Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 135
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    kosovaret duhet te behen europiane ne mentalitet, pasi ta kene treguar kete me vepra, duke ndertuar nje demokraci te tipit perendimor ne kososve, atehere ja vlen te bashkohesh.
    Shqiptaret e Kosoves kane qene europian shume kohe me pare ne se nuk e ke ditur

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Spahiu do perfundoje ne burg nje dite, por per njerez si ty me vjen keq , qe po ju ushqejne perdite me gjelle te prishur.
    Akil, vetëm më jep adresën se ku jeton, se ta tregoj unë burgun që tani.
    Kur të arratisesh për në Greqi, ki kujdes i ik andej nga Egjeu apo nga kufiri me Turqinë. Mos bë gabim të ikën në Çamëri, se do të të gjejmë e i mjeri ti pastaj.
    Ja dhe një hartë për ty Akil, që të të dalë në ëndërr tërë jetën:

Emri:  525_292960140810567_315900891_n.jpg

Shikime: 209

Madhësia:  41.8 KB

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    kosovaret duhet te behen europiane ne mentalitet, pasi ta kene treguar kete me vepra, duke ndertuar nje demokraci te tipit perendimor ne kososve, atehere ja vlen te bashkohesh.

Te behesh evropian sipas grekeve eshte: te vrasesh ne pabesi, te dhunosh femra, te therresh gra shtatzane, te vrasesh femije, te besh spastrime etnike, t'ju ndrrosh tjereve emrin dhe nacionalitetin, te ndrrosh historine dhe t'ia vesh emrin vetes grek, te kesh prentendime ne toka qe s'jane tuat. E ti aziat i felliqur, qe quan veten grek, po mundohesh te mesosh shqiptaret per demokracine dhe kulturen evropiane? Ik permireso te kqijat tua qe i ke be...........dhe ik andej nga ke ardhe, se nuk mund te jemi ne dy te barabarte, qe te mund te flasesh ti me ne.
    Carpe diem!!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Cili eshte "mentaliteti europian" konkretisht?
    Dhe na i numro shtetet ne te cilat ky mentalitet i perbashket europian eshte realitet dhe pse?
    Ne cilat vende te Ballkanit eshte ndertuar dhe jetesuar nje "demokraci e tipit perendimor"!?

Perndryshe, bashkimi eshte menyra e vetme per tu zhvilluar, stabilizuar, paqesuar... Kosova, Shqiperia dhe rajoni.
    Shtete te vogla dhe te paafta per te konkuruar ne rajon, lere me ne Europe dhe me gjere, jane te predestinuara per te ngelur prapa me zhvillim, per te qene jostabile dhe per tu keqperdorur nga fqinjet me te fuqishem dhe te tjere per interesa dhe strategji te tyre.
    Shqiperia dhe Kosova nuk kane as nafte si ne Arabi, as nuk ndodhen gjeografikisht ne mes te Europes Perendimore apo nje regjioni te zhvilluar, sic eshte rasti me disa shtete te vogla dhe te zhvilluara te Europes, Azise etj...

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    AKZ ka vendosur te marre nje veprim shume te mire. Referendumi nuk duhet pare si aksion politik, por si aksion me vlere kombetare.
    Referendumi eshte thjeshte nje mates pulsi politik i opinionit nderkombetare, pasi te gjithe jemi te vetedijshem qe nuk mund te kete bashkim, pa lejen dhe bekimin e USA dhe BE.

Per sa i perket Akilit, jane thjesht opinione personale dhe te parendesishme ose te barazvlefshme me 0. Prandaj askush nuk duhet te kaloje ne nervozizem nga postimet e ketij personazhi.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Cili eshte "mentaliteti europian" konkretisht?
    Dhe na i numro shtetet ne te cilat ky mentalitet i perbashket europian eshte realitet dhe pse?
    Ne cilat vende te Ballkanit eshte ndertuar dhe jetesuar nje "demokraci e tipit perendimor"!?

Perndryshe, bashkimi eshte menyra e vetme per tu zhvilluar, stabilizuar, paqesuar... Kosova, Shqiperia dhe rajoni.
    Shtete te vogla dhe te paafta per te konkuruar ne rajon, lere me ne Europe dhe me gjere, jane te predestinuara per te ngelur prapa me zhvillim, per te qene jostabile dhe per tu keqperdorur nga fqinjet me te fuqishem dhe te tjere per interesa dhe strategji te tyre.
    Shqiperia dhe Kosova nuk kane as nafte si ne Arabi, as nuk ndodhen gjeografikisht ne mes te Europes Perendimore apo nje regjioni te zhvilluar, sic eshte rasti me disa shtete te vogla dhe te zhvilluara te Europes, Azise etj...
    bashkim ekonomik me ligje te perbashketa nuk te pengon asnjeri per tu bere, te hiqen doganat, tregeti e lire,energji te perbashket, koordinim i politikave makroekonomike etj.etj,etj.
    keto nese ka deshire njeri behen qe sot, madje europa te jep edhe kredi per plane te tilla.
    une jam kundra per bashkimin administrativ. dhe centralizim pushteti.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    bashkim ekonomik me ligje te perbashketa nuk te pengon asnjeri per tu bere, te hiqen doganat, tregeti e lire,energji te perbashket, koordinim i politikave makroekonomike etj.etj,etj.
    keto nese ka deshire njeri behen qe sot, madje europa te jep edhe kredi per plane te tilla.
    une jam kundra per bashkimin administrativ. dhe centralizim pushteti.
    Nuk eshte as i domosdoshem as i realizueshem bashkimi i menjehershem administrativ apo nje pushtet central...
    Per fillim mjafton heqja e kufirit, President i perbashket, zyrtarizimi i flamurit dhe simboleve te perbashketa, pasaporte e perbashket, sport i perbashket, perfaqesim nderkombetar i perbashket... Per keto gjera fillimisht mjafton ndryshimi i Kushtetutave te dy vendeve (perseri me referendum)...
    Me vone ose hap pas hapi mund te krijohen edhe disa oragane tjera te perbashketa federative apo konfederative.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 26-11-2012 më 11:38

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk eshte as i domosdoshem as i realizueshem bashkimi i menjehershem administratin apo nje pushtet central...
    Per fillim mjafton heqja e kufirit, President i perbashket, zyrtarizimi i flamurit dhe simboleve te perbashketa, pasaporte e perbashket, sport i perbashket, perfaqesim nderkombetar i perbashket... Per keto gjera fillimisht mjafton ndryshimi i Kushtetutave te dy vendeve (perseri me referendum)...
    Me vone ose hap pas hapi mund te krijohen edhe disa oragane tjera te perbashketa federative apo konfederative.
    ti po flet per shtet federativ.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Bashkim administrativ dhe politik o Kileeeeee !!! Kjo eshte e ardhmja. Mjaft lehe si kone se u ngjire. Ruaje zerin per ne kopene tende ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Bashkim administrativ dhe politik o Kileeeeee !!! Kjo eshte e ardhmja. Mjaft lehe si kone se u ngjire. Ruaje zerin per ne kopene tende ...
    puthu me milon i themi ne.

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •