Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet ka përshëndetur dhe vlerësuar propozimin e një ligji nga kreu i qeverisë, Sali Berisha që u jep nënshtetësinë shqiptare të gjithë bashkëkombasve tanë kudo ku ndodhen.
“Një propozim i bërë tre vjet më parë nga PDIU. Ky propozim, në gjykimin tonë është një hap drejt bashkimit kombëtar dhe do të gjejë mbështetjen e fuqishme të deputetëve të PDIU-së.”- thuhet në reagimin e kesaj partie.
Ne mendojmë, vijon më tej deklarata e PDIU-së, se ka ardhur koha që lëvizja për bashkim kombëtar, të kalojë fazën folklorike dhe të institucionalizohet.
Për PDIU nisma të tilla ligjore dhe aktet politike drejt kësaj aspirate kombëtare, duhet të jenë të uniformuara të vazhdueshme dhe pjesë e një projekti të mirëstudiuar mbarëkombëtar.
Në mbledhjen sotme të qeverisë, mbajtur në Muzeun Kombëtar të Pavarësisë në Vlorë, Berisha tha; “Ky është mesazhi i 100 vjetorit. Ne nuk po bëjmë asgjë, por vetëm po u kthejmë atyre një të drejtë, për të cilën kanë luftuar 100 vjet dhe u është mohuar 100 vjet. Në kuadër të këtij procesi, të bashkimit me njëri tjetrin, të bashkuar me Europën, nuk mundet që midis shqiptarëve, në statusin aktual, të ekzistojnë standarde më të vjetra, se ato që ekzistojnë midis vendeve anëtare të Bashkimit Europian.”
Panorama
Krijoni Kontakt