Close
Faqja 0 prej 26 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 254
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Himarë, qiraxhiu shqiptar ngre flamurin kuqezi, 'greku' e përzë

HIMARE- Incidentet etnike e kthejnë Himarën sërish në qendër të vëmendjes. Katër ditë më parë, një familje shqiptare është përzënë nga shtëpia ku banonte me qira vetëm sepse ka varur në ballkon një flamur kuqezi. Pronari grek i banesës e ka marrë vendimin menjëherë sapo është vënë në dijeni nga fqinjët. Sipas sajteve greke të lajmeve, kanë qenë këta të fundit që i janë ankuar të zotit të banesës.

Më tej, ky i fundit, duke e konsideruar lëvizje provokuese stolisjen me flamur shqiptar të ballkonit, nga ana e qiramarrësve, ka marrë masa drastike duke i nxjerrë jashtë ata. Duket se të jesh shqiptar e të jetosh në Himarë, nuk të jep të drejtën të ngresh një flamur kuqezi. "Sot, shumica e Himarës është greke, ndaj duket absurd një flamur shqiptar në një ballkon. Nuk duhet të vazhdojmë t'ua shesim tokën tonë shqiptarëve", shkruajnë uebsajtet, duke përgëzuar pronarin grek.

NGJARJA
    Sipas uebsajteve nacionaliste fqinje, si fillim pronari u ka kërkuar qetësisht qiramarrësve shqiptarë që ta heqin flamurin nga ballkoni. Kjo kërkesë e tij ka hasur në kundërshtimin e bashkëkombësve tanë, ndonëse pronari i banesës është shprehur se simboli kuqezi po provokon fqinjët.

"Duke mos gjetur alternativë tjetër, nga provokimi i shqiptarëve ai i ka 'fluturuar' nga banesa e tij, duke iu dhënë me vete në dorë, plaçkat e tyre", raportojnë uebsajtet nacionaliste greke. Sipas këtyre sajteve, në këto momente ende ekzistojnë disa shtëpi të blera nga shqiptarët në këtë zonë. Edhe ata kanë bërë të njëjtën gjë: kanë vënë në ballkonin e vet flamuj shqiptar. "Nëse Himara do vazhdojë t'ua shesë tokat të huajve, këto fenomene do të rriten gjithnjë e më shumë", shkruajnë ato. Ndërsa këshilla që sajtet japin në fund, është ende më e rëndë për ne shqiptarët: "Himara është në duart tona dhe ne duhet të ruajmë atë që kemi marrë nga paraardhësit tanë, një Himarë greke".
    (m.a/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Duhet futur ne burg grekun , ta greQIzojn mir aty ne burg.

Aleanca tani ka drejt te shkoj andej dhe tju bej nje terapi patriotike.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Duhet futur ne burg grekun , ta greQIzojn mir aty ne burg.

Aleanca tani ka drejt te shkoj andej dhe tju bej nje terapi patriotike.
    Une jam 12000 km larg Shqiperise dhe e vendos flamurin Shqiptar ne ballkon pa piken e problemit. Shqiptareve i mohoet e drejta per te vendosur flamurin Shqiptar ne trojet e tyre me argumentin se provokon fqinjet. Tmerr!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    HIMARE- Incidentet etnike e kthejnë Himarën sërish në qendër të vëmendjes. Katër ditë më parë, një familje shqiptare është përzënë nga shtëpia ku banonte me qira vetëm sepse ka varur në ballkon një flamur kuqezi. Pronari grek i banesës e ka marrë vendimin menjëherë sapo është vënë në dijeni nga fqinjët. Sipas sajteve greke të lajmeve, kanë qenë këta të fundit që i janë ankuar të zotit të banesës.

Më tej, ky i fundit, duke e konsideruar lëvizje provokuese stolisjen me flamur shqiptar të ballkonit, nga ana e qiramarrësve, ka marrë masa drastike duke i nxjerrë jashtë ata. Duket se të jesh shqiptar e të jetosh në Himarë, nuk të jep të drejtën të ngresh një flamur kuqezi. "Sot, shumica e Himarës është greke, ndaj duket absurd një flamur shqiptar në një ballkon. Nuk duhet të vazhdojmë t'ua shesim tokën tonë shqiptarëve", shkruajnë uebsajtet, duke përgëzuar pronarin grek.

NGJARJA
    Sipas uebsajteve nacionaliste fqinje, si fillim pronari u ka kërkuar qetësisht qiramarrësve shqiptarë që ta heqin flamurin nga ballkoni. Kjo kërkesë e tij ka hasur në kundërshtimin e bashkëkombësve tanë, ndonëse pronari i banesës është shprehur se simboli kuqezi po provokon fqinjët.

"Duke mos gjetur alternativë tjetër, nga provokimi i shqiptarëve ai i ka 'fluturuar' nga banesa e tij, duke iu dhënë me vete në dorë, plaçkat e tyre", raportojnë uebsajtet nacionaliste greke. Sipas këtyre sajteve, në këto momente ende ekzistojnë disa shtëpi të blera nga shqiptarët në këtë zonë. Edhe ata kanë bërë të njëjtën gjë: kanë vënë në ballkonin e vet flamuj shqiptar. "Nëse Himara do vazhdojë t'ua shesë tokat të huajve, këto fenomene do të rriten gjithnjë e më shumë", shkruajnë ato. Ndërsa këshilla që sajtet japin në fund, është ende më e rëndë për ne shqiptarët: "Himara është në duart tona dhe ne duhet të ruajmë atë që kemi marrë nga paraardhësit tanë, një Himarë greke".
    (m.a/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
    Kur ndertohet marredhenie qiraje lidhet kontrate..dhe ne kontrate duheshin futur te gjitha hollesirat..., nese nuk ka nje kontrate,..kuptohet qe greku te nxjerr nga shtepia, per efekt te flamurit,...kjo ceshtje duhej te ishte trajtuar perpara se te hynte shqiptari si qiramarres....dhe kjo eshte me teper marredhenie individuale mes dy personave, sesa problem nacionalist dhe as ja vlen te merresh shume me te,..une ngre ne shtepine time cilin flamur te ma doje qejfi...
    Duaje te afermin tend si veten

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Kur ndertohet marredhenie qiraje lidhet kontrate..dhe ne kontrate duheshin futur te gjitha hollesirat..., nese nuk ka nje kontrate,..kuptohet qe greku te nxjerr nga shtepia, per efekt te flamurit,...kjo ceshtje duhej te ishte trajtuar perpara se te hynte shqiptari si qiramarres....dhe kjo eshte me teper marredhenie individuale mes dy personave, sesa problem nacionalist dhe as ja vlen te merresh shume me te,..une ngre ne shtepine time cilin flamur te ma doje qejfi...
    Simbas teje ilia spiro po u dashka ne kontrate edhe te shkruhet sa here duhet dikush te frymoj. Ai zoteriu qiramarres eshte shqiptar, dhe perderisa i kan pelqy parat e tij grekut u dasht te dije qe ai frymon SHQIP dhe qe flamurin e duam dhe kemi derdhe gjak me shekuj per te andaj edhe e ngrejme ku te na doj qefi. Por greku njeri nuk behet kurre. Race e flliqur eshte dhe pike

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Nje gje qe te garantohet me kushtetut , sguxon kush me ta ndalu.

E ky greku me greket tjer , ne token shqiptare ndalon perdorimin e flamurit shqiptar. Esht e mundur kjo gje ?

Ne shqiptaret jemi duke u ber trima vetem kur duhet me u vra mes vete. Po te ishte ky flamur i ndonje klubi futbollistik italian , me siguri me ndryshe do te mbaronte ngjarja , do te vriteshin.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    ne momentin qe e ka dhene me qera...vertet eshte prone e grekut por si shtepi eshte e botit...shqiptarit ne rastin tone.....ky i paguan koker me koker leket e shpise atij, s'ka ci duhet grekut ca ben shqipoja ne shpi te vet...(kuptohet flasim per gjera normale dhe jo dashakeqe).
    "Më e mira është armike e së mirës"

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Sikur qeraxhiu te kish qene nga Nigeria dhe te kish ngritur flamurin Nigerian nuk do ja ndjente atij Greku racist. Problemi eshte flamuri Shqiptar qe ngrihet ne trojet Shqiptare. Ky eshte ofendimi me i madh qe i behet ketij kombi. Ata gomeret e AK-se nuk merren me keto raste por kapen pas shenjave te rrugeve.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    kerkoj falje nga gjith forumistat ketu spse nuk jam shprehur ndonjehere keshtu,por ne kete moment nuk po permbahem dot..
    -cfare thua ore injorant o cope idioti,nga na i nxirrni keta ligje,me kata qe lexojme nga ju do na ikin dhe qimet e kokes,cfare kontrate ore debil duhet per te vene nje flamur ne ballkon ne rast feste???????????/ dhe ku ne toke SHQIPTARE,ketu greket kudo qe jetojne ne bote ne cdo feste vene falmuret e tyre dhe nuk i thote njeri asgje,por me e keqja me ju greket eshte se ata qe i doni per vete nuk i doni per te tjeret,kur i beni ju dmth eshte mire eshte patriotike,ndersa kur i bejne te tjeret eshte marrezi sipas jush...

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    ku ne toke SHQIPTARE,
    Kjo nuk dihet, perderisa cameria quhet toke shqiptare nga turqit, sepse banojne shqiptare came bashke me greke...kjo mund te quhet toke greke derisa banojne greke ne te...
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 0 prej 26 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •