Close

Rezultati i Sondazhit: Do nderronit fene apo kombesine?

Votues
54. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Do nderroja kombesine per te ruajtur fene

16 29.63%
  • Do nderroja fene per te ruajtur kombesine

38 70.37%
Faqja 5 prej 32 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 313
    i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anėtarėsuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Pėr: Do nderronit fene apo kombesine?

Feja edhe nderrohet,edhe shtetesia nderrohet,por kombesia nuk mund te nderrohet,se i bie qe ti je djali Hajdarit dhe Qerimi te adopton si djalin e tije,por sa do qe te thuash ti qe je djali Qerimit,ne realiteti je djali i Hajdarit!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KORCARI 2 : 16-04-2013 mė 07:40 Arsyeja: .................

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Nje pyetje kam une per te gjithe ju qe flisni per kombin.Kush pereje jushe eshte shqiptare dhe ku eshte shteti dhe kombi i tije?Na sillni dokumentin me te cilien ne njihemi ne OKB.Ju nuk dine se cfar jeni dhe ngrefeni kot.
    Ja ku e keni linkun dhe referojuni atij per vendin tuaj dhe isiperfaqen , karakteristikat social ekonomike dhe kombesine , apo identitetin qe imponon ky shtet.Ky shtet quhet ALBANI dhe vetem ALBANI, se nuk qene budallenje shtetformuesit qe i vune kete emer, por ne jemi mesuar te sillemi kunder rrymes, nuk respektojme te medhenjete,nuk ndjejme , nuk nuhasim , nuk kuptojme se perse jemi ndare , se cfar detyrash paresore kemi si etni te ndara ne shtete te ndryshme.Kemi 100 vjet qe kemi stopur trunin dhe ndjehemi per qef si mendesite e banorit te kesaj toke 3 shekuj me pare.Une ju sygjeroje te repektoni veten dhe te secilin ne vendin e tije.Secili ka shtetin e tije, identitetin e tije , siperfaqen e tije , kryequtetin e tije, GDP e tije dhe te gjithe treguesit social -ekonomike per te cilin na kane rene leshte per ti ndertuar.Mos perdorni idnetitete qe perzine delet me dhite.Identitete qe i perkasin historianeve dhe historise se shkuar.Per deri sa nuk qeme te zot te krijonim komb , nga i cili rrjedh formimi i shtetit, le te pranojme shtetin te na jape identitetin e tije.Ketu fillon dhe mbaron identiteti per secilin nga ne dhe ju perrreth kufirit te Albanise.
    Region 2000 Southern Europe
    Currency 2009 Lek (ALL)
    Surface area (square kilometres) 2008 28748
    Population in 2009 (estimated, 000) 2009 3155
    Population density in 2009 (per square kilometre) 2009 109.8
    Capital city and population in 2009 (000) 2009 Tirana (433)
    United Nations membership date 2000 14 December 1955

http://data.un.org/CountryProfile.as...=Albania#Trade
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 16-04-2013 mė 09:03
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Pyetje pa lidhje....S'i mund t'a ndrrosh kombesin?
    Normalishte ti e ke nderruar dy here kombesine.Nga turk-jugosllav-kosovar.Sot per fatin e mire keni shtetin tuaj Kosove dhe identiteti tuaj kosovare.Cfar ka ketu per tu habitur?
    Nese ke vendose te jetoshe ne Gjermani duhet te asimilohesh ne ate shtet, per nje jete me te mire per vete dhe gjeneratave.Ky proces ,eshte perundim i reformes qe sot e quajme integrim dhe s'ka asnje arsye per tu cuditur.Sot gjermania nuk jep pasaporta per nacionalitete te tjera, nese femija linde ne Gjermani.Pra ai do te rritet dhe zhvillohet si gjermen, do te beje sherbimin ushtarak dhe ka mundesi qe te sulmoje Kosoven, nese nje dite bie ne konflikt.(keshtu do te ndodhe dhe me camet qe kerkojne te shkojne ne Greqi, ku femijet e niprit e tyre do na grisin pasaportet ne Kakavi)Keshtu eshte jeta. prandaj thonin me pare qe guri i rende ne vendin e vet.Me gjithe se une nuk jam dhe fort pranues i kesaj ideje, pasi per 60 vjet pashe mire qe guret e rende i hante dheu dhe te lehtit diktonin presonalitet.Ta leme njeriun te lire nga keto iluzione dhe te zgjedhe vete se ku don te jetoje si don te jetoje , cfar kombesie te mbaje,por per fe, ta mase hapin mire , pasi ketu behet gabimi fatal.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 16-04-2013 mė 09:32
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Megjithese pyetja eshte e kontestueshme, une do te mbaja fene e popullit me te cilin kam vendose te bashkejetoje, pra nese do te jem emigrant do te asimilohen ne popullin prites , ne respekt te nderit qe me afron dhe ne respekt te paqes , pasi multi ideologjia sjell polaritet dhe humbje te cilesise se jetes
    Domethene si emigrant ne Greqi si .psh. ti do besh patjeter cdo gje qe bejne greket?

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Domethene si emigrant ne Greqi si .psh. ti do besh patjeter cdo gje qe bejne greket?
    me sakte, nese do te vendos te jetoje atje , do te pershpejtoj integrimin dhe do ta perfundoje me asimilimin, ashti sic kane bere dhe arvanitasit , apo etni te tjera ne shtetin grek.Kjo do te sjelle lehtesi generatave te famijes time per te kaluar nje jete cilesore atje.Kete do te beja ne cdo shtet qe do te shkoja.Nese do te vendos per te jetuar ne Iran, do te konvertohem ne islam dhe do te asimilohem ne iranian.Une nuk jam budalle te qendroj ne pozicion polariteti.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

me sakte, nese do te vendos te jetoje atje , do te pershpejtoj integrimin dhe do ta perfundoje me asimilimin, ashti sic kane bere dhe arvanitasit , apo etni te tjera ne shtetin grek.Kjo do te sjelle lehtesi generatave te famijes time per te kaluar nje jete cilesore atje.Kete do te beja ne cdo shtet qe do te shkoja.Nese do te vendos per te jetuar ne Iran, do te konvertohem ne islam dhe do te asimilohem ne iranian.Une nuk jam budalle te qendroj ne pozicion polariteti.
    Nese te jesh vetvetja, te pengon te jetosh nje jete normale, atehere mire ben qe ndryshon cdo gje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-03-2013
    Postime
    147

Zotri Anesti_55 do ju tregoi nje tregim e ti ndaq kuptoje e ndaq jo .Por para se me shku tek proverbi ose tregimi po te kalxoiu diqka .ne Shqipetaret ftekeqesisht kena qen e zezja e vetvetes mu per ate se kemi pas njerez te tillsiq pretendoni ju se kan pranu te ndroin identitet pe hir te nje mirqenje mu per ket edhe ne ne histori na kan perar e sunduar per shum dekada .Skem asnje dokument te shkruar nga Historianet ton pse eshte keshtu tash mos te hy anej .Shkaku ka qen ndikimi i feve e posaqesrisht i asaj Muslimane islamiste .fe e cila ne ka lan te mbrapambetur per sheum dekada .populli yn fatkeqesisht eshte ndar ne fise e doke te veta kan mbetyr nder shekuj qoban delesh e dhish .Kemi luftuar per tjeter kend kami dhen shum jet e gjak pe te tjeret .ne na kan shtypur per shum dekada e dekada mu per aresye te asaj qe proklamoni ju te ndrimit te identiutetit ton kombetare .fatkeqsisht edhe sot po na ndodh e njeta gje por tash ne menyr me perfide .Arsyet jan pe njerezit qe skan identitet dhe e mohoin identitetin e vet siq bei ju ktu .Ndoshat ka pas historian qe kan shkuar per kombin ton po mendoi ne historian te popullit ton ,Nese kan egzistuar kto te dhena dikush ato i ka shkatruar i ka djeg e dhet kush na ka sunduar ne ktu ne kto treva .fatekeqesisht na ka ra hise te na sundoin mongolezet pra Truqit te cilet ne na imponun nje fe e cila na ka humbur identitetin ton .As fet tjera skan qen me te mira as ajo e krishtera as ajo ortodokse .Pra sejcila ne vete ne na ka sakatosur .
    Tash po ta tregoi nje tregim qe ndrlidhet me ket qka thash me siper .
    Gjat luftes ne Kosove serebet kishin burgos nje shqipetare lufetare te UĒK-se dhe kur e zdrypin nga kombi i te burgosurve afrohet nje shqipetar i shituir tek shkiet i cili e kishte ndruar edhe emrin nga bajram ishte ber Kersto e nga mibemri Hashani ishte ber Ristiq pra tash ky shqipetare ishte ber serb me merin Kersato Ristiq .Ky erifi e meshoi ati ushtari shqipetare dhe nje erpor sern ja ben ik more shqiptaru se ti kur se don popullin tend don me ket me kalxue se na don ne ma shum a ik "shqiptaru jedan "ja ben ne serbisht .Ti qe se don popullin tend smundesh as popullin tim me dash pa mar parasysh sa her ndron fe a komb shiptar mbetesh edhe ate i stershitur .
    Pra ti benu qka te duash po pap shqipetare mbetesh por tash nje shqiptar qe e mohon veteveten .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

As fene e te pareve e as kombin,keto te dyja per mua jane gjerat me te shtrenjta per mua,sepse ETERIT TAN I MBROJTEN ME GJAKUN E TYRE..
    ....vetem tradhetaret shkelin GJAKUN E TE PAREVE TANE.....

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anėtarėsuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Normalishte ti e ke nderruar dy here kombesine.Nga turk-jugosllav-kosovar.Sot per fatin e mire keni shtetin tuaj Kosove dhe identiteti tuaj kosovare.Cfar ka ketu per tu habitur?
    Nese ke vendose te jetoshe ne Gjermani duhet te asimilohesh ne ate shtet, per nje jete me te mire per vete dhe gjeneratave.Ky proces ,eshte perundim i reformes qe sot e quajme integrim dhe s'ka asnje arsye per tu cuditur.Sot gjermania nuk jep pasaporta per nacionalitete te tjera, nese femija linde ne Gjermani.Pra ai do te rritet dhe zhvillohet si gjermen, do te beje sherbimin ushtarak dhe ka mundesi qe te sulmoje Kosoven, nese nje dite bie ne konflikt.(keshtu do te ndodhe dhe me camet qe kerkojne te shkojne ne Greqi, ku femijet e niprit e tyre do na grisin pasaportet ne Kakavi)Keshtu eshte jeta. prandaj thonin me pare qe guri i rende ne vendin e vet.Me gjithe se une nuk jam dhe fort pranues i kesaj ideje, pasi per 60 vjet pashe mire qe guret e rende i hante dheu dhe te lehtit diktonin presonalitet.Ta leme njeriun te lire nga keto iluzione dhe te zgjedhe vete se ku don te jetoje si don te jetoje , cfar kombesie te mbaje,por per fe, ta mase hapin mire , pasi ketu behet gabimi fatal.
    Zakonisht jam tip i qete dhe shume paqesor dhe shume rralle ofendoj njeri,po me lejo tju them se je nje plehre dhe asgje me teperp

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Ceshtja eshte se une jetoj te tashmen dhe te ardhmen, ndersa ju gjalle jeni ne te sotmen, por ju duket se jetoni te shkuaren.Shume ketu ndjehen se jane pellaze , ilir , te paret ne rajon dhe harrojne se jane te fundit ne bote.Une do te nderroje ate c'ka jam vete , nese nuk jam shumica ku do te beje pjese, pasi ato do te me percmojne per shkaqe qe tashme ju i dini.Ne Iran do te me vendosninndonje bombe ne ndonje rast te vecante , nese do te rrija i krishtere , ndersa ne Gjermani do te me fusnin ndonje dru nazistet qe nuk e durojne islamin.Pra une ne cdo rast do te ndryshoja fene.Kombesia eshte relative , shpesh nuk e ke ne dore.Nese femijet e mije do te bejne martesa te perziera , pa me thoni se me cfar kulture me duhet te krenohemi si familje? Ju duhet shume pune me dale nga pylli.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Faqja 5 prej 32 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •