Do nderroja kombesine per te ruajtur fene
Do nderroja fene per te ruajtur kombesine
Po nuk ka pase identitet shqipatre ne ate kontekst historik.Koalicioni ballkanik , nuk u formua per te luftuar kunder shqipatreve por sundimtarit otoman (me gjithe perbersite tije) Ti mendon se sundimtari shqipatre spahinjte dhe administrata e larte sebashku me garnizonin ushtarak , kishin ndergjegje kombetare?Beson ti se ato pranonin te quheshin shqipatre? Por fakti qe kur erdhi Ismail Qemali ne Durres dhe nuk e pranuan, cfar do te thote? Po eshte tjeter gje patrioti, eshte tjeter gje klasa sunduese dhe e devijuar ne identitet dhe eshte tjeter populli i shpartalluar ne te gjitha drejtimet. Nuk ka rendesi ku ke linde , nuk ka rende si cfar gjuhe flet, rendesi ka si ndjehesh , si sillesh.Keto anti shqipatre ishin me turq se vete turqit.Serb ka pase ne trojet shqipatre ne vijushmeri, s'kane munguar kurre, nuk ka pase shtet e as kufi, boll msr te prekje interest e dikuj.natyrishte qe ne si ndjesi natyrale , i trajtojme me fanatizem, si pjese e jona , e popullit shqipatre , por kur diskutohet ne sensin moral , ato jane per tu kritikiar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 23-04-2013 mė 10:21
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
po shpif.
rrethimi i shkodres ka ndodhur ne vitin 1913.
lexo fishten dhe kupto se si fliste per popullin shqiptar ne ate kohe, pastaj na trego e cfare ka pasur e cfare nuk ka pasur.
qellimi i atij koalicioni ishte, sic tha fishta ne paris ne vitin 1919 si e si me e farue kombin shqiptar
une gabohem? hah. mos me trego mua se per ke e kane thene, sepse njoh me qindra nga budallenjte e leges.
ata pergjethsojne dhe na llogarisin te gjithe si kriminele dhe motrat tona si prostituta.
ti valevit flamurin e tyre dhe mbeshtet idete e tyre.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 23-04-2013 mė 10:31
Vasudhaiva Kutumbakam
Kur shqiptaret bejne krime nuk valevisin flamurin e "krimit" e nuk pergjithsojne asgje....dmth kur krimi kryhet nuk paska emer ? lere se te djege ...e di qe je liberal esktrem pro - imigracionit masiv ,dikush duhet mbrojtur Italine sa per idete tua Evropa do ishte Afrike !
Ne variantin francez dhe amerikan po.Ja si e humbi kombesine mbesa ime.Ajo emigroi ne Kanada dhe mori dokumenta kanadeze.Fati ja dha qe te martohej ne SHBA me nje shqiptaro amerikan (te hershem).Pas disa kohesh, i vjen nje ftese per te marre pasaporten e SHBA-se.Me kete rast ajtje organizohet dhe nje event, Si rregull secili nga anatert qe do te kishte nderin te behej qytetar amerikan, do te citonte dicka nga vendi i tije.Filluan te lexoheshin emrat shteteve te antareve sipas radhorit alfabetik dhe kur mbaroi grema "A"albania , ajo filloi te shqetesohet pasi nuk u permend emri i saj ne liste.Kur arrin gerem "C", Canada , u ndegjua emri i saj.Natyrshem e mbuluan lotet dhe drejtuesi e pyeti se perse qan dhe nuk gezon si te gjithe te tjeret, ajo i tregoi atyre se si kishte humbur kombesine e saj aq te dashur shqipatre.Duartrokitje dhe lot.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
normal qe me djeg kur degjoj nje grup idiotesh flamurin e te cileve valevit ti, qe thone: "SHQIPTARET DUHEN VARUR TE GJITHE"
cdo shqiptari duhet t'i djege nje fjali e tille. ty jo?
p.s. nuk jam une pro emigracionit masiv, por jane ata qe bejne planifikimin e popullsise. ata jane qe marrin emigrante me shumice sepse europianet nuk lindin femije. klandestinet jane pakice. shumica futen ne menyre legale. nejse, nuk po flitet per kete.
Vasudhaiva Kutumbakam
VENI,VIDI,VICI
Krijoni Kontakt