Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 85
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Indrit , une flas per me se 90% te shqiptarve.
    Nuk po te kuptoj se cka spaske degjur?
    Une e di se ka njerz si ty, nxenes te mejetepeve etj.
    Ketu eshte fjala per Fene e Shqiptarit dhe flitet per shumicen, per
    realitetin, jo per dogma e endrra.
    Ti mos beso del ne oret e mbremjes ne Librazhd pran Shkumbinit ose bere nje eksursion deri ne Tirane e shife realitetin(mos te flas per Durrsin ne muajt e veres).
    Nese i pyet per Bibel ose Kuran te flasin sa te duash por realitetei eshte nje tjeter, jo ajo cka shkruan ne keto libra.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 02-03-2003 mė 14:00
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

iliria.

E para e punes jemi duke folur dhe diskutuar jashte teme.
    Se dyti dua te te them se njerezit nuk kane dituri rreth fese pasi kjo e fundit ishte ndaluar nga regjimi komunist per nje kohe te gjate.
    Une nuk e di ku jetoni ju por nese nuk dilni vete ndonjehere nga qyteti juaj mos ju a ngjismi kete cilesi edhe te tjereve.
    Une ta dish ti kam jetuar ne tirane 5 vjet dhe e njoh ate ashtu si edhe ti per te mos thene edhe me mire.
    por gjendja e sotme ne shqiperi nuk mund te justifikohet per tu bere si ato pasi cdo njeri pergjigjet per veten e tij.
    gjithashtu une kam shprese se shqiperia do te ndryshoje.
    ju kerkoj ndjese moderatoreve sepse me te vertete jemi jasht teme.
    sinqerisht indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Senior Member Maska e IL_DON
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    ne mal
    Postime
    163

hajde hajde si qenka kendej

o njerez paskeni hapur nje teme qe me pelqen shume:P,ore pse i shperdoroni kot energjite e tuaja edhe merreni akoma me doktrina qe per mendimin tim jane pa vlere fare,ju bej thurrje ju myslimaneve edhe ju te krishtere qe vini neper shtepia edhe te ngrejne nga gjumi
    ORE KUSH BESON QE KA JEZUR APO MUHAMED TE BESOJE POR PSE DUHET TE BENI QE TJU BESOJNE ME ZOR LEQE JU NUK E DINI FARE KUPTIMIN CFARE DO TE THOTE ZOT POR BENI EDHE DEBATE KOT ORE BESONI QE KA NJE TO EDHE MUNDOHUNI MOS I VENDOSNI EMRA SI KRISHT EDHE MUHABET SA PER BIBLA EDHE KURANE CER DREQIN JANE ATO PER MUA KOT I LEXONI FJALE BOSHE AI QE BESON BESON ME SHPIRT DHE JU TE BAZUARA NGA FJALET QE JANE ATY
    PO QE SE HAPNI NDONJE TEME RRETH DJALLIT ME THONI EDHE MUA :P
    NGRI NJE GUR ATO DO JEM UNE THUEJ NJE DRU ATY DO JEM UNE DHE JO NEPER NDERTESA PEJ GURI DHE DRURI
    KUPTOJENI THELBIN E KETYRE FJALEVE SE I KAM LEXUAR NE NJE VEND

Me emrin e All-llahut, Meshiruesit Meshireberesit.
    A ka ndonje prej te krishtereve te me shpjegoje mua trinitetin. Betohem ne Zotin se kam shume deshire ta mesoj kete gje, mirepo asnje version nuk me ka bindur (i bindur jam se triniteti eshte veper e Palit).

Per IL DON

Deshira juaj per te shprehur mendimin ne kete forum eshte e admirueshme, por te lutem shkruaj me qarte dhe pa gabime drejtshkrimore, mu deshen disa minuta per te lexuar mesazhin tend. Nga ato qe shkruan e kuptoj se injoranti ne kete rast je ti, ata qe vijne e trokasin ne deren tende kur ti fle gjume (ne muslimanet nuk e bejme kete gje) mundohen te te shpjegojne ty se nga ke ardhur dhe ku do te shkosh, ato nuk jane dokrra (feja Islame nuk eshte dokerr). E verteta eshte se ti mbase mund te jesh konfuz ne lidhje me ate qe te parashtrohet nga keta njerez. Te ftoj te shkosh ne ndonje xhami dhe aty do te gjenden njerez qe do te harxhojne kohen qe ti ta kuptosh te verteten. Nese e refuzon kjo eshte puna jote e nese e pranon do ta shohesh qe do te jesh i lumtur. [Fraza e fundit eshte e pakuptueshme, besoj se edhe ti nuk e di kuptimin].
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enes Muslimani : 30-04-2003 mė 13:18

Senior Member Maska e IL_DON
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    ne mal
    Postime
    163

te lumte xaxi

o lal mysli sa per inteligjencen qe thua te lumte e gjete por a u lodhe shume per ta gjetur?edhe sa per ate punen e atyre qe me prishin gjumin ke te drejte,por jo tatam se nuk e di a ke qene ndonje here ne Q.S edhe te shikosh bejne ato myslimanet kesoj gjerash,kurse sa per dokrinen e fese myslimane as ma ndjen fare jo per ate por edhe per te tjerat,edhe se desh e harrova punen e te shkuares ne xhami as mos te shkoje ndermend qe une te shkoj atje se i shikoj njerezit qe ikin atje ,dhe shikoj gjendjen ne te cilen ato jane,KANE IK PER LESH me pak fjale,jo vetem ju myslimanet por edhe ato te tjeret.por sic duket ti qenke nje extemis se sensin kuptim plote te fjale dhe vazhdon ne surealitetin tend te semure me vjen keq qe cun si puna jote te kete keto ide prapanike se ju myslimanet keni qefe qe shqiperine te na e ktheni ne nje xhami te madhe.nejse edhe une merrem me budallalleqet qe shkruan ti.SA per sqarim shikoji anen pozitive te shkrimit tim te pare se te paska zgjeruar horizontin je bere me pak budalla

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-03-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    47
    O KRISHTER ju e keni ungjillin E, LUKES ,GJONIT,MATEUT,,,,,,,,,

PO UNGJILLI I JESUESIT KU ESHTE ???????

IL DON LALI MOS FOL SIKUR JE DJALI I SKENDRBEUT OK LALI KIJ KUJDES APO JE PERPARA KUMPJUTERIT DHE TE DUKET VETJA ?
    [size=0.5]Kure te marresh veshe se une kame vdekur ti mos qaj ,kur te vizitosh varrin tim mos u trishto kur te them se ti ke faj....

Sot ti s'je me ketu
    DHe qielli nuk eshte me blu ,
    Dielli eshte zhdukur bashke me ty ,
    Une ndiej lotet qe me mlidhen ne sy ,
    Kuptoj se vetmia te shkaterron me Shume se dashuria,

Fundos koken nen jestekun tend dhe me dukesh ne c'do kend ,
    Shoh mekatet qe me bien c'do dit ,
    Kaluam bashke puthuajse nje vit ,
    Duke menduar se nuk do na ndante asgje ,derisa erdhi e sotmja ti nuk je me.
    E tani qe me nuk te shoh ,
    DHe trupi yt me nuk me ngroh,
    Pres ringjalljen e ndienjave te mia ,
    pres te me vi serisht dashuria.[/size]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-04-2003
    Vendndodhja
    U.K.
    Postime
    35
    Sure bekare
    255. All-llahu - s'ka zot pos Tij. I Gjalli, Vigjiluesi. Nuk e ze tė koturit, e as gjumi. E Tija ėshtė ē'ka nė qiej dhe ē'ka nė tokė. Kush mund tė ndėrmjetėsojė te Ai, pos me lejėn e Tij? Ai e di se ē'po u ndodhė dhe ē'do t'u ndodhė. Dhe asgjė nga dija e Tij nuk mund tė pėrvetėsojnė, pos sa tė dojė Ai. Ndėrsa pushteti i Tij pėrfshin qiejt dhe tokėn. E nuk lodhet duke i ruajtur (mirėmbajtur), ngase Ai ėshtė i Larti, Madhėshtori. (Ky ajet quhet edhe "Ajetul-Kursij")

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-04-2003
    Vendndodhja
    U.K.
    Postime
    35
    Sure kehf 1. Falėnderimi i takon vetėm All-llahut qė ia shpalli robit tė vet Librin dhe nė tė nuk lejoi ndonjė kundėrthėnie.
    2. (ia shpalli) Tė saktė (pa shmangie), pėt t'ua tėrhequr vėrejtjen (atyre qė nuk besojnė) ndaj njė dėnimi tė rėndė prej Tij, e pėr t'i pėrgėzuar besimtarėt qė bėjnė vepra tė mira, se ata do tė kenė njė shpėrblim tė mrekullueshėm.
    3. Duke qenė nė tė pėrgjithmonė.
    4. Pėr t'ua tėrhequr vėrejtjen atyre qė thanė se All-llahu ka fėmijė.
    5. Dhe pėr atė (fėmijė), as ata, e as tė parėt e tyre nuk kanė kurrfarė dijenie. Sa e madhe ėshtė ajo fjalė qė del nga gojėt e tyre, e ata nuk thonė tjetėr vetėm se gėnjeshtėr.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-04-2003
    Vendndodhja
    U.K.
    Postime
    35
    Sure al-Imran
    19. Feja e pranueshme tek All-llahu ėshtė islami, e atyre qė ėshtė dhėnė libri, pasi mėsuam pėr tė vėrtetėn, vetėm nga zilia mes vete kundėrshtuan. E kush mohon argumentet e All-llahut, le ta dijė se All-llahu shpejt do t'I jape llogarinė.

42. Pėrkujto kur engjujt i thanė: "Oj Mejreme, All-llahu tė dalloi ty (me besim e karakter), dhe tė lartėsoi mbi gratė e botės.
    43. Oj Mejreme, vazhdoje adhurimin ndaj Zotit tėnd, bėn sexhde dhe falu pėr Zotin bashkė me ata qė falen!
    44. Kėto janė nga lajmet e fshehta (tė hershme) qė po t'i shpallim ty. Ti nuk ishe ndėr ta kur i hidhnin shortet se kush prej tyre do tė bėhej kujdestar i Mejremes, nuk ishe pranė tyre as kur ata ziheshin mes vete.
    45. Pėrkujto kur engjujt i thanė: "Oj Mejreme, All-llahu tė pėrgėzon me fjalėn e vet (me lindjen e njė fėmije si rezultat i fjalės sė Zotit) emri i tė cilit ėshtė Mesih, Isa, bir i Merjemes, i famshėm nė dynja e ahiret dhe nga tė afėrmit (e Zotit).
    46. E qė duke qenė nė djep (foshnje) u flet njerėzve, e edhe si i rritur e qė ėshtė nga tė pėrsosurit.
    47. Ajo tha: "Zoti im, si mund tė kemė unė djalė e mua s'mė ka prekur njeriu (nuk jam e martuar)? Ai (All-llahu) tha: "Ja, kėshtu, All-llahu krijon ēka tė dojė. Kur Ai vendos pėr njė ēėshte, vetėm i thotė: Bėhu! Ajo menjėherė bėhet.
    48. Ai (All-llahu) ia mėson atij librin (besimin), urtėsinė, Tevratin dhe Inxhilin.
    49. Dhe, tė dėrguar te bijtė e Israilit: unė kam ardhur nga Zoti juaj me argument, unė nga balta ju bėj diē si shpendi, i fryej atij dhe ai me lejen e All-llahut bėhet shpend, unė i sheroj tė verbėrit, tė sėmurit nė lėkurė, dhe unė me lejen e All-llahut ngjalli tė vdekurit: unė ju tregoj pėr atė qė e hani dhe pėr atė qė e depononi nė shtėpitė tuaja. Vertetė, kjo ėshtė fakt pėr ju nėse jeni besimtarė.
    50. Dhe (kam ardhur) qė t'ju vėrtetoj Tevratin qė e keni para duarsh, t'ju lejoj disa qė u ishin ndaluar juve, kam ardhur me argument nga Zoti juaj, pra kini frikė All-llahun dhe mė dėgjoni mua.
    51. All-llahu ėshtė Zoti im dhe Zoti juaj. Adhuronie Atė; kjo ėshtė rrugė e drejtė!
    52. E kur e kuptoi Isai vendosmėrinė e tyre nė mosbesim (dhe qėllmin qė ta mbysin), tha: "Kush janė ndihmėtarėt e mij pėr nė rrugė tė All-llahut?" Havarijjunėt thanė: "Ne jemi ndihmėtarė tė fesė sė All-llahut, ne i besuam All-llahut, e ti dėshmo pėr ne se jemi muslimanė (tė bindur, tė dorėzuar)!
    53. Zoti ynė, ne e besuam atė qė e zbrite (shpalljen), e pasuam tė dėrguarin (Isain), pra shėnona bashkė me ata qė dėshmojnė (besimin e drejtė)!"
    54. E, ata (jehuditė) i kurdisėn njė dredhi (mbytjen e Isait), All-llahu iu kundėvu dredhisė sė tyre, All-llahu ėshtė asgjėsuesi mė i fuqishėm kundėr atyre qė bėjnė dredhi.
    55. (Pėrkujto, o i dėrguar) Kur All-llahu tha: 'O Isa, Unė po tė marr ty, po tė ngris te Unė, po tė shpėtoj prej sherrit tė atyre qė nuk besuan. E ata qė tė besuan ty, do t'i ngrisė lart mbi ata qė nuk besuan deri nė ditėn e kijametit, pastaj vetėm te Unė ėshtė kthimi juaj, Unė gjykoj mes jush pėr atė qė kudėshtoheshit.
    56. Pėr sa u pėrket atyre qė nuk besuan, Unė do t'i ndėshkoj me njė ndėshkim tė ashpėr nė kėtė botė dhe nė botėn tjetėr, dhe ata nuk do tė kenė ndihmėtarė.
    57. E pėr sa u pėrket atyre qė besuan dhe bėnė vepra tė mira, atyre u japė shpėrblim tė plotė. All-llahu nuk i do tė padrejtit.
    58. Kėto qė po t'i lexojmė ty (o i dėrguar) janė nga ajetet, janė nga Kur'ani i pa tė meta (i rrezistueshėm).
    59. Vėrtet, ēėshtja e Isait (tė lindur pa baba) te All-llahu ėshtė sikurse ēėshtja e Ademit. Atė e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha "Bėhu!" ai u bė.
    60. E vėrtetė ėshtė (kjo) nga Zoti yt, e ti kurrsesi mos u bėn nga ata qė dyshojnė.
    61. E kush tė kundėrshton ty nė ēėshtjen e tij (Isait) pasi tė ėshtė bėrė e ditur e vėrteta, ti thuaj: "Ejani i thėrrasim bijtė e tanė dhe bijtė tuaj, gratė tona dhe gratė tuaja, vetė ne dhe vet ju, mandej sinqerisht tė lutemi pėr mallkim, dhe mallkimi nga ana e All-llahut ta hedhim kundėr gėnjeshtarėve.
    62. S'ka dyshim, ky ėshtė lajm i vėrtetė. Nuk ka asnjė tė adhuruar tjetėr pos All-llahut. All-llahu ėshtė Ai, i plotėfuqishmi, i vetėdijshmi.
    63. E nėse ata refuzojnė (besimin e drejtė), ata janė ngatėrrestarė, pėr tė cilėt All-llahu e di shumė mirė.
    64. Thuaju (o i dėrguar): "O ithtarė tė librit (Tevrat e Inxhil), ejani (tė bashkohemi) te njė fjalė qė ėshtė e njejtė (e drejtė) mes nesh dhe mes jush: tė mos adhurojmė, pos All-llahut, tė mos ia bėjmė Atij asnjė send shok, tė mos konsiderojmė njėri - tjetrin zotėr pos All-llahut!" E nė qoftė se ata refuzojnė, ju thoni: "Dėshmoni pra, se ne jemi muslimanė (besuam njė Zot)!"
    65. (madje thuaju): "O ithtarė tė librit, pse po polemizoni me ne rreth Ibrahimit? E, nuk ja nė shpallur as Tevrati as Inxhilli, vetėm se pas tij?! A nuk e kuptoni (gėnjeshtrėn tuaj)?"
    66. Ja ju jeni ata qė polemizuat edhe pėr atė qė e dinit (pėr Isain) e pėrse polemizoni pėr atė qė s'keni kurrfarė dije (pėr Ibrahimin)? All-llahu e din tė vėrtetėn e ju nuk e dini.
    67. Ibrahimi nuk ka qenė as jehudi as i krishterė, por ai ishte larg besimeve tė kota, ishte musliman dhe nuk ishte prej idhujtarėve.
    68. Njerėzit mė me meritė pėr t'u thirrur nė Ibrahimin, ishin ata qė e ndoqėn atė (besimin e tij) dhe ky Pejgamber me ata qė besuan (ymeti i kėtij). All-llahu ėshtė mbrojtės i besimtarėve.
    69. Njė grup nga ithtarėt e librit kishin dėshirė t'u shpiejnė nė rrugė tė gabuar por ata nuk mashtrojnė tjetėr pos vetes sė tyre, dhe nuk e vėrejnė.
    70. O ithtarė tė librit, pėrse nuk i besoni ajetet (Kur'anin) e All-llahut, e duke e ditur tė vertetėn?
    71. O ithtarėt e librit, pėrse, duke qenė se ju e dini tė vertetėne ngatėrroni me gėnjeshtrėn dhe fshihni realitetin?
    72. Njė grup nga ithtarėt e librit thanė (tė vetėve): "Besoni para dite nė atė qė u ėshtė shpallur atyre qė besuan (muslimanėve), e pasdite mos e besoni, e ndoshta edhe ata (muslimanėt), do tė zbrapsen (nga besimi i tyre).
    73. Dhe (u thonin): Mos i besoni askujt pėrveē atij qė ėshtė nė fenė tuaj!" Thuaj (o i dėrguar):"I vetmi udhėzim ėshtė udhėzimi nga All-llahu!" (u thoni tė vetėve mos besoni nga droja) Se po i jepet ndokujt (pejgamberllėku) sikurse u ėshtė dhėnė juve dhe (nga droja) se t'ju paraqesin fakte (muslimanėt) para Zotit tuaj (ditėn e gjykimit). Thuaju: "E tėrė e mira ėshtė nė duar tė All-llahut, Ai ia jep atė kujt tė dojė; All-llahu ėshtė dhurues i gjėrė, i gjithdijshėm"
    74. Ai veēon me mėshirėn e vet (me pejgamerllėk) ke tė dojė. All-llahu ėshtė Zot i mirėsisė sė madhe.

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •