Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 107
    i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Une identifikohem me Identitetin Europian te Shqiptareve. Shqiptaret jane evropiane, doni apo nuk doni ju.
    Sigurisht qe edhe ne indentifikohemi si Evropian ama ne shumica e shqiptareve indentifikohemi si Evropian muslimane !
    Shqiptaret jane muslimane te konvertuar e jo te lindur. Historine e shohim nepermjet Shqiptareve, as nepermjet krishterimit e as nepermjet muslimanizmit. Ismail Vlora ka qene musliman, Ahmet Zogu po i tille. Ka pas mjaft figura te tjera edhe muslimane, por qe kane luftuar per Shqiperine e jo per Turqine.
    Cdo njeri ne Bote Lind muslimane , ne natyren e paster te tij . Por , jane prinderit ata qe i konvertojn ne fe te devijuara femijet e tyre , p.sh nese femija linde nga prinderit Indian , kuptohet qe femija do te adhuroj ''Lopen si zot '' ! Pastaj nese femija lind ne vendet Evropiane te Krishtera , femija e adhuron ''njeriun si zot '' ! Ama i nderuar Zoti nuk ka cilesi as si te kafsheve as se te krijesave , se Ai eshte Zot - Krijues edhe i kafsheve , i njerzve dhe mbar Gjithesise .E Zoti nuk eshte'' krijes'' sic na tregojn fete e shtremberuara , por cfar ti bejsh njerzeve te humbur e te devijuar qe i besojn ketyre besimeve pagane ! Zoti i udhezoft te gjithe njerezit e paditur .

Shkrimi i im dhe i antareve me larte te cilet e kritikojm Berishen , eshte i bazuar ne dejtesin njerzore .Sic ke te drejte ti te jesh i lire ne vendin tend , po ashtu kete te drejte e ka edhe palestinezi .
    Ketu ne kete tem mendoj se me se paku ka vend politka e Sali Berishes pos as e juaja qe e perkrahin kete gjenocid hebrej me fjalet tuaja ! Cdo hap i palestines ne antarsimin ne OKB eshte me afer drejte paqes ne kete vend e ne pergjethesi ne mbar Boten .

Nese PalestinA si shtete se ka njohure Kosoven? - e pse Amerika se njehe si shtete Palestinen ?- e Pse Russia e njehe shtete Palestinen jane ceshtje te Poltikave shteterore te ketyre shteteve , e mendoj se kjo eshte tem ne vete .
    Gjenocidin , krimet njerzore te hebrejve ndaj femijeve , grave , pleqeve s'mundeni ta justifikoni mer preteksin se ka njohure Kosoven , se kjo eshte turpesi edhe nga ana juaj po ashtu edhe nje lideri shteterore qe i perfaqeson myslimanet .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Interviste e Avi Primor, ish-ambasador dhe analsit izraelit, per zhvillimet aktuale...

Paralajmrimi i ndertimit te vendbanimeve te reja eshte nje shuplake per Shtepine e Bardhe. Sa larg mund te shkoje Netanjahu?

Shume larg, sepse ai ka mbeshtetje te gjere ne mesin e popullit amerikan. Ne Europe ndodh pikerisht e kunderta. Atje nuk ka me mirekuptim per politiken okupuese te Izraelit.
    ...
    http://www.taz.de/Avi-Primor-ueber-d...flikt/!106850/

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Sigurisht qe edhe ne indentifikohemi si Evropian ama ne shumica e shqiptareve indentifikohemi si Evropian muslimane !

Cdo njeri ne Bote Lind muslimane , ne natyren e paster te tij . Por , jane prinderit ata qe i konvertojn ne fe te devijuara femijet e tyre , p.sh nese femija linde nga prinderit Indian , kuptohet qe femija do te adhuroj ''Lopen si zot '' ! Pastaj nese femija lind ne vendet Evropiane te Krishtera , femija e adhuron ''njeriun si zot '' ! Ama i nderuar Zoti nuk ka cilesi as si te kafsheve as se te krijesave , se Ai eshte Zot - Krijues edhe i kafsheve , i njerzve dhe mbar Gjithesise .E Zoti nuk eshte'' krijes'' sic na tregojn fete e shtremberuara , por cfar ti bejsh njerzeve te humbur e te devijuar qe i besojn ketyre besimeve pagane ! Zoti i udhezoft te gjithe njerezit e paditur .

Shkrimi i im dhe i antareve me larte te cilet e kritikojm Berishen , eshte i bazuar ne dejtesin njerzore .Sic ke te drejte ti te jesh i lire ne vendin tend , po ashtu kete te drejte e ka edhe palestinezi .
    Ketu ne kete tem mendoj se me se paku ka vend politka e Sali Berishes pos as e juaja qe e perkrahin kete gjenocid hebrej me fjalet tuaja ! Cdo hap i palestines ne antarsimin ne OKB eshte me afer drejte paqes ne kete vend e ne pergjethesi ne mbar Boten .

Nese PalestinA si shtete se ka njohure Kosoven? - e pse Amerika se njehe si shtete Palestinen ?- e Pse Russia e njehe shtete Palestinen jane ceshtje te Poltikave shteterore te ketyre shteteve , e mendoj se kjo eshte tem ne vete .
    Gjenocidin , krimet njerzore te hebrejve ndaj femijeve , grave , pleqeve s'mundeni ta justifikoni mer preteksin se ka njohure Kosoven , se kjo eshte turpesi edhe nga ana juaj po ashtu edhe nje lideri shteterore qe i perfaqeson myslimanet .
    Njerezit lindin njerez, dhe ti e askush tjeter nuk ka te drejte te gjykoje se si lind njeri apo tjetri. Nuk e impononi dot fene askujt. Babilonasit e hershem dhe perset e hershem, praktikisht Iraku dhe Irani sotem s'kan pas ne fjalorin e tyre muslimanizem, kur kane ekzistuar ktu e 4000 e ca vjet te shkuara e s'ka asnje lloj dokumenti qe flet per dicka te tille. Une s'flas per endrra.

Po mire tani, sipas jush dhe Palestinezeve, qe kritikoni Berishen, Kosova nuk paska te drejte njerezore te jete shtet? Palestina, me ate qendrim qe ka mbajtur, ka perkrahur genocidin serb mbi Kosoven. Dhe, Shqiperia e Kosova nuk mund te pajtohen me kete gje kurresesi. Po pse, hapat e Kosoves drejt OKB nuk jane hapa per drejtesi e paqe ne Bote sipas jush e palestinezeve?

Po ku jane keta "vellezerit tane muslimane", Iran, Irak, Libi, Siri, Egjipt, Pakistani, Bangladeshi, Algjeria, Maroku, Azerbajxhani, Kameruni, Guajana, Indonezia, Kazakistani, Kirgistani, Libani, Mali, Mozambiku, Sudani, Suriniami, Tunizia, Uzbekistani, Jemeni etj etj?

Nese Palestina nuk e ka njohur si shtet Kosove, kjo nuk eshte vetem çeshtje mes Palestines e Kosoves dakort? Nuk me hyjne ne pune as SHBA e as Rusia ke njohin e ke nuk njohin ne kete pike. Per Shqiperine eshte shume shume e rendesishme se kush e njeh dhe kush nuk e njeh Kosoven, pasi Shqiperia eshte Zeri i Kosoves ne OKB dhe ne arenen nderkombetare ku Kosova eshte e bllokuar nga Rusia, Serbia dhe shtete si Palestina qe perkrahin idete e ketyre dy shteteve. Dhe, per sa kohe Palestina nuk e njeh Kosoven si shtet me te drejte per vetevendosje, atehere as Shqiperia nuk ka perse ta njohe Palestinen. Nuk mund te kete marredhenie te zhbalancuara.

Nese ti e ndjen veten me shume palestinez se sa Kosovar apo Shqiptar, atehere jeni i lutur te shkoni ne token tuaj ne Palestine e mos te ngaterroheni me punet e Kosoves e Shqiperise.

As Palestina nuk mund te justifikoje krimet teper te renda dhe genocidin e pashembullt te Serbise mbi Shqiptaret dhe Kosoven me deklaratat e qendrimet e veta si shtet.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Te duket i drejt ty ky coptimi i palestines a ?
    Skedarët e Bashkëngjitur 158676

Dikur edhe ne kemi hedhur raketa ne drejtim te serbeve ,sepse ata na kishin okupu vendin dhe shtepit tona ,ne shqiptaret ishim qe filluam luften sepse po te heshtnim dhe te largoheshim nga shtepit tona serbia nuk do na luftonte
    kane hedhur kosovaret rraketa ne pallatet e civileve ne Beograd??? Se kam lexuar si lajm. Ke ndonje link?

Citim Postuar më parë nga farang Lexo Postimin
    keshtu informohesh ti poer konfliktin Izrael - Palestine? Me foto?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    kane hedhur kosovaret rraketa ne pallatet e civileve ne Beograd??? Se kam lexuar si lajm. Ke ndonje link?
    Lexo mir cfar thash
    Dikur edhe ne kemi hedhur raketa ne drejtim te serbeve
    nuk thash ne drejtim te beogradit se skishim kaqik me shum ,kishim vetem afer 11 mij qlirimitar dhe ate me armatim shum te leht, sepse po te posedonim edhe ne beograd do sulmonim, kishim trima pak dhe ndihm pak nga populli

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Kur Kosova digjej Mahmut Abas qendronte ne Beograd dhe kerkonte te mos merrej shembull Palestina me Kosoven, ndersa tani kerkon qe te perkrahet nga Shqiperia. Pse nuk na njeh Palestina shtet ne Kosoven?

Une e perkrah Izrealin kunderejt Palestinezve, jo qe Izraeli eshte shumd i drejt, mirepo palestinezet jane me te padrejt.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Lexo mir cfar thash nuk thash ne drejtim te beogradit se skishim kaqik me shum ,kishim vetem afer 11 mij qlirimitar dhe ate me armatim shum te leht, sepse po te posedonim edhe ne beograd do sulmonim, kishim trima pak dhe ndihm pak nga populli
    Rraketa ne drejtim te armikut hidhen ne cdo lufte. Por palestinezet i hedhin ne drejtim te qyteteve per te vrare civile. Prandaj mos i krahaso me kosovaret as palestinezet e as izraelitet. Mos i bej shqiptaret terroriste me zorr.

Fakti qe nuk vriten shume izraelite nga rraketat eshte se kane ven sistem anti-rraketa ne Izrael ne zonat problematike dhe i ndalojne. Se me qindra rraketa qe u hodhen drejt izraelit, po mos ta kishin ate sistem, do ishin vrare qindra vete.

Gjithesesi e drejta eshte veshtire te gjehet mes dy shteteve qe vazhdojne prej dekadash te vrasin njerez te pafajshem. Prandaj Shqiperia ben mire qe ndjek politiken e aleateve te vet dhe atyre qe u sollen pavarsine duke derguar dhe trupa ushtarake.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 05-12-2012 më 14:48

Hahaha. Po ty or bir nese te duket vetja turk, ik or bir ke Sulltan Hamiti. Shqiperia nuk mund te identifikohet kurre me Turqine, sado perpjekje te beje Turku, Islami a ku ta di une. Qe ka muslimane ne Shqiperi kjo as qe vihet ne diskutim, edhe une jam njeri nder to. Por, nuk mund te identifikohem kurresesi me Turqine, Arabine e Palestinen. Une identifikohem me Teuten, Gentin, Glukia, Pirron, Skenderbeun, Ismail Vloren, etj. Une identifikohem me Identitetin Europian te Shqiptareve. Shqiptaret jane evropiane, doni apo nuk doni ju.

Pra ti keta nuk na i nxjerr as Shqiptar. Hahaha. Sa te ceket jeni. Po mir mor bir, Haxhi Qamili te tha qe s'jane Shqiptar? Apo duhet me patjeter te therrasesh "Dum baben dum baben", si Haxhi Qamili, qe te jesh Shqiptar? Hajde mendje qe keni hajde. Po si more, dhe Haxhi Qamilin do te ma nxjerresh me patriot se Gjergj Kastrioti tani? Apo me patriot se Ismail Vlora? Nderkohe qe ky i fundit tundte ne ballkonin e Vlores fla
    murin Shqiptar, Haxhi Qamili protestonte se na duhej flamur jeshil me shkronja arabe dhe se duhej te rrinim nen Perandorine Osmane, te cilen e kishte mbytur korrupsioni dhe paaftesia. Rri aman tani, mos na fol per ate pjese te historise qe po e vuajme akoma dhe sot pasojat e saj. Jane fiks, origjinale, situata e tanishme me situaten e fundit te Preandorise Osmane. E njejta menyre korrupsioni, e njejta menyre vasaliteti etj etj. He xhan, eshte vertetuar e stervertetuar qe periudha e osmanllinjve i ka zhytur ne terr dhe erresire gjithe Trevat Shqiptare, pa u dhene mundesine te shkruajne e te shkollohen ne gjuhen e tyre. Te gjitha krahinat e tjera te perandorise shkruanin e mesonin ne gjuhen e tyre, vetem neve na ishte e ndaluar me ligj, dhe per kte Turku nuk e kishte aspak problem te bashkepunonte edhe me Ortodoksin Grek e Serb vetem e vetem per te na ndaluar gjuhen tone amtare.

Shqiptaret jane muslimane te konvertuar e jo te lindur. Historine e shohim nepermjet Shqiptareve, as nepermjet krishterimit e as nepermjet muslimanizmit. Ismail Vlora ka qene musliman, Ahmet Zogu po i tille. Ka pas mjaft figura te tjera edhe muslimane, por qe kane luftuar per Shqiperine e jo per Turqine. Dhe nqs per ty nje Shqiptar qe punon e lufton per Shqiperine eshte tradhetar, atehere shko ne preher te sulltanit.

Nejse, se i hyme diçkaje qe s'ka lidhje fare me temen. Por ajo qe dhiua te them eshte se, kur Palestina te kuptoje qe nuk eshte i vetmi vend ne Bote qe ndodhet ne ate situate, dhe kur te kuptoje qe e drejta duhet te jete njesoj per te gjithe, atehere le te kerkoje te drejten. Edhe Palestina qe ka thene se Kosova eshte pjese e Serbise, do te thote qe ka mare pjese ne masakrat Serbe ndaj vellezerve te mi Kosovare.

E verteta erdhi dhe nuk vonoi, jo shume kohe pasi Palestina u shpreh per Kosoven, i erdhi radha vete asaj te kerkoje ate qe ua mohoi te tjereve.

PS: Duket qe ju te gjithe ca jeni me mjekra e me pantallona te shkurtra, doni me shume arabet, turqt, palestinezt, etj, se sa doni Shqiptaret. Nese nuk ju pelqejne Shqiptaret, nga syte kembet. Sepse, doni apo nuk doni ju, Shqiptaret do te jene ne Europe dhe nuk do i bashkohen kurre mendesive kamikaze. Kjo eshte e sigurte.
    Shum patetik ky shkrimi jot.Ty kerkush nuk te ndal te shkosh he evropen plake,bile rruga ju befte pambuk por kete nuk e deshiron asnji musliman i sinqert sepse thjesht kete nuk na lejon besimi jonepervec per ndonji perfitim material ose per re ikur nga dhuna,dhe keshtu ka ndodhur edhe ne historine islame.
    Islami eshte mbi te gjithe sepse i vetmi jep zgjidhje per cdo individ,badhkesi dhe per cdo problem i cfare do natyre qoft.
    Edhe pse na sot per fat te keq nuk kemi asnji shtet model boteror qe perfaqeson islamin dhe muslimanet,por ne te ardhmen e afert domosdo do te lind nevoja per nji shtet te tille sepse cdo
    dite po shtohet e keqjapor ne thelb cdo njeri nga natyrshmeria po pret zgjidhjen e problemeve te tyre,sepse tere kartat e mashtrimeve po ju vjen fundi dhe domosdo se islami do tju dale ne ndihme te shtypurve,fukaranjve,,dhe islami ne momentet vendimtare do ta marr rrolin hyjnor ne mbrojtje te njerezimit dhe vlerave te tij..
    Ja pra ky esht misioni shpetimtar i islamit,dhe jo evropa,kjo dhe ajo,keta jane iluzine shterpe qe ju ushqeheni me to.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Rraketa ne drejtim te armikut hidhen ne cdo lufte. Por palestinezet i hedhin ne drejtim te qyteteve per te vrare civile. Prandaj mos i krahaso me kosovaret as palestinezet e as izraelitet. Mos i bej shqiptaret terroriste me zorr.

.
    N'cilin planet ke jetuar apo jeton ende ti?
    "Rrraketa ne drejtim te armikut..."
    ...ka hedhur serbi mbi cdo fshat (pa asnje ushtare ne to).

Nje gje qe se kuptoni e nuk do ta kuptoni dot tipat sikur ju eshte se nuk i njihni gjerat elementare (edhe te luftes):
    Per ju eshte njesoj si agresori si ai qe mbrohet.
    Jo cdo aktivitet i palestinezeve mund te justifikohet (e as kuptohet per ata qe lufterat i kane pare vetem nepermjet gazetave)...Por duhet kuptuar (megjithese jo gjithmone justifikuar) kur je i pushtuar me dekada... Kjo shkakton urrejtje aq te thelle sa qe ndodhin edhe aksione te padrejta edhe nga ana e mbrojtesit.
    Ama, nese kerkojme zgjidhje apo e kerkojme fajtorin, fajtori, ne rastin izrelito-palestinez, SHKAKU eshte Izraeli, Palestina eshte PASOJA. Pasoja nuk luftohet dot e as zhduket duke e luftuar ate, por SHKAKUN.
    Ky eshte Ligji i Natyres, Absolutes, Zotit apo sido qe e quajme...dhe kete s'mund ta ndale askush, aq me pak brockullat e tipave sikur ty.

*
    klipp&klar

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •