatesine fetare si ''rregull'' duhet t'i perkasin fese musimane.Ne zonen time pothuajse 70% e popullsise duke u nisur nga emrat jane ''musulmane'' por as 10% (po e ekzagjeroj pak shifren) e tyre nuk ushtron fene,nuk ndjek ritet fetare,nuk falet e keshtu me radhe per te arritur deri aty sa shumica as nuk e dine ku eshte xhamia.
    Biles dhe ata te cilet jane deklaruar te besimit musulman ka nje perqindje te madhe qe thjesht quhen te tille per arsye te ndryshme qe kane te bejne me historine e vendit dhe as u behet vone per fene.
    MOS I NDY TEMAT no name

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar mė parė nga freeopen Lexo Postimin
    Ilia dhe te tjeret qe mbrojne tezen ''ata qe nuk jane dekleruar per perkatesine fetare,jane pothuajse te gjithe orthodhokse'' duhet te ndergjegjesohen dhe te mos marrin per te qena cdo gje qe thone drejtuesit e kishes.
    Une jam plotesisht i bindur se shqiptaret orthodhokse kush ka marre pjese ne census kane deklaruar qe te gjithe se ciles feje i perkasin dhe mos na beni lojra fjalesh dhe hidhni teza ''nacionalizmi'',kete e them duke u nisur nga fakti se kam shume miq orthodhokse dhe asnjeri nuk ka shprehur kete shqetesim te zotit ilia apo te ndonje tjetri.
    Nga ana tjeter sic jam i bindur per kete qe thashe me siper,jam i bindur gjithashtu se shumica e atyre qe nuk jane prononcuar per perkatesine fetare si ''rregull'' duhet t'i perkasin fese musimane.Ne zonen time pothuajse 70% e popullsise duke u nisur nga emrat jane ''musulmane'' por as 10% (po e ekzagjeroj pak shifren) e tyre nuk ushtron fene,nuk ndjek ritet fetare,nuk falet e keshtu me radhe per te arritur deri aty sa shumica as nuk e dine ku eshte xhamia.
    Biles dhe ata te cilet jane deklaruar te besimit musulman ka nje perqindje te madhe qe thjesht quhen te tille per arsye te ndryshme qe kane te bejne me historine e vendit dhe as u behet vone per fene.
    ky eshte pershkrimi me i drejte qe kam lexuar deri tani.

i/e larguar Maska e ionian
    Anėtarėsuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Pavaresisht qe ka nga ata qe jane ngazellyer nga numrat e regjistrimit une besoj se ata qe kane dy para mend ne koke e dine qe ky numerim ishte me hile. Nuk besoj se ka njeri ne Shq. qe kauret jane vetem 6.8 % . Vetem duke pare rrethin shoqeror te secilit , numrin e politikaneve qe njohim te gjithe e keshtu me radhe duket sheshit se diku nuk na del mbledhja. Po te shtosh ketu qe pjesa me madhe ne Greqi jane ortodokse (250.000 jane me dokumenta zyrtare) atehere kupton se bie ere muhabeti. Gjithashtu edhe %-ja e grekerve eshte rregulluar me te njejten formule. Ajo 8 perqindshe qe iu le grekerve nuk mjafton per te nxjerr gjithmone deputete ne parlament . Vetem nese besojme se muslimanet e Lzaratit&co kane votuar per perfaqesuesit dropullit

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Jo, minoriteti grek eshte rrotull 3 % te popullsise, eshte minoritet dhe do te mbetet minoritet, ..por nacionalisto-rracistet e spahiu-idrizi e deshen kete numer 3-4 here me te vogel, aq here sa eshte ulur edhe komuniteti orthodhoks ne Shqioperi,...patjeter qe jane frikacake kur kane frike edhe nga 3 % te popullsise,....
    Persa i takon orthodhokseve, nuk mund te thuhet se "cilen vene ata ne rradhe te pare", besimin apo kombin, por fakt eshte qe censusi eshte manipuluar ne menyre skandaloze, duke ulur numrin e tyre 3-4 here,,,
    Persa i takon mashtrimeve, mashtrimi me i madh vjen prej nacionalisteve, per bashkim me Kosoven, kur kosovaret jane prononcuar si "armiq te orthodhoksise"..Bashkimi do te ishte goditje e rende per Kishen tone Orthodhokse,..por orthodhokset nuk duhet te bien pre e mashtrimeve,..., gjoja te lidhura me gjeopolitiken, qe e dashka Shqiperine, domen turk, jashte Evropes, mundesisht te quhet islamike,...
    Nuk jemi armiqe te Ortodokseve, as shqiptareve ortodokse e as grekeve. Le te na lene neve te qete ne token tone greket e serbet, ne as qe interesohemi per fene Orthodokse. Si mos me te dal armiq te orthodoksise del 'popi' ta bekon ushtarin para masakres se gruas shtatzene, ta dhunon gruan ne sy te femijeve, ti ske ndegju per kesi raste por keto miku im kane ndodhur ne Kosove tash se fundi. Shqiptaret e besimit ortodoks po vetedijesohen, nuk duan t'i perkasin kesaj feje, me perjashtim te disa tipave si ti. Ai tjetri del ta pren e ta sakaton koken me thike e shpate duke uluritur Allahu Ekber, si mos me braktis kete fe, nuk e braktisin disa njerez por njerezit me ndergjegje nuk e perkrahin kete, normal se bjen % me 6, 12, 14, % poshte bile kjo pak eshte. Jo eshte shume me mire me qen ateist sesa fetar e me vra njerez. Dhe shikoni jane po ata prifterinjte serbe qe e nxisin nacionalizmin tek serbet, dhe nuk lene keta dy popuj te pajtohen, e ti i quan kosovaret armiq te orthodoksise, po si mos me qen armik kur ta bombardon shtetin, ta djeg me themel shpine, krejt ne emer te nacionalizmit miks me fe. Bashkimin e dojne edhe ortodokset patriote, qe nuk shiten, por qe besojne Zotin sinqerisht dhe ia duan te miren tjetrit dhe vetes, shumica e popullit te Kosoves i dojne shqiptaret e besimit ortodoks, nuk kemi asgje kunder, keta jane vellezerit tane e nuk ia duam asnje te keqe, ti mundesh me fol ne emer tendin personal, bashkimi vetem sa e forcon shqiptarin, ortodoksin, katolikun, myslimanin, bektashine, protestantin, apo cfare do besimi tjeter qe i perket. Nuk behet ne interes te fese por ne interes te popullit.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Nuk jemi armiqe te Ortodokseve, as shqiptareve ortodokse e as grekeve. Le te na lene neve te qete ne token tone greket e serbet, ne as qe interesohemi per fene Orthodokse. Si mos me te dal armiq te orthodoksise del 'popi' ta bekon ushtarin para masakres se gruas shtatzene, ta dhunon gruan ne sy te femijeve, ti ske ndegju per kesi raste por keto miku im kane ndodhur ne Kosove tash se fundi. Shqiptaret e besimit ortodoks po vetedijesohen, nuk duan t'i perkasin kesaj feje, me perjashtim te disa tipave si ti. Ai tjetri del ta pren e ta sakaton koken me thike e shpate duke uluritur Allahu Ekber, si mos me braktis kete fe, nuk e braktisin disa njerez por njerezit me ndergjegje nuk e perkrahin kete, normal se bjen % me 6, 12, 14, % poshte bile kjo pak eshte. Jo eshte shume me mire me qen ateist sesa fetar e me vra njerez. Dhe shikoni jane po ata prifterinjte serbe qe e nxisin nacionalizmin tek serbet, dhe nuk lene keta dy popuj te pajtohen, e ti i quan kosovaret armiq te orthodoksise, po si mos me qen armik kur ta bombardon shtetin, ta djeg me themel shpine, krejt ne emer te nacionalizmit miks me fe. Bashkimin e dojne edhe ortodokset patriote, qe nuk shiten, por qe besojne Zotin sinqerisht dhe ia duan te miren tjetrit dhe vetes, shumica e popullit te Kosoves i dojne shqiptaret e besimit ortodoks, nuk kemi asgje kunder, keta jane vellezerit tane e nuk ia duam asnje te keqe, ti mundesh me fol ne emer tendin personal, bashkimi vetem sa e forcon shqiptarin, ortodoksin, katolikun, myslimanin, bektashine, protestantin, apo cfare do besimi tjeter qe i perket. Nuk behet ne interes te fese por ne interes te popullit.
    Po! Te jesh i sigurt se kam folur vetem ne emrin tim personal dhe kam paralajmeruar bashkebesimtaret e mi per rreziqe potenciale, qe te njohin te verteten...
    Kosovaret mund t`u njohim vetem nepermjet ketij forumi, ku jane shpallur qarte armiq te orthodhoksise. Edhe ti kshtu shprehesh ne fillim dhe me pas bie ne kontradikte me veten tende kur thua se e duam edhe orthodhoksin bashke me te tjeret...keto qe shkruani dhe thoni nuk jane te besueshme...
    Nuk e di qe te kete shqiptare te largohen nga orthodhksia perkundrazi..., une nuk di s`e c`behet ne Kosove une njoh Shqiperine...
    aresyetimet e tua jane kontradiktore...pasi me pas thua se kosova i do vellezerit shqiptare orthodhokse...

Nje gje ka e doni dhe e toleroni orthodhoksine dhe shqiptaret orthodhokse apo jo? Nga diskutimet ketu me rezulton qe jo, atehere c`qendrim kerkon ti nga une..t`i them bashkebesimtareve te mij futuni ne goje te ujkut,...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 10-12-2012 mė 12:55
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    .
    Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας: «Οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα»!

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga juanito02 Lexo Postimin
    Harron ky greky i shitur qe ortodoksia qe kur u krijua ishte pjelle sllavo greke qe ne shkekullin 14 dhe ne shqipot sna lidh asgje me te realisht se vetem te keqia kemi pasur nga kjo fe.
    Ilire ishim me fe me shume perendi, pushtimi romak na beri te gjithe kristiane, sllavet dhe greket na ndane ne dysh ne kristiane dhe ortodokse qe te na gllaberonin me kollaj e te harronim lidhjet veri jug. Kur nau tek shume nderruam fe myslimane per shkak te pushtimit turk.
    Po gjuhen dhe shqiptarizmen se harruam kjo eshte e rendeshishme fete ikin e vine po shqiptaret jan aty ku jane.
    Romaket ishin pagane kur iliret filluan ta pranonin besimin krishter, lexo historine, lexo per krishterimin e hershem ne trojet tona, iliret e pranuan pa imponim, nuk i detyruan te tjeret dhe as nuk e detyruan veten te behen te krishtere.

Lexo Biblen nese te intereson e verteta se si erdh krishterimi tek iliret, e mos thuaj gjera per propagande te dites. Kete rrene e kane qitur disa hoxhallare, por nuk ka te vertete aty asgje.

Romakeve 15:19 me fuqi shenjash dhe ēudirash, me fuqi tė Frymės sė Perėndisė; kėshtu, prej Jeruzalemit e pėrqark dhe gjer nė Iliri, kam kryer shėrbimin e ungjillit tė Krishtit,

Qe te ka ardhe ty feja me shpate nuk d.m.th. se krejve i ka ardhe ne ate menyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 10-12-2012 mė 13:06

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Po! Te jesh i sigurt se kam folur vetem ne emrin tim personal dhe kam paralajmeruar bashkebesimtaret e mi per rreziqe potenciale, qe te njohin te verteten...
    Kosovaret mund t`u njohim vetem nepermjet ketij forumi, ku jane shpallur qarte armiq te orthodhoksise. Edhe ti kshtu shprehesh ne fillim dhe me pas bie ne kontradikte me veten tende kur thua se e duam edhe orthodhoksin bashke me te tjeret...keto qe shkruani dhe thoni nuk jane te besueshme...
    Nuk e di qe te kete shqiptare te largohen nga orthodhksia perkundrazi..., une nuk di s`e c`behet ne Kosove une njoh Shqiperine...
    aresyetimet e tua jane kontradiktore...pasi me pas thua se kosova i do vellezerit shqiptare orthodhokse...
    Ne Forum sun e njeh nje komb, une flas ketu kunder krejt feve e ne realitet une kam shoke e miq nga te gjitha keto fe dhe kurre nuk kam u kam bere nje te keqe. Nuk e prezantojne Kosoven 10 anetare te forumit. Ka qindra mijera shqiptare ne Kosove qe kurre nuk hyjne ne forume ndersa kurre nuk kam pare nje person ta urreje nje ortodoks shqiptar. Per 28 nentor te 2010 ne shtepine time me ftese te babait tim kane qene plot njerez nga Shqiperia, bile 4,5 prej tyre kane qene ortodokse, pra miq te babait tim, keshtu qe asgje skam pas kunder tyre.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    qe nga momenti qe punonjesit e shtetit manipulonin fletet e censusit ,hapur perpara plotesuesve. shteti humb edhe legjitimitetin per tu bere i besueshem.

regjistrime te tilla nuk jane vetem prone e shtetit por cdo organizem, shoqate apo edhe kompani private ka te drejte te organizoje censuse me te dhena mbi shoqerine.
    Patjeter jane "vetem prone e shtetit"...
    Asnje organizem, shoqate apo kompani private nuk ka te drejte te organizoje censuse zyrtare si keto per te cilat po diskutojme.

Natyrisht qe nuk i ndalohet askujt te publikoje shifra dhe statistika sipas deshires, perderisa nuk jane te kunderligjshme. Por, keto as nuk mund te quhen census, as nuk jane zyrtare, as nuk mund te jene baze apo prove per ndonje krahasim zyrtar. Jane thjeshte mundesi per te bere propagande ose marketing per nje ide, ceshtje, problem, produkt... te caktuar.

Manipulimet duhet te vertetohen...
    Pohimet nuk jane te mjaftueshme.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Patjeter jane "vetem prone e shtetit"...
    Asnje organizem, shoqate apo kompani private nuk ka te drejte te organizoje censuse zyrtare si keto per te cilat po diskutojme.

Natyrisht qe nuk i ndalohet askujt te publikoje shifra dhe statistika sipas deshires, perderisa nuk jane te kunderligjshme. Por, keto as nuk mund te quhen census, as nuk jane zyrtare, as nuk mund te jene baze apo prove per ndonje krahasim zyrtar. Jane thjeshte mundesi per te bere propagande ose marketing per nje ide, ceshtje, problem, produkt... te caktuar.

Manipulimet duhet te vertetohen...
    Pohimet nuk jane te mjaftueshme.
    Po te drejte ankese per rezultatet sigurisht qe ka gjithseicili, edhe vete KOASH-i, per bashkebesimtaret orthodhokse.Se supozojme, behet nje fallsifikim ne census, kush mban pergjegjesi? Duhet te kete edhe institucione te tjera ku mund te ankohesh dhe ne fund te fundit eshte drejtesia qe vendos. Kisha Orthodhokse nuk po ben thjesht sensibilizim te opinionit per manipulimet e bera, por kerkon edhe te rivendoset e drejta...
    Ne kete menyre do te kerkojme fillimin e procedurave te ankimimt dhe jane te detyruar te na vene ne dispozicion deklarimet per krahasim
    Kisha nuk po ben ndonje regjistrim paralel, thjesht kerkojme te vihet ne vend dinjiteti yne
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •