Close

Rezultati i Sondazhit: Orthodoks, keni deshire te bashkohemi ne nje shtet te vetem?

Votues
35. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam PRO, por kam frike se do te ishim ne rrezik!

3 8.57%
  • Jam PRO, mendoj se do mbizoteronte toleranca!

21 60.00%
  • Jam Kunder, do te ishte ne rrezik komuniteti yne!

6 17.14%
  • Jam Kunder, thjesht nuk dua!

5 14.29%
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 126
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Pyetja eshte thjesht per deshiren qe keni apo nuk keni per bashkim te trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem demokratike dhe ku te mbizoteroje toleranca fetare. Pra, duke e pare se shqiptaret e besimit musliman do te ishin shumice, si e ndjeni veten, mendoni se do te ishte ne rrezik komuniteti juaj?!
    Te mendohet sikur bashkimi do te behej ne menyre paqesore, pa lufte me fqinjet!
    Po ti je nga Maqedonia.Atje ke pase nje komunitet dibrane ortodoks, te cilet gjate luftes u larguan nga frika se mos i vrisnin Vehabistet shqiptare.Ndonese nje komunitet i vogel, por ky testim mjafton per te kuptuar se ne cfar lloj qenje jeni kthyer ju.Ju te Maqedonise jeni arabizuar njelloj si Bosnja.Ne 10 vjet, vendet arabe kane dhene donacione me vlere 1200000000 $, per ndertime xhamishe, shkollash me kultur islamike vehabi, ndihma per te plotesuar rrogat e vogla dhe nje donacion interesant, per tju bere antiamerikane duke derguar famije per pushime ne Afganistan per pushime tremujore, gjithashtu dhe donacione per te shkuar ne Haxh.Per c'do xhami eshte dhene 1,5 - 2,5 miljon dollare.Per kete ju ngriheni ne revolta me thirrje interesante, jo shqiptare.Bashkimi presupozon popujt e njejte ne sjellje kulturim , gjuhe e tradita , vizione dhe keto karakteristika i ruajten me besnikeri shqiptaret ortodokese.Pra nese kemi diferenca te tilla , si pretendon te bashkohemi?Ne saje te invesitmit arab(shitjes tek arabet) ju keni kontribute tek organizatat terroriste te Al kaedes, shume prej jush jane antare te saje.Qeveria e maqedonise nuk e ka denoncuar nje realitet te tille sepse pretendon te futet ne BE dhe keshtu me pas, t'ja leje topijn kesaj bashkesie per tu marre me ju.Une kam shume miq nga Maqedonia , ato qe kane ardhur te paret ne Durres , por natyrisht ato nuk kane asgje te perbashket me maqedonasit shqipatre qe u bene pjese e arabizimit,ne procesin per tu kthyer ne fene e islamit vehabi.Me kosovaret, ka nje tjeter politike, jane me te mundeshem, por dhe me to nuk mund te behet bashkimi , pa kaluar ne reforma te bazuara ne nje doktrine te pranueshme nga palet.Shqiptaret ortodokse jane pika referuese e identitetit shqiptare dhe kur flitet per bashkim , natyrshem dhe perebndimi do te na referohet neve , nese jemi dakord per tu bashkuar me ju dhe jo juve te "deformuave" dhe as atyre brenda dhe jashte vendit.Per kete te jeni te sigurte, pasi SHBA-te dhe Europa, kane ne parim te respektojne dhe te marrin ne mbrojtje komunitetet e vogla dhe per kete kjo e drejte e bashkimit do te behet kur ne te themi po.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Po ti je nga Maqedonia.Atje ke pase nje komunitet dibrane ortodoks, te cilet gjate luftes u larguan nga frika se mos i vrisnin Vehabistet shqiptare.Ndonese nje komunitet i vogel, por ky testim mjafton per te kuptuar se ne cfar lloj qenje jeni kthyer ju. Ju te Maqedonise jeni arabizuar njelloj si Bosnja.Ne 10 vjet, vendet arabe kane dhene donacione me vlere 1200000000 $, per ndertime xhamishe, shkollash me kultur islamike vehabi, ndihma per te plotesuar rrogat e vogla dhe nje donacion interesant, per tju bere antiamerikane duke derguar famije per pushime ne Afganistan per pushime tremujore, gjithashtu dhe donacione per te shkuar ne Haxh.Per c'do xhami eshte dhene 1,5 - 2,5 miljon dollare.Per kete ju ngriheni ne revolta me thirrje interesante, jo shqiptare.Bashkimi presupozon popujt e njejte ne sjellje kulturim , gjuhe e tradita , vizione dhe keto karakteristika i ruajten me besnikeri shqiptaret ortodokese.Pra nese kemi diferenca te tilla , si pretendon te bashkohemi?Ne saje te invesitmit arab(shitjes tek arabet) ju keni kontribute tek organizatat terroriste te Al kaedes, shume prej jush jane antare te saje.Qeveria e maqedonise nuk e ka denoncuar nje realitet te tille sepse pretendon te futet ne BE dhe keshtu me pas, t'ja leje topijn kesaj bashkesie per tu marre me ju.Une kam shume miq nga Maqedonia , ato qe kane ardhur te paret ne Durres , por natyrisht ato nuk kane asgje te perbashket me maqedonasit shqipatre qe u bene pjese e arabizimit,ne procesin per tu kthyer ne fene e islamit vehabi.Me kosovaret, ka nje tjeter politike, jane me te mundeshem, por dhe me to nuk mund te behet bashkimi , pa kaluar ne reforma te bazuara ne nje doktrine te pranueshme nga palet.Shqiptaret ortodokse jane pika referuese e identitetit shqiptare dhe kur flitet per bashkim , natyrshem dhe perebndimi do te na referohet neve , nese jemi dakord per tu bashkuar me ju dhe jo juve te "deformuave" dhe as atyre brenda dhe jashte vendit.Per kete te jeni te sigurte, pasi SHBA-te dhe Europa, kane ne parim te respektojne dhe te marrin ne mbrojtje komunitetet e vogla dhe per kete kjo e drejte e bashkimit do te behet kur ne te themi po.
    Anest_55, mos shpif.

E para njehere te na shpjegosh per cilen lufte e ke fjalen.

E dyta, komuniteti ortodoks shqiptar eshte asimiluar gjate viteve 1930-1945 e kendej, nuk ka ikur askush nga keta gjekundi. Ata jane bere sllave nga me te keqinjte biles dhe ketu nuk ka faj asnje shqiptar i besimit mysliman e aq me teper vehabistet, jo se kam ndonje dashuri per ta (Une i urrej me shume sesa ti). Prandaj, kur te shprehesh per shqiptaret e maqedonise ki kujdes, ndaj faktin nga trillimi. Ky nuk eshte dyqani i lagjes, por eshte forum dhe postimi yt eshte i kerkueshem edhe ne google.

E treta, kur shprehesh, shqiptaret ortodoks ne maqedoni, ata nuk kane ruajtur asgje shqiptare ndaj mos e genje veten tende. Te vetmit qe kane ngelur jane tek tuk ndonje individ i moshuar nga Reka e Mavroves e qe te bijte e tij jane kethyer ne sllave te mirfillte, nuk dine as gjuhen shqipe, le me kulture doke e zakone. Ndaj zoti pinok, na shkurto brockullat se kam pershtypjen qe sja ke idene per maqedonine. Teheshtesh do qe me e pakta qe mund te beje, por te informohesh me pare sigurisht do i beje nder vetes tende ne radhe te pare, pastaj neve te tjereve.

E fundit fare, dhe kjo ne forme kerkese, sepse e shof qe ti me shume shkruan sesa mendon; Ka mundesi te besh te kunderten? Qe te te lehtesoj pakes, Mendo me shume e shkruaj me pak. Te dish kur te heshtesh eshte virtyt!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 05-12-2012 më 17:15
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Une mendoj se nje bashkim i mundshem ne nje Shqiperi natyrale eshte praktikisht i paarritshem megjithe enderrat e shqiptareve jashte kufijve. Shpresa e vetme per nje bashkim te "perafert" me kete qe mendojne disa ketu, eshte BE. Nje gje eshte, duhet dhe kerkohet nga shqiptaret e jashtekufijeve,sapo te bashkoheni me ne shqipot e Shqiperise duhet te filloni te pini Raki me zor, ndryshe nuk kemi per t'u kuptuar as per 600 vjet. Me ndoj se ne testin per te marre nenshtetesine shqiptare duhet te perfshihet edhe ky kusht bile duhet te kendoni edhe nje kenge per Rakine. Ka ca kokrra talibanesh qe mundohen te ndyrin figuren e shqiptareve te Kosoves apo Maqedonise ketu ne forum, mos e kruani te me citoni se e keni me rrob e fis...
    Per gjithe shqiptaret Gezuar dhe ishalla ne nje shtet!
    Gezuar!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Po ti je nga Maqedonia.Atje ke pase nje komunitet dibrane ortodoks, te cilet gjate luftes u larguan nga frika se mos i vrisnin Vehabistet shqiptare.Ndonese nje komunitet i vogel, por ky testim mjafton per te kuptuar se ne cfar lloj qenje jeni kthyer ju.Ju te Maqedonise jeni arabizuar njelloj si Bosnja.Ne 10 vjet, vendet arabe kane dhene donacione me vlere 1200000000 $, per ndertime xhamishe, shkollash me kultur islamike vehabi, ndihma per te plotesuar rrogat e vogla dhe nje donacion interesant, per tju bere antiamerikane duke derguar famije per pushime ne Afganistan per pushime tremujore, gjithashtu dhe donacione per te shkuar ne Haxh.Per c'do xhami eshte dhene 1,5 - 2,5 miljon dollare.Per kete ju ngriheni ne revolta me thirrje interesante, jo shqiptare.Bashkimi presupozon popujt e njejte ne sjellje kulturim , gjuhe e tradita , vizione dhe keto karakteristika i ruajten me besnikeri shqiptaret ortodokese.Pra nese kemi diferenca te tilla , si pretendon te bashkohemi?Ne saje te invesitmit arab(shitjes tek arabet) ju keni kontribute tek organizatat terroriste te Al kaedes, shume prej jush jane antare te saje.Qeveria e maqedonise nuk e ka denoncuar nje realitet te tille sepse pretendon te futet ne BE dhe keshtu me pas, t'ja leje topijn kesaj bashkesie per tu marre me ju.Une kam shume miq nga Maqedonia , ato qe kane ardhur te paret ne Durres , por natyrisht ato nuk kane asgje te perbashket me maqedonasit shqipatre qe u bene pjese e arabizimit,ne procesin per tu kthyer ne fene e islamit vehabi.Me kosovaret, ka nje tjeter politike, jane me te mundeshem, por dhe me to nuk mund te behet bashkimi , pa kaluar ne reforma te bazuara ne nje doktrine te pranueshme nga palet.Shqiptaret ortodokse jane pika referuese e identitetit shqiptare dhe kur flitet per bashkim , natyrshem dhe perebndimi do te na referohet neve , nese jemi dakord per tu bashkuar me ju dhe jo juve te "deformuave" dhe as atyre brenda dhe jashte vendit.Per kete te jeni te sigurte, pasi SHBA-te dhe Europa, kane ne parim te respektojne dhe te marrin ne mbrojtje komunitetet e vogla dhe per kete kjo e drejte e bashkimit do te behet kur ne te themi po.
    Ti chuck norris si ndjekes i janulles, kapi shoqt e tu bashk me pakicen vehabistash dhe zhdukuni nga Troyet Shqiptare e mos na hap gojen shum te na flasesh per identitet shqiptare se era pall gojes po ju vjen! mjafte u munduat ju greeket e qelbur me meritat e shqiptarve te krenoheni! JU jeni TURP i komuniteteve tuaja! mbi te gjitha TURP i kombit Shqiptare!! Jeni pakice ju ndjekesit e janulles bashke me ata vehabistat. prandaj mos na teshtni ne ceshtje kombetare se nuk ju kerkohet mendimi.
    Dhe tjetra sa i perket atyre shqipeve ortodokse ne Diber ti nuk mundesh as te thembra ti afrohesh sepse ata nuk e kane humbur identitetin dhe nuk do e bejne se ata nuk perbuzin gjakun e tyre siq beni ju ndjekesit e janulles ne Shqiperi, atje mbizoteron toleranca mes shqiptaresh pa dallim feje. Mos me flisni si eshte jasht shqiperis tek sa jeni i droguar me perallat e janullatosit.
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Pyetja eshte thjesht per deshiren qe keni apo nuk keni per bashkim te trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem demokratike dhe ku te mbizoteroje toleranca fetare. Pra, duke e pare se shqiptaret e besimit musliman do te ishin shumice, si e ndjeni veten, mendoni se do te ishte ne rrezik komuniteti juaj?!
    Te mendohet sikur bashkimi do te behej ne menyre paqesore, pa lufte me fqinjet!
    Pergjigja eshte e thjesht :- per aq koh sa ti mendon se kto faktor jan problem,ateher per ty gjithmon bashkimi kombetar do jet problem.

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    S`e marr vesh pse kjo teme ketu, pasi nuk ja vlen as te jete fare ne forum, per mendimin tim.....kjo nuk ka te beje me besimin por me kombin..., dhe eshte teme me qellim provokativ....
    Zotroteja juaj kjo eshte ceshtje kombetare, po jeni ju greeket e janulles e po i perlyeni edhe ata Ortodoks me dinjitet Shqiptare qe kane mbet. Nuk eshte befasi edhe po ta heqni temen krejt.
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Anest_55, mos shpif.

E dyta, komuniteti ortodoks shqiptar eshte asimiluar gjate viteve 1930-1945 e kendej, nuk ka ikur askush nga keta gjekundi. Ata jane bere sllave nga me te keqinjte biles dhe ketu nuk ka faj asnje shqiptar i besimit mysliman e aq me teper vehabistet, jo se kam ndonje dashuri per ta (Une i urrej me shume sesa ti). Prandaj, kur te shprehesh per shqiptaret e maqedonise ki kujdes, ndaj faktin nga trillimi. Ky nuk eshte dyqani i lagjes, por eshte forum dhe postimi yt eshte i kerkueshem edhe ne google.

E treta, kur shprehesh, shqiptaret ortodoks ne maqedoni, ata nuk kane ruajtur asgje shqiptare ndaj mos e genje veten tende. Te vetmit qe kane ngelur jane tek tuk ndonje individ i moshuar nga Reka e Mavroves e qe te bijte e tij jane kethyer ne sllave te mirfillte, nuk dine as gjuhen shqipe, le me kulture doke e zakone. Ndaj zoti pinok, na shkurto brockullat se kam pershtypjen qe sja ke idene per maqedonine. Teheshtesh do qe me e pakta qe mund te beje, por te informohesh me pare sigurisht do i beje nder vetes tende ne radhe te pare, pastaj neve te tjereve.

E fundit fare, dhe kjo ne forme kerkese, sepse e shof qe ti me shume shkruan sesa mendon; Ka mundesi te besh te kunderten? Qe te te lehtesoj pakes, Mendo me shume e shkruaj me pak. Te dish kur te heshtesh eshte virtyt!
    Se pari te kshilloj te sillesh mire , pasi ne fund te fundit te gjitha temat qe hapen ketu pa perjashtim i sherbejne cilesise se sjelljes.Une nuk genjej kurre dhe ate qe shpreh gjithmone e shoqeroje me linkun perkates te informacionit.Kur flas per dibrane ortodoks, nuk kam parasysh te asimiluarit , por ato qe akane mbete te tille, shqipatre si ne ketu ne Shqiperi dhe qe ju pretendoni te konsideroni per greke.Keto familje u larguan gjate luftes se kossoves me serbine gjate viteve 19981 siper.Por ndryshe nga te gjitha infot qe marrim nga mediat tona , disa prej tyre jane te veshtira per ti rigjetur dhe perdorur si deshmi per antare te nivelit tend cinik.Kete te dhene e mesova kur ne programin e Canit Zone e lire, ku ishte ftuar nje kengetare nga dibra e Maqedonise i cili promovoi nje kenge te bukur per pavarsine.Cani i drejton nje pyetje interesante,"Ju keni nje komunitet shqiptaresh ortodoks atje te cilet ne kohen e luftes u larguan nga frika se mos i vrisnin shqipatret?A ja e kthyer keto familje sot?Po eshte e vertete per gjigjet kengetari , por keto familje akoma nuk jane kthyer dhe keto zona kane mbetur bosh me nga 5-se familje jo me teper.Per te dhenat e tjera po te sjell linkun.http://almanac.afpc.org/macedonia. Shoh qe replikat i kercenuese dhe te ne forme te radikaleve islamike, meso dhe njehere , se ne kete bote nuk jam trembur ndonjehere dhe se pranoj cdo sfide.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 06-12-2012 më 07:27
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Anest_55, mos shpif.

Bravo...shkrimi yt meriton respekt,te pakten nga ana ime.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    Bravo...shkrimi yt meriton respekt,te pakten nga ana ime.
    por jo nga nesti qe janulla i ka futur trute e gomarit

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157
    Pershendes te gjithe ortodokset e forumit!

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •