Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 90
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    E vertete por cfare rendesie ka ? !!
    I rendesishem eshte mesazhi qe percjell AI(sipas testamentit te ri) te njerezit ,jeta e tij e panjollosur, dashuria ndaj njerezve ,falja , barazine gjinore ,shenjerine e marteses ,te familjes etj ejtj
    Pajtoj me kete qe thua, por problemi eshte se disa ketu nuk jane te interesuar per mesazhet dhe veprat e Jezusit, por mendojne qe po thone dicka me qellim te keq ndaj krishterimit, ama harrojnë keta bajramin te cilin dikush e feston kete dite e dikush tjetren, aq ne rregull jane sa shqiperi dhe kosove nuk e festuan ne te njeten dite....!! Keshtu qe eshte nje teme krejt e pa vlere kjo.
    Jezusi asnjeher nuk na tha qe te festojme apo mos te festojme ditelidnjen e Tij, Ai na porositi qe ta duam Zotin dhe njeriun, te ecim gjumeve te Tij dhe ne dashuri te Tij. Keshtu qe krishterimi nga dashuria qe ka per Jezusin, e feston dhe kujton lindjen e Tij. Tash gjitha te tjerat jane te pa rendesi krahas vepres se Zotit ne personin Jezus, mirepo edhe festimi e ka rendesine e vet por nuk eshte doktrine....
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 24-11-2012 më 17:35
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pajtoj me kete qe thua, por problemi eshte se disa ketu nuk jane te interesuar per mesazhet dhe veprat e Jezusit, por mendojne qe po thone dicka me qellim te keq ndaj krishterimit, ama harrojnë keta bajramin te cilin dikush e feston kete dite e dikush tjetren, aq ne rregull jane sa shqiperi dhe kosove nuk e festuan ne te njeten dite....!! ...
    Mos i keqkupto gjerat ne lidhje me bajramin.
    Kjo feste zbaton kalendarin henore me duket dhe ka te beje me levizjen e henes prandaj nuk kane levizur ne te njejten dite hena si ne shqiperi dhe ne Kosove.
    I ngjashem eshte dhe muaji i ramazanit.
    Ndersa krishlindjet nuk kane fakte historike se eshte festuar ne 25 dhjetor para shek te IV.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Bravo i qofte Papes, paska thene nje te vertete te madhe, shume pak njerez po thone gjera te verteta koheve te fundit, genjeshtra dhe imagjinata jane bere normale per disa njerez.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Imagjinoj djallin qe ferkon duart ne keto momente dhe qesh me ne. Sa kollaj bien keta ketu (mendon ai) dhe Krishti vuajti ne kryq per ta. Po vazhduan keshtu me siguri une ja fitoj bastin Krishtit dhe ja marr per vete keta shpirtera.
    La verita' ti rendera' libero!

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Hudhra m'kungull t'gjithë. Askush s'merret me vërtetësinë e lajmit. Nuk e di nga është përkthyer dhe kush e ka përkthyer, por unë googlova për më tepër, dhe në asnjë reçension mbi librin e 3-të të triologjisë së Ratzinger-it nuk shkruhej ajo që pretendohet në artikull. Përkundrazi, Papa thekson vërtetësinë e personazhit historik të Jezuesit dhe të ungjillave Mateus dhe Luka që e dëshmojnë atë dhe pohon se nuk janë mite por një realitet historik.
    Elegance is an attitude.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    E vertete por cfare rendesie ka ? !!
    I rendesishem eshte mesazhi qe percjell AI(sipas testamentit te ri) te njerezit ,jeta e tij e panjollosur, dashuria ndaj njerezve ,falja , barazine gjinore ,shenjerine e marteses ,te familjes etj ejtj
    jam 100% dakord me kete qe shkruan. prandaj qe ne shkrimin tim te pare thashe qe kete e dine te gjithe dhe nuk mendoja se do krijohej ndonje polemike.
    e kisha gabim, pasi paska njerez aq naive sa te mendojne qe ka lindur me 25 dhjetor, ngaqe eshte dita me e shkurter, nder me te fotohtat, nder me te erretat dhe ne mes te erresires, ne 12 te nates lindi drita...
    sdq jam dakord qe eshte dicka jo shume e rendesishme. rendesi ka mesazhi qe percjell.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Mos i keqkupto gjerat ne lidhje me bajramin.
    Kjo feste zbaton kalendarin henore me duket dhe ka te beje me levizjen e henes prandaj nuk kane levizur ne te njejten dite hena si ne shqiperi dhe ne Kosove.
    I ngjashem eshte dhe muaji i ramazanit.
    Ndersa krishlindjet nuk kane fakte historike se eshte festuar ne 25 dhjetor para shek te IV.
    Kjo po qe eshte shkence e mirefillte kuranore: hena nuk na beka te njejtat levizje ne Shqiperi dhe Kosove!!!!!!.......ahsahahahahahah.....ne Shqiperi ka levizur zig-zag, ndersa ne Kosove pupthi!!! E per çudi, bufi i forumit, nuk e paska vene ré kete mrekulli te Islamit te tij te dashur, mrekulli kjo qe asgje s'i ka zili asaj qe beri Muhamedi kur e ndau dysh!! Hajde buf, hajde...

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Bravo i qofte Papes, paska thene nje te vertete te madhe, shume pak njerez po thone gjera te verteta koheve te fundit, genjeshtra dhe imagjinata jane bere normale per disa njerez.
    Disa her osht tregu per ket pun por e kan mohu
    Ndryshuar për herë të fundit nga pejani34 : 26-11-2012 më 10:10
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Qka osht puna tash , kush po rren, papa apo ju ?

te dyja sahih nuk munden me kon,
    mos e merni me inat ket pun por me fakte nese keni.
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    Qka osht puna tash , kush po rren, papa apo ju ?

te dyja sahih nuk munden me kon,
    mos e merni me inat ket pun por me fakte nese keni.

Ne krishterim nuk eshte me rendesi data, por vepra e Perendise. Nuk eshte me rendesi ne cilin dite, bile Ungjilli cek pak data kur p.sh. Jezusi bente mrekulli, por eshte me rendesi pse ndodhi, si ndodhi, ne cfare vendi dhe cfare beri Jezusi. Myslimanet merren me data, ne nuk merremi me data me ndryshimin e kalendarit henor e djellor, krishteret kane pune me te mencura. Krishtilindje e Jezuslindje eshte cdo dite dhe jo vetem nje dite e vitit.

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •