Postuar më parë nga
Anesti_55
Po ti je nga Maqedonia.Atje ke pase nje komunitet dibrane ortodoks, te cilet gjate luftes u larguan nga frika se mos i vrisnin Vehabistet shqiptare.Ndonese nje komunitet i vogel, por ky testim mjafton per te kuptuar se ne cfar lloj qenje jeni kthyer ju. Ju te Maqedonise jeni arabizuar njelloj si Bosnja.Ne 10 vjet, vendet arabe kane dhene donacione me vlere 1200000000 $, per ndertime xhamishe, shkollash me kultur islamike vehabi, ndihma per te plotesuar rrogat e vogla dhe nje donacion interesant, per tju bere antiamerikane duke derguar famije per pushime ne Afganistan per pushime tremujore, gjithashtu dhe donacione per te shkuar ne Haxh.Per c'do xhami eshte dhene 1,5 - 2,5 miljon dollare.Per kete ju ngriheni ne revolta me thirrje interesante, jo shqiptare.Bashkimi presupozon popujt e njejte ne sjellje kulturim , gjuhe e tradita , vizione dhe keto karakteristika i ruajten me besnikeri shqiptaret ortodokese.Pra nese kemi diferenca te tilla , si pretendon te bashkohemi?Ne saje te invesitmit arab(shitjes tek arabet) ju keni kontribute tek organizatat terroriste te Al kaedes, shume prej jush jane antare te saje.Qeveria e maqedonise nuk e ka denoncuar nje realitet te tille sepse pretendon te futet ne BE dhe keshtu me pas, t'ja leje topijn kesaj bashkesie per tu marre me ju.Une kam shume miq nga Maqedonia , ato qe kane ardhur te paret ne Durres , por natyrisht ato nuk kane asgje te perbashket me maqedonasit shqipatre qe u bene pjese e arabizimit,ne procesin per tu kthyer ne fene e islamit vehabi.Me kosovaret, ka nje tjeter politike, jane me te mundeshem, por dhe me to nuk mund te behet bashkimi , pa kaluar ne reforma te bazuara ne nje doktrine te pranueshme nga palet.Shqiptaret ortodokse jane pika referuese e identitetit shqiptare dhe kur flitet per bashkim , natyrshem dhe perebndimi do te na referohet neve , nese jemi dakord per tu bashkuar me ju dhe jo juve te "deformuave" dhe as atyre brenda dhe jashte vendit.Per kete te jeni te sigurte, pasi SHBA-te dhe Europa, kane ne parim te respektojne dhe te marrin ne mbrojtje komunitetet e vogla dhe per kete kjo e drejte e bashkimit do te behet kur ne te themi po.
Krijoni Kontakt