Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 123
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-08-2009
    Postime
    193
    fjalet e vjetra greke disa te huazuara nga anglishtja psh Kudos - greqishtja e re doxas, mentor - symvuolos,
    Morphe - diamorphoste, apeiron - aoriston, philein - agapi, kratos - exousia, demos - anthropoy, pathos - aysthima, kakia - mengeni, episteme - gnosi.
    Nese fjalet e vjetra greke I permban fjalori, por nuk perdoren me atehere cfare na duhet te mesojme pacavuren e re greke.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    Eshte e drejta e popullit himarjot ta vendose si gjuhe te dyte, gjuhen qe e merr me qumshtin e nenes, se bashku me shqipen,.....,ketu behet fjale vetem per Himaren, mos abuzoni me fjalen,...kjo kerkese bazohen ne te drejtat e njeriut, ku eshte edhe e drejta e shkollimit, te nje minoriteti te pashpallur zyrtarisht
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    ketu behet fjale vetem per Himaren,ms abuzoni me fjalen,...kjo kerkese bazohen ne te drejtat e njeriut, ku eshte edhe e drejta e shkollimit, te nje minoriteti te pashpallur zyrtarisht
    o qorr hapi syte:

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    “Ne nuk duam që gjuhën greke ta mësojnë vetëm nxënësit e shkollave greke. Ne duam që këtë gjuhë të mund ta mësojnë të gjithë ata që dëshirojnë dhe japin mundësinë që ta vënë si gjuhë të dytë edhe në shkollat shqiptare

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    o qorr hapi syte:
    po sikur qorri te jesh ti....lexo mire se gjithkush hedh mendimin e vet ne forum,..., me ke me krahason,..or tunxh (LOL)
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    po sikur qorri te jesh ti....lexo mire se gjithkush hedh mendimin e vet ne forum,..., me ke me krahason,..or tunxh (LOL)
    DEGJO KETU LERE ATE PROPAGANDE TE QELBUR QE BENI,DHE DISKUTONI SI NJEREZ,E LEXOVA SH MIRE ,TI HAPI SYTE,TUNXH???-NGA BABA Albo e vodhe kete?--po po ne jemi tunxha injorante vetem ju jeni te ditur...

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    faktkisht edhe kjo i ka ngelur mangut shqiperis
    puna qendron se vet ne shqiptaret po bastardojm gjuhen ton cdo dit me cdo lloj gjuhe ne bote shiko tv shqip edhe ekupto

sa per minoritetin grek ne shqiperi nese ata duan te ken gjuhen greke gjuhe te dyt ne shkollat e tyre ska perse te mos behet
    sa per shqiptaret e vertet te vetmen gjuhe qe duhet te mesojm eshte gjuha Letrare Shqiptare

Sa per kinezce kush e don le ta mesoj ne privat besoj ka plot shqiperia

nejse se ne bla bla bejm kot e kush na degjon ne mendimet tona jan ..............................................
    Partizoni

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    qesh qesh,por shiko se cben TUNXHI,me ca tipa si ju:

i/e regjistruar Maska e Shkenca
    Anëtarësuar
    29-09-2012
    Postime
    1,424
    Pse revoltoheni keshtu?
    Jorgo ka te drejte te kerkoje dhe ju keni te drejte te rrefuzoni kerkesen...por, separi do ishte mire, nese kaq shume urreni gjuhen greke, mos te flisni cdo te dyten fjale greqisht...
    ೋღ♥ღೋ ══════════C6H12O6═════════ೋღ♥ღೋ

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Sa perqind e popullsise ne Shqiperi eshte greke?
    Jo me shume se 3%.
    Atehere per hir te nje 3% te popullsise do duhet te
    vendosim greqishten si gjuhe te dyte zyrtare?
    Nuk justifikohet pasi popullsia greke eshte shume pak.
    Nqs popullsia greke do perbente 25-30% te popullsise(1/4(cereku) ose 1/3),
    atehere po, duhet shpallur gjuhe e dyte zyrtare..
    Jorgo eshte grek dhe flet si i intereson nje greku,por per fat te mire
    vendimet bazohen ne fakte te realitetit dhe llogjiken dhe jo ne baze te
    deshirave.Cfare do ndodhte sikur 25 % e popullsise do ishte greke ne Shqiperi?
    Ne kete rast greqishtja so degjohej shume si gjuhe e folur ne rruge,ambjente publike,
    gjithandej,do ishte vertet bazz dhe justifikohet shpallja si gjuhe e dyte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 09-12-2012 më 10:56
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e juniku
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    ATHINE GREQI
    Postime
    96
    une jetoj ne greqi me shume se 20 vjet ,jam martuar ketu kam bere femijet e mi ketu ,gjuhen e flas dhe e shkruaj mire ,sic e tha dikush me larte se nuk eshte keq te dime gjuhe te huaja ,jam dakort te dime greqisht dhe mendoj se nje perqindje shume e madhe e popullit shqiptar ka kaluar nje sere vitesh ketu dhe eshte njohur me gjuhen greke ,por qe te behet gjuhe e dyte kjo gjuhe kur keta perdorin nje genocid te forte kunder neve dhe jo qe nga fillimi i viteve 90 por qe nga fillimi i shekullit te 20 dhe e dini shume me mire nga une kete .jo asnjehere nuk do jem dakort per kete qe thote zoti goraqi ,dhe do te kisha deshire qe te kemi nje dite nje qeveri te vendose dinjitet per kombin dhe bashkekombesit shqiptare ,te ndaloje nje dite genocidi grek te themi me plot gojen dhe me krenari qe jemi SHQIPTARE dhe jo te fshihemi mos te na kuptojne se cfare jemi !!!!!!!!!!!!
    RECIPROCITET DUHET NE TE GJITHA DREJTIMET ME FQINJET TANE !
    dhe athere nuk do isha kunder qe edhe gjuha shqipe te ishte nje gjuhe dytesore ne greqi, perderisa popullsia shqiptare eshte ne nje raport gati 35 % me popullsine greke (kush e di me saktesi te me korrigjoje )!

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •