Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527

Qeveria, instancave ndërkombëtare: Hetim të pavarur Karla del Pontes

Publikuar më 2012-12-02 13:06:30

TIRANE- Qeveria e Shqiperise do t’i kerkoje instancave perkatese nderkombetare te autorizojne dhe ndermarrin një hetim të pavarur ndaj ish Prokurores së TPNJ Karla del Ponte, per pretendimet e ngritura për rolin e saj tendencioz dhe të paligjshëm në cështjen kundër ish kryeministrit të Kosovës Haradinaj.

Ne nje deklarate per mediat, qeveria i kërkon Sekretarit të Përgjithshëm të OKB dhe Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish Jugosllavinë të nisin menjëhere një hetim për të nxjerrë në pah të vërtetën në lidhje me këtë cështje.

“Qeveria shqiptare bashkohet plotesisht me kerkesen e autoriteteve zyrtare te Kroacise per hetim te pavarur te prokurores Karla Del Ponte lidhur me akuzen e ngritur ndaj generalit Gotovina dhe bashkepuntoreve te tij, te cilet Gjykata e Hages i shpalli te pafajshem”- thuhet ne deklarate.

Me tej, qeveria pershendet vendimin e pafajesise per here te dytë te Tribunalit Penal Nderkombetar per ish Jugosllavinë (TPNJ) per ish kryeministrin e Kosoves Ramush Haradinaj pas nje procesi hetimi prej kaq vitesh nen akuza te perseritura nga ish Prokurorja e Pergjitheshme e TPNJ zn. Karla del Ponte.

“Qeveria shqiptare risjell në vëmendje dhe përshëndet rishtasi qendrimin e ish kryeministrit Haradinaj ndaj kerkesave te TPNJ, dorheqjen e tij nga posti i kryeministrit dhe paraqitjen e tij para TPNJ, qendrimin e tij ndaj thirrjes per se dyti per te njëjtat akuza ndonse per to ishte shpallur i pafajshem nga TPNJ”- theksohet ne te.

Sipas deklarates opinioni publik shqiptar eshte tronditur thellë nga deklaratat e fundit të prokuroreve të famshem te TPNj, qe kane ngritur akuzat ndaj Slloboban Milloshevicit si dhe ndaj autoreve te Masakres se Sebrenices, ne te cilat pohohet se akuza e ngritur ndaj ish kryeministrit Ramush Haradinajt dhe bashkepuntoreve te tij nga Prokurorja Karla del Ponte është hartuar pa bazë të mjaftueshme provash, duke mos marre parasysh dhe anashkaluar rekomandimin e prokurorëve të cështjes kundër ngritjes së aktakuzës për mungesë provash, madje duke kërkuar edhe fshirjen e këtij rekomandimi nga regjistrat kompjuterikë të TPNJ dhe shkarkimin e tyre nga cështja.

shqiperia.com
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Edhe unë bashkohem në protestën ndaj buçes Karla që kërkoi të ndyjë luftën e vëllezërve tanë në mbrojtje të tokës e familjeve të tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga 2043 : 02-12-2012 më 11:35
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626
    Kjo kukull zvicerane duhet derguar sa me pare ne banken e te akuzuarve per abuzim me pushtetin. Kjo eshte nje nga antishqiptaret me te egra, prandaj asnje meshire per kete b*ce plake.
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Mike Oldfield Lexo Postimin
    Kjo kukull zvicerane duhet derguar sa me pare ne banken e te akuzuarve per abuzim me pushtetin. Kjo eshte nje nga antishqiptaret me te egra, prandaj asnje meshire per kete b*ce plake.
    buçe plake deshe me thon?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    buçe plake deshe me thon?

....... pikerisht ashtu
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Mike Oldfield Lexo Postimin
    ....... pikerisht ashtu
    Nuk ka njoft nai1 shqiptar qe tja çaj piten e vyshket asaj,

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Karla bashke me Dikun duhet ose te na gjejne "shtepine e verdhe" ose te japin sqarime se ne ç'enderr e kane pare..
    I lumte Haradinit i vuri nen kembe..
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Propagande paraelektorale...

Nuk ekziston as shansa minimale qe Shqiperia apo cfardo shteti tjeter te organizoje hetime te vlefshme kunder Del Ponte.
    Nese do te fillohej me hetime te tilla, atehere si konsekuence do te duhej te mbyllej Tribunale dhe te liroheshin te gjithe te denuarit dhe te dyshuarit.

Perndryshe, nuk kam asgje kunder qe bejne propagande politike kunder Del Ponte. Per shkak te disa deklaratave politike te saj...
    Por, nuk duhet harruar se Del Ponte ishte dhe mbetet nder personat me te urrrejtur ne Serbi, Kroaci, Bosnje dhe tani edhe ne Kosove dhe Shqiperi.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •