Ateistet besojn se kan monopolin mbi identitetin e te qenurit shqiptar, prandaj bejn pyetje idiote.
Do nderroja kombesine per te ruajtur fene
Do nderroja fene per te ruajtur kombesine
Ateistet besojn se kan monopolin mbi identitetin e te qenurit shqiptar, prandaj bejn pyetje idiote.
///
Elhamdulilah (Faleminderimi i takon Allahut fuqiplot) kurr fene per ta nderruar per kombesine, sepse njeri i par a shqiptar ka qen a maqedon a shka ka qen, musliman elhamdulilah...
"Vertetė,ti (o Muhammed) je nė njė shkallė tė lartė morali!'' (Kalem: 4)
s`eshte problem edhe po ti nderrosh te dyja
Psh kurr nuk mund te jesh shqiptar dhe fetar i devotshem. Nje fetar i cmendur si disa ketu ne forum, urrejne shqiptaret tjere pse nuk jane te njetit besim. Marrin tradita te huaja per tu identifikuar me bashkbesimtaret te kombeve tjera.Nuk kan kurrgje qe mund te quhet shqiptare te ta. Gjitha ceremonite e jetes i kan si do popuj tjere.Kete po e bejne disa musliman por edhe nje pjese e te krishterve ne Greqi dhe vende tjera te botes( ndonje dhe ne Shqiperi). Psh kihsa ortodokse ka ne krye te saj nje armik te popullit shqiptar dhe nje pjese te fetareve ortodoks u duket kjo pune krejt normale, bile se e trajtojne si Zot kete njeri. Hoxhallaret shajne heronjet dhe lavderojne sunduesit dhe vrasesit e shqiptareve. Feja po na e shkatrron kombin.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Nuk mendoj se ka ndonje fe qe te detyron te nderrosh kombesine qe ti perkasesh asaj feje. Te marresh nga kulturat e vendeve te tjera sidomos kur jeton ne ato vende nuk te ben tradhetar por te ben ''openmind''. Sa mire kenaqemi ne kur nje i huaj vesh ndonje qeleshe apo kostumet tona kombetare. Apo kur plot te huaj perkrahin kulturen dhe shume prej traditave tona Shqiptare? A quhen tradhtare ato ne vendet e tyre apo admirues te kultures sone? Qyteterohu Lirie , dil nga burgu ku e ke futur veten dhe shikoje boten me sy tjeter.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Megjithese pyetja eshte e kontestueshme, une do te mbaja fene e popullit me te cilin kam vendose te bashkejetoje, pra nese do te jem emigrant do te asimilohen ne popullin prites , ne respekt te nderit qe me afron dhe ne respekt te paqes , pasi multi ideologjia sjell polaritet dhe humbje te cilesise se jetes.
Etnia dhe kultura etnike apo e kombit ku ke jetuar me pare , te ndjek nga pas dhe per shume kohe, me fikjen e jetes se individit.Kombesia shpesh ndryshon dhe me ligjet e vendit ku lin individi.Pra nese je shqiptare dhe lind nje femije ne Gjermani, ai do te gezoje vetem nje pasaporte dhe kombesi , ate gjermane.Pra nuk eshte ne doren tende.Nese ke marre dokumenta gjermane dhe ke vendosur te jetoshe ne SHBA, diten qe do te jepet shtetesisa, apo kombesia amerikane, do te vesh re qe emri yt do te permendet kur te therrasin Germanyyyyyyy dhe jo Albania.Pra origjinali i perket historise.
Feja eshte ne doren tende.Nese behet fjale per kombe(ku nje nga kushtet e formimit te tije jane identitetet, traditet dhe aspiratat e perbashketa )feja eshte si nje shtet qe ka vetem nje kushtetute dhe ajo eshte pikerishte feja apostolike.
Shoh qe permendet shume fjala komb, por une personalishte nuk kam ndonje definim fix per kete term.Kam hapur nje teme te tille , por nuk shoh qe te kem ndonje referim nga antaret , qofshin dhe ato qe ndjehen per patriote te medhenje, ketu e ne tema te tjera.
Po nese do te pushtohesh nga nje shtet i fuqishem , cfar feje do te mbani?Nese pushtuesi eshte jo i favorshem per interesat e popullit tim, do te mbaje fene time dhe etnine time te trasheguar brez pas brezi, nese do te arsyetoje se pushtimi sjell zhvillim do ti pershtatem atij.Kjo ka sjelle ne nje fare menyre dhe konvertimin e shume shqipatreve ne islam apo kane ndryshuar kombesine nder shekuj.Ceshtja eshte se pushtuesi osman i solli fatkeqesi shqipatreve dhe te gjithe vendeve qe pushtoi.Asimilimi nuk eshte turp!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 13-04-2013 mė 07:23
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Feja e shqipetarit eshte shqiptaria .
Feja seshte gje tjter pos manipulim me masen dhe qdo person qe ka deshir me beo sja ndaloj me besu ne ate qe beson .Por kur njeriu mohon kombin e vet as fen nuk e respekton ,Pra se pari kombi e me pastaj feja ata qe deshiroin te besoin le te besoi .Por as mua mos ma mohoni te besoin ne kombin tim .
Ti thuesh dikujt nuk jam shqiptar, e genjen se ke lindur nga prind shqiptar. Mbetet vetem genjeshter. Ama ti thuash dikujt tash nuk besoj ne Zot, por besoj ne lop, kjo po qe eshte budallaki po aq sa sondazhi. Me te vertet njerzit skan ku te hargjojn kohen dhe merren me gjera te tilla.
Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Nuk eshte ne doren e askujt nderrimi I kombesise. Nese ke lindur shqiptar I atille mbetesh.
Gjaku nuk mund te behet kurre uje!
Ndersa feja eshte personale per secilin. Kur arrin te vetedijesohet secili mund te zgjedhi besimin qe I duket me I drejte per veten e tij, pamvarsisht se kujt feje i takojne prinderit e atij personi.
Krijoni Kontakt