Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 56 prej 56
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    E nderuara ane, ata "burra" qe jan fsheh ne kotare pulash e kacubesh duke lene grate ne "meshiren" e shkaut sigurisht qe skane qene besimtare muslimane, sepse besimtari si frigohet as armikut e as vdekjes e per kete te jesh e sigurte! Rrespekt per gjith ata atdhetar qe kan lajte lirine tone me gjak, (qofshin muslimane apo katolik) e per "pseudomuslimanet", UDB-ashat e reliktet tjera te komunizmit Titist, sigurisht qe i shohim sot qyqanat si badihavxhij dhe njerez pa pune duke leh neper forume dite e nate "patriotizem virtual".

Sa i perket temes, i referohem burimit Angmokios dhe postimit: #13, e sigurisht qe them me mire nje femer e veje me 3 femije te behet gruaja e dyte e dikujt se sa te rije e te ris femijet e saj ne kampe rrefugjatesh ku kushtet e jetes i ka katastrofale.
    Pershendetje, une te them te drejten nuk mundem te ju kuptoj se pse mohoni gjerat qe edhe vet e dini qe jane te verteta ,nuk e kuptoj qellimin,edhe une edhe ti edhe te gjithe ju e dini qe femra e dhunuar ne vendet me popullesi muslimane (praktikuese apo jo) kete "fat" kane ,une shume mire te dhashe shembullin e Kroacise ,pse vazhdon ta mohosh ?!
    Pastaj ,pse me cdo kusht tentoni te na bindni qe besimtaret e fese suaj jane te 'shembull" kur as vet ju se besoni kete(ndryshe nuk do kerkoje azil ne Austri por ne njerin nga shume shtetet muslimane sepse njerezit "shembull" ndertojne edhe shtete "shembull" ) ?
    Mos me thuaj se ska asnje shtet te tile me "standarde" si Austria ne tere boten islame
    Poashtu nuk me duket e ndershme nga ana juaj si femer qe je te thuash qe eshte gjeja me e mire martesa e ketyre grave te mjera siriane sepse nuk eshte me e mira por menyra e vetme sepse femrat nga keto vende ku ende nuk arrijne te ndertojne shtete me mireqenie ekonomike e demokratike(ku cdo 20 -30 vite ndrrojne diktatoret) nuk kane tjeter zgjidhje pos te behen grate e dyta ,te treta apo te katerta.

Pershendetje Ane

Po ja, hajt merre edhe shembullin e bosnjes ku femrat jan perdhunuar, e din sa e sa femra kan gjetur perkrahje dhe prehje nga familjet e tyre atje? Edhe ata jane muslimane e jo katolike si kroatet. Mund te thuajsh se jane shuuuume te pakte femrat boshnjake qe jan izoluar nga familja dhe shoqeria si "fajtore" te krimit qe iu eshte bere. Fajesoje me mire mentalitetin mesjetar te disa meshkujve sa i perket trajtimit te femrave te perdhunuara e jo se qenkan muslimane.

Te te them moj Ane, une kam qene perkthyese ne spitalet ketu ne Vjene kur na i sjollen me Kryqin e Kuq disa vajza prej Bllace (kufirit me Maqedoni), njera prej tyre 16 vjece, shtatzene me trupin e shpartalluar dhe psiqikisht tere kohen duke qare dhe lutur ta leme te vdese. Edhe sot e kesaj dite me ndjek pamja e saj dhe fjalet qe i thonte!
    E din cka i kan thene vellezerit dhe babai? I kan thene: Me mire shko vdis se sa te jetojsh me kete turp! Ti ske vend me ne familjen tone, pse se vrave veten?! E ajo ka qene nga nje familje katolike, ndac beso e ndac jo! A duhet tani gjith katoliket shqiptare ti fus ne nje thes me keta injoranta? Prandaj mos fajeso besimin po fajeso mentalitetin tone!

Pastaj ,pse me cdo kusht tentoni te na bindni qe besimtaret e fese suaj jane te 'shembull" kur as vet ju se besoni kete(ndryshe nuk do kerkoje azil ne Austri por ne njerin nga shume shtetet muslimane sepse njerezit "shembull" ndertojne edhe shtete "shembull" ) ?
    Wowww, se dija se paskam ardh si azilante ne Austri.
    Flm qe me the, ti e njihke jeten time shume me mire se sa une vet. lol
    Keshtu e ka jeta moj Ane, kisha fatin e tille te jetoj pjesen me te madhe te jetes sime neper Evrope, e ne fund u vendosa ne Austri. Do te doja te jetoja aty ku kam eshtrat e prindit dhe farefisit, po thuaj se atje neve si shqiptare muslimane fale njerezve si puna juaj na mohohet e drejta e punes dhe e shkollimit me mbulese. Keshtuqe u vendosa ketu ku jam te jetoj, punoj dhe edukoj femijet e mi si duami ne si prind e jo si na imponojne tjeret.

Poashtu nuk me duket e ndershme nga ana juaj si femer qe je te thuash qe eshte gjeja me e mire martesa e ketyre grave te mjera siriane sepse nuk eshte me e mira por menyra e vetme sepse femrat nga keto vende ku ende nuk arrijne te ndertojne shtete me mireqenie ekonomike e demokratike(ku cdo 20 -30 vite ndrrojne diktatoret) nuk kane tjeter zgjidhje pos te behen grate e dyta ,te treta apo te katerta.
    Ti oj ane mos i rrotullo fjalet e tjereve si te shkojne ty per shtati, lexo me vemendje shkrimin tim sipra ku shkruajta:
    ...sigurisht qe them me mire nje femer e veje me 3 femije te behet gruaja e dyte e dikujt se sa te rije e te ris femijet e saj ne kampe rrefugjatesh ku kushtet e jetes i ka katastrofale.
    E kete e thash ngase ajo nuk ka zgjedhje tjeter. Dhe ne temen e poligamise shume qarte kam shkruar se jam pro kesaj lejese kur behet ne raste te vecanta (siq eshte lufta) dhe me pelqimin e gjith paleve thjeshte per te lehtesuar gjendjen e disa grave te cilet skan tjera alternativa.

Tani vazhdo te lutem qepju dikujt tjeter prapa me replika se skam kohe me te merrem me ty.
    Kalofsh mire!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dritë : 05-12-2012 më 10:42

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    Pershendetje Ane

Po ja, hajt merre edhe shembullin e bosnjes ku femrat jan perdhunuar, e din sa e sa femra kan gjetur perkrahje dhe prehje nga familjet e tyre atje? Edhe ata jane muslimane e jo katolike si kroatet. Mund te thuajsh se jane shuuuume te pakte femrat boshnjake qe jan izoluar nga familja dhe shoqeria si "fajtore" te krimit qe iu eshte bere. Fajesoje me mire mentalitetin mesjetar te disa meshkujve sa i perket trajtimit te femrave te perdhunuara e jo se qenkan muslimane.

Te te them moj Ane, une kam qene perkthyese ne spitalet ketu ne Vjene kur na i sjollen me Kryqin e Kuq disa vajza prej Bllace (kufirit me Maqedoni), njera prej tyre 16 vjece, shtatzene me trupin e shpartalluar dhe psiqikisht tere kohen duke qare dhe lutur ta leme te vdese. Edhe sot e kesaj dite me ndjek pamja e saj dhe fjalet qe i thonte!
    E din cka i kan thene vellezerit dhe babai? I kan thene: Me mire shko vdis se sa te jetojsh me kete turp! Ti ske vend me ne familjen tone, pse se vrave veten?! E ajo ka qene nga nje familje katolike, ndac beso e ndac jo! A duhet tani gjith katoliket shqiptare ti fus ne nje thes me keta injoranta? Prandaj mos fajeso besimin po fajeso mentalitetin tone!

Wowww, se dija se paskam ardh si azilante ne Austri.
    Flm qe me the, ti e njihke jeten time shume me mire se sa une vet. lol
    Keshtu e ka jeta moj Ane, kisha fatin e tille te jetoj pjesen me te madhe te jetes sime neper Evrope, e ne fund u vendosa ne Austri. Do te doja te jetoja aty ku kam eshtrat e prindit dhe farefisit, po thuaj se atje neve si shqiptare muslimane fale njerezve si puna juaj na mohohet e drejta e punes dhe e shkollimit me mbulese. Keshtuqe u vendosa ketu ku jam te jetoj, punoj dhe edukoj femijet e mi si duami ne si prind e jo si na imponojne tjeret.

Ti oj ane mos i rrotullo fjalet e tjereve si te shkojne ty per shtati, lexo me vemendje shkrimin tim sipra ku shkruajta:
    ...sigurisht qe them me mire nje femer e veje me 3 femije te behet gruaja e dyte e dikujt se sa te rije e te ris femijet e saj ne kampe rrefugjatesh ku kushtet e jetes i ka katastrofale.
    E kete e thash ngase ajo nuk ka zgjedhje tjeter. Dhe ne temen e poligamise shume qarte kam shkruar se jam pro kesaj lejese kur behet ne raste te vecanta (siq eshte lufta) dhe me pelqimin e gjith paleve thjeshte per te lehtesuar gjendjen e disa grave te cilet skan tjera alternativa.

Tani vazhdo te lutem qepju dikujt tjeter prapa me replika se skam kohe me te merrem me ty.
    Kalofsh mire!
    Pershendetje ,nuk e ve ne dyshim vertetesine ne lidhje me kete vajzen katolike por e verteta eshte qe femrat(ne pergjithesi) nga vendet me popullesi muslimane nuk marrin trajtimin e duhur ne rastet e tilla por shihen me necmim ,deshe apo nuk deshe ti kjo eshte e verteta ,femrat ne shtetet muslimane nuk jane "shembull" se si duhet trajtuar femra.
    Sa per punen e azilit ,mos e merr personale apo si fyerje se dihet qe te huaj ne shtetet perendimore permes kesaj menyre perfituan qendrimin ne ato shtetet dhe ti sigurisht nuk mund te besh perjashtim.
    Qellimi im nuk eshte te te "qepem" vetem se nuk me duket e ndershme qe nga Austria (vend jomusliman) ku femijet e tu kane te gjitha mundesit te shkollohen si duhet ,te punesohen e te gezojne perkujdesje shendetesore ti me "vellezerit e motrat" e tua proklamoni kuranin si "zgjidhjen" ideale per te tjeret e ne kete rast per ne Kosove e Shqiperi ,hipokrizia behet me e madhe kur ju e dini shume mire se ne cfare gjendje jane ato shtetet qe jane "bekuar" me kete liber dhe ende me e madhe qe ju nuk zgjodhet asnje nga keto shtete per te jetuar por zgjodhet shtetet qe nuk kane "lidhje" me Kurana e Muhameda.

Akili dhe Darius thane me te drejte se tjeter shkruan ne Kur'an dhe tjeter eshte realiteti.Kurse realiteti eshte shum larg,sepse arabet e sotit larg jane nga feja dhe ata sot nuk mirren per shembull sepse do te poshteroheni.Dhe assesi nuk ben ata te identifikohen me islamin.
    Allahu ka zbrit ne librin e tij ajet kuranor per arabet injorante se ata jane mohuesit dhe dyftyrshat me te Levine,duke filluar prej arabeve qe kundershtuan profetin e deri ne ditet tona po shohim udheheqesit arab qe nuk njohin as kritere humanitare e leje mo sjellje islame.Nuk eshte cudi se Mehdi a.s,do te fillon me pastrim nga Zemra e Mekkes,dhe kundershtaret e tij ma te rrepte do te jene arabet.
    Sa per ngjarjen ne fjale,kjo eshte e vertete sepse edhe nji vella i jone para disa muajve u martua per se dyti here me nji rrefugjate nga siria.Dhe po marr vesh se paska shum te tille.Sidomos kam marr vesh se paska rrefugjat sirian edhe ne serbi.
    Ne keto raste eshte e domosdoshme qe muslumanet patjeter te marrin nga ma shum gra ne menyre qe tua lehtesojne gjendjen,por sipas rregullave islame.

Pershendetje Ane

Pershendetje ,nuk e ve ne dyshim vertetesine ne lidhje me kete vajzen katolike por e verteta eshte qe femrat(ne pergjithesi) nga vendet me popullesi muslimane nuk marrin trajtimin e duhur ne rastet e tilla por shihen me necmim ,deshe apo nuk deshe ti kjo eshte e verteta ,femrat ne shtetet muslimane nuk jane "shembull" se si duhet trajtuar femra.
    Kete pike nuk ta kundershtoj komplet. Por te them se une personalisht kete besim nuk e zgjodha duke marr shembull muslimanet se si ata veprojne se te siguroj se gjate jetes time kam pas rastin te njoh lloj lloj njerez po edhe vete te zhgenjehem nga bashkebesimtaret e mi. Zgjedhjen e kam bere duke u nis nga mesimet qe i percon feja. Vete kam gjete prehje ti perkushtohem ne ate menyre Krijuesit tim e te siguroj qe kam pas mundesi te njoh edhe besimet tjera gjate kohes qe isha studente dhe fale kontakteve qe kisha, por ne fund perseri vendosa ta praktikoj kete besim dhe kjo ka qene zgjedhja ime personale pa asnje imponim. Ne familjen time kemi edhe martesa te perziera (krishtere-muslimane) dhe nuk ka pasur probleme, perkundrazi.

Sa per punen e azilit ,mos e merr personale apo si fyerje se dihet qe te huaj ne shtetet perendimore permes kesaj menyre perfituan qendrimin ne ato shtetet dhe ti sigurisht nuk mund te besh perjashtim.
    Mos u ben e sigurte ne ate qe mendon pa me njoht mua personalisht. Une bej perjashtim se statusin qe kam se kam marr ne baze azili po ne baze te punes. Nuk e shoh turp te qenur azilant se nevoja ka shty shqiptaret edhe ne at drejtim, po pse te them dicka qe nuk eshte e vertete?! Me ben te qesh menyra jote insistuese o eshte ashtu si thua ti o ska. lol

Qellimi im nuk eshte te te "qepem" vetem se nuk me duket e ndershme qe nga Austria (vend jomusliman) ku femijet e tu kane te gjitha mundesit te shkollohen si duhet ,te punesohen e te gezojne perkujdesje shendetesore ti me "vellezerit e motrat" e tua proklamoni kuranin si "zgjidhjen" ideale per te tjeret e ne kete rast per ne Kosove e Shqiperi ,hipokrizia behet me e madhe kur ju e dini shume mire se ne cfare gjendje jane ato shtetet qe jane "bekuar" me kete liber dhe ende me e madhe qe ju nuk zgjodhet asnje nga keto shtete per te jetuar por zgjodhet shtetet qe nuk kane "lidhje" me Kurana e Muhameda.
    Une jam shume falenderuese shtetit ku jetoj, mundesite qe mi ofron per mua dhe familjen time. Kete falenderim e shpreh duke qene pjese aktive e kesaj shoqerie, duke punuar, paguajt tatimet dhe sigurimet shteterore si cdo qytetar tjeter. Dmth edhe une jap kontribut personal ne kete vend per sherbimet qe shfrytezoj dhe nuk i kam falas. Jam edhe afer vendlindjes sepse edhe pse im shoq kishte oferta pune per Kanada vendosem per kete vend pikerisht shkaku afersise me vendlindjen. Muslimanet nuk e kan obligim te jetojne gjith ne arabi, Zoti ka kriju Token dhe gjith vendet ne bote per NJERZIT; e ne si gjith njerzit tjere do te jetojme aty ku na pelqen dhe ndihemi komod, shpresoj se ne te ardhmen na mundesohet edhe kthimi ne vendlindje kur ti arrini ju atje standardet e duhura sa i perket rrespektimit dhe tolerances ndaj bashkekombasit tuaj musliman.
    Perdallim nga ti dhe disa tjere, une ne kete forum skam hy te ofendoj besimin fetar te bashkekombasve te mi dhe as per propagande fetare/antifetare. E rrespektoj zgjedhjen personale te cdokujt, nese kam shpreh mendimin tim ne lidhje me besimin tim diku, e kam bere thjeshte per te treguar edhe anen tjeter e jo per te ja imponuar une besimin tim dikujt.

Te uroj nga zemra ta shohesh boten ndryshe, larg urrejtjeve dhe paragjykimeve fetare.

Mire u lexofshim ne temat tjera Ane!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Sa ka shkuar cmimi?
    Po me shumice sa ti japin?
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •