Close

Rezultati i Sondazhit: Orthodoks, keni deshire te bashkohemi ne nje shtet te vetem?

Votues
35. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam PRO, por kam frike se do te ishim ne rrezik!

3 8.57%
  • Jam PRO, mendoj se do mbizoteronte toleranca!

21 60.00%
  • Jam Kunder, do te ishte ne rrezik komuniteti yne!

6 17.14%
  • Jam Kunder, thjesht nuk dua!

5 14.29%
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 126
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    duhet me e majt mir me albon me mor nai1 llokem
    Mendoj qe Ortodokset shqiptare jane viktimiat me te mdhej ne kete propagande greke qe po behet , dhe ne kete rast me dhimbsen se shume kush mendojne qe jane te gjithe si Albo
    Por nuk eshte ashtu , ata jane shqiptare sikurse ne te gjithe dhe z'duhet rene ne propagande te tyre , duhet ti mbajme ashtu siq kemi kaluar me shekuj si vellezer dhe nuk duhet lene te tjeret te fusen ne mesin tone.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Turp te keni per kete teme qe keni hapur ??????????
    si skeni turp mer te hapni tem te tille si kjo
    Orthodox Katholik Mysliman Jan shqiptar o njerz
    ska shqiptare qe se don shqiperin te bashkuar
    vecse njerzit e semure bejn pyetje te tilla si kjo

Turp edhe vetem Turp
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk jane ortodokset te gjithe si 2-3 prototipa anti-shqiptar qe kemi ne ketu ne forum. Kam njohur dhe nga ata qe kane pat njerin nga gjysherit me origjine greke dhe prape me jane dukur me atdhetar se une. Iken jashte si te gjithe, kur u hapen kufijt, por preferuan te ktheheshin te jetonin pergjithmone ne Shqiperi, dhe jo ne Greqi, pasi e ndjenin me shume veten shqiptar se grek.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 02-12-2012 më 20:19
    Feelings change - memories don't.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Pyetja eshte thjesht per deshiren qe keni apo nuk keni per bashkim te trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem demokratike dhe ku te mbizoteroje toleranca fetare. Pra, duke e pare se shqiptaret e besimit musliman do te ishin shumice, si e ndjeni veten, mendoni se do te ishte ne rrezik komuniteti juaj?!
    Te mendohet sikur bashkimi do te behej ne menyre paqesore, pa lufte me fqinjet!
    Po c'lufte me fqinjet mer, c'menyra paqesore? C'na hapni keto tema idiote. Me ca dreqin ushqeheni atje ne Shqiperi, qe ju ka rene epidemia e nacionalizmit te semure? Po tallet Salia me ju, letrat e fundit qe ka i ngel ne dore, thote ta luaje. Hapni syckat, get real! Mos na detyroni te jemi kunder me zorr. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Pyetja eshte thjesht per deshiren qe keni apo nuk keni per bashkim te trojeve shqiptare ne nje shtet te vetem demokratike dhe ku te mbizoteroje toleranca fetare. Pra, duke e pare se shqiptaret e besimit musliman do te ishin shumice, si e ndjeni veten, mendoni se do te ishte ne rrezik komuniteti juaj?!
    Te mendohet sikur bashkimi do te behej ne menyre paqesore, pa lufte me fqinjet!
    Pse mbush forumin me c'arlliqe ala krasniqi or myslo(me ndieni per shprehjen por e kam per te mire).
    Te vesh ne kandar orthodhoksine me ndienjen kombetare eshte provokim i trashe. Po te kisha afer do t'i terihiqja veshet e do te te thosha : Pse nuk lexon mor mongol do te behesh dhe shqiptar pale?
    Ta them une ty mongologlu afgano-maroko-talibano-arabo beep...beeep, jo, ne orthodokset nuk duam bashkim formal kombetar ne jemi te bashkuar nen kushtet dhe ligjet e perendimit kristian. Bashkimi yne gjeopolitik me Europen do te sjelle edhe forcimin e mardhenieve te dobesuara nga pushimi mongol 500-vjecar mes tone. Pastrimi nga mbeturinat arab-turke do te jete qellimi yne perjete. Me deshiren e Zotit. Amin
    Paqe!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    A mund te besh bashkjetese me kete 'tipin' me larte more aman..!!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,203
    Postimet në Bllog
    22
    Nje burre zevzek i ankohej te shoqes se nuk kish shoke, e askush nuk e pinte kafen me te ne klub. Dhe e mbyllte me fjalet: "Sa njerez te liq qe jane!" Kete refren e vazhdonte perdite me muaj te tere. Gruaja e shkrete, qe e dinte se cfare burri kish, mundohej ta merrte me te mire. Por nje dite te bukur, edhe asaj i erdhi ne maje te hundes, dhe ia kthen burrit me te madh:

"Nuk ta kane fajin shoket, ta ka fajin vetja, se nuk te rri ajo e shkreta goje rehat!"

Askush nuk ia kish thene ne sy ketij personi te verteten, qe problemi qe shumica e burrave te tjere ne klub i qendronin larg ishte se nuk i mbyllej goja e fliste budalleqe shumicen e kohes.

Keshtu edhe puna tende me kete teme qe ke hapur. Orthodhokset jane arsyeja qe ti ke nje gjuhe shqipe, nje shtet, nje flamur e nje komb. Jane komuniteti fetar me kontributin me te madh ne ceshtjen tone kombetare. Kane qene, jane dhe do te jene, per nje arsye te thjeshte: pasi jane komuniteti i vetem autokton mes shqiptareve qe i shpetuan asimilimit osman per 500 vjet dhe vazhdojne edhe sot e kesaj dite te mbajne te njejten tradite si te paret e tyre. Dhe arsyeja tjeter, pasi jane komuniteti me i emancipuar e kulturuar ne vend.

Orthodhokset nuk kane ndonje problem me bashkimin e shqiptareve nen nje shtet, per aq kohe sa te gjithe shqiptaret ndajne te njejten kulture e aspirata. Dhe kjo ideja se orthodhokset i tremben bashkimit me Kosoven pasi shqiptaret muslimane do te ishin shumica eshte qesharake dhe tregon injorancen e atij qe e ben: nese nuk e di, orthodhokset edhe ne Republiken e Shqiperise aktuale jane minorance dhe kjo nuk do te ndryshonte asgje per ta. Gjate gjithe shekujve orthodhokset jane treguar indiferente ndaj segmenteve te shoqerise shqiptare qe jane me pak te kulturuar si ta. Kjo e ka emrin "percmim kulturor" dhe jo urrejtje. Eshte njesoj si une qe kur ulem te pi nje kafe, preferoj te ulem ta pi me nje njeri qe ka nje nivel kulturor te njejte apo me te ngritur se une, qe une mund te mesoj dicka prej tij.

Prandaj ju duhet te mesoni nga komuniteti orthodhoks, e ti arrini e t'ua kaloni atyre. Por jo me fjale e me dengla, por me pune e arritje konkrete.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    ti je vetshpallur si ateist,mos fut hundet ke keto sondazhet fetare tani

p.s kurre s'dua ta shofe shqipetarin bashkekombasin bashkvendasin,si pjes e nje komuniteti-grupacioni fetar,por thjesht si qytetar i barabart para ligjeve e rregullave te shtetit...nuk ndertohet shteti e shoqeria civile e demokracia ashtu,aq me shume kur kemi nje histori e gjuhe e kemi ber sakrifica te perbashketa,per te ruajtur identitetin tone kombetare.

si besimi ne fe apo Zote,e si toleranca nderfetare,duhet ta ket burimin vetem ne shpirtin e mbrendshem te njeriut,se jo te veprojne si disa naiv-injorant,qe mbahen per fetar vetem per inat te tjetrit...

" Kena tre fé, por kena vetëm nji atdhé nji gjak nji gjuhë e nji Zot!"...ne fakt kam e kemi nje fe...e feja e imja dhe e juaja eshte: se kur ben mire do ndihesh mire, e kur ben keq,do ndihesh keq...me kte parim fitohet dashuria para Zotit,se jo imtesira qe me qellim zmadhohen e duan te na bejn te dukemi te ndryshem...

te mbyllet kjo tem,mos ushqeni shpirtin me urretje e ndasira kote...erera te tjera po fryjne per ne,dhe kush e don vendin e vet,keto pikepyetje,duhet ti fshije nga mendja njeher e mire...
    -------------------
    Poko,deshta me t`a dhanë nji rep.,por nuk di pse nuk po më lejojnë...!
    Rrespekt vlla !
    Shqiparët kanë shumë besime,bile edhe janë ateistë me shumicë,por kanë veç nji fe-janë shqiptarë,pasardhës të arbrit,dardanit,epirotit....,sepse janë shqyptarë...!

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Nuk tremben ORTODOKSET SHQIPTARE, o Illyri, por tremben orthodoxet greko-sllave nga bashkimi i shqiptareve. Eshte poshtersia dhe ligesia e orthodoxise greko-sllave qe tenton te infektoje/influencoje ORTODOKSET SHQIPTARE.

ORTODOKSET SHQIPTARE, jane njerez me kulture dhe ndjenje kombetare shume te larte. Nuk e vendosin kurrsesi besimin e tyre fetare, perpara çeshtjes kombetare. Ndryshojne si nata me diten me ligesine dhe injorancen e orthodoxeve greke.
    ORTODOKSET SHQIPTARE nuk perçmojne njeri, nuk nenvleresojne njeri dhe nuk e mbivleresojne apo mburrin veten e tyre. E kunderta ndodh me injorantet qe bejne pjese tek orthodoxia greke.

SHQIPNIA E SHQIPTARVE !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    [QUOTE=Albo;3551288]
    Keshtu edhe puna tende me kete teme qe ke hapur.
    Albo ne fillim e ke nisur mire duke folur ne veten njejes,ashtu si dhe anetare te tjere qe e kane kundershtuar kete teme.

Orthodhokset jane arsyeja qe ti ke nje gjuhe shqipe, nje shtet, nje flamur e nje komb.
    Te jete e vertete!?
    Me e vertete eshte kjo;
    Jane komuniteti fetar me kontributin me te madh ne ceshtjen tone kombetare.
    Gjate gjithe shekujve orthodhokset jane treguar indiferente ndaj segmenteve te shoqerise shqiptare qe jane me pak te kulturuar si ta. Kjo e ka emrin "percmim kulturor" dhe jo urrejtje.
    Nuk mendon se e rendesishme eshte dhe ajo se cfare mendojne segmentet e tjera kundrejt komunitetit orthodoks!?
    Eshte njesoj si une qe kur ulem te pi nje kafe, preferoj te ulem ta pi me nje njeri qe ka nje nivel kulturor te njejte apo me te ngritur se une, qe une mund te mesoj dicka prej tij.
    Do te ishte dicka e mire,por te shohim anen tjeter te medaljes; do pranonte personi me nje nivel kulturor me te larte se i juaji apo imi te te ulej dhe te pinte kafe me ne?

Prandaj ju duhet te mesoni nga komuniteti orthodhoks
    Me ''konkluzionin'' qe nxjer ke kaluar ne veten shumes,pra po pergjitheson!?????
    ''Nuk futen te gjithe ne nje kallep'' thote populli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 03-12-2012 më 13:49
    MOS I NDY TEMAT no name

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •