Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 90
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Norça.li,

Ke leshuar disa "bomba" ketu. Sikur t'isha i krishter, do te ndjehesha fort i inatosur me keto qe the. Ndoshta kjo eshte edhe arsyeja se pse te evituan lart, dhe te evitojn perseri.

Krishta > Krishna,. shpresoj thjesht te mos jet loj fjalesh qe perdorin nacionalistat tan per t'na treguar devijimin e gjuheve te lashta (nga shqipja) sikurse thoshte nje "shkenctare patriotike" se nga lopa, topa, tora, tori, torin, torino = qyteti i Torinos me prejardhje shqiptare : lol :

Imazhin e Krishtit (që ne besojm se ishte Isa a.s., e jo Krishna), e njohim vetem nepermes Kur'anit dhe suna's së Profetit a.s., nese ka then diç ne lidhje me te. Biografin e tije te detajuar, nuk besoj se e posedon askush, madje as bibla s'flet me shume se Kur'ani per kete njeri te madhe.
    Duken 'bomba' por nuk jane.
    Per aq sa kam kohe e per aq sa shkruaj ketu, nuk e kam per synim inatosjen, megjithese shumekush inatoset. Mirepo, kjo 'iantosje' ka te beje me dic tjeter, e me se paku me mua, gjgjs postimet e mia.

Sa i perket Krishna-s kisha thene se duhet te jemi te kujdesshem te flasim gjera te paqena, kryesisht dhe te panjohura (nga mosnjohja e mosinformimi), anipse Krishna paraqitet ne forma qesharake nga 'fetaret monoteiste'.

P.S.
    Muslimaneve me kete rast do t'ua kisha perkujtuar nje gje qe permendet ne Kur'an...Libri i te gjitha librave (s'po me kujtohet shprehja e sakte per kete)... qe d.m.th. se ka dhe burime tjera...prandaj kujdes!
    *
    klipp&klar

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Jo mer jahu,me gomeret nuk lodhet truri; vetem dajaku!!
    Pra, Tunxh, deshe te na shpjegosh se myslimanet nuk e "adhurojne", por "respektojne" gurin e zi!!!!! Kjo, sepse "ai GURRE parandalon vrasjen e muslimaneve ndermjet veti"!!!
    Ne fakt, krimbat nen gur fshihen!!!
    Une per nene kam dashuri, o Tuxh osmanlliu!!Per guret, nuk kam as "nder" e as "respekt" e as kam frike se "vritem " me te tjeret!!! E çfare benin me shume paganet, sesa ajo qe bejne myslimanet ne Qabe??!!
    S'ka lindur akoma islamiku qe te matet me Shqiptarin,o Tunxh, e aq me pak nje krimb i sulltanit!!!

Ooooh, Jar Tallavaja prap paska kris ne mes te malit....

Jaro, shih, nje njeri, qe nuk i ka punet e drejtuara ne shtepine e tije, tregom, SA i besueshem mund ai te jete ne dhenjen e "leksioneve" te cfaredo lloji ???.........nuk mjafton te kenaqesh me faktin se "e presin te kaloje ramazani" qe te ja krisin rakise....pra, si duhet tash nje i paanshem te te mare ne konsiderate ne ate qe fol, kur i njeh rrethanat e tua qe te rrethekojn ???.......ti thjesht vetem REAGON.....nese nuk shkruan nje musliman ketu gje, ti do te mbetej tane diten me gishtat ne goje duke prit qe njeri apo tjetri te jap ndonje "mendim", qe ti ti ngjitesh atije me nje retorike denoncuese dhe diskriminuese, per me e qetesuar shpirtin tend personal..........nuk shfaq shqiptari per faktin e thjeshte, se pjesa dermuese e FAMILJES tende jane per ty "krimba"....po vajhalli, nese edhe gjaku te eshte krimb, po cka jane ata tjeret ??? .....une dyshoj ne te madhe, se KRISHTI, ate dite kur do ti dalesh para, do te mund te te NJOH......

Te lumte Tunxh, kjo eshte deshmia e intelektit tend!!!
    HEUREKA, e kapi JARI....ashtu pra, intelekti im ma mundeson qe te mund te "komunikoje" edhe me "stahoret e llaborit" qe i kam ketu.......jeni super vegla per eksperimentet e mia...apo e mendove ndryshe ???, mos me deshpero tash !!!

tungi

PS: jarush, cka nenkupton me fjalen POPULL I ZGJEDHUR.....NGA CKA U SHKEPUT AI POPULL QE U ZGJODH ???.....i perkiste ai nje TRUNGU, nese PO, cili ish ai TRUNGU ???....po e gjete, te jap nje molle te kuqe.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 11-12-2012 më 11:44
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .......nuk shfaq shqiptari per faktin e thjeshte, se pjesa dermuese e FAMILJES tende jane per ty "krimba"....po vajhalli, nese edhe gjaku te eshte krimb, po cka jane ata tjeret ??? .....
    Gjaku im nuk krenohet me ata qe "shymin qirirat me kokat e prera te bebeve" dhe me" profete qe masakrojne jomyslimanet", Tunxh!!
    Gjaku im nderon Gjergjin dhe nene Terezen!!
    Kush e mendon ndryshe eshte krimb!!
    Sa te djeg fakti qe Gjergji ua leroi sulltaneve te tu, Tunxh krimbi??!!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Gjaku im nuk krenohet me ata qe "shymin qirirat me kokat e prera te bebeve" dhe me" profete qe masakrojne jomyslimanet", Tunxh!!

Pse, kush deri sot eshte KRENUAR me ata "qe shymin qirirat me kokat e prera te bebeve" ???, dhe kush jan ata qe nuk e paskan nderuar "gjergjin shqiptare" ???, une per shembull e konsideroj kuvedin e lezhes si berthamen e shtetit shqiptare, dhe merita absolute i takon Skenderbeut per kete !, mua asnjehere nuk me ka interesuar ndonje beme ose ndonje nam i madh i JOSHQIPTAREVE pergjate periudhes osmane ne te cilen jetuan gjysherit tane pese shekuj me rradhe....une nuk jam BUKESHKELE, ndoshta kjo ta crregullon llogarine qe e ke mbi mua.

Ti locka jem je i preokupuar nga "feja" jote, e nuk ke sy per realitetet tjera, ngase i sheh ato nepermjet te syzave fetare. NUk te ka faj kush per "talibanizmin" qe mundohesh me cdo kusht ta "hamronizosh" me "patriotizem".....

tungi
    albanish by nature

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Kush nuk mendon si un, eshte "klymb" ! Kush nuk e don murgeshen mari tereza, eshte "klymb" sipas jarigazit t'botes !
    Kush nuk beshon she toka nuk eshte katlole, eshte klymb ! Shepshe gjaku i jarigazibabes, e ndelon papen, kishen, klyçin, klyshin kçiren e çka k** tjeter nuk nderon ky Klymb, pardon, kjo sorr qe sillet rrethem rreth klymbave.

Thot njeri, se i tere besimi i muslimaneve mbahet mbi supet e Sulltanit !!
    OOOOO JARIGASSSS ! Jepi, jepi ahahahaha

Pash Zotin, cili s'mutan ne cilin monaster te beri budalla keshtu ??

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Duken 'bomba' por nuk jane.
    Per aq sa kam kohe e per aq sa shkruaj ketu, nuk e kam per synim inatosjen, megjithese shumekush inatoset. Mirepo, kjo 'iantosje' ka te beje me dic tjeter, e me se paku me mua, gjgjs postimet e mia.

Sa i perket Krishna-s kisha thene se duhet te jemi te kujdesshem te flasim gjera te paqena, kryesisht dhe te panjohura (nga mosnjohja e mosinformimi), anipse Krishna paraqitet ne forma qesharake nga 'fetaret monoteiste'.

P.S.
    Muslimaneve me kete rast do t'ua kisha perkujtuar nje gje qe permendet ne Kur'an...Libri i te gjitha librave (s'po me kujtohet shprehja e sakte per kete)... qe d.m.th. se ka dhe burime tjera...prandaj kujdes!
    *
    Nga fetaret monoteist, Krishna nuk paraqitet fare. Jan politeistet ata qe e paraqesin ne statuja te ndryshme.

PS: Cili na qenka ky liber suprem ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Nga fetaret monoteist, Krishna nuk paraqitet fare. Jan politeistet ata qe e paraqesin ne statuja te ndryshme.

PS: Cili na qenka ky liber suprem ?
    S'ishte fjala se kush si e paraqet. As me interesojne keto gjera.

Ajo qe ka mesuar Krishna, ka mesuar dhe Krishti. Per rrjedhoje edhe Muhammedi (a.s.).

Jezusi (Isa a.s.) shkollimin me te madh te tij e ka bere te essenët. Kurse essenet s'kane qene gje tjeter pos murgjer buddhiste...

Libri Suprem?
    Lexo 27:75 (Kur'an) dhe pyet ose interesohu te gjesh shpjegimin per te.

Nje gje (mbase sa per lehtesim):
    Te gjithe Profetet, ata qe i njohim dhe ata qe nuk i njohim, e kane bere punen e ngjashme (ose/dhe kane qene) te mesuesit.
    Sic e dijme, mesuesi qe ua meson nxenesve shkrimin (abetaren), ai nuk ka shkuar ne shkolle (fakultet) per ta mesuar abetaren. Por ka lexuar libra tjere... Keshtu ka qene dhe eshte dhe me profetet...

Jepi vetes kohe e mendo (s'ka nevoje te pergjigjesh).

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    S'ishte fjala se kush si e paraqet. As me interesojne keto gjera.

Ajo qe ka mesuar Krishna, ka mesuar dhe Krishti. Per rrjedhoje edhe Muhammedi
    (a.s.).

Jezusi (Isa a.s.) shkollimin me te madh te tij e ka bere te essenët. Kurse essenet s'kane qene gje tjeter pos murgjer buddhiste...

*
    Krishna ,nuk ia kam idene se cka meson por te thuhet se Krishti dhe Muhamedi predikojne gjerat e njejta eshte genjeshter ,mesimet e Krishtit dhe Muhamedit jane krejtesisht te kunderta afer 95%.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Krishna ,nuk ia kam idene se cka meson por te thuhet se Krishti dhe Muhamedi predikojne gjerat e njejta eshte genjeshter ,mesimet e Krishtit dhe Muhamedit jane krejtesisht te kunderta afer 95%.
    Pasha Zotin, Ane. "Gjynaf qe ske mbaruar per teologji"...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Toffee : 13-12-2012 më 08:03

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Cfare pergjigje, se jo llaf...

"une nuk ia kam idene... ama (megjithate) e di se..."

As une s'ia kam idene dikujt qe jeton ne injorance te plote dhe s'ka as fije turpi e madje dhe ndjehet krenar(e) per budallakine e vet

Keshille:
    Merru (fol) me gjera me te cilat merresh (nese fare merresh me dicka) dhe fol per to. Ato qe per ty jane tabula rasa... hesht (nese s'di)ose shtro pyetje (nese je e interesuar te dish)

*
    klipp&klar

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •