Akil, vetëm më jep adresën se ku jeton, se ta tregoj unë burgun që tani.
Kur të arratisesh për në Greqi, ki kujdes i ik andej nga Egjeu apo nga kufiri me Turqinë. Mos bë gabim të ikën në Çamëri, se do të të gjejmë e i mjeri ti pastaj.
Ja dhe një hartë për ty Akil, që të të dalë në ëndërr tërë jetën:
![]()
Te behesh evropian sipas grekeve eshte: te vrasesh ne pabesi, te dhunosh femra, te therresh gra shtatzane, te vrasesh femije, te besh spastrime etnike, t'ju ndrrosh tjereve emrin dhe nacionalitetin, te ndrrosh historine dhe t'ia vesh emrin vetes grek, te kesh prentendime ne toka qe s'jane tuat. E ti aziat i felliqur, qe quan veten grek, po mundohesh te mesosh shqiptaret per demokracine dhe kulturen evropiane? Ik permireso te kqijat tua qe i ke be...........dhe ik andej nga ke ardhe, se nuk mund te jemi ne dy te barabarte, qe te mund te flasesh ti me ne.
Carpe diem!!
Cili eshte "mentaliteti europian" konkretisht?
Dhe na i numro shtetet ne te cilat ky mentalitet i perbashket europian eshte realitet dhe pse?
Ne cilat vende te Ballkanit eshte ndertuar dhe jetesuar nje "demokraci e tipit perendimor"!?
Perndryshe, bashkimi eshte menyra e vetme per tu zhvilluar, stabilizuar, paqesuar... Kosova, Shqiperia dhe rajoni.
Shtete te vogla dhe te paafta per te konkuruar ne rajon, lere me ne Europe dhe me gjere, jane te predestinuara per te ngelur prapa me zhvillim, per te qene jostabile dhe per tu keqperdorur nga fqinjet me te fuqishem dhe te tjere per interesa dhe strategji te tyre.
Shqiperia dhe Kosova nuk kane as nafte si ne Arabi, as nuk ndodhen gjeografikisht ne mes te Europes Perendimore apo nje regjioni te zhvilluar, sic eshte rasti me disa shtete te vogla dhe te zhvilluara te Europes, Azise etj...
AKZ ka vendosur te marre nje veprim shume te mire. Referendumi nuk duhet pare si aksion politik, por si aksion me vlere kombetare.
Referendumi eshte thjeshte nje mates pulsi politik i opinionit nderkombetare, pasi te gjithe jemi te vetedijshem qe nuk mund te kete bashkim, pa lejen dhe bekimin e USA dhe BE.
Per sa i perket Akilit, jane thjesht opinione personale dhe te parendesishme ose te barazvlefshme me 0. Prandaj askush nuk duhet te kaloje ne nervozizem nga postimet e ketij personazhi.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
bashkim ekonomik me ligje te perbashketa nuk te pengon asnjeri per tu bere, te hiqen doganat, tregeti e lire,energji te perbashket, koordinim i politikave makroekonomike etj.etj,etj.
keto nese ka deshire njeri behen qe sot, madje europa te jep edhe kredi per plane te tilla.
une jam kundra per bashkimin administrativ. dhe centralizim pushteti.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Nuk eshte as i domosdoshem as i realizueshem bashkimi i menjehershem administrativ apo nje pushtet central...
Per fillim mjafton heqja e kufirit, President i perbashket, zyrtarizimi i flamurit dhe simboleve te perbashketa, pasaporte e perbashket, sport i perbashket, perfaqesim nderkombetar i perbashket... Per keto gjera fillimisht mjafton ndryshimi i Kushtetutave te dy vendeve (perseri me referendum)...
Me vone ose hap pas hapi mund te krijohen edhe disa oragane tjera te perbashketa federative apo konfederative.
Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 26-11-2012 më 11:38
Bashkim administrativ dhe politik o Kileeeeee !!! Kjo eshte e ardhmja. Mjaft lehe si kone se u ngjire. Ruaje zerin per ne kopene tende ...
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Krijoni Kontakt