24 Nëntor 2012 - 12:07 | Shqiperi
Skedarët e Bashkëngjitur 158005
Qëlloi me vezë makinën e Gruevskit, pranga të riut: Mbrojta shqiptarët e Maqedonisë-VIDEO
Qëlloi me vezë makinën e Gruevskit, pranga të riut: Mbrojta shqiptarët e Maqedonisë-VIDEOTIRANË-Policia ka vënë në pranga sot të riun që qëlloi me vezë makinën e Kryeministrit maqedonas, Nikolla Gruevski. Në një intervistë të dhënë për Tv "News 24" ndërsa kërkohej nga policia.
Taulant Capa tha se veprimi i djeshëm ishte një formë reagimi ndaj cënimit të të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni.
“Në mënyrë demokatike dëshmuam zërin tonë për cënimin e të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni që shkelen, të ndalet dhuna dhe shqiptarët atje të marrin të drejtat e tyre njerëzore. Veprimi im ka qenë spontan. Ky nuk është incident është veprim demokratik”.
Më tej Capa tregon se ai u largua sepse shumë forca policie iu kundërvunë në cast.
“Po u ndalova nga civilë dhe garda dhe kam shpëtuar. Besoj se jam në kërkim të policisë, por unë dua të jem i lirë si shqiptar. Përpara aksionit bisedova me shqiptarët të tjerë dhe ata vendosën të mos marrin pjesë në aksion. Vendosa të veproj vetë. Unë besoj tek kjo çështje se jam me origjinë, kam lindur në Dibër të Madhe”, tha Capa para arrestimit gjatë intervistës në "News 24".
(d.b/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt