Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    *

Gono,
    paske ra pre (nen ndikimin) e 'institucionalistave'
    Veriu i Mitrovices, leshimet qe jane ne plan te behen gjat bisedave te radhes (nga kjo qeveri mafioze, sic e pame ketyre diteve) dhe dhenie e ndonjelloj autonomie serbeve te veriut, eshte pikerisht ajo tkurrja, per te cilen eshte dashur te flases. Tkurrja nuk ndodhe apo ka gjasa nese parandalohet pazari me veriun. Kurse, autonomia per veriun eshte pikerisht mjet shantazhi qe mund te perdoret per bashkim.
    Fundja, s'eshte aq me rendesi se cfare mendoj une.
    Ne demokraci, nese e nenkuptojme demokraci aty ku sundon populli, populli eshte sovrani.
    Kurse populli, vullneti i tij, nuk te pyet fare cfare don ti e une vec e vec... Vullneti i tij s'mund ta ndale askush mu sikur rrjedhen e lumit...Kurse lumi nuk te pyet a eshte heret a vone...

Krejt per ne fund.
    Bashkimi nuk behet per inat te dikujt. As per ta rrezikuar ndoke. Nuk eshte as 'krim'. Aty ku ka vullnet (te mire) gjerat rrjedhin paqesisht. Pra, s'ka rrezik per aske.
    'Rrezik' i vetem eshte per ata qe i humbasin privilegjet...

*
    Po e shoh qe nuk i ke kushtuar vemendje te mjaftueshme shkrimit tim me larte. Une jam probashkimit kombetar, mirepo mendoj qe nuk eshte momenti i duhur tani per tani. Ne duhet te luftojme (me pend) dhe duhet te shkrijme mend shume per realizimin e atyre gjerave qe kam permendur me larte ne menyre qe te ndodh nje bashkim i vertete kombetar...

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Edvin, futu ketu te lutem: http://himara.eu/
    Ajo ėshtė faqe private. Ke mjaft tė tilla pėr Kosovėn p.sh. http://www.kosovo.net/

Nuk duhen marrė parasysh lloj-lloj faqesh qė ka nė internet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ajo ėshtė faqe private. Ke mjaft tė tilla pėr Kosovėn p.sh. http://www.kosovo.net/

Nuk duhen marrė parasysh lloj-lloj faqesh qė ka nė internet.
    Jo mor Edvin, sepse ne Himare eshte realitet, nuk eshte vetem qeshtje faqesh te internetit...

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    tre katune greke ne himare nuk rrezikojn integritetin e shqipnis. nuk ka si merr greqia himaren pa marr saranden dervinen gjirokastren. e kjo nuk nodh kurr.

e paske bo situaten qaq tragjike sa ska ku me shku.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Po e shoh qe nuk i ke kushtuar vemendje te mjaftueshme shkrimit tim me larte. Une jam probashkimit kombetar, mirepo mendoj qe nuk eshte momenti i duhur tani per tani. Ne duhet te luftojme (me pend) dhe duhet te shkrijme mend shume per realizimin e atyre gjerave qe kam permendur me larte ne menyre qe te ndodh nje bashkim i vertete kombetar...
    Une, rendom, nuk pergjigjem ne dicka pa e lexuar e menduar pakez...
    ...prandaj nuk me ke kuptuar.
    Populli eshte ai qe politikanet i ve para aktit te kryer. D.m.th. kur populli e kryen punen e vet, politikaneve s'iu mbetet gje tjeter pos t'i kryejne formalitetet. Shkurt: t'i binden vullnetit te popullit.
    Ne te kunderten 'fluturojne' nga pushteti.
    Bashkimi nuk ndodhe mbrenda nate, e as pa sakrifica (qe nuk eshte doemos sakrifice jete), as pa pune te palodhshme.
    Pastaj, edhe pasi te ngjaje bashkimi, problemet nuk zgjidhen automatikisht. Bashkimi eshte (duhet te jet) ai qe ben kthesen, ia ndryshon kahjen ndryshimeve ne drejtim te prosperitetit.
    Natyrisht qe bashkimi i te gjitha trojeve nuk mund te ndodhe njekohesish. Kjo mund te realizohet ne etapa. Madje edhe mund te mos realizohet pos bashkimit Kosove-Shqiperi.
    Ama, "bashkimi ben fuqine". Dhe kur keto dy shtete bashkohen, behemi te fuqishem, me ndikim me te madh...dhe kjo vetvetiu e permireson situaten e shqiptareve tjere ('te mbetur') neper trojet e veta. Pra, shqiptaret e mbetur (jashta bashkimit Shqiperi-Kosove) do te gezojne te drejta me te medha...deri ne te drejta te plota. Nese i gezojne te drejtat e plota, s'kane nevoje t'i braktisin trojet shumeshekullore e te vendosen ne dy krahinat shqiptare Kosove, Shqiperi...Dhe, nese ato (te drejtat e plota nuik realizohen), me nje Shqiperi te forte munden edhe te ripushtohen ato troje si instanca me e fundit...
    Keto gjera s'kane te bejne fare me Ameriken, Rusine, Evropen, serbet a greket...por, ne rendin me te pare me ne... per te vetevendosur.

*
    klipp&klar

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •