ashtu eshte ne pergjithesi, por nuk eshte mire ta kerkosh vazhdimisht se rrezikon te mos krijosh asnje baze pastaj... nejse s'po vazhdoj me shume, se do me duket vetja si pacienti qe i hapet psikologut pastaj(dukesh qe je nje degjuese e mire ti Fleur
)
p.s. e ca endrrash se... : p
Shumė dakort... ēdo gjė e tepruar sjell mungesė ekuilibri qė mundohemi ta mbajmė nė jetė qė, na ēon tek ajo baza e fortė qė thua. Me thėnė tė drejtėn, edhe unė e kam kėtė "problem" qė, sapo e realizoj diēka, dua diēka tjetėr qė nė fakt ėshtė ndryshe pėr nga natyra sesa e para... sikur mė krijohet njė monotoni vrastare po nuk ndryshova ndonjė gjė... dhe sado qė jam tip qė e dua qetėsinė, ai kėrkimi nga vetja pėr tė bėrė diēka ndryshe, sado qė mė pėrmbush, mė trazon pak... :)
Por, kam pėrshtypjen qė ėshtė ēėshtje moshe... ėshtė si njė lloj njohje e vetes tonė mė mirė, nė bazė tė zgjedhjeve dhe ndryshimeve tė shpeshta qė bėjmė nė rrugėtimin e jetės :)
broken_smile (29-07-2014)
Broke,
Lexojne njihere ket se mos e gjen shpjegimin e endrres?
Mungesa e gjumit rrit rrezikun e kujtimeve false
28 Korrik 2014 | : Kuriozitete | Autor: Gazeta Shqip
Studimi
Njė kėrkim i ri kėshillon se mungesa e gjumit mund tė rrisė rrezikun e individėve tė preken nga kujtimet e pavėrteta. Kėrkuesit nga Universiteti i Kalifornisė dhe Universiteti Shtetėror i Miēiganit thanė se ata qė nuk flenė mjaftueshėm kanė mė tepėr gjasa tė kujtojnė informacione false, sesa ata qė flenė mjaftueshėm. Nė studim u pėrfshinė 104 pjesėmarrės, tė cilėt ishin studentė. Nė pėrfundim tė eksperimenteve, u arrit konkluzioni se pesė orė gjumė ose mė pak ishin tė lidhura me formimin e kujtimeve false. Nga ana tjetėr, shkencėtarėt kanė zbuluar se shtatė orė gjumė janė ideale pėr trupin dhe se mė tepėr se tetė orė ēojnė nė lodhje tė organizmit.
Autor Gazeta Shqip te 28 Korrik 2014. Kuriozitete. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
nuk e kuptova artikullin Xhuxhu... ne c'kuptim kujtime te paverteta? ne lidhje me endrrat apo kur mundohesh te kujtosh me vetedije te kaluaren?
mbase kėto kujtimet e pavėrteta, mund tė shkaktojnė njė si lloj deja vu... ku gjatė pėrditshmėrisė, mund tė ndodhesh para njė ndodhie qė mund tė tė mbajė si pezull mes njė dileme se: a e ke bėrė edhe mė parė kėtė gjė fiks siē po tė ndodh nė atė ēast, apo e ke ėndėrruar...?! - kur nė fakt ka gjasė tė mos jetė asnjėra. ahhh misteret e trurit....!!
Ose kur shef endrra te duken sikur vertet e ke perjetuar dhe ankthi eshte sh I madh, edhe pasi te del gjumi.
Thjesht lodhja dhe mos sh lodhja e trupit e ben trurin te jape mankthe mendoj.
Gjithsesi, per endrrat Mia eshte experte e pranuar nga gjykata,..lol
---voudou.. ---
kush e merr vesh... une s'kuptova gje per vete
ka mundesi te jete ajo qe thote Fleur, por prape mund ta specifikonin me mire te artikulli...mah
E punto nero,...lol
Duhet pysim ket frojdin e forumit, per ekspertize te specializuar...
---voudou.. ---
Krijoni Kontakt