Partia Çame - Greqisë: Shqipëria u shpall e pavarur nga Preveza në Mollë të Kuqe!
I është kundërpërgjigjur Ministrisë së Jashtme të Greqisë, Partia e çamëve, e cila vlerëson se Shqipëria u shpall e pavarur nga Preveza në Mollë të Kuqe!, pas reagimit të vendit fqinj, që kishte anuluar pjesëmarrjen në festën e shqiptarëve, pasi kryeministri Berisha ua kishte rikujtuar grekëve se në cilat territore ishte shpallur pavarësia 100 vjet më parë.
Ministri i Jashtëm Grek nuk duhet të trembet nga ndjenjat e pastra të patriotizmit shqiptar dhe aq më pak nga çështjet e drejta të kombit tonë, si çështja çame, të cilat janë nëpërkëmbur padrejtësisht nga shteti grek. Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet i bën thirrje qeverisë greke, t’i japë zgjidhje sa më shpejt çështjes çame, e cila është e vetmja çështje që pengon marrëdhëniet shqiptaro-greke. Për aq sa qeveria greke tenton të mbuloj diellin me shosh, marrëdhëniet shqiptaro-greke nuk mund të gjejnë përmirësim. “Shqipëria u shpall e pavarur nga Preveza në Mollë të Kuqe! Ministri i Jashtëm grek në vend të tentojë të shtrembërojë historinë, duke krijuar incidente false, duhet të kontribuojë që të gjendet rruga e përbashkët e zgjidhjes së çështjes çame”m thuhet në komunikatën e PDIU-së. BS
http://www.botasot.info/shqiperia/19...molle-te-kuqe/
Krijoni Kontakt