Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Dëshira dhe instikti i të mbijetuarit më tepër si ortodoks se sa si shqiptar, u favorizua shumë me ardhjen e turkut, sepse ne nje moment historik, gjate kohes se 'clirimtareve' otoman, popullata jone, ka pasur vetem dy mundesi: te mbetet ortodoks, ose te sllavizohet ose te islamizohet, 'turqizohet' , qe kinse te shpetoj nga sllavizimi.(f.m.).Lindi një marrëveshje e re në mes të Kishës Ortodokse të Konstantinopojës dhe të Osmanlijëve : “ Ose Turk ose Ortodoks”. Për katolikët nuk kishte vend. Por edhe për shqiptarët në përgjithësi nuk kishte vend ,në ato rrethana të reja. Kështu filloi shkarja edhe më e madhe.....

Kete e mbrojne edhe serbet si fakt. Turqit gjeten ne trojet tona vetem orthodhokse e katholike... vazhdimi i kendveshtrimit te Xharres ka pak vlera. Ajo qe ndoshta duhet te ngulmonte eshte se Orthodhokset pavaresisht etnise jane nje e te pandare nga idhulli i njerezimit Jisu Krishti, jane vellezer ne besim, jane e ardhmja e paqes ne kete glob bashke me gjithe Kristianet, por nuk ia ka arritur.
    Krishtlindje te gezuara vellezer kristiane!
    Paqe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kryqi i Paqes : 19-12-2012 më 19:51
    Paqe!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    ti kryqi i paqes nuk je as i urt, as trim, as i matur
    ik kerko azil ne rusi me mire se ne shqiperi nuk te degjon njeri

Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ne gjithkujt i formueme shetet, por tonin e kemi shkatrruar dhe se nje pjese e popullates ka me shume simpati per sunduasit se sa kan per kombin evet.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    KONTRIBUT TE MADH I PASKENI DHËNË ME KËTË TEM SERBISË.....ende anoni kah vllaznim bashkimi ?...nuk po e shoh ketu interesin fare....
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    KONTRIBUT TE MADH I PASKENI DHËNË ME KËTË TEM SERBISË.....ende anoni kah vllaznim bashkimi ?...nuk po e shoh ketu interesin fare....
    - e ke fjalën për autorin Fahri Xharra, për mua hapërsin e kësaj teme, apo për postuesit?
    - as në temë, as nga postuesit - komentuesit askund nuk po shoh anim kah vëllazërim - bashkimi.
    - unë nga shkrimet tua e di që je njohës i mirë i historisë. Kur thua:" nuk po e shoh këtu interesin fare" do ishte mirë të na e sqaroje pak - fundja ta demantonim këtë që ka thënë Fahri Xharra.
    - çfarë kontributi i është dhënë Serbisë me këtë temë?
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 23-12-2012 më 22:35
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    - e ke fjalën për autorin Fahri Xharra, për mua hapërsin e kësaj teme, apo për postuesit?
    - as në temë, as nga postuesit - komentuesit askund nuk po shoh anim kah vëllazërim - bashkimi.
    - unë nga shkrimet tua e di që je njohës i mirë i historisë. Kur thua:" nuk po e shoh këtu interesin fare" do ishte mirë të na e sqaroje pak - fundja ta demantonim këtë që ka thënë Fahri Xharra.
    - çfarë kontributi i është dhënë Serbisë me këtë temë?
    I nderuari ademgashi- këto te dhena dihen që moti, por fjalen e kam se njêhere nuk janê nê interes tonin, ndoshta edhe gabohem, thjeshtê njê mendim personal, serbet as qê na njohin si duhet as Shqiperine e as Kosoven, duhet ndoshta dekada te tera te kalojne per ta kuptuar vete serbët se janê sjellur ne menyre barbare me shqiptaret gjate tere historisë.
    Këto te dhena se Karagjorgji ishte shef i Kelmendit i kam postuar ne sitin tim ne vitin 2008....por pa bërê aqê publicitet, thjeshtë, duhet te dihet por per momentin serbet as qe done t'ia dijne per neve...nga ana tjeter lexuesi yni duhet te mbetet i kujdesëshëm, e kam lexuar historikun e Karagjorgjit nga autor te ndryshem, vertete se ai ishte cub, origjina e tij është e pa konfirmuar, nuk dihet se kush ishte babai i tij...nuk na lavderon aqë shumë PERPOS që thuhet ishte shef i familjes Kelmendi...

Gjorgji i Zi....shef i Kelmendeve

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 24-12-2012 më 07:13
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Gjorgji i ZI, shef i Klementve
    Sipas biografis, ai u rrit nga gjyshja e tij, ku prejardhja e tij mbetet e errët....megjithate u rrit nga kjo grua e Kelmendit, si cub mori titullin shef i (Klementve)...Kelmendve. Vetë pamja e tij tregon se ishte i perzier, i zi, disa thonin se babai ishte tatar apo turk...prandaj iu dha emri i Zi....
    Sot në Beograd jeton familja e Balshajve, dhe njëgazetar serbË e pyti ne nje intevist para 15 vtesh, se, "çfarÊ gjaku rrejedh ne venat tuaja"....ky pjestari i familjes Balshaj iu pergjigjet gazetarit=" ne venat e mia rrjedh gjakê i kuq"...
    ...se pyetja ishte e terthuret, doshte te thoshte gazetri se, a e ndjeni veten me shumêshqiptar sot apo serbë...apo malazez...

Uploaded with ImageShack.us
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 24-12-2012 më 08:26

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Proclamation of King Petar I Karadjordjevic of 18 October 1912 th year:
    ....pra sternipi i Gjorgjit te Zi Klementit, qe disa po e quani heroizem, na pushtoi Kosoven...dhe ne duhet ta lavdrojmi ?
    Pasi qe i keni hyrë kësaj pune....çitne deri ne stam...unë nuk ia fillova...!
    ================================================== ====
    Shpallja e mbretit Petar Karagjorgjeviqit I të vitit 18 tetor 1912th:

" Ngjarjet e fundit kanë vënë edhe një herë në agjendën e zgjidhjes së fatit të Gadishullit Ballkanik si dhe fatin e Serbisë së Vjetër(kosvës), por tani nëna e Mbretërisë sonë është e dhimbshme, ku aty ishte thelbi historik i shtetit serb, mbretërit dhe perandorët e vjetër, ku kryqyteti i famshëm Nemanjiçve, Novi Pazari, Ras ... , Prishtina, Shkupi, Prizreni, atje ku jetojnë vëllezërit tanë nga gjaku, nga gjuha, nga zakoni, nga dëshirat kombëtare, vetëdija dhe aspiratat e tyre ... Ushtria ime do të hyje në Serbin e Vjetër (Kosovë), në mesin e të krishterëve, muslimanëve dhe serbëve, të cilët janë të dashur për ne në të njëjtën mënyrë, me ta shqiptarët, krishterët dhe muslimanët, të cilët me njerëzit tanë do të jetojnë së bashku si një mijë e treqind vjet më parë, zakonisht duke ndarë me ta fatin e mirë dhe fatin e keq. Iu dhurojmi atyre gjithë lirinë, vëllazërinë dhe barazinë dhe çdo gjë me serbët"
    Proglas kralja Petra I Karađorđevića od 18. oktobra 1912. godine:

Najnoviji događaji stavili su opet na dnevni red rešavanje sudbine Balkanskog poluostrva, pa s tim i sudbine Stare Srbije, te slavne, ali tužne majke naše Kraljevine, gde je istorijsko jezgro srpske države, starih kraljeva i careva, gde su slavne nemanjićke prestonice… novopazarski Ras, Priština, Skoplje, Prizren, gde žive naša braća po krvi, po jeziku, po običaju, po narodnoj svesti, željama i težnjama … Moja će vojska u Staroj Srbiji zateći, pored hrišćana, i Srbe muslimane, koji su nama tako isto dragi, a s njima i Arbanase, hrišćane i muslimane, s kojima naš narod živi zajedno hiljadu i tri stotine godina, obično deleći s njima sreću i nesreću. Mi im svima nosimo slobodu, bratstvo i jednakost u svemu sa Srbima
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 24-12-2012 më 10:15

qafir modern Maska e lato007
    Anëtarësuar
    14-12-2008
    Vendndodhja
    ke ura e limuthit
    Postime
    93
    Citim Postuar më parë nga PELL-AZGAN Lexo Postimin
    Me daten 29 nentor,nje italian me thote:Perse ishte gjithajo feste e madhe ne Shqiperi?
    Eshte njeqind vjetori i indipendences-i thashe.
    Po, kunder kujt,cilit pushtues me pyeti,duke mos ditur nga historia jone.
    KUNDER VETES SONE ju pergjigja,sepse ne kur skemi amiq,luftojm veten tone.
    sa inteligjent qe je mor djal

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •