Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Dieli Maska e [HD]
    Anëtarësuar
    12-11-2011
    Vendndodhja
    Suisse
    Postime
    464

Nënshtetësia, PDIU: Hapi i parë drejt bashkimit

Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet ka përshëndetur dhe vlerësuar propozimin e një ligji nga kreu i qeverisë, Sali Berisha që u jep nënshtetësinë shqiptare të gjithë bashkëkombasve tanë kudo ku ndodhen.
    “Një propozim i bërë tre vjet më parë nga PDIU. Ky propozim, në gjykimin tonë është një hap drejt bashkimit kombëtar dhe do të gjejë mbështetjen e fuqishme të deputetëve të PDIU-së.”- thuhet në reagimin e kesaj partie.
    Ne mendojmë, vijon më tej deklarata e PDIU-së, se ka ardhur koha që lëvizja për bashkim kombëtar, të kalojë fazën folklorike dhe të institucionalizohet.
    Për PDIU nisma të tilla ligjore dhe aktet politike drejt kësaj aspirate kombëtare, duhet të jenë të uniformuara të vazhdueshme dhe pjesë e një projekti të mirëstudiuar mbarëkombëtar.
    Në mbledhjen sotme të qeverisë, mbajtur në Muzeun Kombëtar të Pavarësisë në Vlorë, Berisha tha; “Ky është mesazhi i 100 vjetorit. Ne nuk po bëjmë asgjë, por vetëm po u kthejmë atyre një të drejtë, për të cilën kanë luftuar 100 vjet dhe u është mohuar 100 vjet. Në kuadër të këtij procesi, të bashkimit me njëri tjetrin, të bashkuar me Europën, nuk mundet që midis shqiptarëve, në statusin aktual, të ekzistojnë standarde më të vjetra, se ato që ekzistojnë midis vendeve anëtare të Bashkimit Europian.”

Panorama
    Mos harro ti lutesh Zotit çdo mbrëmje.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Ky eshte budallalleku tjeter i Berishes dhe po kuptojme se pervec shqiptareve jashte kufijeve dhe camet na qenkan dakord me te tilla papergjegjshmeri te nje kryeministri.Nje kerkese e tille ka kohe qe eshte bere nga shqiptaret e shtetit te Kosoves dhe te Maqedonise.Ceshtja eshte se akoma nje politikan i nivelit te larte, nuk e kupton se endrat e shqiptareve per bashkim, kalojne neper reforma te cilat rregullojne mardheniet e tyre me shqipatret e vendit ame, por dhe mardheniet e tyre me shtet e BE-se dhe jo neprmjet veprimeve administrative.
    1-Pra shqiptaret e shteteve te tjera qe gezuan nje liri 100 vjecare dhe ne saje te saj kane vene pasuri ne menyrat te ndershme dhe te pa ndershme , te vijne dhe te konkurojne bisneset tona, pra te viktimizojme shqiptaret vendas.
    2-I japim mundesi qe vendet arabe te krijojne dhe ketu ne vendin ame (ku eshte synimi i tyre kryesosre ), per vatra te vahabizmit dhe te antiamerikaninzmit, vatra te alkaedes dhe natyrisht duke destabilizuar krejtesisht situaten ketu , qe vec kesaj do te risjelle izolimin shqiptareve.
    3-SDhqiptaret qe do te paisen me dy shtetesi do te kene te drejten per te udhetuar ne vendet shengen, pra nje veprim qe i kundervihet BE-se qe i ka ndaluar keto popuj te perfshihen ne liberalizimin e vizave.
    4-Kjo do te sjell shpernguljen s shqipatreve nga trevat e tyre malore dhe ne veshtiresi te urbanizimit dhe integrimit dhe do te mbipopullojne Shqiperine ne zonen bregdetare, apo kryeqytetin.Me vete do te sjellin dhe problematiken e tyre gje te cilen e kemi provuar dhe me nje kryeninister veriore dhe te civilizuar dhe jo me malesore pylli.Pra nese doni me e cu Shqiperine per lesh , jepuni pasaporte kujdo qe flet shqip, pasi gjuha na qenka ajo qe krijon mardheniet dhe jo shpirti apo truni.Shqipatret po pranohen ti bashkohen BE-se , per fatin e tyre gjeopolitik, por dhe duke i testuar dozen e islamizimit te tyre , qe rezulton shume me i ulet se i shqiptareve te trevave jashte kufirit te vendit ame. Ju e pate qe reagimi i BE-se dhe SHBA-se ishte i menjehershem dhe ne kundershtim me taktikat nacionalistve ne te perit politike.Me kto deklarime Berisha tashme i ka zbrite kalit politik dhe ben mire te gjeje zevendesuesin e tij.Le ta leme kohes, por une tashme , pikerisht kete prashikoj, qe ai e ka marre mesazhin dhe do te beje perpjekje per te lene trashegimtarin e postit te tij. Me sa po shohim , shqiperia po kthehet ne nje dritare ku terrorismi islamik, te kete mundesi te penetroje ne BE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 06-12-2012 më 13:50
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •