Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Shqiptaret Protestante?!

Si Protestant (qe nuk beson me) jam kurioz te flas me Shqiptare te tjere protestante rreth eksperiencave te tyre. Vete i kam bere lemsh te gjitha sektet (jam i pagezuar si Mormon, por jam anetar i Kishes te Nazarenit ...kuptohet ka vite qe s'shkoj ne qishe). Prej tyre mesova Anglishten *flur* ne Shqiperi, plus edhe me paguan shkollen ne US, ne nje vend teper simpatik si San Diego. Vetem se tani i kam marre zet me fundamentalizmin e tyre kuazi-talibanesk. Any comments?

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Qafir!

Une do ta perdorja kete teme tenden per disa qellime:

Se pari, a mund te na thuash (per protestantet me teper), se kur ishe protestant (sic e cileson edhe ti vete), dmth kur besoje, a besoje me gjithe zemer e sinqeritet, apo thjesht per ndonje interes vetiak shtireshe se besoje?

Arsyeja perse ta bej une kete pyetje?

Ketu ne forum shume nga ungjilloret do te te thoshin se ti nuk ke qene kurre besimtar (edhe sikur ti te thuash se nuk eshte e vertete, por se ke pase besuar me sinqeritet), e se ti nuk ke qene kurre i shpetuar.

Ndersa mendimi im eshte se gjithesisht njeriu eshte i renshem, dmth ka lirine e te mires edhe se keqes, qe ai vete e zgjedh.

Ti, per shume arsye specifike te natyrave psikologjike (ne te shumten e rasteve), ke bere nje terheqje nga te besuarit e meparshem (apostazi), qe nuk ka ndonje cudi ne vetvete, edhe nuk je as i pari e as fundit.

Problemi me besimin protestant sot, eshte se shpesh here paraqitet si dicka ku njerezit jane te lumtur gjithmone; cdo gje shkon vaj; Zoti zgjidh te gjitha problemet e perditeshme, dmth theksojne vetem aspektin "pozitiv" te besimit, aspektin fitimtar (ps jemi te shpetuar, Krishti vdiq per ne, na jane fale mekatet, Krishti mbajti kryqin per ne etj etj), edhe dashur pa dashur (edhe pse jo teorikisht) harrojne aspektin "negativ (nqs mund ta quajme keshtu) jo te besimit ne vetvete, por te natyres rebeluese te njeriut, qe sa kohe te jete ne trupin njerezor, njeriu do kete gjithnje shtysat e here pas hereshme anti-Zot, si mosbesimi i mjaftueshem, madje deri ne nje lloj ateizmi; kerkimi rehatise trupore; moskujdesja shpirterore; kenaqesite, nga ato ne dukje deri ne me normalet, e deri tek kenaqesite qe burojne nga nje egoizem i paster anti-Zot; mungesa e te kuptuarit te menyres se prezences se Zotit ne jeten e perditeshme, sa qe shpesh here fajesohet Zoti per problemet qe njeriu mendon se ka, e keshtu duke shkuar nga ekstremi ne ekstrem, njeriu edhe mund te bie plotesisht.

Ka edhe shkaqe te tjera, qe jepen edhe ne Ungjill, ku Krishti kritikon ashper hipokrizine e farisejve, qe sot do te ish ps kritike ndaj doktrinave te rreme me falsitet edhe siperfaqesi shpirterore, dmth qe ne pamje te pare, ti mendon se ke te besh me njerez te rralle, por kur i njeh nga afer, zhgenjehesh.

Ketyre lloj hipokriteve Krishti u thote: mjere ju, se ju pengoni edhe te tjeret te hyjne ne mbreterine e Perendise.

shendet!

ps. une vete besoj, por kjo nuk do te thote se une e quaj veten perfekt!

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184

Talking

Qyqyqyqy paske edhe shqiptar "protestant" te pa fe a???

Cka nuk meson njeriu ketu ne forum? Por sidoqoft te pershendes...

te
    fala
    arjeta
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Arjeta, e ter Danimtestante, "e pa fe" sipas teje.
    Po nuk kuptoj pse atehere nuk shkon atje ku jane ata " te fese"?

Une nuk i takoj asnje feje, besoj ne force mbinatyrore ose Zot, per protestantet them qe jane me liberalet nga te gjithet.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Qafir...
    Shumė bukur e shkroi -Iliria e para-. Besoj nė mister, nė forcė mbinatyrore, dhe nuk jam rob i asnjė dogme fetare.
    Jam qė dy dekada kėrkues shpirtnor dhe nxėnės i mistikėve.
    Zoti ėshtė Dashuri, dhe nėpėr tė mund tė arrihet shpėtimi. Ėshtė i mirė edhe meditimi. Hap i rėndėsishėm, ėshtė tė mos bėsh, as tė mos mendosh pėr keq. Nėse bėn mirė, ėshtė edhe mė mirė!
    Religjionet kur institucionalizohen, bėhen si parti politike, dhe e humbin rrugėn e shpėtimit. Tė gjitha janė komercializuar.
    Tė sugjeroj tė edhe tė tjerėve, nėse janė tė interesuar, tė lexoni faqen e mistikut Osho.
    Unė i kam 13 libra nga ai, por pėr fat tė keq timin nė serbisht, pasi nė shqip nuk ka tė tillė, ndersa gjuhė tjetėr tė huaj nuk njoh.

www.osho.org
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Postuar mė parė nga Arjeta
    Qyqyqyqy paske edhe shqiptar "protestant" te pa fe a???

Cka nuk meson njeriu ketu ne forum? Por sidoqoft te pershendes...

te
    fala
    arjeta
    allahile, me e vet nji protestant per mu, ka me than qi nuk asht protestant q'ai far burrit

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Postuar mė parė nga iliria e para
    Arjeta, e ter Danimarka eshte protestante, "e pa fe" sipas teje.
    Po nuk kuptoj pse atehere nuk shkon atje ku jane ata " te fese"?

Une nuk i takoj asnje feje, besoj ne force mbinatyrore ose Zot, per protestantet them qe jane me liberalet nga te gjithet.
    Permirsova nje gabim te bere me larte.( me pat bllokue kompjuteri)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 28-02-2003 mė 08:06
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Postuar mė parė nga klod
    Qafir!
    Ketu ne forum shume nga ungjilloret do te te thoshin se ti nuk ke qene kurre besimtar (edhe sikur ti te thuash se nuk eshte e vertete, por se ke pase besuar me sinqeritet), e se ti nuk ke qene kurre i shpetuar.

Ore ungjilloret le te thone c'te duan. Nuk me behet shume vone. Por arsyeja qe e nisa kete fill diskutimi ishte thjesht diskutim eksperiencash. Ne Shqiperi, protestantizmi eshte nje fenomen i ri, kryesisht urban. Kur erdha ne Amerike e u aktivizova ne nje kishe me erdhi ne maje te hundes. Me dukej vetja sikur isha ne plenumet e Partise se Punes. (megjithese dikush mund te thote qe 'komunizmi' eshte tip religjioni pak a shume).

Por ajo qe dua te di eshte sasia e Shqiptareve qe jane lauruar ne universtete protestante ne US(ka nja 1000 te tille sipas statistikave. Plot 1/5 e gjithe insititucioneve te edukimit te larte ne US).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Qafir,

Shume here njeriut i duket se eshte , dhe kete siguri e ka kur matet me veten e tij. Ja shih Klodin, ai te sjell eksperiencen e tij qe ka me Zotin, dhe mendon se te gjithe kane ata lloj eksperince me Perendine.
    Por ti Qafir vazhdo ne rrugene Qafirit se Qafire do te gjesh.
    deshmeusi.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542

Re: Qafir,

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Shume here njeriut i duket se eshte , dhe kete siguri e ka kur matet me veten e tij. Ja shih Klodin, ai te sjell eksperiencen e tij qe ka me Zotin, dhe mendon se te gjithe kane ata lloj eksperince me Perendine.
    Por ti Qafir vazhdo ne rrugene Qafirit se Qafire do te gjesh.
    deshmeusi.
    Po pse idhnohesh ti mer bab? Ty si te duket fenomeni protestant?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •