Close
Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 257
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Po ua shpjegoj qarte qe ta kuptoni, pa shume fjale te medha:

Nese do te kete "ndryshim kufijsh" ne Ballkan, dy jane rruget per te arritur kete, dhe te dyja rruget, jane ne dem te interesave shqiptare.

1. Ndryshimi i kufijve do te sillte lufte ballkanike qe shume shpejt mund te kthehej ne lufte boterore. Dhe kur vjen fjala tek lufta, shqiptaret jane ata qe do te humbin me shume prej saj se nuk mund te perballen dot me makinerine e luftes se vendeve fqinje, qofshin keta Bullgaria, Greqia apo Serbia. Dhe mos t'iu genjeje mendja se Evropa apo SHBA ka oreksin qe te na dali ne ne krah sot, nese nje lufte ballkanike shperthen ne Ballkan. Dhe kufijte e luftes i caktojne fitimtaret e saj.

2. Ndryshimi i kufijve me mareveshje nderkombetare. Kjo e ka emrin ndarje e Kosoves, ndarje e Bosnjes, ndarje e Maqedonise. Kur BE dhe SHBA te jene te lodhur nga prezenca e tyre ne Ballkan, qe tani po shkon mbi 20 vjet, do te hartojne mareveshje te tilla politike mes paleve, qe bejne nje zgjidhje te pranueshme te problemit nepermjet tyre. Serbise do ti ofroje Veriun e Kosoves dhe pjesen serbe te Bosnjes ne shkembim te "Kosoves Lindore", duke e bere te pranueshme per politiken serbe. Bullgaria do te gllaberoje pjesen me te madhe te Maqedonise dhe shqiptaret e mbetur do ti bashkohen Shqiperise. Edhe nga ky plan, shqiptaret perseri dalin te humbur, pasi kompromisi do te behet ne kurriz te tokave te tyre. Avantazhi i ketij plani eshte qe palet bien dakord pa qene nevoja qe te ngjallet konflikt. Megjithese edhe ky plan nuk eshte aq i lehte te realizohet pasi ne Bosnje e Maqedoni ka edhe minoritet turk, dhe Turqia duhet te bier dakord qe te riatdhesoje kete minoritet ne Turqi qe keto plane te behen te pranueshme. Nese Turqia nuk pranon nje gje te tille, perseri shperthen lufta ballkanike.

Dy shtete te pavarura ne Ballkan qe drejtohen nga shqiptare dhe qe kane kontroll mbi gjithe territorin e vendit eshte zgjidhja me e mire. Te gjithe ata qe flasin per "bashkim kombetar" dhe kane parasysh "bashkim tokash", nuk e kuptojne koston si ne truall edhe ne jete njerezish qe do ti kushtoje Shqiperise.

Albo
    Une jam me ty ALBO.Mos o Zot luftes.Ksaj i thone mos durosh rehatin.Ne na bejne shkrumb ne te 100 e sec.Me mire 2 shtete shqiptare sesa mllef ballkanik, qe gati jane keta fqinjet tane.
    "Më e mira është armike e së mirës"

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ja si i tremben grekët të vërtetës:

02 Dhjetor 2012 - 13:29 | Analiza

Deklarata e Berishës, kultivuesit e ullinjve në Prevezë dëbojnë shqiptarët

Anila Jole
    Deklarata e Berishës, kultivuesit e ullinjve në Prevezë dëbojnë shqiptarëtKultivuesit e ullirit në Prevezë dëbojnë punëtorët shqiptarë nga pronat e tyre, pas deklaratës së kryeministrit Berisha, i cili e përfshiu Prevezën në territoret shqiptare.

Sipas mediave greke, ky ka qenë reagimi i menjëhershëm i disa pronarëve të plantacioneve me ullinj në Prevezë, të cilët i quajnë “provokime”, deklaratat e kryeministrit të Shqipërisë.

Prodhuesit e vajit të ullirit në këtë rajon dëbuan punëtorët shqiptarë nga tokat e tyre në shenjë proteste, duke sqaruar se “nuk kanë asgjë me njerëzit, por e shohin të arsyeshme të ndërmarrin këtë veprim, për shkak se e konsiderojnë veten të prekur nga deklarata e kryeministrit shqiptar, që e paraqiti vendin e tyre si territor shqiptar”.

Siç dihet tashmë, më 27 nëntor në Vlorë, kryeministri Berisha foli për Shqipërinë nga Preveza në Podgoricë, duke sqaruar më vonë se deklarata ishte e vendosur në kontekstin e 100 viteve më parë.

Ky është reagimi më i fundit që vjen nga vendi fqinj, pas anulimit të vizitës së ministrit grek Avramopulos dhe deklaratës së këtij të fundit, se “liderët politikë duhet të shohin 100 vjet përpara dhe jo 100 vjet prapa”. Reagime të ashpra pati edhe nga shumë parti politike greke dhe shtypi vendas.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin

Anila Jole
    Deklarata e Berishës, kultivuesit e ullinjve në Prevezë dëbojnë shqiptarëtKultivuesit e ullirit në Prevezë dëbojnë punëtorët shqiptarë nga pronat e tyre, pas deklaratës së kryeministrit Berisha, i cili e përfshiu Prevezën në territoret shqiptare.

Sipas mediave greke, ky ka qenë reagimi i menjëhershëm i disa pronarëve të plantacioneve me ullinj në Prevezë, të cilët i quajnë “provokime”, deklaratat e kryeministrit të Shqipërisë.

Prodhuesit e vajit të ullirit në këtë rajon dëbuan punëtorët shqiptarë nga tokat e tyre në shenjë proteste, duke sqaruar se “nuk kanë asgjë me njerëzit, por e shohin të arsyeshme të ndërmarrin këtë veprim, për shkak se e konsiderojnë veten të prekur nga deklarata e kryeministrit shqiptar, që e paraqiti vendin e tyre si territor shqiptar”.

Siç dihet tashmë, më 27 nëntor në Vlorë, kryeministri Berisha foli për Shqipërinë nga Preveza në Podgoricë, duke sqaruar më vonë se deklarata ishte e vendosur në kontekstin e 100 viteve më parë.

Ky është reagimi më i fundit që vjen nga vendi fqinj, pas anulimit të vizitës së ministrit grek Avramopulos dhe deklaratës së këtij të fundit, se “liderët politikë duhet të shohin 100 vjet përpara dhe jo 100 vjet prapa”. Reagime të ashpra pati edhe nga shumë parti politike greke dhe shtypi vendas.
    duhet te ndodhin keto fenomene, qe nacionalistet shqiptare te kuptojne qe ne preveze jetojne grek e jo arvanitas te shtypur nga greket?????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Pa dyshim qe Berisha do ta coje ne referendum Shqiperine para zgjedhjeve te Qershorit. Eshte vetem ceshtje kohe per procedurat qe duhen ndjekur

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    duhet te ndodhin keto fenomene, qe nacionalistet shqiptare te kuptojne qe ne preveze jetojne grek e jo arvanitas te shtypur nga greket?????
    Edhe ne duhet të të dëbojmë ty si hakmarrje, jo se kemi gjë me ty, por me ata që thonë që Preveza nuk ishte shqiptare. Na thuaj ku e ke shtëpinë që të vijmë të të marrim tani e të të përcjellim deri në Kapshticë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 02-12-2012 më 09:54

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin

Anila Jole

Atehere duhet shqiptaret te kthejne me 'RECIPROCITET" , dhe te shofim se kuj do i vie me embel kjo loje,

Sa milion Euro kemi dhënë Greqisë ne kembim te popullit rraciste?

Gjatë vitit të kaluar, i dhamë Greqisë:
    • 406.5 milionë euro mallra të
    importuara
    • 300 milionë euro duke përdorur AMC dhe Vodafone
    • 68.6
    miliardë lekë në formë depozitash në katër bankat greke që veprojnë në
    Shqipëri
    • I dhamë për pak para edhe punën e djersën dhe paguam
    diskriminimin e 800 mijë bashkëatdhetarëve tanë
    • Gjithsej i dhamë
    grekëve mbi 1.5 miliardë euro, ose 25% të prodhimit të brendshëm bruto
    të vendit tonë.
    Si shkëmbim për këtë morëm jo thjeshtë këngën e
    ushtarëve grekë që duan të bëjnë lidhëse këpucësh me zorrët tona. Morëm
    edhe poshtërimin në Tiranë me politikanë homoseksualë që nuk guxojnë ta
    ngrejnë zërin.
    Bojkotoni firmat jevge !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Genti.. : 02-12-2012 më 09:54

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Lista e kompanive dhe mallrave dhe
    shërbimeve greke te cilat nese nuk konsumohen pakesojne eurot qe shkojne
    ne Greqi
    Bankat
    1. Alpha Bank
    2.Tirana Bank
    3.
    NBG bank
    4. Emporiki bank

Kompanitë e sigurimeve
    1.
    Interalbanian

Kompanitë e karburanteve
    1. Global
    Petroleum
    2. Mamidoil
    3. Evroil

Markat e shpërndarjes me
    pakicë të karburanteve
    1. JetOil
    2. Elda
    3. Eko

Mallra
    konsumi të importuara nga Greqia ose të prodhuara në Shqipëri nën
    pronësi grekësh apo të shiturish. (Përfshihen prodhime evropiane të
    marketizuara nga kompani greke në Shqipëri)
    1. Pepsi
    2. Glina
    3.
    Bureto
    4. E gjithë linja Elka
    5. Cigaret karelia, slims
    6.
    Patatinat Lay
    7. Seven up
    8. IVI
    9. Heineken
    10. Amstel
    11.
    Chipita
    12. Barilla
    13. Henkel
    14. Makaronat Misko
    15.
    Seven days krosan
    16. Patatinat chipsy
    17. Bake rolls
    18. Molto

19. Kaotonik
    20. Fineti
    21. Torta Jotis
    22. Trahana Jona
    23.
    Linjat kozmetike Fa, Taft, Palete, Schauma, Vademecum, Rilken
    24.
    Detergjentët Dixan, Bref, Silan, Pur dhe Rex
    25. Të gjitha mallrat e
    kompanisë Elka

Kompanitë e transportit
    1.
    Interalbanian, udhëtimi me autobuzë Shqipëri Greqi.
    2. Olympic
    Airways
    3. Joy travel

Mos harro! Kjo listë nuk mbaron këtu.
    Sa herë që të hyni në supermarket, përpiquni të identifikoni mallra të
    tjera "Made in Greece". Shtoje dhe plotësoje këtë listë dhe para së
    gjithash, mos konsumo mallra greke ose të marketizuara nga kompani
    greke. Ky është i vetmi reagim që mund të bëjmë ne, shqiptarët që nuk
    merremi me politikë dhe që ende nuk e kemi shitur nderin.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Atehere duhet shqiptaret te kthejne me 'RECIPROCITET" , dhe te shofim se kuj do i vie me embel kjo loje,

Sa milion Euro kemi dhënë Greqisë ne kembim te popullit rraciste?

Gjatë vitit të kaluar, i dhamë Greqisë:

Bojkototini firmat jevge !
    Jo vetëm kjo, por nuk e kuptoj se si grekë si puna e Akilit na thonë që do të na përzenë nga Greqia kur vetë jetojnë në Shqipëri. Nuk shqetësohet akili se nesër do të kapet për rreckash e do të dëbohet për në Greqi? Apo nuk ka frikë se nesër një turmë shqiptarësh do të linçojnë me hunj? Unë them të dëbojme dhe shefat e Vodafonit, bankave greke e firmave të tjera greke që na kanë ardhur në Shqipëri.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Lista e kompanive dhe mallrave dhe
    shërbimeve greke te cilat nese nuk konsumohen pakesojne eurot qe shkojne
    ne Greqi
    Bankat
    1. Alpha Bank
    2.Tirana Bank
    3.
    NBG bank
    4. Emporiki bank

Kompanitë e sigurimeve
    1.
    Interalbanian

Kompanitë e karburanteve
    1. Global
    Petroleum
    2. Mamidoil
    3. Evroil

Markat e shpërndarjes me
    pakicë të karburanteve
    1. JetOil
    2. Elda
    3. Eko

Mallra
    konsumi të importuara nga Greqia ose të prodhuara në Shqipëri nën
    pronësi grekësh apo të shiturish. (Përfshihen prodhime evropiane të
    marketizuara nga kompani greke në Shqipëri)
    1. Pepsi
    2. Glina
    3.
    Bureto
    4. E gjithë linja Elka
    5. Cigaret karelia, slims
    6.
    Patatinat Lay
    7. Seven up
    8. IVI
    9. Heineken
    10. Amstel
    11.
    Chipita
    12. Barilla
    13. Henkel
    14. Makaronat Misko
    15.
    Seven days krosan
    16. Patatinat chipsy
    17. Bake rolls
    18. Molto

19. Kaotonik
    20. Fineti
    21. Torta Jotis
    22. Trahana Jona
    23.
    Linjat kozmetike Fa, Taft, Palete, Schauma, Vademecum, Rilken
    24.
    Detergjentët Dixan, Bref, Silan, Pur dhe Rex
    25. Të gjitha mallrat e
    kompanisë Elka

Kompanitë e transportit
    1.
    Interalbanian, udhëtimi me autobuzë Shqipëri Greqi.
    2. Olympic
    Airways
    3. Joy travel

Mos harro! Kjo listë nuk mbaron këtu.
    Sa herë që të hyni në supermarket, përpiquni të identifikoni mallra të
    tjera "Made in Greece". Shtoje dhe plotësoje këtë listë dhe para së
    gjithash, mos konsumo mallra greke ose të marketizuara nga kompani
    greke. Ky është i vetmi reagim që mund të bëjmë ne, shqiptarët që nuk
    merremi me politikë dhe që ende nuk e kemi shitur nderin.
    Shyqyr që ato produkte që përmende nuk i përdor fare pa marrë parasysh nga prodhohen. Por autobusët kam përdorur. Nuk është se ke zgjedhje tjetër nëse të bie rruga për në Greqi...

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Pashaj: Nacionalizmi i Berishës? Janë ‘bajga’ politike

A mund të shtoni edhe diçka tjetër për deklaratat e fundit të Berishës?

Deklarimi i Berishës ishte një retorikë e pacipë “gjasme nacionaliste”. Brenda një kohe të shkurtër ka thënë gjëra krejt të kundërta, të cilat më shumë, e kanë prishur atmosferën e festës kombëtare, kjo për shkak të vorbullimit të tij tinzar në një reaksion me vetveten dhe kurrë për interesa të kombit. Ai në jo më shumë se dy muaj më parë pat thënë se bashkimi kombëtar do të bëhet brenda formatit të Bashkimit Europian. Po, edhe para një viti, i quajti Kuqezinjtë “faqezinj” dhe në gojën e znj. Topalli vuri fjalët e “strehës së maskarenjve!” Ky është Berisha i vërtetë.

Ndërsa tash në momentin e festës e shekullit ai u ngrit dhe këndoi si gjeli në majë të plehut një rapsodi berishiste nacionaliste, me kufij vokalë që s’i kish përdorur kurrë në këngët e tij të çjerra.

Kontradiktor në vlerësimet historike të cilat i kthen me kokë poshtë, sipas interesave të tij të pushtetit dhe jo për identitetin dhe historinë e kombit të tij dhe të shtetit. Retorika e tij në Maqedoni për bashkimin kombëtar është mbajtur me qëllimin diabolik të mbulimit të një pjese të ndotur të portretit të tij dhe ndriçimit të gjymtyrës së autokratit në lakuriqësinë e tij antikombëtare. Prandaj asgjë s’duhet të ketë ngjitur në opinion për atë hartën që ai desh të sillte që nga “Preveza në Preshevë” sepse të gjithë e kuptuan se sa stonim sillte në skenën festive të Shekullit të Mëvetësisë.

Berisha acaroi ballkanasit me fjalët e tij edhe pse ato ishin ‘bajga’ retorike e politike, si nuk ka ndodhur asnjëherë në këto vite.

Kombëtarizmi ynë nuk është spontan, por vjen ndër rrënjë të thella, prej lashtësisë, vënë në dukje nga iluministët tanë, si një domosdoshmëri e qenësishme për shtetin-komb, ndërsa ajo që u çor Berisha para dy ditësh është një atavizëm, sa për tym marramendës. Kombëtarizmi për shtetin shqiptar-komb në shekullin e dytë të Mëvetësisë po zgjohet.

gazeta tema
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •