Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 107
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Kjo cka ka ndodhur ne OKB eshte vetem presion politik ndaj Izraelit...
    Propagande e thjeshte e arabeve, simpatizanteve , antiperendimoreve dhe disave qe per interesa politike, ekonomike, personale etj. kane vendosur ta mbeshtetin kete show kryesisht te pavlere.
    Ky vendim politik i Asamblese se Pergjithshme te OKB-se (me shumice te thjeshte) nuk e obligon askend per asgje, as ata qe ishin pro, kunder ose qe abstenuan. Eshte thjeshte vetem rifreskim i rezolutave te ngjashme per regjionin, te cilat nuk perfillen nga askush.
    Megjithate, fale ketij statusi Palestinezet mund te anetaresohen edhe ne disa organizata boterore. Por jo si shtet.

"E mira" e kesaj ngjarje, nga perspektiva shqipetare apo kosovare, eshte fakti qe edhe Kosova nje dite mund ta shfytezoje kete menyre te anetaresimit si "jo shtet" apo anetare vezhgues, ne menyre qe pastaj te mund te marre pjese ne shume organizime te rendesishme sportive etj...
    Vendimi i njohjes se nje shteti eshte me rendesi shume te madhe per palestinzet.
    Ne situata luftrash OKB dergon trupat e veta ushtarake per te qendruar pa afat ne zonen e kufirit,
    patrulluar zonat dhe neutralizuar konfliktin.
    Ajo qe i duhet Palestines pas njohjes si shtet eshte reformim ne sistemin politik
    per tu shnderruar ne sistem demokratik qe do jete nje fitore ndaj Izraelit.
    Nqs arrihet krijimi i sistemit demokratik edhe ne rast lufte aty mund te
    nderhyjne trupat amerikane per mbrojtjen e palestinezeve(demokracise)
    dhe vendosjen e paqes.
    Ne situata te tilla do perfshihet edhe NATO dhe kjo do e vendose Izraelin ne pozite detyruse
    per te mos sulmuar nje shtet demokratik.
    Palestina ne situaten qe eshte, eshte shit,prandaj trajtohet si shit nga Izraeli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 03-12-2012 më 22:27
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Eshte nje problem ketu ,ne shqiperine dhe historine kombtare cdo here e kemi shikuar permes krishterizmit ,dhe mos prisni nga nje grup i vogel forumistash krishter te pranojne ate qe duhet te jete e realte ,shqiperie eshte dashte te votoje PRO ,sepse me kete do e denonte krimin Izraelit ,te mos shiqoje politiken dhe diplomacine sepse do ju kthehet si bumerang tani ne njohjen e Kosoves ,pastaj na dalin ketu ca legena krishter duke share muslimanet ,arabet .ateher duhet vetem te mbyllni gojen ju pakice e te struki atje ku jeni .Me kete e treguam se asnjehere ne nuk kemi qene te pamvarur dhe nuk do jemi kurre ,cdo here kane me na shkerdhy kush do mbrije ,dhe mos vajtoni e te qani, dhe te akuzoni

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Britania, Franca dhe Suedia terheqin ambasadoret nga Izraeli ne shenje proteste, ne shkojme dhe abstenojme.
    Jemi per te ardhur keq.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga farang Lexo Postimin
    Eshte nje problem ketu ,ne shqiperine dhe historine kombtare cdo here e kemi shikuar permes krishterizmit ,dhe mos prisni nga nje grup i vogel forumistash krishter te pranojne ate qe duhet te jete e realte ,shqiperie eshte dashte te votoje PRO ,sepse me kete do e denonte krimin Izraelit ,te mos shiqoje politiken dhe diplomacine sepse do ju kthehet si bumerang tani ne njohjen e Kosoves ,pastaj na dalin ketu ca legena krishter duke share muslimanet ,arabet .ateher duhet vetem te mbyllni gojen ju pakice e te struki atje ku jeni .Me kete e treguam se asnjehere ne nuk kemi qene te pamvarur dhe nuk do jemi kurre ,cdo here kane me na shkerdhy kush do mbrije ,dhe mos vajtoni e te qani, dhe te akuzoni
    Nuk eshte ceshtje religjioni ketu, sa eshte ceshtje drejtesie e parimi.
    Nuk eshte pse une jam musliman dhe me duhet doemos te votoj PRO Palestinezeve, vetemse edhe ata jane muslimane.
    Kemi te bejme me te drejtat themelore - e drejta per vetevendosje.
    Dhe pikerisht po me kujtohet Levizja Vetevendosje! me kete rast.
    Ca tipa ketu per cdo dite na japin lajme nga kjo Levizje. Mirepo, ajo qe kane shkruar ketu, nuk perputhet aspak me parimet e kesaj levizjeje. Keshtuqe, nese nje dite bindem se edhe ne kete levizje ka kesofare pshurranash, une qe prej dites se sotme do te heq dore nga kjo Levizje dhe do te luftoj kunder.

P.S.
    Une thash se Shqiperia eshte dashur ta jape voten PRO, per Palestinen.
    Te njejten gje e kisha kerkuar edhe per Irlanden Veriore (katolike), per Tibetin (buddhiste), kurdet (nje religjion qe s'po me kujtohet emri) dhe te gjithe popujt qe luftojne per liri, pavaresi, vetevendosje...

*
    klipp&klar

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Talking

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Nuk eshte ceshtje religjioni ketu, sa eshte ceshtje drejtesie e parimi.
    Nuk eshte pse une jam musliman dhe me duhet doemos te votoj PRO Palestinezeve, vetemse edhe ata jane muslimane.
    Ca tipa ketu per cdo dite na japin lajme nga kjo Levizje. Mirepo, ajo qe kane shkruar ketu, nuk perputhet aspak me parimet e kesaj levizjeje. Keshtuqe, nese nje dite bindem se edhe ne kete levizje ka kesofare pshurranash, une qe prej dites se sotme do te heq dore nga kjo Levizje dhe do te luftoj kunder.

P.S.
    Te njejten gje e kisha kerkuar edhe per Irlanden Veriore (katolike), per Tibetin (buddhiste), kurdet (nje religjion qe s'po me kujtohet emri) dhe te gjithe popujt qe luftojne per liri, pavaresi, vetevendosje...

*
    e pse duhet me ja japen voten Pro ? a mos ja pati borgj, pahiri ?

ne radhe te pare, ne duhet te shikojme si ta bejme Shqiperi, e pastaj lehte eshte; shkon i viziton edhe ua kendon kengen: une nga Lugina i rrethuar me goca nga Izraili, Libani e gjithandej inklusiv Palastina

Na e kane marre Prevezen horrat, e na vjelin te gjithe ato ullinje e portokalla falas, e ne duhet tani edhe per portokallat e Izraelit te zihemi, a jane te Jahudve a te Palestines ?
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Pirate of Love Lexo Postimin
    e pse duhet me ja japen voten Pro ? a mos ja pati borgj, pahiri ?

ne radhe te pare, ne duhet te shikojme si ta bejme Shqiperi, e pastaj lehte eshte; shkon i viziton edhe ua kendon kengen: une nga Lugina i rrethuar me goca nga Izraili, Libani e gjithandej inklusiv Palastina

Na e kane marre Prevezen horrat, e na vjelin te gjithe ato ullinje e portokalla falas, e ne duhet tani edhe per portokallat e Izraelit te zihemi, a jane te Jahudve a te Palestines ?
    Duhet me i pase marrejepjet e mira me krejt...
    Na juv dhojme dardha, ata na dhojne 'jafa' prutokalla
    E qushtu me rrallë...

*
    klipp&klar

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Keta vellezerit e tu myslimane te kane copetu keshtu ne 5 a 6 shtete dhe edhe sot vuajme nga budallalleqet e tyre per shfrytezimin e popujve, se bashku me keto shtete ballkanike. Te kane copetu e te kane percare ne krahina, ne kaure e myslimane. Shqiperia eshte shtet shqiptar, eshte shtet i shqiptareve dhe banoreve tjere me respekt e dashuri per jeten, nderin, kulturen e tyre, fene mbaje per vete, lutju Allahut apo Krishtit, eshte ceshtje personale se si beson personi por mos shpallni vend fetar se nuk jemi vend fetar as me kushtetute por me shumice tradicionale myslimane. Izraeli eshte atje sikur Shqiperia ne Ballkan. Me vende e popuj grabitcare qe menxi nuk presin qe te te invadojne, por Izraelitet me te forte se ne ua thyen hundet 2 here 4 a 5 shteteve, do ua thejne hundet edhe Iranit, si te jemi ne si Izraelitet qe nese na invadojne dhe duan te na marrin territor te kunderpergjigjemi ne mbrojtje te jeterave, territorit, shtetit e kombit. Mire ua ben Sali Berisha e politika e jashtme e Shqiperise.
    Ju te krishteret edhe historin ta nderroni ne minut , po kesaj here ndoshta me keto shpifje mund ti genjesh vetem te krishteret tu qe neve na kane coptu ne 5 pjese myslimanet ! Perandoria Osmane u shperbe athere , pastaj i nderuar vllezerit tuaj te krishtere Evropian te coptuan: pjese erritoresh ja dhuruan Greqis , disa Malit te Zi , disa Serrbi etj, etj . Dhe eshte absurditeti me i madhi nga ana juaj ta beni viktim Isrelin apo ta krahasoni me Shqiperin . Shqiperia asnje shteti nuk ja ka uzurpuar tokat e huaja , dhe Shqiperia me asnje populle nuk ka ushqtruar gjenocid njerzor si Israeli .Israelin mund ta identifikojsh me Serrbin dhe eshte rast identik , se serrbet kane uzurpuar toka te Shqiptareve , kane kryer krime njerzore , e pastaj kane ngjajshemeri edhe per nga feja se te keto shtetet jane JoIslame shume intresant kjo ge! .

Puna e Israelit eshte e caktuar me kohe , kur te vjen koha e tyre '' Qifutet '' do ta kene fundin e tyre ne humner !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

P.S.

*
    Po vetem fjale kane keta o Norcali . Shteti me femije e adoloshent nuk behet ! Te gjithe anataret e vetevendosjes jane kalamaj te cilet nuk i plotesojn pergjegjesit e tyre si femije SE PARI , por kerkojn te udheheqin shtetin !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Po vetem fjale kane keta o Norcali . Shteti me femije e adoloshent nuk behet ! Te gjithe anataret e vetevendosjes jane kalamaj te cilet nuk i plotesojn pergjegjesit e tyre si femije SE PARI , por kerkojn te udheheqin shtetin !
    Jo, jo...
    ...nuk mendova une ashtu o Ceni
    Une mendova per disa qe sillen, kujdestarojne, 'filozofojne', mbushin faqe te tera me shkrime e termonologji qe (jam shume i sigurte) nuk i kuptojne as vet...ketupari neper forum.
    Kete gje (levizje) e percjell qyshmoti dhe, sipas asaj qe kam kuptuar deri me tash...
    ...eshte shprese e vetme ne Kosove dhe jo vetem. Keshtuqe, nese edhe kjo del nga shinat, atehere nuk kam as me te voglen shprese per ne si shqiptare ne pergjithesi e Kosove ne vecanti.
    Ajo qe eshte me kryesore ne temat si kjo eshte ajo qe Kadareja e ka thene: "Ra ky mort e u pame".
    Une po them: "Ra kjo teme dhe i pame"... ca te krishtere, ca 'ditur' tjere por edhe muslimane.
    Per momentin po me kujtohet maksima e krishtere: "Duaje te afertin tend po sikur veten tende". Mirepo, keshtu sic jane shprehur disa, kjo 'dashuri' krishtere po i bie: "Duaje ate qe ka me shume para apo muskuj (apo dyjat se bashku)".

Me t'mira.

*
    klipp&klar

Jo, jo...
    ...nuk mendova une ashtu o Ceni
    Une mendova per disa qe sillen, kujdestarojne, 'filozofojne', mbushin faqe te tera me shkrime e termonologji qe (jam shume i sigurte) nuk i kuptojne as vet...ketupari neper forum.
    Kete gje (levizje) e percjell qyshmoti dhe, sipas asaj qe kam kuptuar deri me tash...
    ...eshte shprese e vetme ne Kosove dhe jo vetem. Keshtuqe, nese edhe kjo del nga shinat, atehere nuk kam as me te voglen shprese per ne si shqiptare ne pergjithesi e Kosove ne vecanti.
    Ajo qe eshte me kryesore ne temat si kjo eshte ajo qe Kadareja e ka thene: "Ra ky mort e u pame".
    Une po them: "Ra kjo teme dhe i pame"... ca te krishtere, ca 'ditur' tjere por edhe muslimane.
    Per momentin po me kujtohet maksima e krishtere: "Duaje te afertin tend po sikur veten tende". Mirepo, keshtu sic jane shprehur disa, kjo 'dashuri' krishtere po i bie: "Duaje ate qe ka me shume para apo muskuj (apo dyjat se bashku)".

Me t'mira.

*
    Na u desht nje teme per vllezrit Palestinez per me e vnue ne kandar burrnin e Shqiptarve jo Mysliman. Allahile krejt t'pabes pasen qen e maca
    Revolution 1848

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •