Close

Rezultati i Sondazhit: Orthodoks, keni deshire te bashkohemi ne nje shtet te vetem?

Votues
35. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam PRO, por kam frike se do te ishim ne rrezik!

3 8.57%
  • Jam PRO, mendoj se do mbizoteronte toleranca!

21 60.00%
  • Jam Kunder, do te ishte ne rrezik komuniteti yne!

6 17.14%
  • Jam Kunder, thjesht nuk dua!

5 14.29%
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 126
    Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Keni shkuar per lesh mer jahu!! nuk pritet gje nga ju ndjekesit e Janulles, keni mbetur ende ne kohen ottomaneve fale brockullave te janulles! cdo gje jo-orthodokse shihet nga ju si sulm ottomanee fale brockullave te tij!!
    Dhe ne si ju urrejme kohen e P.Ottomane dhe kemi luftuar(ster..stergjysh) kunder tyre fale Kastriotit Skenderbe i cili nuk shikoi kisha e xhamia, nuk i perceptoi Shqiptaret musliman si turq e ata orthodoks si greek, por i beri te fuqishem me bashkim dhe i ktheu ne Ushtar te Hekurt kunder perbindeshit Ottoman i cili deshironte te na perpinte cdo gje Shqiptare, por jo, nuk ishte Skenderbeu si ju! ndjekesit e greekut janullatos!!
    Qe ta vertetoni se sa urrejme ate ish-perandori, mjaftone te shohesh se sa me patriotizem e mbajne flamurin kuq e zi me shqiponjen dy krereshe(p.sh.Isa Boletini), te cilen perbindeshi ottoman deshironte ta zhdukte kete simbolike shqiptare. dhe tjetra, ajo perandori realisht nuk kishte asgje islame! fale Skenderbeut u zgjuan Shqiptaret dhe beri te kuptojne se Ottomanet kishin interesa vetjake, ndersa ne sot e kemi me lehte te kuptojme qellimet ottomane, mjafton si pike e pare te ceket flamuri qe nuk kishte asgje shqiptare ne ate kohe dhe te tjerat pastaj...
    Orthodokset Shqiptare te sotit(ndjekesit e janulles) nuk kane asgje te perbashket me ata te hershmit, pasi ata nuk do te pranonin kur ti perkuleshin e aq me pak ti puthnin duart-kembet aromatizues te nje Greekut si Janullatos i cili nuk ka treguar kurr keqardhje per gjenocidin qe ka kryer klani tij mbi Çamët, bile nuk e beni as ju si ndjekesit e tij! cfare pritet nga ju tjeter si gure themeluesit tane, qe gjakun tuaj e perbuzni, i quani aziatik(jo autokton) vetem pse besojne ndryshe nga ju!! duhet te ju vjen TURP se ku keni perfunduar fal manipulimit Greek! TURP!!!
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Pyetja eshte thjesht per deshiren qe keni apo nuk keni per bashkim te trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem demokratike dhe ku te mbizoteroje toleranca fetare. Pra, duke e pare se shqiptaret e besimit musliman do te ishin shumice, si e ndjeni veten, mendoni se do te ishte ne rrezik komuniteti juaj?!
    Te mendohet sikur bashkimi do te behej ne menyre paqesore, pa lufte me fqinjet!
    Breh breh cfare teme....Po kush po e vret mendjen sot per fene...!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Nuk jam ortodokse edhe nuk mund te pergjigjem sondazhit. PO E THEM ME PLOT BINDJE SE ORTODOKSET SHQIPTARE KANE QENE EDHE JANE PRO BASHKIMIT PIKERESIHT PER KETE JANE LUFTUAR EDHE VAZHDOJNE TE LUFTOJNE NGA GREQIA E QELBUR. KUSH E MBAN VETEN PER ORTODOKS GREKE TE SHPORRET NE GREQI!

Drague me zhgenjeve????? Ose mos te ka bere hack te account akili lol
    I LOVE GOD

j&g

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Nuk jam ortodokse edhe nuk mund te pergjigjem sondazhit. PO E THEM ME PLOT BINDJE SE ORTODOKSET SHQIPTARE KANE QENE EDHE JANE PRO BASHKIMIT PIKERESIHT PER KETE JANE LUFTUAR EDHE VAZHDOJNE TE LUFTOJNE NGA GREQIA E QELBUR. KUSH E MBAN VETEN PER ORTODOKS GREKE TE SHPORRET NE GREQI!

kur nuk je ortodokse perse pergjigjeni ne emer te tyre???

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin

Nuk ma do mendja se ata atje ne greqi te jane orthodoks!! po i kemi ketu ne Shqiperi dhe shiko gjysma kane shkue per lesh e gjysma po i rezistojne manipulimeve greeko-sllave! e ti i quan orthodoks ne shumes! perqindje e vogel besoj se jane orthodoks jo te greqizuar atje ne shtetin fqinje se vshtire...
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    kur nuk je ortodokse perse pergjigjeni ne emer te tyre???
    Pergjigjem ne emer te tyre me cfare kam pare, degjuar & lexuar. Historia te meson shume gjera.
    I LOVE GOD

j&g

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Nuk ma do mendja se ata atje ne greqi te jane orthodoks!! po i kemi ketu ne Shqiperi dhe shiko gjysma kane shkue per lesh e gjysma po i rezistojne manipulimeve greeko-sllave! e ti i quan orthodoks ne shumes! perqindje e vogel besoj se jane orthodoks jo te greqizuar atje ne shtetin fqinje se vshtire...
    Po behet fjale per ortodokset shqiptare qe po luftohen nga greqia ne greqi & shqiperi. Me kryeqeni qe po i luftun eshte janullatosi.
    I LOVE GOD

j&g

Citim Postuar më parë nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    -------------------
    Poko,deshta me t`a dhanë nji rep.,por nuk di pse nuk po më lejojnë...!
    Rrespekt vlla !
    Shqiparët kanë shumë besime,bile edhe janë ateistë me shumicë,por kanë veç nji fe-janë shqiptarë,pasardhës të arbrit,dardanit,epirotit....,sepse janë shqyptarë...!
    Respekt dhe per ju Guri !

Dashuria e adhurimi ndaje Zotit,dhe perkushtimi ndaje tije,duhet te filloje s'parit per dashurine ndaje atedheut e kombit...e me pastaj ,pyetjes se kujt feje i takon ? ajo eshte zgjedhja e lire e cdo kujt,se cilen don ta mbaj,a'por dhe do te rrije pa te fare,mjaftone ti permbahet rregullave e ligjeve te shtetit ku jetone e punon...

kujt te mos i pelqej ai fakt,di ti them,qe rrugen hapur e ka,e te vej atje ku ndonje shtet tjeter munde te ia plotsoje me mire deshirat e tija fetare.

shqiperia dhe mbare trojet shqipetare,kan per te ju taku vetem dhe vetem shqipetarve,se ate atedhe na e fali Zoti,dhe ate do e ruajm si syte e ballit!

Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nje burre zevzek i ankohej te shoqes se nuk kish shoke, e askush nuk e pinte kafen me te ne klub. Dhe e mbyllte me fjalet: "Sa njerez te liq qe jane!" Kete refren e vazhdonte perdite me muaj te tere. Gruaja e shkrete, qe e dinte se cfare burri kish, mundohej ta merrte me te mire. Por nje dite te bukur, edhe asaj i erdhi ne maje te hundes, dhe ia kthen burrit me te madh:

"Nuk ta kane fajin shoket, ta ka fajin vetja, se nuk te rri ajo e shkreta goje rehat!"

Askush nuk ia kish thene ne sy ketij personi te verteten, qe problemi qe shumica e burrave te tjere ne klub i qendronin larg ishte se nuk i mbyllej goja e fliste budalleqe shumicen e kohes.

Keshtu edhe puna tende me kete teme qe ke hapur. Orthodhokset jane arsyeja qe ti ke nje gjuhe shqipe, nje shtet, nje flamur e nje komb. Jane komuniteti fetar me kontributin me te madh ne ceshtjen tone kombetare. Kane qene, jane dhe do te jene, per nje arsye te thjeshte: pasi jane komuniteti i vetem autokton mes shqiptareve qe i shpetuan asimilimit osman per 500 vjet dhe vazhdojne edhe sot e kesaj dite te mbajne te njejten tradite si te paret e tyre. Dhe arsyeja tjeter, pasi jane komuniteti me i emancipuar e kulturuar ne vend.

Orthodhokset nuk kane ndonje problem me bashkimin e shqiptareve nen nje shtet, per aq kohe sa te gjithe shqiptaret ndajne te njejten kulture e aspirata. Dhe kjo ideja se orthodhokset i tremben bashkimit me Kosoven pasi shqiptaret muslimane do te ishin shumica eshte qesharake dhe tregon injorancen e atij qe e ben: nese nuk e di, orthodhokset edhe ne Republiken e Shqiperise aktuale jane minorance dhe kjo nuk do te ndryshonte asgje per ta. Gjate gjithe shekujve orthodhokset jane treguar indiferente ndaj segmenteve te shoqerise shqiptare qe jane me pak te kulturuar si ta. Kjo e ka emrin "percmim kulturor" dhe jo urrejtje. Eshte njesoj si une qe kur ulem te pi nje kafe, preferoj te ulem ta pi me nje njeri qe ka nje nivel kulturor te njejte apo me te ngritur se une, qe une mund te mesoj dicka prej tij.

Prandaj ju duhet te mesoni nga komuniteti orthodhoks, e ti arrini e t'ua kaloni atyre. Por jo me fjale e me dengla, por me pune e arritje konkrete.

Albo
    eshte e vertete qe ka nje ndryshim kulturor ...por ai ndryshim eshte i kultures krahinore me shume ..e jo fetar..psh ne Korce do te shikosh qe edhe myslimanet edhe ortodokset kane nje kulture te nje niveli ...e cila eshte pak e ndryshme nga krahina e Matit (psh)......kjo ndodh kudo..ne cdo vend..!
    Prandaj ju duhet te mesoni nga komuniteti orthodhoks, e ti arrini e t'ua kaloni atyre. Por jo me fjale e me dengla, por me pune e arritje konkrete
    jo si keto ortodokset me poshte Albo..
    tani...qe te jem plotesisht i sinqerte...ne videon me poshte degjohet zeri i kryetarit te Omonis ne Korce , ku flitet me nje gjuhe antishqiptare ekstreme...
    eshte i rendesishem fakti qe kryetari i Omonias nuk flet dhe mire greqisht...per faktin qe shte Vlleh..'
    Ne video thuhet qe shqiptareve ju mesuam gjuhen shqipe..dhe ju mesuam se si te shkruajne emrin e tyre ...
    Per faktin e vertete dhe te thjeshte dhe te sinqerte qe kam shoke me origjine Vllehe , e qe jane po aq shqiptar sa jam edhe une ...e qe jane me antigreke se une..nuk do te perziej Vllehet me disa persona te shitur ...por per ata qe dine pak greqisht ..do te kuptojne gjuhen antishqiptare te ketij kryetari te Omonias qe po flet me poshte (pasi per ate edhe paguhet)
    shikoni ne youtube me emrin: Δηλωσεις Ομονοιας Κορυτσάς - Βόρειος Ήπειρος h t t p : // www.youtube.com/watch?v=bOKtRy5pCw0

Vllehet nuk jane greke!

ne fund fare prifti thote ...ATA PSE NA E BEJNE KETE???
    mbasi lejohej vetem nje video ne postim...preferova kete te fundit ...ate te paren ne greqisht e keni thjesht si emer...
    e gjithe kjo.. qe te ndahet shapi..nga sheqeri...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 04-12-2012 më 07:18
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    S`e marr vesh pse kjo teme ketu, pasi nuk ja vlen as te jete fare ne forum, per mendimin tim.....kjo nuk ka te beje me besimin por me kombin..., dhe eshte teme me qellim provokativ....
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •