Close
Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 138
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ti nuk ke lexuar as edhe nje fletushke mbi te drejtat e femres ne Islam o user ndaj nuk mund te japesh pershtypje kur gjykon femren vetem sepse ajo mban nje shami ne koke apo ne rastin konkret pse nuk i jep doren nje mashkulli te huaj.

Ceshtja nuk shtrohet nese i merr ti seriozisht apo jo , ceshtja ne fjale kerkon te te jape te kuptosh arsyen se pse Muslimanet nuk takojne seksin e kundert te panjohur me dore.

Alkooli ose droga sigurisht qe degjenerojne llogjiken e nje individi duke shkaterruar personalitetin dhe karakterin e tij/saj. Ti i je personi i pare qe lexoj se alkooli eshte preteks se nuk ndikokeka ne c'rregullimin e karakterit dhe sjelljes se nje personi.
    Nuk e kutpoj dot pėrse ėshtė kaq e vėshtirė tė zėsh sikur dhe vetėm njė gjė nga ato qė them pėr tė drejtat e grave dhe me argumente ta hedhėsh poshtė, por mė thua gjėra tė tjera.

Nuk mė lexove mirė mė duket.. qė nga ēasti qė ti mė flet pėr fletushka apo pėr atė qė buri pėrshkruan si liri pėr gruan nuk ekzistojnė mė liri dhe tė drejta pėr gruan. Me qė ti e ke lexuar fletushkėn, a thotė ajo se gruaja ėshtė e zonja e tė vetes?!

As vet zoti nuk do tė pėrcaktojė dhe tė imponojė rolin/lirinė/tė drejtat e njeriut, prandaj tė ka dhėnė liri tė plotė, tė ka dhėnė mundėsi tė bėsh edhe mirė edhe keq! Tani mos dilni ju tė vendosni kush janė tė drejtat e gruas, nė qoftė se nuk mundeni ta shmangni kėtė okay, nuk ka problem, asnjėri nga ne nuk ėshtė perfekt.. por tė paktėn mos na shisni tė metėn si perfeksion!

Sa pėr alkoolin.. alkooli pėr besimin tim ėshtė vetėm njė vegėl, njė preteks.. nuk e ka fajin thika por dora.. nuk e ka fajin alkooli por mendja dhe shpyrti.. ta thashė pėrsėri.. njeriu qė bėn tė kėqija kur pi alkool po tė lihet pa alkool prapė do gjejė njė tjetėr mėnyrė/vegėl pėr tė krijuar situatat e kėqija qė kėrkon, pra kėtu futet psikologjia, mos harro se para se tė deheshe ishe esėll!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Une pi nga nje gote vere bashke me gruan cdo darke dhe as e raf e as me ref, perkundrazi na i shton dashurine . . Dmth qe alkooli qe permban nje gote vere eshte i pademshem.
    ...ti je ka e shfrytezon DOBINE ne te.......ne i druhemi DEMIT te tije (vet ajeti kuranore e VERTETON se ne te ka DOBI)....

Alkoholi shkakton direkt dhe indirekt 2 500 000 vdekje ne vit (shifra te WHO-s). Nuk jane vra kaq njerez neper luftera ne 20 vitet e fundit, sa ka "massakru" alkoholi ne shoqerite te ndryshme ne bote( sidomos ne boten perendimore)....dhe kujto, shifra qe e ka publikuar WHO e jep raportin PER NJE VIT !!!, dhe ketu nuk miren ne konsiderate HARXHIMET qe shpenzojen sistemet shendetesore....nese kostot e vdekjeve dhe harxhimeve ne lidhje me sherimin i kundervihen "DOBISE" ne shendet e ekonomi, bilanci del "negativ"......ne aspektin teknin, alkoholi eshte thjesht nje +/- loje....ne aspektin shoqeore, nje TRAGJEDI ne vetvete.....une vet kam realizuar nje projekt per "caritas-in" per strehimin e rasteve sociale te rrenda. Dhe kajher per ceshtje reklamacioni me sjell rruga andej....BURR I DHEUT, pijanecat qe i sheh ne rruge nuk jane asgje ne krahasim me "njerezit" qe i strehojn ne CARITAS, thjesht, per gjynah, cfare tragjedia sheh aty, sidomos mosha ndermjet 40 dhe 60 eshte thjesht shpirterisht e "vdekur", dhe me te vjeter se 60 ashtu keshtu nuk arrijn te behen !!!, nuk mbajme ne PERGJESI PER ATA ???

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    STUDIMI SHKENCORE

Prekja e pranishme nė tė gjithė trupin, ndikon nė shumė mėnyra (befasuese) nė jetėn tonė. Madje edhe vendimet qė mendojmė se janė tė ndėrgjegjshme kushtėzohen nga kjo shqisė mjaft e pėrhapur.

Jemi nė njė qytet tė Francės, nė njė pasdite vere. Tre djem ngacmojnė ēdo vajzė qė kalon nė rrugė, duke i kėrkuar numrin e telefonit pėr ndonjė takim; disa ua japin, tė tjerat largohen tė bezdisura me nxitim. Tre djemtė janė pjesė e njė eksperimenti shkencor. 240 vajzat “e ofruara” janė ndarė nė dy grupe; grupi i parė i vajzeve e merr ftesėn nė distancė, ndėrsa vajzat e grupit tjetėr ndalohen nga djemtė. Kėta tė fundit i ledhatojnė vajzat nė supe ose duar. Pėrfundimi ?
    Vetėm 10% e vajzave tė propozuara nė distancė pranojnė tė japin numrin, ndėrkohė qė pėrqindja dyfishohet te vajzat tė cilat janė pėrkėdhelur nga djemtė. Mes shumė tė tjerėve edhe ky ėshtė njė shembull qė tregon sesi prekja ndikon nė sjelljen tonė; mund tė duket e ēuditshme, por ēdo vajzė pasi u mor nė pyetje, u pėrgjigj se numrin pranoi ta jepte vetėm pas kontaktit prekės me djemtė.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar mė parė nga prishtina75 Lexo Postimin
    ....e nderuar, me beso qe edhe une dikure keshtu si ti mendoja, e besa nuk je e vetme ti qe mendon ne kete menyre, ka shume e shume te tille, mjafton ta keme zemren e mire mos ti beje keq askujt edhe shperblimi gati.Te mos largohem nga shperblimi,a thua mjafton zemra e mire e ytja per pundhensin tende? A o te munde te kerkoshe ne funde te muajit nga pundhensi yte rrogen edhe nese nuk ke punuar, por gjithnje zemeren e mire, me te miren ne bote,do te mjaftonte?
    pershendetje

spo te kuptoj sh mire.

Nuk thashe meqe jam njeri i mire,.. edhe pa pune do marr rroge.Thjesht po them se nese jam pozitive si njeri edhe si femer(pamvarsisht se nuk jam e mbuluar edhe u jap doren te tjereve),pse mos ta meritoj parajsen,apo pse Zoti mos te me doje?
    Po edhe si im kusherire qe jemi rritur bashke,dhe vjen dita nuk rri ne sallon vetem me kusheririn(vellain tim konkretisht)si ta kuptoj une,........mos ti japi doren,e mos ta puth ne faqe kur takohen pas kaq kohesh(meqe eshte mashkull)....kjo pune sikur i meton djallezise...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prudence : 08-10-2012 mė 03:48
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    tema eshte per gra apo per vajza?

shprehu me qarte haxhi

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    po mire mo tjetrin e pelqen edhe me nje veshtrim....dhe mund te shkembesh edhe ndjenja npm shikimit,edhe mund ta tundosh me shikim,nese ke ndare mendjen ta besh kete gje,keshtu qe edhe pa dhene doren se rruan dot nga rreziku(se me sa di une syte nuk i mbulojne pra apo jam gabim?)

Ose pse kane gjet zgjidhje te mbulojne femren,tani ne keto kohe zhvillimi le te shpikin syze per gjithe meshkujt qe ti detyrojne ti mbajne dhe ti duket cdo femer e shpifur, dhe ne shtepi ti heqin e tu duket yll bote shoqja e jetes..... :P
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Citim Postuar mė parė nga Prudence Lexo Postimin
    pershendetje

spo te kuptoj sh mire.

Nuk thashe meqe jam njeri i mire,.. edhe pa pune do marr rroge.Thjesht po them se nese jam pozitive si njeri edhe si femer(pamvarsisht se nuk jam e mbuluar edhe u jap doren te tjereve),pse mos ta meritoj parajsen,apo pse Zoti mos te me doje?
    Po edhe si im kusherire qe jemi rritur bashke,dhe vjen dita nuk rri ne sallon vetem me kusheririn(vellain tim konkretisht)si ta kuptoj une,........mos ti japi doren,e mos ta puth ne faqe kur takohen pas kaq kohesh(meqe eshte mashkull)....kjo pune sikur i meton djallezise...
    .....e nderuar Prudence, njerzit ne pergjithesi jetoin me rregulla ne jeten e perditshme, edhe feja ka rregullat dhe ligjet e veta, te cilat i ka percaktuar Krijuesi, njera nder keto eshte edhe rregulli ne fjale, dhenja apo mesdhenja e dores.Une nuk munde te gjykoi se si mundet njeriu te jetoi pa puthe tjetrin ne faqe dhe pa ja dhene doren tjetrit, kete me se miri e din ai i cili i ka vu keto rregulla. Mirepo eshte me se e kuptueshme qe nje njeri nuk munde te kerkoi trajtim te barabart ne mes te atyre qe ju binden dhe i respektojne rregullat dhe atyre qe nuk i respektoin por i perqeshin dhe tallen me to.Shembulli me i mire eshte nese krahasoim ligjet dhe rregullat njeriu qe i perdorim ne sote ne jeten e perditshme, nese bejme diqka qe eshte e ndaluar atehere me siguri do te pasoi denimi.Te gjitha keto do te ishin me te kuptueshme nese ju i merrni dhe i analizon pa paragjykim, vetem ateher do ta kuptonit arsyen e vertete.

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    pse nuk ju japin doren ,nuk e di,rit fetar

por gjithnje e me shum ne aspektin medicinal po propagohet qe persehndetja te mos behet me shtrengim duarsh,por vetem pershendetje me fjale,per shkak te mundesis se percielljeve te semundjeve te ndryshme,

une nuk jam noj fanatik i fes,por pershendetjen nuk kam qef ta bej me shtrengim duarsh
    e perkul pak koken si nderim per personin dhe e pershendes me fjale.
    nuk shof asigje negative ne kete mes

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pse falemi ne Arabisht dhe jo ne Shqip?

Pse Muslimanet falen ne gjuhen Arabe dhe jo ne gjuhen Shqipe ?

Kjo eshte nje pyetje qe e kemi degjuar shpeshhere nga Muslimane dhe jo Muslimane. Sigurisht qe arsyet jane te shumta duke filluar me simboliken e unitetit mes Muslimaneve , ku qe para 1400 vjeteve hodhen bazat e para te nje gjuhe boterore ku njerezit te kuptohen me njeri-tjetrin.

Studiues te shumte sekretin e shikojne tek gjuha Arabe duke thene se gjuha Arabe ka aftėsine me te mire pėr te shprehur mendimet me gjeresisht dhe thellesisht si dhe per te shpjeguar tema tė rendesishme me fjale te shkurtra dhe te sakta. Per mė teper, eshte vėrtetuar se ne asnje gjuhe tjeter perveē Arabishtes, nuk eshte e afte per te paraqitur shprehje te tilla tė thella shpirterore, morale dhe etike nė menyre aq elokuente sa Arabishtja.

Veccia Vaglieri, orientaliste Italiane nė Universitetin e Napolit, shkruan nė librin e saj pėr Avancimin e Islamit, qe ne asnje veper letrare tė botes mund tė gjenden fjali me fjale kaq te thella dhe me kuptim kaq te bukur perveē se ne Kur'an dhe se thellsia e kuptimit te tij eshte kurorėzuar me gjuhe elokuente.

Profesor Arbury, dijetar i njohur orientalist (Universiteti i Kembrixhit), thote se nuk ka gjuhe tjeter ne bote ku te keni mundėsinė per te vene nė nje fjali tė shkurtėr , sikurse fjala من (Min) (qe perseritet pese here ne nje ajet tė Kur'anit ) pa prishur aspak elokuencėn dhe bartjen e kuptimit tė saj, me pėrjashtim tė gjuhės (arabe), e cila ėshtė zgjedhur vetem per Kuranin per te percjelle mesazhin e Islamit.

Kur e pyeten njehere Hoxhen Shefqet Krasniqi se pse o Hoxhe duhet te falemi ne Arabisht dhe jo ne Shqip ju pergjigj;

A keni shkuar ndonjehere tek doktori ? Ai ta ploteson receten p.sh me Peniciline a i thua dot Doktorit mos ma shkruaj ne recete Peniciline por ma shkruaj ne Shqip sepse une jam atdhetar?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 16-10-2012 mė 02:31
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    A keni shkuar ndonjehere tek doktori ? Ai ta ploteson receten p.sh me Penicline a i thua dot Doktorit mos ma shkruaj ne recete Peniciline por ma shkruaj ne Shqip sepse une jam atdhetar?
    Ketu u ngut Shefqeti,Penicilina nuk ka perkthim,emrin nuk po thot askush qe t'a perkthej,eshte dasht te bazohej ne ndonje term tjeter latin e jo ne emrin e barit....Po nejse Shefqet hesapi...
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •